Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Segenggam benih akan menghasilkan sekebun pokok

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Dari Galeri
para peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberikan...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 23 jam, 10 minit yang lalu


Kenalkan Diri
Topik: anda dari mana??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» anda dari mana??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh anda dari mana??

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 10:29




Untuk mengeratkan lagi hubungan kita semua, cerita kan serba sedikit tentang diri anda. Setakat yang hendak di cerita.

Saya bernama seperti yang telah mak dan bapak dah bagi adalah SITI MARIEYAM WEARZANA BT. HASBI. Sya dilahirkan dan dibesarkan kat Sibu+Kuching Sarawak. Saya lahir pada 14/12/81. Hobi saya suka surf internet, membaca (tak kisah lah apa jenis bahan bacaan, pasti baca punya), menonton wayang dan banyaklagi.

Ok lah takat ni dulu....nanti sambung lagik.

SUDI-SUDIKAN DIRI ANDA.....


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

GhaizahNorazra
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 5328
Posting: 46

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 14:53




Ghaizah dari Limbang, Sarawak...Nama sebenar Noridah bt Ah hee..Dulu Ghaizah lahir kat Brunei...kpg gahaizah hampir ngan sempadan Brunei...Adik beradik 6 org...abg dah keja...pastu ghaizah...pastu adik 3 blaja kat UM..pastu adik 4..penganggur terhormat...pastu adik 5 & 6 blaja kat SMK Agama Limbang...Ayah ghaizah dah meninggal masa Tingkatan 2... Sekarang tinggal emak dan nenek.. Ghaizah masa nie study kat Politeknik Kuching Sarawak ambik Diploma akakuntansi..Sem 4...Apa2 pertanyaan...Insya Allah akan dijawap...

Bagaimana pula ngan sahabat2 yang lain?
Moga ukhwah kita akan bertambah kukuh...



Bookmark and Share




  Member Information For GhaizahNorazraProfil   Hantar PM kepada GhaizahNorazra   Quote dan BalasQuote

Mazaya
WARGA RASMI
Menyertai: 27.05.2005
Ahli No: 5334
Posting: 5
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 10:15



Saya Mazaya Binti Mohamad Sukri.Berasal dari Taiping Perak dan sekarang bekerja di Kuala Lumpur..Kat sini saya tinggal di Petaling Jaya..salam ukhwah dan perkenalan dari saya buat semua..


Bookmark and Share




  Member Information For MazayaProfil   Hantar PM kepada Mazaya   Pergi ke Mazaya's Website   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 22:55




bunga2 nie saya bagi kat yang sudi berkongsi tentang dirinya.

ok saya sambung tentang diri saya.....
saya merupakan anak bongsu dari 4 adik-beradik.
saya mendapat pendidikan awal kat tadika perpaduan, lepas tu kat SRK Perbandaran Sibu No.3, sekolah menengah kat SMK Petra Jaya, Kuching.....lepas tu saya sambung study kat Politeknik Kuching Sarawak dalam jurusan Diploma Kejuruteraan Awam (3 thn).
sekarang nie saya tengah mencari pekerjaan kalau dlm bahasa mudahnya menganggurlah.....
memandangkan dah lamak sangat menganggur, saya buat lah kelas tusyen (jadi tutor je), ni pun mengelak dari goyang kaki je kat umah & makan free je.....so lepaslah belanja untuk diri & bayar pinjaman.

setakat nie dulu nanti sambung lagi....babai


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
WARGA RASMI
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 5052
Posting: 8
Dari: BumikupijakLangitkujunjung

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 17:15


Assalamualaikum

Saya orang yang ke 4 :-) dan menetap kat n9, asal kedah bab ikut dalam kad pengenalan 02. Anak pertama dan dah bekerja..insya allah dalam perancangan nak sambung belajar balik kalau ada rezeki...Doakan lah ye!!!!

Salam Ukhwah untuk semua......... :-)

[ Telah diedit oleh: ayang2roses pada 07-09-05 17:16 ]


Bookmark and Share




  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

si_comel
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 4727
Posting: 185
Dari: putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-09-05 07:42


assalamualaikum...

comel dilahirkan dan dibesarkan di kuala lumpur..sekarang menetap dan bekerja di putrajaya :)


Bookmark and Share




  Member Information For si_comelProfil   Hantar PM kepada si_comel   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 08:52


Assalamualaikum.. salam perkenalan buat semua..

Ana berasal dari Petaling Jaya, Selangor.. dibesarkan dan bersekolah dan sehingga dewasa.. sekarang pun masih tinggal di Damansara Damai, daerah Petaling Jaya.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

adnis
WARGA RASMI
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 5645
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 09:46


assalmualaikum wbt

ukhwwah fillah minni..ana khairunnisa yusoff, from Alor star, masih study di UiTM Perak..menetap di Taman Bersatu, jalan Kuala Kedah..


Bookmark and Share




  Member Information For adnisProfil   Hantar PM kepada adnis   Quote dan BalasQuote

nur82
WARGA RASMI
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 5677
Posting: 10
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 11:11


ismi noor azmah binti a.rani min kuala terangganu...
dan sekarang mengajar sementara under yayasan negeri....dan insyaAllah bercita-cita akan terus menjadi pendidik...amin....
selamat berukhwah.....
dan sambutlah salam ukhwah dari saya.....
jom datang terang :-D 8-) :-D 8-)


Bookmark and Share




  Member Information For nur82Profil   Hantar PM kepada nur82   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 688
Posting: 66
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-05 20:54


nama saya khairun nisak munzir. umur 22 tahun. masih belajar di uum. sekarang praktikal kat seremban selama 6 bulan. masih single lagi... hehe

salam perkenalan.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 10:45


assalamualaikum wbt...

saya NUR ELINA BT SAMSUDDIN... lahir kat KOTA BHARU, KELANTAN... tapi sekarang tinggal dengan suami kat BESUT, TERENGGANU... lahir pada 25/08/1984... tengah study kat uum, Sintok, Kedah... ambil course Education IT minor TESL...


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 11:01


kita sambung lagi.....

saya sekarang ini masih jugak buat kelas tusyen....sekarang ini tengah hangat carik student baru untuk sessi selepas raya (2006).
saya tambah lagi aktiviti sekarang dengan jual biskut raya, kuih-muih pada bulan puasa and buat perkhidmatan menaip assignment(kalau ada yang berminat boleh kontek saya via email [email protected]).

kita sambung lagi......nanti


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

azuahamid
WARGA RASMI
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 5671
Posting: 20
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 17:40


assalamualaikum wmt wbt..
ana noor azua abdul hamid.
berasal dari kuala langat.
sekarang mengajar di sek agama kerajaan negeri di daerah kuala langat juga.. erm.. di banting :-)
salam ukhwah buat semua..


Bookmark and Share




  Member Information For azuahamidProfil   Hantar PM kepada azuahamid   Quote dan BalasQuote

Raida
WARGA RASMI
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 5050
Posting: 3
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 13:33


salam perkenalan buat semua
Saya Raida, asal Kedah.
[ Telah diedit oleh: Raida pada 09-10-08 15:29 ]


Bookmark and Share




  Member Information For RaidaProfil   Hantar PM kepada Raida   Pergi ke Raida's Website   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.01.2005
Ahli No: 4866
Posting: 30
Dari: 'sintok' indah permai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 14:26


salam..salamat..

saya ifti_hanan.._nik norhanan nik din..
asal kota bharu kelantan.23 tahun..
study d Uum..social work mgt..
insyaAllah..last semester..

____________________________________-


Bookmark and Share




  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

zatie
WARGA RASMI
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 5686
Posting: 5
Dari: seseri........ kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 16:08


zatie ni baru form 5
kat sek men sains seri puteri kl.
erm asal kedah.
anak fist..........
zatie sangat teruja dengan warna background portal ni................
dua2 warna ni my favourite colour.
zatie harap zatie dapat kakak2 yang boleh memimpin zatie ke jalan yang diredhai Allah..............


Bookmark and Share




  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

balqisyikin
WARGA RASMI
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 5743
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-05 11:17


assalamualaikum

Nor ASyikin nama diberi,
Perak Darul Ridzuan asal negeri,
menjurus dalam bidang informasi dan teknologi,
pelajar semester akhir di taman ilmu dan budi (insya-Allah)

biru dan coklat warna kegemaran,
Menulis dan berekreasi hobi pilihan,
juga membaca dan menambah kenalan,
minat nasyid expecially kumpulan Raihan,

...mungkin kita tidak sesolehah saidatina Siti Khadijah,
...juga tidak secantik lagi sepintar Humaira' Aisyah,
...akui diri tak sehebat lagi semewah puteri Balqis..
..oleh itu sudi kiranya kita bergandingan tangan memenuhi insipirasi jatidiri muslimah sejati, sayap kiri di medan juang..mungkin bukan di perbatasan perang cukuplah kita diuji dengan kemudahan dan kecanggihan abad globalisasi yang penuh ranjau berduri...
ukhuwwah fillah.


Bookmark and Share




  Member Information For balqisyikinProfil   Hantar PM kepada balqisyikin   Quote dan BalasQuote

deq_mas
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 2379
Posting: 153
Dari: Brunei Darussalam

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 22:31


assalamualaikum

nama saya Roshartiney bte Damit, berasal dari negara brunei darussalam, (memang brunei tulin) berumur 22 tahun lahir pada 5 april 1983, sebelum ini sangat aktif berforum dikomuniti ini tetapi oleh kerana masa tidak begitu mengizinkan nama deq mas kin terkubur, cuma kembali aktif baru-baru ini. mempunyai 16 orang adik-beradik dan saya merupakan anak ke 8. bekerja di jabatan hal ehwal syariah menjadi penguatkuasa agama. hobi saya ialah crafting, surfing the net dan juga membaca especially buku motivasi, ingin kenal just email me thru [email protected] jumpa lagi...


Bookmark and Share




  Member Information For deq_masProfil   Hantar PM kepada deq_mas   Pergi ke deq_mas's Website   Quote dan BalasQuote

srikandijilbab
WARGA RASMI
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1341
Posting: 19
Dari: Kelantan+Kuala Lumpur

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 16:15


Pada 20-09-05 17:40 , azuahamid posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wmt wbt..
ana noor azua abdul hamid.
berasal dari kuala langat.
sekarang mengajar di sek agama kerajaan negeri di daerah kuala langat juga.. erm.. di banting :-)
salam ukhwah buat semua..


:-di :-di eh..kak wa pun ada jugak ye.... :-di :-di


-----------------
Mari Susuri Jalan Ke Syurga


Bookmark and Share




  Member Information For srikandijilbabProfil   Hantar PM kepada srikandijilbab   Pergi ke srikandijilbab's Website   Quote dan BalasQuote

srikandijilbab
WARGA RASMI
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1341
Posting: 19
Dari: Kelantan+Kuala Lumpur

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 16:26


Bismillahirrahmanirrahim...
Marini Azahri...hadiah pertama dari ayahbonda ana pada tanggal 25 ogos 1981..mak ana kata maksudnya lemah lembut..tere juga mak dengan ayah ana pilih nama pasal memang kawan-kawan ana ramai yang kata ana ni lemah lembut walaupon ana tak rasa pun yang ana ni lemah lembut ...lagipon ana ni suka aktiviti lasak terutama taekwondo:di..tang mana yang lembutnya pun ana tak tau..hihi...biasalah...fitrah perempuan tu lemah lembut ye tak...ana dah grad dari UUM tahun lepas..course IT..dan sekarang tengah offjob training sebagai software developer kat kolompur...kampung halaman ana di pekan selising,pasir puteh, kelantan...salam ukhwah untuk muslimah semua..dan sama2 kita teruskan perjuangan demi kejayaan fiddunya wal akhirah...maassalamah..sayang semua..:)


Bookmark and Share




  Member Information For srikandijilbabProfil   Hantar PM kepada srikandijilbab   Pergi ke srikandijilbab's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» anda dari mana??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.065616 saat. Lajunya....