Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-03-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Pengetahuan adalah harta yang patut dimuliakan, perilaku baik adalah busana baru, dan fikiran adalah cermin yang jernih
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Dari Galeri
dari kiri diri sendiri dan sebelah tu best friend ana, ummu

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 89 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: KISAH SELEPAS RAYA


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» KISAH SELEPAS RAYA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh KISAH SELEPAS RAYA

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-09 14:16


Assalamualaikum semua rakan muslimah. selamat berhari raya dan selamat kembali bertugas. kak limah hari ni dah mula kerja.

bagaimana semua berhari raya tahun ni. harapan dan doa kak limah semuanya ok dan selamat sampai kerumah masing-masing. mesti penatkan.

kak limah seronok sangat...dapatlah lupkan kerja sekejap dan alhamdullillah suami pun dah mohon maaf atas apa yang berlaku seminggu sebelum raya. sedihnya kerana pertama kali dalam hidup beraya jauh dengan mak dan ayah. pas tu pula mlm raya ayah masuk hospital nak balik tak boleh sebab kat jb. ayah kat perak.

anyway pada kawan-kawan semua selamat kembali bertugas. ada sesiapa dah mula puasa 6 tak?


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 11:07


Salam warga portal Muslimah..

hari ni baru boleh solat.. sebab dah nampak anak bulan dulu sebelum raya.. hehehehhe..

Insya Allah Isnin depan start puasa 6

Sedih ye kalau first time beraya tanpa mak dengan ayah.. teringat masa mula-mula beraya rumah mertua, pantang dengar takbir raya dengan lagu raya nyanyian Aishah, pulanglah dengan lagu Sudirman yang sayu tuu.. nanges-nanges tumbuk kacang nak buat kuah kacang.. tak pasal-pasal kuah kacang tahun tu terlebih zat.. zat air mata..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 11:26


salam ..
hari ni hari ke2 saya bekerja ..
pagi2 nak pergi kerja tak sesak lagi macam biasa..
tunggu lah isnin nanti..pasti jem balik..haha..

kisah raya saya sangat memenatkan..huhu..
boleh kata setiap hari memandu pergi beraya ..
tapi seronok konvoi ramai-ramai...
jalan-jalan sekitar muar,batu pahat dan kluang..

puasa 6? insyaAllah saya start pada isnin ni..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 11:32


Assalamualaikum dan selmat pagi ....safa dan hala. so tahun ni raya kat mana? tak nangis lagi ke?hehehe :lol: kalau macam tu takut kak limah nak makan kuah kacang safa. takut ketagih puas pulak nak cari air mata nak jadi penyedap.

wah2 seronoknya hala berjalan2. ni mesti bujang. seronokan jadi orang bujang. eeeemmm akak nak jalan kena bawa bag2 yang besar so payahlah nak jalan-jalan.

anyway selamat bertugas. kita serupa hari ni hari kedua bekerja. semalam bos2 semua tak ada. sernonk kucing tak ada tikus naik tocang buat party.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 15:15


Salam kak limah..
sekarang ni tak lah lagi bubuh penambah perisa.. tahun tu saja.. hehehehehe.. rasanya pun tak tahu, sebab dah tau resepinya tak lah saya makan..

Hari Rabu dengan Khamis bos tak ada, sambil buat kerja boleh tertidur-tidur depan pc.. tapi hari ni ada bos, pandai pulak mata ni jadi segar..

Kak limah ada berapa orang anak..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 15:54


salam safa. kak limah ada 2 orang . sulung umur 5 tahun no 2 - 4 tahun. huh lasak ya amat. letih nak jaga. ibu dia garang macam mana pun dia tak makan saman.

bila akak dok mengamuk safa tau apa dia kata. adik...jangan buat ibu naik hantu. so bila dengar macam tu. hantu pun terus ketawa. :lucu:

walaupun mereka tu lah pengarang jantung kak limah. pernah satu hari nenek dia ambil bawa balik kg. adoi nak meraung rasanya kat rumah.

safa pula berapa orang.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 11:39


hehe seronok dengar cerita kak limah..
hmm dah kerja ni dah tak rasa suasana raya dah..
melainkan tengok tv yang ada cerita2 tentang raya..

kat rumah tinggal saya seorang saja,housemate semua tak balik lagi..
alahai..busannya.. :(


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

tulip_puteh
WARGA RASMI
Menyertai: 19.02.2009
Ahli No: 9874
Posting: 17
Dari: bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 21:46


lepas raya..apa lagi..balik hostel lah...kuliah dah start,huhu kalau ikut hati, tak puas lagi duduk rumah dengan family..huhu tapi amanah family nak tengok saya berjaya yang membuatkan saya tidak sabar nak genggam kejayaan..


Bookmark and Share




  Member Information For tulip_putehProfil   Hantar PM kepada tulip_puteh   Quote dan BalasQuote

tulip_puteh
WARGA RASMI
Menyertai: 19.02.2009
Ahli No: 9874
Posting: 17
Dari: bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 21:47


lepas raya..apa lagi..balik hostel lah...kuliah dah start,huhu kalau ikut hati, tak puas lagi duduk rumah dengan family..huhu tapi amanah family nak tengok saya berjaya yang membuatkan saya tidak sabar nak genggam kejayaan..


Bookmark and Share




  Member Information For tulip_putehProfil   Hantar PM kepada tulip_puteh   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 00:28


lepas raya ni...

budak-budak lah yang paling kaya. kita yang had2 dah berkahwin ni kayap lah jawabnye :P

tapi tak mengapa... setahun sekali... berkumpul pun bukan berkali kali macam ni meriahnya... tak kishale asalkan semua suka dan rasa bahagia

dah masuk seminggu raya ni... dok pulun pula memasak rumah terbuka. walau tak buat 'one shot',, tapi letihnya dabel triple dari pagi raya sebenarnya.

nak puasa 6.. tapi waktu kerja lah jadinya.. nak buat waktu cuti sabtu ahad ni godaannya mengalahkan bulan ramadhan. ehehehe


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

teacher_noria
WARGA RASMI
Menyertai: 24.08.2009
Ahli No: 11247
Posting: 9
Dari: Tumpat

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 09:15


Salam,
Hari ini dah mula sekolah, hari in baru dapat balik notebook kesayangan so hari ni baru dapat bertemu hanan. Sepanjang raya notebook ni dengan anak angkat so terpaksalah menahan rindu pada hanan. Raya sakan jugalah tahun ni, rumah terbuka hari-hari, kenduri kahwin pun boleh tahan banyaknya.Kerja biasalah, buat ulangkaji saja dengan anak-anak pelajar sebab semua silibus dah beres.Hari khamis ni sambutan hari raya peringkat sekolah bersamaan pula dengan harijadi saya.Saya harap anak-anak dan anak angkat ingat tarikh tersebut. Selamat mengadakan rumah terbuka bagi orang-orang yang baru balik ke tempat kerja, saya dah buat hari raya ketiga sementara adik-adik dan sanak saudara jauh masih ada dikampung.seronok dan meletihkan. Salam ketemu di lain masa.


Bookmark and Share




  Member Information For teacher_noriaProfil   Hantar PM kepada teacher_noria   Quote dan BalasQuote

ainzulaika
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 16.03.2009
Ahli No: 10054
Posting: 42
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 15:39


salam,selamat hari raya semua.wah...seronok mendengar cerita2 sahabat semua menyambut hari lebaran.ain tahun ini tak meraikan hari lebaran.tahun ini ain sambut lebaran tanpa seorang nama suami. dia beraya bersama "isteri tersayang" ye.tak ada mode nak beraya.lebih banyak memerap kat rumah.anak ain pagi beraya ikut mak cik2 mereka.kalau ada saudara datang rumah tanya 'mana husban kau'? ain asyik berbohong saja.macam-macamlah kelentong ain.hari raya pun ain kena berbohong dengan saudara mara. kasihan mereka.ini dugaan yang ain lalui di lebaran ini.


-----------------
assalamualaikum semua, apa khabar wangsa muslimah


Bookmark and Share




  Member Information For ainzulaikaProfil   Hantar PM kepada ainzulaika   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 15:54


Pada 27-09-09 00:28 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

lepas raya ni...

budak-budak lah yang paling kaya. kita yang had2 dah berkahwin ni kayap lah jawabnye :P

tapi tak mengapa... setahun sekali... berkumpul pun bukan berkali kali macam ni meriahnya... tak kishale asalkan semua suka dan rasa bahagia

dah masuk seminggu raya ni... dok pulun pula memasak rumah terbuka. walau tak buat 'one shot',, tapi letihnya dabel triple dari pagi raya sebenarnya.

nak puasa 6.. tapi waktu kerja lah jadinya.. nak buat waktu cuti sabtu ahad ni godaannya mengalahkan bulan ramadhan. ehehehe



haha.. betul lah tu..
budak-budak kaya..kita ?? tak sanggup nak beritahu.. :P


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 15:57


Pada 28-09-09 15:39 , ainzulaika posting:

!!! QUOTE !!!

salam,selamat hari raya semua.wah...seronok mendengar cerita2 sahabat semua menyambut hari lebaran.ain tahun ini tak meraikan hari lebaran.tahun ini ain sambut lebaran tanpa seorang nama suami. dia beraya bersama "isteri tersayang" ye.tak ada mode nak beraya.lebih banyak memerap kat rumah.anak ain pagi beraya ikut mak cik2 mereka.kalau ada saudara datang rumah tanya 'mana husban kau'? ain asyik berbohong saja.macam-macamlah kelentong ain.hari raya pun ain kena berbohong dengan saudara mara. kasihan mereka.ini dugaan yang ain lalui di lebaran ini.



kena banyak-banyak sabar kak ain..
moga diberi kekuatan pada diri kak ain.. ;)


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 17:33


Pada 25-09-09 15:54 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

salam safa. kak limah ada 2 orang . sulung umur 5 tahun no 2 - 4 tahun. huh lasak ya amat. letih nak jaga. ibu dia garang macam mana pun dia tak makan saman.

safa pula berapa orang.


Kak limah, saya tak ada anak.. isteri tunggal.. kahwin da 5 tahun, da 3 tahun berpisah.. tu yang tak ada lagi buat kuah kacang air mata tu, hehehehe...


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 09:18


salam semua.
kisah selepas raya ye.
rasanya raya kali ni paling syok.hihi.
walaupun sambutannya biasa-biasa saja, tapi yang membuatkannya amat bermakna sebab dapat jumpa ustaz dan ustazah masa sek menengah dulu.
tak sangka betul..dapat jumpa ustaz dan ustazah tu selepas almost 10years meninggalkn sek.
seronoknya.

ustaz cakap..saya berbeza sangat daripada masa sek dulu. maklumlah dulu selekeh.dulu lain, sekarang lain.

anyway, raya memang best. lagi-lagi kalau dapat merapatkn lagi hubungan silaturrahim sesama kita.

akhir kata..syoknya raya...hihi.
[ Telah diedit oleh: myway pada 29-09-09 09:23 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 13:38


Assalamualaikum dan Selamat tenghari semua, akak nak minta tolong kat semua rakan-rakan muslimah. maaflah sebab guna saluran ini malas nak buka topik baru.

ada sesiapa disini yang berkerja dengan jakim atau ppim kalau tak kerja pun ada sesepa yang punya kabel kuat kat kedua-duanya tempat ni tak?


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 15:20


Jom pergi beraya nak tak?? :)


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 16:26


Solehah nak pergi beraya dimana.. nak buat konvoi ka?? Suruh hanan masak lontong nak


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 17:18


cik hales nak beraya ke mana?
nak serang rumah siapa.hihi.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» KISAH SELEPAS RAYA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.066647 saat. Lajunya....