Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-02-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
kita boleh menyimpan kenangan dlm kehidupan, tetapi tidak boleh jadikan kenangan sebagai kehidupan...
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 7
Ahli: 0
Jumlah: 7




  Dari Galeri
ni ler dier afnan...budak MMU

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: bedak compact


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» bedak compact

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh bedak compact

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 14:34


Pada 09-01-09 01:09 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

Cuba pakai Mac... beli yang 2 dalam 1.. satu compact, satu serbuk dan bila dah pakai compact, guna berus pakai yang serbuk dan ratakan dikwsn muka... hasilnya begitu memuaskan...


MAC memang tak boleh dipertikaikan kualitinya.. cuma kena modal lebih sikit lah.. untuk orang yang kulit berminyak, disyorkan guna loose powder dulu sebelum guna compact powder.if kulit okay, tak berminyak sangat, guna compact powder sahaja~


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 17:29


salamun alaik..

kalau loose powder MAC 2 dalam hrga berapa ye?
loose powder apa lagi yang bagus ek?
ana pernah nampak jenis skinfood hrga dalam rm60 lebih..tapi tak tahu bagus ke tak..
takut nanti beli mhl2 lepas itu xssuai da tak boleh pakai..rugi saja..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 16:50


MAC budget rm100 plus minus.... so far MAC memang okay... biasanya make up artist guna MAC.. Revlon pun not bad.. about RM 60...


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

al_hidayah17
WARGA RASMI
Menyertai: 04.09.2009
Ahli No: 11328
Posting: 6
Dari: tpg

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-09 01:11


salam.. erm..ramai juga yang pakai brand silkygirl kat sini eyk... saya pun sama juga.. pakai sikygirl loose powder.. loose powder ni sesuai untuk kulit yang oily..so, yang ada masalah oily skin boleh lah try... huhu..


Bookmark and Share




  Member Information For al_hidayah17Profil   Hantar PM kepada al_hidayah17   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-09 07:28


owh..nanti nak try blila..
silky girl hrga dia ekonomi kan..
tapi kalau ok xkisahla..aslkn tak sebabkan naik jerawat or alergi kat kulit..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-09 08:03


salam kat semua.kat sini kak limah nak bagi petua kat u all. bagi mereka yang suka make-up atau tidak pun boleh guna. ambil pulut segengam goreng tanpa minyak. sehingga bewarna perang. pas tu blend dia sehingga hancur. ambil asam jawa sebesar ibu jari campur sedikit air dalam pulut tadi lepas tu jadikan ianya sebagai pencuci muka. dan sabun badan.eemmmm rasa perbezaannya buat 5 hari sekali.

dah lawa jangan lupa diri ok :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-09 22:22


apa perbezaannya k limah.
macam scrub ye.
cuma saya ni bukan jenis yang rajin.sibuk memanjang.hihi.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

al_hidayah17
WARGA RASMI
Menyertai: 04.09.2009
Ahli No: 11328
Posting: 6
Dari: tpg

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-09 23:26


Pada 09-09-09 07:28 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

owh..nanti nak try blila..
silky girl hrga dia ekonomi kan..
tapi kalau ok xkisahla..aslkn tak sebabkan naik jerawat or alergi kat kulit..



erm.. hrganye berpatutan.. sesuai untuk semua golongan wether stdnt or yang da bkrja..


Bookmark and Share




  Member Information For al_hidayah17Profil   Hantar PM kepada al_hidayah17   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-09 07:23


:sopan: al hidayah ubat jerawat senang sangat. buat yang akak ajar tu, pas tu 2 hari sekali cuci muka dengan limau nipis dan pantangnya jangan    sesekali picit cerawat tu bila dia tumbuh sebelum tidor ambil lipstik sapu kat jerawat baca selawat 3 kali. akak adik beradik dari nenek,makcik dan sepupu kami semua tak ada jerawat. kalau ada lipstik lah ubatnya.

cuba jangan tak cuba. kalau nak betul-betul ekonomi. :oops:


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 15:43


silky girl bagus.. kalau rasa silky girl produk terlalu murah bagi anda, cuba revlon..
kalau saya silky girl...


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-09 10:48


Erm...tentang bedak compact ni dah macam macam cuba...masa mula-mula belajar pakai dulu guna johnson dan johnson tapi yang tak bestnya mudah retak...then tukar pakai avon.....lepas itu bila ada kemampuan guna maybelline...tapi sekarang ni selesa dengan koleksi 'glamorous' dari GIFFARINE.....Litupan sempurna dan tidak bertompok tompok....yang penting..tahan lama....


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 25-12-09 22:46


Pada 10-09-09 07:23 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

:sopan: al hidayah ubat jerawat senang sangat. buat yang akak ajar tu, pas tu 2 hari sekali cuci muka dengan limau nipis dan pantangnya jangan    sesekali picit cerawat tu bila dia tumbuh sebelum tidor ambil lipstik sapu kat jerawat baca selawat 3 kali. akak adik beradik dari nenek,makcik dan sepupu kami semua tak ada jerawat. kalau ada lipstik lah ubatnya.

cuba jangan tak cuba. kalau nak betul-betul ekonomi. :oops:


org selalu cakap lipstik boleh hilangkan jerawat.hhuh..basuh dengan limau macam best..mesti segar bugar saja kan...nak try lah:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» bedak compact

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.058743 saat. Lajunya....