Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2021  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jangan buat esok, jika boleh dibuat hari ini

-- Abraham Lincoln

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 10
Ahli: 0
Jumlah: 10




  Dari Galeri
Salam alaik pada semua Muslimah!

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 11 hari yang lalu


Ringan
Topik: terlanyak kucing....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» terlanyak kucing....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh terlanyak kucing....

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 09:15


salam..

huhu..pagi ni kan hanku nak pergi kerja..dah panaskan kereta hanku reverse lah nak keluarkan kereta,kat luar pagar saja..hanku nampak kucing mengelupur..tapi tak ada darah pun..ngeri.....rupanya hanku terlanyak kucing..hanku tak nampak...xsengaja...tak tahu pun dia ada bawah tu..hanku terpegun 10 minit kat depan tu,tak tau nak buat apa...nak pergi dekat hanku seram...hanku pun dah lambat setengah jam tau...terpaksa hanku biarkan...nak panggil mak hanku takut..kasihan nya...harap mak perasaan lah...jahat kan hanku...patutnya hanku keluar tgtk keadaan kucing tu,tapi hanku tak boleh tengok...ngeri...hanku nak keluar kereta p panggil mak pun..tak boleh...ngerinya....first time hanku langgar kucing...harap kucing tu masih hidup..takutnya..tak pernah jadi macam ni

hanku cakap berhati-hati dengan binatang ni...sedihnya....takut lah...


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 09:37


assalamualaikum hanku. :-( kesiannya adik akak ni. dah lah doa saja semoga dia hidup. hanku dah call mak ke gitau apa yang jadi. kalau tak baik pergi tau. kalau tak nanti mak tertanya2 sapa lah yang langgar kucing tu. kalau kucing tu mati. nak buat macam mana dah ajal dia kan. macam tu juga manusia bila-bila saja boleh mati. cuma tak tau bila, masa dan tempatnya saja. ok sabar ya....

ala bukan hankyu sengajakan ya tak.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 09:55


Ngerinya terlanggar kucing, tapi nak buat macam mana tak sengajakan. Sebaiknya kena tanamla kucing tu, sian kalau mati terbiar tepi jalan.. berlalat2. Betullah kata k limah.. kalau tak berani keluar, hanku call sajalah mak minta tolong.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

DHambaAllah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11391
Posting: 20
Dari: Fort Nelson, Kanada

canada   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 10:29


Salam,

kasihan nya kucing tu. itu kucing awak ke hanku? Memang betul tak boleh diamkan kucing tu begitu saja. Mesti lepas terlanggar tu kan, lekas2 tengok, kalau masih bernyawa, kalau luka sikit-sikit tu, boleh lah kita ubatkan. Tapi kalau cedera, lekas2 bawa pergi jumpa doktor binatang. Tapi kalau memang tak bernyawa lagi, mesti nak tanamkan, tak boleh diamkan, nanti jadi bangkai busuk.
Minta tolong Mak awak jika tak boleh terbuat. InsyaAllah ok.



Bookmark and Share




  Member Information For DHambaAllahProfil   Hantar PM kepada DHambaAllah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 10:32


Assalamualaikum

kes terlanyak kucing ini biasa berlaku dulu huhu...
kucing ni suka benor Kalau musim ujan,masuk dalam enjin kereta or duduk lepak2 bawah kereta.. degil kucing ini..hiihi..
hajat diekor ini nak panaskan badan..maklumla..enjin kereta kan panas..

dulu ayah pernah juga terlanyak kucing..huhu..sedihnyee..
tapi sekarang Kalau nak pergi mana-mana ayah akan check dalam enjin, bawah kereta...kadang-kadang suruh cek kucing cukup tak kat belakang rumah..sayang betul ayah dengan kucing2 :lol: Kalau kucing2 tu degil.. kena sembur air.. sebab itu kereta seakan lepas cuci kereta
:D
ukhti hanku.. besenye..kucing Kalau kena kereta ini,tapi dia tak bangun lepas kena itu.. umurnya tak panjang..besenye.. tindakan refleks kucing ni Kalau kena terus bangun lagi.. cuma cedera kat kaki saja terhenjut3...Kalau tak bangun itu ... :cry:

benda nak jadi kan? ;-)

:cry: :cry: :cry:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 10:48


cerita pasal kucing ni kak limah dulu suka bela kucing dulu ada 11 ekor kucing biasa. bila kak limah tidur mlm tingkap akak dibuka sikit untuk memudahkan dia keluar melepaskan hajat. bila mlg sekor tidur ujung kaki, atas perut, kiri kanan pas tu yang sekor tu tempat dia adalah atas leher akak. sebab akak suka tidur terlentang maka dia akan tidur atas leher.

tapi sekarang dah tak ada dah semejak pindah rumah mereka semua tak nak duduk rumah tu semua pergi entah kemana.

ada skor tu nak bersalin tapi tak boleh sebab dulu dia kena langgar so tak boleh bersalin macam baisa tau. sampai dah dekat seminggu bontot dia dah nak berulat. apa lagi kak limah bawa pergi hospital (hospital haiwan) dia kena bedah. kak limah tengok tapi yang pelikan tak berdarah tau. yang trajesnya ketiga2 anaknya tak dapat diselamatkan mati dalam perut. sedih kak limah.

tap memang kesiankan. hanku dah call mak dah. macam mana kucing tu.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 11:14


tadi mak cakap..tak ada pun kucing tu kat depan tu..huhu..kasihan nya
nanti balik nak p cari lah kucing tu..kot2 dia mati kat mana-mana..sakit tu...
Kalau dia mati.hanku nak tanam lah.kena lah bertanggung jawab kan..even xsengaja..

selepas ini hanku nak check betul-betul kereta tu..tu lah kadang-kadang kucing ni suka tdor bawah kereta..:(


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

zahrahpermata
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.09.2009
Ahli No: 11347
Posting: 39
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 11:15


salam..

kasihan bila tengok kucing macam tu....tapi tak sengaja kan...tak apa lah


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For zahrahpermataProfil   Hantar PM kepada zahrahpermata   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 11:36


ngerinya.. tak sengaja tak apa hanku.. biasanya kalau kena langgar sampai mengelupur begitu mesti mati.. yelah,menahan kesakitan yang teramat sangat tu..

dulu saya pernah langgar monyet,trauma juga lah skejap.. rasa ngeri tambah pula dengan geli..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 13:40


mungkin ok agaknya. cuma dia pengsan saja tadi. pas tu dah sedar.tak apalah hanku balik pergi cari kalau mati jangan lupa tanam pas tu. buat kenduri sekali tau. :lol:

jangan marah hanku akak gurau saja.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 14:25


huhu
kucing tu dah mati,,mata dia terkeluar..aduss ngerinya..tengah mengandung pula tu...bersalahnya...takut lah pulak...kucing siapa entah...tapi betul-betul tak nampak..:(

byknye nyawa yang mati...:(


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 22:32


kami pun pernah melanggar seseekor. (kalau org, seseorang).hihi.
sebab apa 'kami', sebab masa tu pagi, saya dan kawan-kawan nak pergi beraya.
kami naik 1 kereta.

lepas itu di tengah jalan ada seseekor melintas.
kami memang tak nampak. tiba-tiba saja dia nak melintas.
kami tak sempat nak brek.
seseekor tu apa lagi. terpelanting ke sebelah kiri jalan.
tak tahu hidup lagi ke tak?

nak tau apedia seseekor tu...anjing rupanya.hihi.
pecah plat no depan.

kami namakn tragedi ni sebagai..'i know what u did last raya'..hihi.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 09:31


salam semua

hehehee :-D

terlanggar time raya pula tu

dah mintk maaf kat family diekor ka?

hihihi :-D


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 12:01


masing-masing pernah melanggar lah ye.. monyet anjing..
saya pernah telanggar merpati yang terbang rendah..
tapi tak mati malah dapat sovenir lagi..
merpati tu terberak kerana terkejut... :-|


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 06:09


Pada 17-11-09 09:31 , zeti posting:

!!! QUOTE !!!

salam semua
hehehee :-D
terlanggar time raya pula tu
dah mintk maaf kat family diekor ka?
hihihi :-D
hihi..tak jumpa family diekor tu.
pagi tu langgar anjing hitam.
mlm masa lalu jalan sama untuk balik, nampak anjing putih.
dah bertukar ke?hihi... :-D


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 06:12


Pada 17-11-09 12:01 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

masing-masing pernah melanggar lah ye.. monyet anjing..
saya pernah telanggar merpati yang terbang rendah..
tapi tak mati malah dapat sovenir lagi..
merpati tu terberak kerana terkejut... :-|

hihi..lawak saja hanan ni.
teringat kata-kata seseorang yang tak berapa sihat otaknya.
'kalau burung berak kat kereta kita, nanti murah rezeki'.hihi.
saya dan kawan-kawan lain tersenyum saja. geli hati dengar.hihi.
[ Telah diedit oleh: myway pada 18-11-09 06:12 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 12:26


heheh macam manalah kawan tu boleh terkait begitu antara taik burung dan murah rezeki.. hehe


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 19:43


salam

memang ar sedih kalau terlenyek kucing.. benda ini dah salu sangat terjadi pada kucing2 saya sebab halaman rumah penuh dengan kereta kami, kereta jiran..

dah lepas tu.. saya, mak saya semua akan cek bawah kereta dulus belum ke mana-mana... kalau mak saya baby kucing tu akan dimasukkn dalam kandang dulu dah lepas reverse baru kuarkan dia balik..

ada hari tu.. 2 eko anak kucing saya kena lenyek.. satu mati.. satu lagi pth tulang punggung.. maka cik saya bawa pergi klinik dan juga dia.. alhamdullillah dia siht...


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 19:43


hanku, jangan sedeh.. dah ajal dia kan.....


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 19-11-09 20:30


Pada 19-11-09 19:43 , shahzulfairah posting:

!!! QUOTE !!!

salam

memang ar sedih kalau terlenyek kucing.. benda ini dah salu sangat terjadi pada kucing2 saya sebab halaman rumah penuh dengan kereta kami, kereta jiran..

dah lepas tu.. saya, mak saya semua akan cek bawah kereta dulus belum ke mana-mana... kalau mak saya baby kucing tu akan dimasukkn dalam kandang dulu dah lepas reverse baru kuarkan dia balik..

ada hari tu.. 2 eko anak kucing saya kena lenyek.. satu mati.. satu lagi pth tulang punggung.. maka cik saya bawa pergi klinik dan juga dia.. alhamdullillah dia siht...



eeee...seramnya..anak kucing comel...saya tak boleh tengok lah..saya kasihan..:(


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» terlanyak kucing....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.063717 saat. Lajunya....