Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-03-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
THE MOST IMPORTANT LESSON YOU CAN LEARN FROM WINNING IS THAT YOU CAN...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 5
Ahli: 0
Jumlah: 5




  Dari Galeri

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 83 hari yang lalu


Bersama Ummi
Topik: guaner nak gemuk sikit...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, ummimq
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Bersama Ummi
    »» guaner nak gemuk sikit...

Please Mendaftar To Post


Oleh guaner nak gemuk sikit...

syirah_07
WARGA RASMI
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 6664
Posting: 18
Dari: Gannu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-06-06 16:27


:-di Assalamualaikum

kalau jiejot tanya bagaimana nak kurus...syirah pula nak tahu bagaimana nak gemuk sikit...taknak banyak sangat...ada ke petua2 bagitau syirah ek.... ;-)


-----------------
Buat si MAWAR yang diSAYANGI..kuDOAkan dirimuMEKAR di taman..Diakari rasa berTUHAN..Dihiasi haruman AKHLAK & IMAN..kerana itulah UKURAN...JELITAnya seorang PERAWAN


Bookmark and Share




  Member Information For syirah_07Profil   Hantar PM kepada syirah_07   Quote dan BalasQuote

iqlil_umairah
WARGA RASMI
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 7236
Posting: 6
Dari: Universiti Malaya--->>johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 16:47


kahwin saja..
insyaAllah gemuk nanti..
tak ada lah gemuk..berisi lah sikit..


-----------------
NUR KASIH yang akan menjadi PUTERI yang DISAYANGI, yang hanya menDAMBA KASIH ILLAHI, demi syurga yang HAKIKI...


Bookmark and Share




  Member Information For iqlil_umairahProfil   Hantar PM kepada iqlil_umairah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 00:09


Kena minum susu weight gain lah macam ni.. :-)

tak pun makan apa yang 'orang gemuk nak kurus' tak boleh makan..

Amalkan susu segar, orang gemuk tak boleh minum susu ni, kena minum susu kurang lemak..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 1300
Posting: 40
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 10:58


ingin juga nak berisi sikit...
tapi belum try lagi minum weight gain...
sekali minum...xturun2...hehe..


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 01.09.2007
Ahli No: 7840
Posting: 22

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 20:01


saya pun nak tambah berat 4 kg lagi baru BMI ideal...banyak makan dah cuba tapi tak juga naik...huhu setiap kali timbang tu juga kadang-kadang kurang pula


Bookmark and Share




  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 09:04


Samalah masalah kita, kadang rasa dah naik sikit tapi sekejap saja turun balik.. :-?


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kirana81
WARGA RASMI
Menyertai: 31.05.2007
Ahli No: 7635
Posting: 5
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-07 11:37


samalah dengan saya. pernah makan ubat gemuk, tapi bila berhenti makan badan kurus semula. nak naik susah sangat, tapi turun senang saja.. kalau boleh nak tambah 5 - 6 kg lagi..


Bookmark and Share




  Member Information For kirana81Profil   Hantar PM kepada kirana81   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-07 08:23


Orang yang kurus tandanya metabolismanya bergerak cepat. Sebab itu bila makan walau banyakpun mudah nak hadam dan 'keluar'. InsyaAllah biaralah gemuk atau kurus asal sihat ya.

Anak-anak yang berbadan 'sihat' amalkanlah exercise dan anak-anak yang kurus dan susah nak naik berat badan gunakanlah kelangsingan badan untuk cergas melakukan kerja-kerja yang manfaatkan diri dan orang lain dunia dan akhirat. Ameen.

Wallahuta'ala a'lam bissawab


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

pu3iiu
WARGA RASMI
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 7901
Posting: 4
Dari: Kuala Lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 00:32


Assalaamualaikum..

teringat waktu dulu saya pun nak gemuk jugak..tak hendak kurus sangat..
saya beli yang appeton weight gain tu..dah 2 tin saya minum..tapi tak berkesan pun untuk saya..

Tapi lepas dah kawin badan jadi berisi..muka dah agak tembam..dulu muka panjang tapi sekarang macam bulat saja..lagi2 kalau pakai tudung..lagi nampak bulat..

Saya sekarang sibuk nak kuruskan pula..tak hendak tembam..lagi2 kat muka ini..hee..

Jadi,nak gemuk tunggulah lepas kahwin nanti..terus naik even tak hamil pun..Percayalah..


Bookmark and Share




  Member Information For pu3iiuProfil   Hantar PM kepada pu3iiu   Quote dan BalasQuote

Lilly_Putih
WARGA RASMI
Menyertai: 07.04.2008
Ahli No: 8443
Posting: 3
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 15:21


salam..
Ana pun teringin jugak nak berisi sikit.
Makan dah banyak tapi still maintain lagi..
Erm...maybe xsampai masa nak gemuk lagi agaknya.
apapun, dah syukur sangat sebab ana sentiasa dikurniakan nikmat kesihatan yang baik. Alhamdulillah...
Nasihat untuk sahabat-sahabat, kalau nak amalkan pengambilan vitamin or apa-apa
supplement untuk tambah berat badan, pastikan produk tu halal and terjamin mutu dan qualitinya. Jangan sampai memudaratkan diri kita pula ye..
Semoga kita semua sentiasa dibawah payung rahmatNYA...


Bookmark and Share




  Member Information For Lilly_PutihProfil   Hantar PM kepada Lilly_Putih   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 14:34


bagaimana nak jadi gemuk..
erm.. bila pikiaq pasal manusia ni.. memang tak pernah puas kan..

nafsu makan.. nak kurus..nak gemuk..hehe..
ana dalam kategori kurang berisi..
nak bagi berisi.. kena makan banyak...
hehe.. banyakkan makan karbohidrat.. protein..
kalsium.. dan semua makanan yang berkhasiat..hehe..

minum susu sokmo.. insyaallah.. boleh naikkan berat.. :lol: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 13:30


same like me lah...vry thin bila ada checkup dengan doc mesti kan marah sebab BMI xseimbg...dulu ada minum wght gain tak ada ksn pun lepas itu teln vtmn memang asyk lpr saja makan pun xbhnti nek lah 1-2kg tapi kejap saja asal ada kerja trn 4kg...tol2 dah macam perempuan...

takkan tak ada solution nak berisi dapat maintain 45kg pun kr ok lah...


Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 13:38


Pada 14-10-08 13:30 , e-zah posting:

!!! QUOTE !!!

same like me lah...vry thin bila ada checkup dengan doc mesti kan marah sebab BMI xseimbg...dulu ada minum wght gain tak ada ksn pun lepas itu teln vtmn memang asyk lpr saja makan pun xbhnti nek lah 1-2kg tapi kejap saja asal ada kerja trn 4kg...tol2 dah macam perempuan...

takkan tak ada solution nak berisi dapat maintain 45kg pun kr ok lah...


e-zah ambil lah sikit kat badan saya ni.. hehe.. awak nak gemuk dan saya nak kurus..
betul kata kak shida.. kita ni ada saja yang tak puas hati kan.. hehe.. tak mengapa lah e-zah.. asalkan awak sihat kira bagus lah tu...


Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 08:58


hehehehe...bek tol at awak ek halesolurun_84 nak juga mderma ec awak kat saya...itu lah Malaysia ni memang tak pernah rasa puas dengan apa yang dia dapat...alhamdulillah walaupun krs tetapi chat lagi...tapi walau bagaimana pun saya tetapi mcba untuk seimbgkn barat dan tinggi saya takut nanti kalau dbiarkn terlalu krs boleh bawa kmdhrtan pula...


Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

cik_strawberri
WARGA RASMI
Menyertai: 09.10.2008
Ahli No: 9154
Posting: 2
Dari: Bkt Damansara

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 11:05


adehhh...saya pulak sibuk fikir..guaner nak kurus sikit
hehehehhe


Bookmark and Share




  Member Information For cik_strawberriProfil   Hantar PM kepada cik_strawberri   Quote dan BalasQuote

afina010587
WARGA RASMI
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 8198
Posting: 8
Dari: tanjung malim

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-09 18:27


saya pun nak gemuk sikit
wawawa
tak timbang lagi ni... takut
biasanya hanya 36 dan 37 saja
saya tak pernah cecah 40


Bookmark and Share




  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-09 12:52


yang penting sihat kan.betul tak.
apa kata nabi kita...'kami bukan umat yang kuat makan'.
mungkin itu rahsianya.who knows.
nak gemuk atau nak kurus.
yang penting maintain cun ataupun perasan cun boleh juga.hihi.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-05-09 21:32


tak berdaya dah nak fikir persoalan ini... ingatkan dulu bila dah habis belajar akan gemuk sedikit, tengok-tengok makin kurus adalah.. :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-05-09 21:54


ish..tak payah gumuk2..
kurus pun ok what...
org nak kuryus...ada juga yang nak gumuk kan??hihihi..
kalau gumuk ni senang dapat penyakit...huhuhu


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.064035 saat. Lajunya....