Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-07-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Janganlah hendaknya kecintaan anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi lupa dan kebencian anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi hancur"
--
Saidina Umar Ibnul Khattab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 8
Ahli: 0
Jumlah: 8




  Dari Galeri
Assalamualaikum Salam ukhwah untuk semua..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 8 hari yang lalu
azan84: 37 hari yang lalu


Muslimah Kerjaya
Topik: busana pegantin muslimah


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Kerjaya
    »» busana pegantin muslimah

Please Mendaftar To Post


Oleh busana pegantin muslimah

adikmanis
WARGA RASMI
Menyertai: 30.03.2004
Ahli No: 3501
Posting: 5
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-09 13:25


Assalamualaikum

saya akan melangsungkan perkhawinan awal tahun hadapan. (dalam bulan 3, insyaallah). saya sedang mencari mana mana butik pengantin yang mempunyai busana pegantin muslimah atau mana mana sahabat yang boleh menjahit pakaian pengantin muslimah. terima kasih


Bookmark and Share




  Member Information For adikmanisProfil   Hantar PM kepada adikmanis   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-09 20:06


Bab-bab persiapan perngantin ini boleh cuba tanya Alisha_Mardhiyah..:)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-09 22:37


tambahan...

saya dulu(2006) buat pemintaan pada org butik untuk jahit pakaian sewaktu majlis saya ikut spec gambar pengantin muslimah.tapi kena cari yang pakar & faham kehendak pelanggan.. Kalau tidak.. akan jadi macam saya.. banyak kali juga alter & tukar kain baru(kira banyak buang duit di situ) & hasilnya agak tak memuaskan. dengan badan yang agak berisi saya akui saya tak selesa dengan baju tersebut...(masih disimpan dalam almari selepas majlis hingga kini)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

hudaahmad
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 8882
Posting: 31
Dari: germany

germany   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 05:51


sekarang ni rasanya dah banyak butik pengantin yang ada busana muslimah. macam dress labuh kat dalam, luarnya lace yang labuh. bila pakai, macam jubah jugalah.


-----------------
Nasyid&#<br /><div align=

Bookmark and Share




  Member Information For hudaahmadProfil   Hantar PM kepada hudaahmad   Pergi ke hudaahmad's Website   Quote dan BalasQuote

adikmanis
WARGA RASMI
Menyertai: 30.03.2004
Ahli No: 3501
Posting: 5
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 09:53


terima kasih kepada yang memberi pendapat.


Bookmark and Share




  Member Information For adikmanisProfil   Hantar PM kepada adikmanis   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 12:01


Salam...
adikmanis akan melangsungkan perkahwinan dimana ya???
kat perak ke???
sebab saya ada pakej andaman area KL/Selangor...
pakej fotografi pun ada...


-----------------
Lilypie First Birthday tickers


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

qistina_bilqis
WARGA RASMI
Menyertai: 31.07.2009
Ahli No: 11052
Posting: 1
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 14:42


salam...
saya pun nak tumpang bagi idea jugak...
kalau akak adikmanis ni dok area2 slngr...
saya nak cdgkn butik pengantin makcik saya...
dia bagi juga koleksi baju pengantin yang sesuai dengan muslimah...
cuba akak try tengok kat blog butik makcik saya...

www.zasboutique.blogspot.com

tapi rasanya blog tu pembikinan lagi...
hehehe...



Bookmark and Share




  Member Information For qistina_bilqisProfil   Hantar PM kepada qistina_bilqis   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.067964 saat. Lajunya....