Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
kenangan sewaktu dinner kolej kediaman

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 14 hari yang lalu


Review Buku
Topik: Tautan Hati


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, istisafa
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Review Buku
    »» Tautan Hati

Please Mendaftar To Post


Oleh Tautan Hati

wardah92
WARGA RASMI
Menyertai: 06.05.2007
Ahli No: 7578
Posting: 5
Dari: di mana bumi dipijak, di situ ISLAM dijunjung..

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 20:44


Judul : Tautan Hati
Penulis : Fatimah Syarha Mohd Noordin
Penerbit : Telaga Biru Sdn Bhd
Jumlah Mukasurat : 785
Harga : RM 29.90

"Bertemu cinta dalam halaqoh,
Hidup lebih indah terarah,
Menyulam tautan hati kerana Allah,
Terpaterilah ikatan akidah."

Mesej yang disampaikan sangat jelas. InsyaAllah mampu menjadi panduan buat dah'ie yang menitikberatkan nilai tarbiyah dan dakwah. Indahnya hidup dalam halaqoh..


-----------------
"Kita hanya penyeru, bukan penghukum."


Bookmark and Share




  Member Information For wardah92Profil   Hantar PM kepada wardah92   Pergi ke wardah92's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 17:42


ana nak beli sangat.. tapi, belum brkesempatan.. waaa.. jelez sangat kepada yang dah baca..


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 17:47


aiwah.. syukran mempromote buku yang besttt :lol: :lol: :-di
ana dah ushaa waktu di pesta buku...
insyaallah.. coming soon akan dapatkan..

:-di :lol: :-di :lol:

sekilas melihat helaian isi buku ni.. memang bestt..
banyak ayat yang puitis dan insyaallah.. dapat banyak manfaat..hehe..
aiwah.. belilaa buku buatan malaysia..hehe..

:-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 07-05-07 18:06 ]


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

TalifulQulb
WARGA RASMI
Menyertai: 22.01.2007
Ahli No: 7246
Posting: 17
Dari: ~::Gombak::~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 08:21


Alhamdulillah ana dah beli =]

Ana beli hari rabu hari tu...tapi Alhamdulillah ALLAH beri kesempatan baca dalam 2 hari ni ~
ana baru muka 293...jadi nak komen panjang tak berani juga=].....tapi pendek kata ...ana dah jatuh hati pada buku ni~

antum beli-lah...insyaALLAh tak rugi..bekalan buat dunia dan akhirat insyaALLAH

Sedikit sinopsisnye:

Puas kurayu,puas kuseru,
Jawapanmu tetap yang dulu.
Oh,sukarnya mengajakmu!
Namun, kasihku padamu cukup padu,
Lantaran itu,
saya kan terus menyerumu,
Pada yang Satu,
Kugenggam kukuh suatu azimat,
"Kita hanya penyeru, bukan penghukum"
Ya ALLAH, ku harap bantuan-Mu mengiringiku.
Seru dan terus menyeru,
Itu tugas Rasul-Mu,
Akan kuteruskan semampuku,
Hingga ke hujung waktu.

************************************************************

Bertemu cinta dalam halaqoh,
````Hidup lebih indah terarah,
``````Menyulam tautan hati kerana ALLAH,
````````Terpaterilah ikatan akidah.


Bookmark and Share




  Member Information For TalifulQulbProfil   Hantar PM kepada TalifulQulb   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 16:15


dah beli!!!!!!!!!!!!
hehe.. sukanya.. :di


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

wardah92
WARGA RASMI
Menyertai: 06.05.2007
Ahli No: 7578
Posting: 5
Dari: di mana bumi dipijak, di situ ISLAM dijunjung..

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 16:03


alhamdulillah.. tak sangka pula buku ni dapat sambutan hangat dari ahli portal muslimah ni.. :di

disebabkan jalan ceritanya semua menarik, susah pula nak buat sinopsis.. nanti jadi cerpen pula.. hihi.. tapi pada sesiapa yang dah pernah baca novel mawar berduri dan hatiku milikMu karya Fatimah Syarha, inilah kesinambungan ceritanya.. kalau dah teruja sangat, ada beberapa bab yang kat belakang tu boleh skip sebab Kak Syarha ada selitkan hatiku milikMu..


Bookmark and Share




  Member Information For wardah92Profil   Hantar PM kepada wardah92   Pergi ke wardah92's Website   Quote dan BalasQuote

xyamani
WARGA RASMI
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 7677
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-06-07 00:17


ni buku kedua selepas ayat-ayat cinta yang menyentuh hati saya..ayat-ayat cinta karangan kang abik pun best tapi terarah pada kehidupan seorang di luar negara..

tautan hati karangan orang tempatan...lebih mesra alam rasanya....


Bookmark and Share




  Member Information For xyamaniProfil   Hantar PM kepada xyamani   Quote dan BalasQuote

HaLiBaN
WARGA RASMI
Menyertai: 27.06.2007
Ahli No: 7700
Posting: 11
Dari: Dekat Sawah Bendang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 00:34


Pada 09-05-07 08:21 , TalifulQulb posting:

!!! QUOTE !!!



antum beli-lah...insyaALLAh tak rugi..bekalan buat dunia dan akhirat insyaALLAH


betul tu. Ana dah beli.

dan Alhamdulillah...buku karya Ukhti Fatimah ni telah mendorong ana untuk berubah. INsyaAllah, ana akan istiqamah.

dan ana memang jadikan karya-karyanya sebagai panduan hidup ana.


-----------------
KeKaYaaN YaNg PaLiNg KaYa iaLaH AKAL,
KeMiSkiNaN YaNg PaLiNg BeSaR iaLaH JAHIL,
KeBuRuKaN YaNg PaLiNg HoDoH iaLaH SESAT


Bookmark and Share




  Member Information For HaLiBaNProfil   Hantar PM kepada HaLiBaN   Pergi ke HaLiBaN's Website   Quote dan BalasQuote

huurun_in
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 6427
Posting: 30
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 28-07-07 02:35


alhamdulillah ana dah khatamkan buku ni..bagus isinya..bagus untuk semua para pejuang untuk belajar dan memantapkan lagi teknik untuk berdakwah..
membaca kerana Allah.. ;)


Bookmark and Share




  Member Information For huurun_inProfil   Hantar PM kepada huurun_in   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 17:40


salam alaik... ehhee..
ana sudah beli di mph alamanda..
tapi belum sempat nak khatam buku ni lagi..
dalam proses nak khatam buku dr daniel.. then.. dr fadzillah..
sambil tu baca juga sikit tautan hati ni..ehhe

ala kullihal.. moga kita dapat ambil pengajaran dan hayati bersama
isi yang tersurat lagi tersirat....aiwah..
jaid jiddan wa mumtaz ila ukhtie fatimah....

salam perjuangan.....=)


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

masliya
WARGA RASMI
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 6976
Posting: 15
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 02-08-07 11:49


arrrrghhh..jelesnya u all dah beli dan dah baca...ana nak cari juga buku tu...ana memang peminat novel islamik...macam ayat2 cinta, pudarnya pesona cleopatra, sesegar nailofar dan banyak lagi...


Bookmark and Share




  Member Information For masliyaProfil   Hantar PM kepada masliya   Quote dan BalasQuote

ungu888
WARGA RASMI
Menyertai: 09.03.2008
Ahli No: 8362
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 12:19


ana..baru beli buku fatimah syarhaa yang baru tajuknye...SYABAB MUSAFIR KASIH.....baru release time book fair...cerita pasal anak yatim dan budak uia...ana xbace habis lagi...Kalau ada sesiapa emel or ym kak fatimah ni or blog dia or ffs dia,, beritahu ana k...nak tau buku terbaru dia...senang


Bookmark and Share




  Member Information For ungu888Profil   Hantar PM kepada ungu888   Quote dan BalasQuote

Ummi_Iza
WARGA RASMI
Menyertai: 21.11.2007
Ahli No: 8065
Posting: 20
Dari: SABAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 13:55


ana belum baca lagi.ana pun kira ulat buku jugak ..macam mana boleh miss tautan hati....?


Bookmark and Share




  Member Information For Ummi_IzaProfil   Hantar PM kepada Ummi_Iza   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 16:59


rasa nak tergelak dengan diri sendiri. dalam minggu ni baru tergerak hati saya nak pergi pinjam dan baca buku ni.. bukan apa..masa mula-mula keluar dulu, tak tahu pun pasalnya. cuma tahu lebih kurang pertengahan / akhir tahun tahun lepas..(kalau tak silaplah..) (^_^)v


-----------------
cintailah ILahi~ ^_^ nescaya kita tak pernah kecewa


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.057208 saat. Lajunya....