Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci; Lidahnya Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan (Terhadap Dosa); Sabar Terhadap Perkara Yang Dihadapi Dan Mengutamakan Akhirat Berbanding Dunia.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Dari Galeri
assalamualaikum.....

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 22 jam, 2 minit yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: ANTUM DAH ADA berapa CAHAYA MATA?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» ANTUM DAH ADA berapa CAHAYA MATA?

Please Mendaftar To Post


Oleh ANTUM DAH ADA berapa CAHAYA MATA?

sitizaharah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 2589
Posting: 7
Dari: kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 22:42


Assalamualaikum.......nak timba pengalaman terutama dari orang yang ramai anak.....best tak? ana ada 2 chya mata, 1-perempuan 2-lelaki.....rasa seronok bila mereka main berdua......rasa macam nak baby lagi.....paling kecil 1thn 6bln.......seronok tak ramai cahaya mata? :lol: :lol: :-D :-D


Bookmark and Share




  Member Information For sitizaharahProfil   Hantar PM kepada sitizaharah   Quote dan BalasQuote

QingZhen
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.06.2007
Ahli No: 7706
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-11-07 11:40


Insya'Allah, baru nak ada yang pertama june 2008 nanti... seronok kan anak ramai... =)


Bookmark and Share




  Member Information For QingZhenProfil   Hantar PM kepada QingZhen   Pergi ke QingZhen's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 688
Posting: 66
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 14:34


Ala... belum ada rezeki lagi , dah kahwin 6 bulan, tapi ... :(


Bookmark and Share




  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

laila80
WARGA RASMI
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 8056
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 11:25


assalamualaikum

buat nafisah sabar & banyak berdoa saja. emm saya ada 2 org puteri.walaupun penat balik kerja rasa trhibur dengan mereka.hafizah 3 tahun aqilah 1th 2 bulan..pagi tadi pergi kerja terpikir juga nak anak lagi...memang rasa tak cuku setakat 2...heheheh.


Bookmark and Share




  Member Information For laila80Profil   Hantar PM kepada laila80   Quote dan BalasQuote

Ummi_Iza
WARGA RASMI
Menyertai: 21.11.2007
Ahli No: 8065
Posting: 20
Dari: SABAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 19:06


Assalamualaikum.

Saya pun belum punya zuriat lagi walau dah 1 tahun 5 bulan bernikah.Saya suka sangat pada kanak-kanak.Dah ikhtiar juga berubat tapi rezeki belum ada..


Bookmark and Share




  Member Information For Ummi_IzaProfil   Hantar PM kepada Ummi_Iza   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 18:06


salam semua...amboi qhingzen...tak sabar ek nak dapat baby...eheheh...buat ummi_izza...sabar k...insyallah Allah Maha Mengetahui segala-galanya...banyakkan solat hajat ye...ada rahmat yang Allah tntukan...ana baru saja dikurniakan baby girl...cahaya mata ana yang ke 2...cahaya mata yang pertama boy...irfan nama dia...dan yang 2nd baby...damia...suka sangat nengok irfan kiss adik dia...:) bagi ana,ana memang suka anak ramai tapi setakat ni nanti dulu,nak bagi irfan dan damia besar dulu baru merancang nak ada baby lagi...eheheh...:)ingatlah anak2 ni ibarat kain putih,kita sebagai ibu bapa lah yang mencorakkannya...fikir-fikirkan lah..:)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

aaqelah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 09.11.2007
Ahli No: 8026
Posting: 21
Dari: kl

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 20:35


salam emmm saya pun nak anak ramai.saya baru seorang.11 bulan.teringin sangat nak tambah lagi tapi huby cakap dia nak bagi saya rileks dulu.mula-mula dapat baby kucar kacir.tak pandai nak bahagi masa,walaupun tak kerja,tapi dari pagi sampai malam tak pernah habis kerja.penatnya.tu baru seorang,paling mcabar bila anak tak sihat.fuhhhhhh tak tidur malam.baru ni anak kena dengue fever.ya allah ujian paling mcabar.tak sanggup sangat tengok dia dicucuk.demam tak kebah.tu lah cabaran yang nak kena hadapi bagi insan yang bergelar ibu.pernah sekali masa tu dia berak sehari lapan kali.saya menagis.tak larat nak basuh.pas tu berlarutan sampai 4 hari.upanya tanda-tanda dengue jugak.mulanya demam.masa tu baru ingat betapa susahnya mak kita jaga kita.rasa BERDOSA sangat.sekarang alhamdulillah anak makin sihat dan lincah.kadang teringin juga nak lagi.tak sabar nak tengok anak2 yang lain.ha ha ha ha ha


Bookmark and Share




  Member Information For aaqelahProfil   Hantar PM kepada aaqelah   Quote dan BalasQuote

maratussolehah
WARGA RASMI
Menyertai: 12.06.2008
Ahli No: 8594
Posting: 11
Dari: JB

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-08 16:59


salam semua...seronok ya cerita-cerita pasal anak. alhamdulillah, nora dah ada 3 org permata hati :D. yang sulung ammar zharfan (3thn 8 bulan), kedua amani balqis (2 tahun 3 bulan), ketiga ameera aesya ( 6 bulan). rapat2...memang nora suka anak ramai, husband pun tak bagi rancang2. alhamdulillah, takat ni tak ada masalah jaga anak2. penat tu memanglah penat tapi tak mengapa, nikmat jaga anak kan..semuanya ibadah :D. nora tak kerja pun, buat biz online sikit-sikit. tu yang boleh handle semua. jemputla ke fp family nora, boleh tengok keletah2 permata hati nora, http://maratussolehah.fotopages.com/ .

bagi yang belum dikurniakan cahayamata tu jangan putus asa. insyaAllah, setiap yang berlaku itu ada hikmahnya. mana tau dapat kembar pula :D. banyakkan berdoa, jangan putus mengharap dariNya.


Bookmark and Share




  Member Information For maratussolehahProfil   Hantar PM kepada maratussolehah   Pergi ke maratussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 13:22


salam..
seronoknye bercerita tentang anak-anak ek...
hmm.. bilalah ismi boleh join ada club ni...
jodoh pun masih dalam perjalanan lagi.. tak tau bila sampainya... :sopan:
semuga urusan pertemuan jodoh ismi dipermudahkan...

p/s: jangan marah ek akak2... :kelip: teringin juga nak ada anak sendiri.. uhuk uhuk...


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
WARGA RASMI
Menyertai: 01.07.2008
Ahli No: 8654
Posting: 18
Dari: irbid

jordan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 21:12


almk, salah masuk rumah...

ismi_atikah, jom kita keluar... belum kahwin.. belum kahwin.. huhuhu... nanti dah kahwin, dah dapat anak, masuk sini balik ye, huhu...

k, daaaa.....


-----------------
http://ciksantun.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 15:40


Diniey baru ada seorang cahaya mata lelaki...2 bulan setengah...hanya Allah yang tahu betapa gembira perasaan bila jadi ibu...


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 22:05


Pada 28-12-08 21:12 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

almk, salah masuk rumah...

ismi_atikah, jom kita keluar... belum kahwin.. belum kahwin.. huhuhu... nanti dah kahwin, dah dapat anak, masuk sini balik ye, huhu...

k, daaaa.....



singgah minum air pun tak boleh ke. Nak keluar jugalah.. :bye: :bye:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 01:30


Salam...

Belum ada rezeki lagi... InsyaAllah bila balik Malaysia nak usahakan.. kat sini medical mahal...


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 18:50


Alhamdulillah..saya ada 10 org anak..yang paling kecil baru 5 bulan..Adi- beradik pun ramai juga..10 org! Tapi ada juga insan yang mengatakan anak ramai ni tak elok! Kualiti tu lebih penting daripada Kuantiti..tapi rasanya dalam bab ni tak sesuai kalau dibincangkan tentang kuantiti vs kualiti..bukankah ini anugerah Allah kepada hambaNya..Ada juga insan yang menunggu-nunggu belasan tahun..puluh tahun untuk dapatkan zuriat..hanya Allah yang Maha Kuasa..diberikan kpds sesiapa mengikut kehendakNYA..Bukan Kudrat Kita untuk buat semua tu..

bagi yang anak ramai pun tak boleh bangga..banyak tanggungjawab yang harus dipikul..yang penting bab pendidikan mereka..bukan senang nak jadikan anak soleh/solehah ni...kita sendiri mestilah solehah dulu..he he


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 18:50


Alhamdulillah..saya ada 10 org anak..yang paling kecil baru 5 bulan..Adi- beradik pun ramai juga..10 org! Tapi ada juga insan yang mengatakan anak ramai ni tak elok! Kualiti tu lebih penting daripada Kuantiti..tapi rasanya dalam bab ni tak sesuai kalau dibincangkan tentang kuantiti vs kualiti..bukankah ini anugerah Allah kepada hambaNya..Ada juga insan yang menunggu-nunggu belasan tahun..puluh tahun untuk dapatkan zuriat..hanya Allah yang Maha Kuasa..diberikan kpds sesiapa mengikut kehendakNYA..Bukan Kudrat Kita untuk buat semua tu..

bagi yang anak ramai pun tak boleh bangga..banyak tanggungjawab yang harus dipikul..yang penting bab pendidikan mereka..bukan senang nak jadikan anak soleh/solehah ni...kita sendiri mestilah solehah dulu..he he


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_solehah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 9783
Posting: 57
Dari: JayBee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-09 15:56


Pada 03-01-09 18:50 , mazidah posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah..saya ada 10 org anak..yang paling kecil baru 5 bulan..Adi- beradik pun ramai juga..10 org! Tapi ada juga insan yang mengatakan anak ramai ni tak elok! Kualiti tu lebih penting daripada Kuantiti..tapi rasanya dalam bab ni tak sesuai kalau dibincangkan tentang kuantiti vs kualiti..bukankah ini anugerah Allah kepada hambaNya..Ada juga insan yang menunggu-nunggu belasan tahun..puluh tahun untuk dapatkan zuriat..hanya Allah yang Maha Kuasa..diberikan kpds sesiapa mengikut kehendakNYA..Bukan Kudrat Kita untuk buat semua tu..

bagi yang anak ramai pun tak boleh bangga..banyak tanggungjawab yang harus dipikul..yang penting bab pendidikan mereka..bukan senang nak jadikan anak soleh/solehah ni...kita sendiri mestilah solehah dulu..he he


Salam...
mesti meriah kan,..umur berapa ya?..murah rezeki lah tu...
Surirumah ke?.. Ana baru dua .. huhuhu..
cukup lah buat masa ni agaknya. :sopan:


-----------------
@@Permulaan sabar adalah pahit tapi Manis [email protected]@


Bookmark and Share




  Member Information For ummi_solehahProfil   Hantar PM kepada ummi_solehah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 17-05-09 23:03


subhanallah.. seronoknya kak mazidah... meriahnya terasa rumah.. nak nak pulak enanak masih kekecik.. wahh...
:terliur: seronok... seronok... (tapi musti ummi dan ayahnya pening kepala selalu... adess...)

Pada 02-01-09 22:05 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!



singgah minum air pun tak boleh ke. Nak keluar jugalah.. :bye: :bye:



boleh kak hanan, tapinya, minum air kosong yang sejuk sajalah eh... ayo bujang lah katakan... uhuk...


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummufateh
WARGA RASMI
Menyertai: 17.05.2009
Ahli No: 10562
Posting: 1
Dari: darul naim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-09 21:32


salam.....
seronok dengar ramai anak...ana baru dapat seorang anak...
seronok sangat-sangat dah
:kelip:


Bookmark and Share




  Member Information For ummufatehProfil   Hantar PM kepada ummufateh   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-09 22:10


salam..

'kalau' ikutkan... dah dua.

tapi belum rezekinya untuk saya jaga :)

tak mengapalah.... dah ada Iman Zahirah(anak abang) & Nurul Fariha(anak adik lelaki-baru lahir kemarin) pun dah menghiburkan ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.064241 saat. Lajunya....