Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-03-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Bila anda telah sampai ke penghujung tali, buat simpulan untuk bergantung

-- Tokoh Korporat

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 9
Ahli: 0
Jumlah: 9




  Dari Galeri
Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarokatuh...

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 89 hari yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: !!PENGGUBALAN ORGANISASI PORTAL MUSLIMAH!!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» !!PENGGUBALAN ORGANISASI PORTAL MUSLIMAH!!

Please Mendaftar To Post


Oleh !!PENGGUBALAN ORGANISASI PORTAL MUSLIMAH!!

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 01:12




Bagi mengemaskinikan dan melancarkan lagi perjalanan portal Muslimah, Ahli JawatanKuasa Portal akan dirombak dan digubal semula. AJK ini juga adalah termasuk para srikandi. Ini adalah supaya semua AJK dapat memainkan peranan dalam menggerakkan dan memajukan lagi portal ini.

Sesiapa yang mempunyai masalah harap dapat maklumkan segera. Besar harapan agar semua Jawatankuasa baru yang dilantik dapat memainkan peranan besar dalam memajukan portal bukan sahaja di alam maya bahkan di alam nyata juga. Ini supaya hasrat kita untuk membentuk msulimah yang berktrampilan dan serba boleh dan solehah akan tercapai.

Ana mengharapkan agar ada generasi2 pelapis yang akan terus berusaha bersama2 di portal ini. MT yang lama juga harap dapat respons dalam penggubalan seluruh jawatankuasa ini.

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-06-04 22:30




Miss President, bagi akak, akak ikut aje ape2 rombakan yang nak dibuat oleh pihak pengurusan jika itu adalah yang terbaik untuk memantapkan lagi komuniti kita ni... InsyaAllah, akak setuju aje.... tiada sebarang bantahan utk cadangan ni... kan semua ni utk kebaikan... so, lakukan ape aje yg dirasakan baik dan perlu ok.... barisan pelapis mmg diperlukan, dan akak sendiri pon rasa dah agak 'tua' untuk handle pelbagai perkara... faham2 la kan, skit2 lagi mungkin ade komitmen lain ke ape ke.... so, daripada kita tak dapat laksanakan tanggungjawab, lebih baik serahkan pada yg berkelayakan dan bertanggungjawab.... akak mmg takde halangan ape2... so, tu aje rasanya.... semoga terus maju....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 23:46


kak nur_indah,
Terima kasih sudi menjadi orang pertama respons. InsyaAllah, akan ada Jawatankuasa yang dikekalkan. Dan memang harap akak akan terus bersama menerajui portal ini. Tak semestinya kena selalu online, yang penting ambil berat perkembangan dan boleh bekerja sama2.. Thanks atas kerjasama selama ini..

Tua2 tu banyak makan garam.. hehe
wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 08:41




baik kepada cik puan presiden, baik jugalah pada semua..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 11:04




ana bersetuju ngan kak istisafa... kalau baik utk miss president.. muslimah kesuluruhannya... ana sokong ajer...



-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 22:19


..

terima kasih semua. Sebenarnya tak banyak rombakan dibuat. sekadar nak cari yang betul2 bagi komitmen sahaja.. moga portal ini akan terus melangkah ke hadapan bukan sahaja di alam siber malah di alam nyata juga..
wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 17:31




erm.. ana pun dah lama tak menjenguk komuniti ni sejak bergelar puan. insyaAllah selepas ini ana akan cuba bagi komitmen. alhamdulillah.. rasanya sekarang ana dah dapat lawan fobia ana.. err.. sebelum ni ana fobia pada warna pink. itulah antara sebab2 mengapa ana lebih aktif kat komuniti ukhwah.

ana doakan agar komuniti muslimah akan terus berkembang maju dan wujud di naluri setiap srikandinya utk berdaya saing bagi memajukan diri dan juga komuniti ini.. ameen.
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 23:22




kak Alin fobia dengan warna pink ke? Alahai siannya. Tak apa, moga lama2 hilanglah fobia tu. heheh..Nak tuka warna biru tak sesuai pula..

Muka2 baru sentiasa diharapkan agar dapat menjadi generasi pelapis dalam portal ini.

Harapnya tahun ni portal muslimah dapat buat program. Maybe kita nak menembusi wanita2 bermasalah di luar sana.. MT semua siap sedia.. keke



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-07-04 00:31




Quote:
kak Alin fobia dengan warna pink ke? Alahai siannya. Tak apa, moga lama2 hilanglah fobia tu. heheh..Nak tuka warna biru tak sesuai pula..

Muka2 baru sentiasa diharapkan agar dapat menjadi generasi pelapis dalam portal ini.

Harapnya tahun ni portal muslimah dapat buat program. Maybe kita nak menembusi wanita2 bermasalah di luar sana.. MT semua siap sedia.. keke



alorr alin ni... xkan nak kaler biru gak... nanti jadik cam kaler kek 3 tingkat lakk.. ehehhe....

ermm, Hanan ni buat org dup dap dup dap aje... nak tembus masalah??? waaa, ade ilmu makrifat ke Hanan??? InsyaAllah, sama2 doakan semoga perancangan bejaya dilaksanakan.... dan sama2 kita berikan kerjasama....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 08:46


Quote:

On 2004-07-01 00:31, nur_indah wrote:
nak tembus masalah??? waaa, ade ilmu makrifat ke Hanan???



bukan ilmu makrifat kak..hanan guna kuasa psikik .. so, jaga-jaga.. muslimah yg ada masalah dlm portal ni pun nanti akan kena scan dgn hanan. kerana kuasa psikik ni dpt menembusi kelajuan tenaga solar yg akhirnya jeng..jeng.. apa ye?

kita tunggu saja arahan selanjutnya dari Cik Presiden kita.. tunggu.. jgn tak tunggu..

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 23:38


wbt...

ermm... chayo' cik press.. semoga semuanya berjaya ditembusi... amiinnn...

-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 22:01


warahmatullahi wabarakatuh...

Ana ikut je..
Wallahu a'lam...

Wassalam



-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq menjemput..ziarahilah jasadku..

[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2004-07-29 17:31 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 23:04




Memandangkan ada pihak yang mengungkit mengenai jawatan beliau, maka ana naikkan topik ini untuk makluman bahawa pihak Portal telah merombak MT secara rasmi pada 24 Jun 2004 yang lalu. Perlantikan semula MT telah dibuat melalui surat yang dihantar melalui emel pada setiap calon baru. Mungkin insan yang membuat tuduhan tersebut tidak menyedari topik ini kerana terlalu lama mengabaikan tanggungjawabnya.

MT yang baru ini telah dipilih berdasarkan beberapa kriteria dan atas komitmen mereka yang tinggi. Hanya mereka yang tidak menjalankan tanggungjawab sahaja yang tidak akan dikekalkan. Namun pihak portal tetap menimbang komitmen dan kesanggupan MT baru dalam memikul tanggungjawab tersebut.

Dengan ini, dakwaan bahawa perlantikan dan perlucutan adalah secara tidak profesional adalah tidak berasas sama sekali. Ternyata yang membuat tuduhan hanya untuk menggempur2kan benda remeh semata2 kerana nak pertahankan jawatan. Ramai yang takut nak memikul jawatan kerana ia adalah amanah yang besar tapi hairan insan tersebut asyik mengungkit mengenai jawatan beliau.

Apapun, harapan ana pada semua MT agar dapat terus membangunkan portal ini dengan lebih mantap menjelang 2005. Moga kita terlindung dari sifat dengki dan tamak.

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 08:32


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah semoga syura memainkan peranan dengan hikmah dalam menangani apa saja masalah yang timbul di dalam portal comel ini. Sebagai seorang ibu umi sekedar menumpang kasih sambil memberi sedikit nasihat dengan anak-anak di sini dan juga di ukhwah.com. Doa umi agar kedua-dua portal ini terus berkembang menjadi base pada remaja kini dan akandatang insyaAllah.

Kita perlu mencari titik persamaan dan elak dari perbezaan demi menjaga imej Islam yang syumul wa kamil.

Teruskan kerja masing-masing di sini dan juga di luar sana dengan ikhlas dan sentiasa meletak Al Quran dan Sunnah dihadapan agar taqwa terserlah dan mendapat keredhaan Allah SWT.

Umi mohon maaf kepada semua anak-anak di sini dan ukhwah.com sekiranya ada masa umi terover dalam menasihat atau tidak menjawab sepertimana yang dikehendaki kerana umi ini pun sekedar seorang insan yang banyak kelemahan. Afwan. Umi muta'asifah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - 'Semua orang itu bergantung kepada Allah. Di antara mereka itu, yang paling di-cintai Nya ialah yang paling banyak manfaatnya bagi orang lain.'
(diriwayatkan oleh Anas, oleh Ibn Abbas di dalam kita di susun at Tabarani Al Mu'jam dan Al Shihab Musnad)


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 11:18


Ummi.
Terima kasih atas nasihat dari ummi. InsyaAllah akan dijadikan bekalan buat meneruskan portal ini. Terima kasih juga sebab masih sudi bersama kami di portal ini dan terus membimbing serta memberi panduan dalam pelbagai segi.

Sememangnya Islam mementingkan syura dalam apa jua urusan. Namun ramai yang salah faham dengan konsep syura. Syura dalam Islam begitu penting kerana ia akan melahirkan satu keputusan hasil dari pemikiran semua pihak terlibat. Ada yang menganggap syura sebagai meeting atau mesyuarat biasa. Warga syura juga akan dipilih dari mereka yang benar2 layak sahaja. Setiap ahli syura perlu berusaha untuk memikirkan isu atau masalah yang diperbincangkan bukan sekadar menghadiri, mengangguk dan mengkritik kosong. Setiap kritikan perlu diberi cadangan penyelesaian untuk memantapkan lagi keputusan.

Sistem syura yang berjaya dapat dilihat dari kesungguhan setiap warganya untuk menjayakan dan memajukan apa yang sedang diusahakan. Begitu indahnya syura jika semua betul2 memahami konsepnya..

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 04:23


...

Eloklah Kak Hanan bukak topik ni. Actually, dah lama ana memendam rasa yang sememangnya ana tak mampu nak jalankan tugas meninjau2 forum ni memandangkan masa ana untuk berforum amatlah terhad. Cuti punyalah jarang.. macam tak cuti. Kiranya memang sahlah ana ni mengabaikan tugas.

Tapi, ana dah inform awal2 masa ana serah laporan diri pada siapa yea? Yang minta biodata dulu tu.

Yang pastinya, ana memang tak menjalankan tugas di atas sebab masa dan peluang. Tinjau2 tu adalah..Merisik khabar...Tapi, dari segi komitmen pulak, memang tak banyak yang ana berikan.. Lebih ramai lagi ahli yang layak untuk meninjau2 subforum Komp&IT (memandangkan ana bukanlah pakar Komp&IT), apakata kalau Kak Hanan serahkan mandat ni pada mereka (yang sememangnya lebih layak?)

Amacam kak? Bukan taknak tolong, cuma... bimbang2 sebab nak menolong ni buatkan orang fikir ana goyang kaki ataupun apa.. Jadi, eloklah kalau Kak Hanan pertimbangkan semula dan beri kepada orang yang lebih layak dan banyak memberikan komitmen..

Akhir kata, minta maaf sekiranya tersalah cakap ataupun kelakuan yeah...

Wassalam...


-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 00:01


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah pada pendapat umi bukan mengharap para petugas agar di sini selalu tetapi yang penting ialah melibatkan diri dengan IKHLAS dalam setiap projek dan juga aktiviti yang dijalankan insyaAllah.

Sekiranya sememangnya sibuk maka itu adalah kemampuan masing-masing. Yang penting kita ikhlas dalam bersilaturrahim tanpa merasa diri buat lebih atau buat kurang atau meletakkan syarat dalam apa saja yang berkaitan dengan kegiatan portal.

Semoga Allah SWT meredhai usaha anak-anak semua dalam memberi ruang alternatif bagi remaja muslimah ada tempat untuk meluah dan juga memberi pendapat masing-masing.

Tahniah dan syabas kepada hanan.com.my

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 14:42



semoga komitmen yg diberikan oleh para Mt dalam menjadikan portal nie lebih gemilang setaraf dengan pembangunan dan kemajuan negara....

berjuanglah demi agama...Allahu Akhbar!!!
wallahualam

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.068144 saat. Lajunya....