Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-07-2024  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Zuhud yang terbaik ialah zuhud yang disembunyikan
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Dari Galeri
assalamualaikum, bsama org kuat JK UUM insyaAllah bakal dilaksanakan bulan ogos..ukhwah fillah abadan abada.

  Yang Masuk Ke Sini
cida1019: 71 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: jOm seMak...yang mana ye?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» jOm seMak...yang mana ye?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh jOm seMak...yang mana ye?

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-06 23:58


wanita dan unsur2nya..

Walau apa pun, Allah yang Maha Mengetahui segala sesuatu... Baca dan fikirkan di manakah anda.Mungkin apa yang dikatakan ada kebenarannya. Hahayatilah pengetahuan ini. Penentuan unsur seseorang ditentukan oleh anak yang keberapa dalam keluarga:-

a) TANAH - anak pertama, kelima, kesembilan.

b) AIR - kedua, keenam, kesepuluh

c) API - ketiga, ketujuh, kesebelas

di) ANGIN- keempat, kelapan, keduabelas


WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak sukaa membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.



WANITA BERUNSUR AIR

1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.

2) Mengambil berat.

3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.

4) Menenangkan pasangan.

5) Sangat romantis.

6) Mudah menangis.

7) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.



WANITA BERUNSUR API

1) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumahtangga.

2) Penasihat yang baik.

3) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.

4) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.

5) Berwaspadaselalu.


WANITA BERUNSUR ANGIN

1) Lemah lembut dan menenangkan.

2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu.

3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.

4) Bijak mewujudkan suasana selesa.

5) Hati yang cepat berubah ubah.


:lol: :lol: :-di :-di

** sumber diambil dari sebuah laman islamik..
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 18-10-06 11:46 ]


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-06 00:09


!!! QUOTE !!!

c) API - ketiga,
WANITA BERUNSUR API

1) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumahtangga.

2) Penasihat yang baik.

3) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.

4) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.

5) Berwaspada selalu.


hihi.
ada kait-mengait ke??


:roll: :roll:

em.. mumkin.. ada juga kesamaan..hihi..
:lol: :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-06 10:04


WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setiaserta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidaksombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak s**a membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dansentiasa menjaga kecantikan.


adalah sikit2..


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

azuahamid
WARGA RASMI
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 5671
Posting: 20
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-06 11:06


!!! QUOTE !!!

wanita dan unsur2nya..

WANITA BERUNSUR API

1) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumahtangga.

2) Penasihat yang baik.

3) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.

4) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.

5) Berwaspada selalu.



shida..
macam nak kena belajar mengait lagi la ni.. hehe :lol:


-----------------
~ kasih sayang kunci keamanan sejagat ~


Bookmark and Share




  Member Information For azuahamidProfil   Hantar PM kepada azuahamid   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-10-06 13:56


Saya anak kedua. Sama ke tidak ye.. :-o :-o :-o


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 00:33


!!! QUOTE !!!

shida..
macam nak kena belajar mengait lagi la ni.. hehe


hihi.. btuii tu..
kena masuk klass mengait laa..
ishh.. bab jahit menjahit..kait mengait ni.. belum khatam lagi..

Kalau mengait rambutan..pernah juga.. dengan nenek..
tu punn berpeluhh juga.. :lol: :lol: :lol: huh.. penat deh..
nak kait yang tinggi tu.. waduhh.. terjengket..jengket..ehehhe


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

widad_awny
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 6367
Posting: 38
Dari: bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 18:15


WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak sukaa membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

emm??!! semoga yang baik dapat dikekalkan dan yang tak berapa baik kena ubahkan....
[ Telah diedit oleh: widad_awny pada 19-10-06 18:16 ]


Bookmark and Share




  Member Information For widad_awnyProfil   Hantar PM kepada widad_awny   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 15:18


WANITA BERUNSUR ANGIN

1) Lemah lembut dan menenangkan.
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu.
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah.

hati memang cepat berubah.. tapi yang lain tu tak pasti pulak...


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 21:18


salam..

WANITA BERUNSUR AIR

1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.

2) Mengambil berat.

3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.

4) Menenangkan pasangan.

5) Sangat romantis.

6) Mudah menangis.

7) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.

iye ke ukhtie shida..?? tak boleh nak prektis lagi la...


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 22:41


WANITA BERUNSUR AIR

1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.

2) Mengambil berat.

3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.

4) Menenangkan pasangan.

5) Sangat romantis.

6) Mudah menangis.

7) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.



Acik memang mudah menangis. baru-baru ni sajalah. Perasaan selalu sedih.Emosi sangat agaknya. ;)


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 08:18


!!! QUOTE !!!

iye ke ukhtie shida..?? tak boleh nak prektis lagi la...


ehehhe.. mengikut firasatku.. sometime ada pun cuma kebetulan...
cobaaan... :lol: :lol:

alahai... bukan betul sangat..
cuma rekaan.. dan mungkin ada kajian..
erm.. apapun.. kak tak pastilaaa adikku..ehehhe.. :-di :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
WARGA RASMI
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 4547
Posting: 19
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 07:27


Pada 17-10-06 23:58 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!


WANITA BERUNSUR API

1) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumahtangga.

2) Penasihat yang baik.

3) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.

4) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.

5) Berwaspadaselalu.


hehe.... betul kah ini? :) nombor 2 dan 4 saya setuju :P hehe... nombor 1 dan 3 tak dapat practice lagi :D dan nombor 5 saya pun tak sure.. huhuhu :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Layyinul_Sutera
WARGA RASMI
Menyertai: 17.01.2008
Ahli No: 8208
Posting: 8
Dari: Varsiti Malaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 07:56


WANITA BERUNSUR AIR

1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.

2) Mengambil berat.

3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.

4) Menenangkan pasangan.

5) Sangat romantis.

6) Mudah menangis.

7) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.


Em....
1- 85%- ye agaknya...
2- 99%
3-tak sure.. kena tanya pasangan nanti..
:lol:
4- pun tak tahu lagi...
5- em... maybe... ;-)
6- menangis seorang-seorang ada lah... hehe
7- iyakah? :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For Layyinul_SuteraProfil   Hantar PM kepada Layyinul_Sutera   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 26-01-08 16:58


WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak sukaa membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

Oo.. teman unsur tanah ye.. point pertama teman setuju.. yang lain em..no komen :-D


-----------------
"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan pada wajah dan pakaian..."
[ Telah diedit oleh: hidayah_saibi pada 26-01-08 17:04 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

NurQhazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.07.2007
Ahli No: 7738
Posting: 90

Perak  


posticon Posting pada: 06-02-08 16:50


emmm...yang no4 tu tak tepat agaknya,yang lain ok hehe..

Pada 26-01-08 16:58 , hidayah_saibi posting:

!!! QUOTE !!!

WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak sukaa membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

Oo.. teman unsur tanah ye.. point pertama teman setuju.. yang lain em..no komen :-D




-----------------
"Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang
bersinar-sinar, tetapi tidak melihat apa-apa"


Bookmark and Share




  Member Information For NurQhaziProfil   Hantar PM kepada NurQhazi   Quote dan BalasQuote

insyirah_marjan
WARGA RASMI
Menyertai: 22.01.2008
Ahli No: 8226
Posting: 3
Dari: ampang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 19:30


WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak sukaa membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.



mybe ada lah yang kena sikit-sikit......

apa-apa pun....Allah lebih Maha Mengetahui.... ;-)


Bookmark and Share




  Member Information For insyirah_marjanProfil   Hantar PM kepada insyirah_marjan   Quote dan BalasQuote

nuhan
WARGA RASMI
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 6442
Posting: 17
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-08 14:47


salam..
mmm..nuhan ni wanita berunsur air..yerkot :-P walaupun tak semua firasat tu nuhan dah lalui,tapi harap-harap perkara yang baik tu untuk masa depan :-P insyaAllah.. lagi pun nuhan memang suka warna air --> biru..wallahualam...


Bookmark and Share




  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6676
Posting: 24
Dari: KL-Sarawak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 07:50


Pada 17-10-06 23:58 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

wanita dan unsur2nya..

c) API - ketiga, ketujuh, kesebelas

di) ANGIN- keempat, kelapan, keduabelas


WANITA BERUNSUR API

1) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumahtangga.

2) Penasihat yang baik.

3) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.

4) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.

5) Berwaspadaselalu.


WANITA BERUNSUR ANGIN

1) Lemah lembut dan menenangkan.

2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu.

3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.

4) Bijak mewujudkan suasana selesa.

5) Hati yang cepat berubah ubah.


:lol: :lol: :-di :-di

** sumber diambil dari sebuah laman islamik..


Lau ikut yang hidup..ana anak ke3...lau xikut yang hidup..ana anak ke4.... Tapi yang ke4 ty macam kurang kena dengan ana..yang ke3 tu ok


-----------------
cita-citaku islam gemilang, cita-citaku daulahnya berulang, cita-citaku islam cemerlang, cita-citaku islam tinggi menjulang
والسلام


Bookmark and Share




  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Quote dan BalasQuote

sofea_hanzalah
WARGA RASMI
Menyertai: 20.01.2008
Ahli No: 8221
Posting: 5

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 17:34


WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak sukaa membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

BETUL KE?
INSYAALLAH...
INI SEMUA MEMBERI MOTIVASI UNTUK ANA MENJADI SEPERTI YANG DINYATAKAN DI ATAS...AMEEN...


Bookmark and Share




  Member Information For sofea_hanzalahProfil   Hantar PM kepada sofea_hanzalah   Quote dan BalasQuote

Ummi_Iza
WARGA RASMI
Menyertai: 21.11.2007
Ahli No: 8065
Posting: 20
Dari: SABAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 09:51


WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.

2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.

3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.

4) Tidak sukaa membantah atau membangkang.

5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.


ana anak ke-2 .hehehe tapi ana cermin2 diri,tak ada pun ciri-ciri 1,2,3 dan 4..macam mana tu?


Bookmark and Share




  Member Information For Ummi_IzaProfil   Hantar PM kepada Ummi_Iza   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» jOm seMak...yang mana ye?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.069101 saat. Lajunya....