Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-03-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Bila anda telah sampai ke penghujung tali, buat simpulan untuk bergantung

-- Tokoh Korporat

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 6
Ahli: 0
Jumlah: 6




  Dari Galeri
Inilah saya dan beberapa akhwat ukhwah.com...

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 86 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: X suka politik....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» X suka politik....

Please Mendaftar To Post


Oleh X suka politik....

puteri_JIHAD
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 2451
Posting: 55
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 18:18


put3 saje je nak utarakan topik ni sbb ada yg sukakan politik dan ada yg tak amik kisah bab politik.diorg kata,politik ni kototr dan ada yg kata dgn politiklah islam boleh tersebar.Mcm mana pendapat sahabiah sekalian.kalau boleh kemukakan hujjah supaya kukuh dan konkrit pendapat kalian.

-----------------
salam Ikhlas Penuh Ukhuwwah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_JIHADProfil   Hantar PM kepada puteri_JIHAD   Quote dan BalasQuote

acuzie
WARGA RASMI
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 3763
Posting: 15
Dari: Sungai Besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-04 11:01



Mmg tak dinafikan,ramai diantara kita tak suka politik sbb politik ni kotor.
Pendapat azie kan,ketahuilah wahai sahabiah sekalian sbnrnya politik tu tak kotor.Kita sebagai manusia ni yg menjadikannya kotor dan jijik.
Ingat Islam tak pernah memisahkan antara politik dan agama


Bookmark and Share




  Member Information For acuzieProfil   Hantar PM kepada acuzie   Pergi ke acuzie's Website   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 02:54


assalamualaikum..betul jugak pendapat yg mengatakan sebab politiklah Islam tersebar,kalau kita kurang pengetahuan tentang penyebaran Islam secara politik masa zaman Rasulallah saw,bace jek buku sejarah.masa zaman kesultanan melayu melaka dulu2,ade jer terangkan pasal camne Islam tersebar,antara salah satu cara ialah melalui hubungan politik antara negara2. Pd pendapat saya,politik tidak kotor,manusialah yg menyebabkan dan menjadikan urusan politik sesuatu yg tidak baik dan dipandang hina. Penting juga untuk umat Islam mengambil tahu akan hal politik2 dalam negaranya,dan juga di negara2 lain.nanti takdela jadik cam katak bawah tempurung,takdela terhad sangat lapangan pemikiran tu.
Bagi sesiapa yg sukakan politik,mesti punya pengetahuan yg banyak beserta dengan hujah2 yg ada bukti kukuh agar nanti tak mengelirukan org lain and tak jadik bahan untuk fitnah pulak.sbb kenela ingat,politik sebahagian besarnya berurusan dengan manusia,takleh nak taram ikut sukajiwa jek. bagi yg tak suka politik tu,terpulanglah jugak sbb masing2 ada pandangan dan pendapat masing2.maybe kalo tak suka politik, tak bergiat dalam politik tapi pengetahuan mengenai isu semasa melibatkan politik amat penting,pada pendapat saya.kalo tak minat skali pun,ape2 yg berlaku hendaklah dijadikan iktibar dan panduan utk menjalani hidup yg serba singkat di dunia ini. wallahualambissawab


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

UmmiLuqman
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 3810
Posting: 54
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-04 23:05


saya suka berbincang ttg politik dgn suami...biarpun kami bukanlah penyokong die hard mana2 parti (hmm..undi tetap rahsia kan?)...tp berbicang soal politik ni membuka minda dgn lebih luas...kita bukan nak cari siapa yg betul dan salah, kita cuma nak kalau boleh, idea2 yg bernas dpt disatukan bg membina negara yg lebih stabil dr segi fizikal dan kerohanian...sayangnya senario politik di malaysia ni jenis yg 'tak makan saman'...kedua2 pihak tidak mahu tunduk pada satu matlamat...masing2 hendak mempertahankan kedudukan yg sbnrnya bukan 'milik' kita...pangkat dan harta akan kembali kepada yg Hak...alangkah baiknya kalau semua pemimpin politik sedar hakikat 'pinjaman' ini...tentu takkan ada pemimpin yg tak sudah2 ingin mengekalkan kerusi tanpa memberi peluang org lain merasai nikmat 'pinjaman' tersebut..mudah2an situasi ini berubah mengikut tahap kematangan rakyat Malaysia...


Bookmark and Share




  Member Information For UmmiLuqmanProfil   Hantar PM kepada UmmiLuqman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.352921 saat. Lajunya....