Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang bijak akan sentiasa ingat bahawa kejayaan atau kegagalan bukan pengakhiran

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
gambar diambil semasa menghadiri walimah seorang sahabat di Gombak.  Ana yang pakai tudung pink tu :)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
pankerz: 30 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: TAK TAHU NAK pakai syampoo apa..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» TAK TAHU NAK pakai syampoo apa..

Please Mendaftar To Post


Oleh TAK TAHU NAK pakai syampoo apa..

afina010587
WARGA RASMI
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 8198
Posting: 8
Dari: tanjung malim

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 13:53


salam... rambut adalah mahkota wanita.. saya nak tanya lah semua kat sini boleh suggestkan tak syampoo apa yang sesuai untuk rambut yang halus, lurus tapi banyak kelimumur.. kalau boleh nak yang selamat, kurang bahan kimia dan halal pastinya....tak tahan lah banyak dah duit habis asyik cari syampoo yang sesuai... masalah ni timbul pas guna syampoo sini 3 bulan lepas.. yang dikatakan kurang chemical....tapi rambut saya yang panjang hampir separas lutut terpaksa dikorbankan..wawawawa sedih... tolong ye semua... nak bela balik rambut saya....


Bookmark and Share




  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 14:06


salam..

rasnaya masalah kelumumur tu kena betulkan dahulu.. lepas itu baru buat rawatan untuk rambut tu.

kelumumur pun boleh jadi asbab rambut rosak...

Kalau produk.. rasanya setakat ni yang saya tahu produk head and shoulder adalah yang terbaik untuk kes2 yang bermasalah.


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

nadiah_abdllah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.06.2008
Ahli No: 8632
Posting: 17
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 21:13


Assalamualaikum...
Hurm... Sayangnya rambut yang dah panjang tu dipotong...
Kalau saya, guna syampu clear baru kepala kurang kelemumur. Guna yang lain tak jalan.
Hehe.. Degil sangat agaknya. Tapi, saya rasa ikut orang juga...


Bookmark and Share




  Member Information For nadiah_abdllahProfil   Hantar PM kepada nadiah_abdllah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 22:14


Pada 11-02-09 14:06 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

rasnaya masalah kelumumur tu kena betulkan dahulu.. lepas itu baru buat rawatan untuk rambut tu.

kelumumur pun boleh jadi asbab rambut rosak...

Kalau produk.. rasanya setakat ni yang saya tahu produk head and shoulder adalah yang terbaik untuk kes2 yang bermasalah.


betul itu setkat ni head dan shoulder yang mujarab agaknya.. sunsilk rejoice tak boleh menjadi pun.. iklan saja lebih hihi


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 09:23


Salam, setakat ni memang syampu kepala dan bahu memang bagus. kalau nak lebih efektif sabtu ahad lumur rambut dengan limau nipis atau limau purut, biarkan seketika lepas tu cuci rambut. Bila dah kering sapu dengan minyak rambut atau minyak zaitun. Insya Allah..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nadiah_abdllah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.06.2008
Ahli No: 8632
Posting: 17
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 11:11


Pada 12-02-09 09:23 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam, setakat ni memang syampu kepala dan bahu memang bagus. kalau nak lebih efektif sabtu ahad lumur rambut dengan limau nipis atau limau purut, biarkan seketika lepas tu cuci rambut. Bila dah kering sapu dengan minyak rambut atau minyak zaitun. Insya Allah..


petua berharga ni... terima kasih ye...


-----------------
~UkHwaH fILLaH aBaDaN aBaDa....~


Bookmark and Share




  Member Information For nadiah_abdllahProfil   Hantar PM kepada nadiah_abdllah   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8035
Posting: 44
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-05-09 22:52


Memang susah nak pilih syampoo yang betul-betul sesuai dengan rambut kita, sekarang ni saya sedang cuba syampoo dari 'body shop' ... dah banyak brand syampoo yang saya cuba, ada yang buat rambut saya kering dan kemerah2an ...


Bookmark and Share




  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.049792 saat. Lajunya....