Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-07-2024  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
JANGAN kecilkan cita-citamu, kerana cita-cita yang kecil akan menyebabkan seseorang itu mundur dalam gerak langkah perjalanan hidupnya menuju kejayaan
-- Saidina Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Dari Galeri
ni ler dier afnan...budak MMU

  Yang Masuk Ke Sini
cida1019: 71 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: hobi chating YM : bolehkah?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» hobi chating YM : bolehkah?

Please Mendaftar To Post


Oleh hobi chating YM : bolehkah?

sarahsyafiqah
WARGA RASMI
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 9612
Posting: 1
Dari: shah alam

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-12-08 02:25


salam...bolehkah kita jadikan chating sebagai hobi? contohnya chating dengan laki-laki yang kita tak kenal...kalau dengan perempuan tak berapa nak layan.Kenapa ye?

kalau hobi ni adalah bad habit, sila bagi nasihat...


Bookmark and Share




  Member Information For sarahsyafiqahProfil   Hantar PM kepada sarahsyafiqah   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 11:02


salam adik.....

;)

chatting ni..... boleh di andaikan kepada dua: bual kosong seperti melepak2 tanpa sebab di dunia realiti ATAU melibatkan diri dengan ruangan perbincangan ilmu. mana satu adik suka? tengok orang melepak tak tentu hala sambil bual benda bukan2? ataupun duduk dengan orang2 yang berbincang hal-hal ilmu? buat pilihan :)

dunia IT tanpa sempadan.. semua boleh berkata apa sahaja.. termasukla menyamar... :) pandai pandaila memelihara diri dan jangan mudah mudah berkongsi info diri(no tel, alamat dan sebagainya) waima dengan orang yang kita rasa dah terlampau kenal di situ :)

bad habit? ye.. jika melalaikan kita terus dari tanggungjawab di dunia realiti :)


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
WARGA RASMI
Menyertai: 01.07.2008
Ahli No: 8654
Posting: 18
Dari: irbid

jordan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 22:10


kalau yang tak kenal tu, lelaki, rasanya baik elak... kita menutup lah apa-apa yang boleh datgkn keburukan..k, contoh, org tu tak kenal, kan... pstu hari2 chat dengan kita, sekali jth cnte pula.. cinta internet lah kira.. rupa nya suami org.. mahu tak naye kita... ni contoh umum saja, tak kuat sangat... hik3.. tapi rasanya, memang tkyh lah...

k, masalah chatting yang jadi hobi lk... tengok juga, jangan sampai lmbtkn solat.. tak tidur mlm, sebab chatting buatkn kita tak bangun qiam, subuh lambat, etc.. kalau nak jadikan hobi waktu lapang, boleh saja.. tapi berpade... tau urusan lain kita iaitu tanggungjawab kita sebagai muslimah...


-----------------
http://ciksantun.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 10:33


taim lepas spm tu..
memang ni lah hobinye.. :-D
tapi alhamdulillah..
sakarang walupun tak jadi hobi tapi masih berYm lagi..
tapi saya ym pun dengan orang yang saya kenal saja..
mehla ym dengan saya : halesolurun_84 :-D


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-09 09:43


boleh ke nak ym dengan cik hales. :)


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-09 09:50


Pada 14-03-09 09:43 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

boleh ke nak ym dengan cik hales. :)


Erk.. boleh saja.. tak ada masalah.. hehe :welcome:


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-09 09:53


nak YM dengan cik LURUN lah.. nak tanya bila dia nak ajak saya makan masakan dia..hihii :)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-09 10:34


ok...ada masa nanti kita chat ye cik hales...yey!
:sopan:


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

farhanin
WARGA RASMI
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10263
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-09 18:17


YM ni tak salah rasanya.. macam saya yang dah habis belajar..jadi jejak kasih pulak dengan YM ni.. banyak kita boleh buat..tapi jangan lah sampai jadi hobi pulak.. sekadar memenuhi masa sambil2 buka internet.jangan sampai addicted to YM pulak ye


-----------------
*berterima kasihlah kepada Allah setiap masa di atas setiap suka duka ketawa gembira tangis kecewa*


Bookmark and Share




  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

permata_insyirah
WARGA RASMI
Menyertai: 23.03.2009
Ahli No: 10198
Posting: 6
Dari: sungai petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-09 00:48


saya biasanya ym dengan kawan-kawan yang kenal saja...sampai satu tahap walaupun sebilik, sebelah or depan bilik pun nak ym juga...hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For permata_insyirahProfil   Hantar PM kepada permata_insyirah   Quote dan BalasQuote

alhafieyzz
WARGA RASMI
Menyertai: 29.03.2009
Ahli No: 10273
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-09 22:31


salamm..ana pun rasa YM ini tak salah..
sesiapa yang sudi add ana : [email protected]
salam ukhuwahh


Bookmark and Share




  Member Information For alhafieyzzProfil   Hantar PM kepada alhafieyzz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.057828 saat. Lajunya....