Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Akal itu menteri yang menasihati, Hati itu ialah raja yang menentukan, Harta itu satu tamu yang akan berangkat, Kesenangan itu satu masa yang ditinggalkan".
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
Assalamualaikum.saya lah ida01.saper yg kenai tuh alhamdulillah.dan saper yang tak kenai tuh.salam ukhuwahfillah.

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 21 jam, 55 minit yang lalu


Petua Berharga
Topik: Hubby merajuk..macamana?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» Hubby merajuk..macamana?

Please Mendaftar To Post


Oleh Hubby merajuk..macamana?

yieyin_mama
WARGA RASMI
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 6616
Posting: 4
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 15:13


Kalau kita berselisih faham dengan suami dan dah minta maaf..tapi suami masih merajuk.Tapi bila tanya, abang marah lagi ke?Dia kata tak ada lah..Tapi tindak tanduk dia memang menunjukkan dia merajuk...macam mana ye nak pujuk & baiki keadaan..?


Bookmark and Share




  Member Information For yieyin_mamaProfil   Hantar PM kepada yieyin_mama   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 17:10


kalau dah minta maaf tapi masih lagi tak berkesan, mungkin boleh beritahu dengan kata-kata yang paling lembut dan ayat yang paling baik, agar cik abang tak kecil hati dan terus merajuk..pujuk dia untuk memberitahu apa yang dia rasa tidak puas hati, kalau tak beritahu masakan kita boleh tahu apa yang terkandung dihatinya..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 21:03


gurau gurau balik....
sakat sakat sikit....
picit2 badan dia......
cium dia sambil minta maaf......

****UNTUK YANG DAH BERKAHWIN SAHAJA


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
WARGA RASMI
Menyertai: 01.07.2008
Ahli No: 8654
Posting: 18
Dari: irbid

jordan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 22:16


hmm hehe.. ni lah kita kena guna kepakaran 9e kita.. iaitu emosi... belaian, kasih sayang semua...

rasanya, tak ada kaedah khusus.. cuma kalau yang boleh kongsi.. tu ar, masakkn mknn kgemaran ke, ajak pergi taman main kejar2 ke, hahahahha, sebenarnya saya belum kahwin, hahahh...

almk, salah masuk rumah lagi... hik3... :roll:


-----------------
http://ciksantun.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 09:28


Tak apa shafiqah, belajar dari kakak-kakak..

belajar dulu, praktik kemudian bila dah berkahwin begitu.. :-)


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

farhanin
WARGA RASMI
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10263
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-04-09 21:51


buat apa yang dia suka.. tengok jugak suami kita jenis yang ,macam mana..kalau dia suka bergurau senda .. cuba lah bergurau senda dengan dia

tapi kalau dia jenis serius...takut dia cakap kita main-main pula.. serius lah cakap dengan dia..

kalau dia jenis sensitif.. mohon ampun dan maaf sambil menitiskan air mata tanda yang kita bersungguh2 minta maaf pada dia..

saya tak ada pengalaman suami merajuk saya yang selalu merajuk..hehe.. suami saya sellau geletek saja saya.. terus tak jadi merajuk..


-----------------
*berterima kasihlah kepada Allah setiap masa di atas setiap suka duka ketawa gembira tangis kecewa*


Bookmark and Share




  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

yumna
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 25.03.2009
Ahli No: 10224
Posting: 29
Dari: Tasmania, Australia

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-09 13:50


macam susah saja nak pujuk suami.. malu pulak kalau dia buat dek.. tapi nak suami pujuk kita bila kita merajuk. selalunya yumna minta maaf kat suami.. lepas itu bila dia merajuk lagi yumna pula merajuk..

tatau lah.. mungkin yumna boleh belajar dr kakak2 kat sini yang lebih berpengalaman..


-----------------
Jemput datang rumah di Tassie.. http://yumnayusouf.fotopages.com jangan lupa bagi salam dulu ye..


Bookmark and Share




  Member Information For yumnaProfil   Hantar PM kepada yumna   Pergi ke yumna's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_solehah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 9783
Posting: 57
Dari: JayBee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-09 15:04


Kalau nak pujuk tu kena lah tunggu dia cool dulu, lelaki ni ada masa temperature dia naik, nanti macam-macam pulak dia sebut kalau dia tengah marah..
kadang-kadang kita ni susah nak faham perangai dia..
kalau mood dia dah ok, baru lah kita slow talk, manja2 sikit kat dia tapi jangan mengada2 .. :jangan: :kelip:


-----------------
@@Permulaan sabar adalah pahit tapi Manis [email protected]@


Bookmark and Share




  Member Information For ummi_solehahProfil   Hantar PM kepada ummi_solehah   Quote dan BalasQuote

Jue_Efendy
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10076
Posting: 25
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-09 14:29


senang saja...( ewah..eawah macam ada pengalaman pulak jue ini ) :lol: :lol:

masaklah makanan kegemarannya dan ajak dia makan sekali, tunjukkan rasa tanggungjawab dan ambik berat anda pada suami anda yang tersayang tu....pasti hatinya akan lembut semula....percayalah...

Bak kata Pak Aziz Satar dalam Ali Baba Bujang Lapok..." Sapa Tak Sayang Bini Oi..." :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For Jue_EfendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Efendy   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 2772
Posting: 38
Dari: bangi bandar ilmu

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-09 14:29


hubby majuk?? tak tahu lah pula...tak ada lagi lah hehe..


Bookmark and Share




  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Pergi ke ardani's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.054519 saat. Lajunya....