Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-01-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Akal itu menteri yang menasihati, Hati itu ialah raja yang menentukan, Harta itu satu tamu yang akan berangkat, Kesenangan itu satu masa yang ditinggalkan".
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 6
Ahli: 0
Jumlah: 6




  Dari Galeri
Its Me! nuarii..

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Sahabat dulu,kekasih sekarang


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Sahabat dulu,kekasih sekarang

Please Mendaftar To Post


Oleh Sahabat dulu,kekasih sekarang

acuzie
WARGA RASMI
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 3763
Posting: 15
Dari: Sungai Besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 16:15



Azie rasa mesti ramai diantara kita pernah @ sedang mengalaminya.
Yg lagi hebat,kawan punya lama dari sekolah,start bercinta bila dah keja.
Teringat lak cita kuch kuch ho ta hey
So aper pendapat semua better cari calon yg dipilih dr kalangan sahabat atau orang yg kita tak pernah kenal????


Bookmark and Share




  Member Information For acuzieProfil   Hantar PM kepada acuzie   Pergi ke acuzie's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 3733
Posting: 58
Dari: heilbronn

germany   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 18:21




dari pengalaman saya sendiri.. tak elok sebenarnya, sbb kalo dah ditakdirkan tak der jodoh.. dah la ilang org yg kita sayang, sahabat pon hilang gak.. bukan la maksud saya hilang terus, cuma dah tak seakrab masa sebelum bercinta.. masing2 rasa cam dah segan, ndak kongsi masalah pon rasa cam dah kekok..

mungkin gak ahli lain yg punyai pengalaman berbeza.. cuma skrg nih, saya prefer tak terikat ngan sesiapa.. kawan cam biasa.. kalo org tu betul2 suka, terus jumpa family & pilih jln yg halal.. tak der cintan cintun dah, buang masa jekk..


Bookmark and Share




  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-04 20:18




Sahabat jd kekasih??


Byk kelebihan dan kelemahan...

Kelebihannya :

biasanya bercinta dgn sahabat sendiri lebih mudah dan tak perlu ragu2, sbb dah tau baik buruk dia. maknanya bile kita bersahabat tentulah kita kenal dia dalam2 kan. walaupun tak 100%. itu bermakna segala keburukan yg tertonjol sewaktu bersahabat dan kelebihannya bukanlah dibuat-buat utk berpura2. sbb biasanya dgn sahabat lebih open. baik buruk dan kelemahan serta segala permasalahan dikongsi sewaktu bersahabat. tau segala kesukaan dan apa yg dibenci oleh sahabat tersebut. mungkin dr situ lebih memahami dan dalam banyak2 org lain kita jumpa rasa dia jugalah yg sesuai. jodoh kot!

Kelemahannya :

hati2 jugak kan, takut kalau2 sahabat tu sekadar hangat2 taik ayam ke nak bercinta. mungkin dikala kesunyian aje. banyak gak terjadi kan, dan bila dah melibatkan perasaan ni, payah kalau bergaduh atau terputus hubungan sbb nak kembali menjadi sahabat tu mmg sukar. sebabnya sukar nak cari seorang sahabat dlm dunia ni.

so , bg saya takkisah la jodoh kita tu ngan sape, kalau dah ditakdirkan dgn sahabat sendiri... mungkin itu lebih baik utk kita kan. mcm saya dulu anggap kawan biasa tetapi org tu yg menaruh hati kat saya. mana nak sangka kan bila kita punya kelemahan dia tau.. tp dia still suka kat kita. its better kalau kita suka pd seseorang yg tak pasti cintanya terhadap kita...

wallahua'alam


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-04 20:22


Quote:
its better kalau kita suka pd seseorang yg tak pasti cintanya terhadap kita...



silap ayat niii.. saya nak kata ... better daripada kita suka seseorang yg takpasti cintanya terhadap kita... sorry!


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 23:52


Assallammualaikum saudari yg bertanya....

Well in this case....i do like from friendship to loveship....but it might be taken very long time to be lover..and so on...but during the friendship timed..not to talk everything...meaning still ada batas2 pergaulan dgn dia...dan ada bagusnya bila dari seorg sahabat jadi kekasih....yerla dari kita bercinta dgn org yg kita x kenali sapa diri dia...at least kalau dari kawan ni....kita dah tau serba sedikit perangai dia....keluarga dia...and so on...tapi depends la...kalau dah jodoh tuh takkan kemana...akan bersatu juga....buatla isthikarah...itu nasihat saya...

-----------------
Wanita itu Cantik dari Akhlaknya,tertibnya Bukan luaran nya...bukan fizikalnya...Jiwa yang bersih adalah wajahnya yang mulia.


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 00:01




ntah le...bimbang sebab dah lama berkawan..perasaan tu jadi keliru...

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 00:47


erm kenapa tidak cuba buat solat isthikarah...Allah menentukan sama ada dia utk awak atau tidak...jika tidak teruskan berkawan....dan jika sebaliknye teruskan bersahabat...tapi kurangkan pergaulan....itu pendapat saya..

-----------------
Wanita itu Cantik dari Akhlaknya,tertibnya Bukan luaran nya...bukan fizikalnya...Jiwa yang bersih adalah wajahnya yang mulia.


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

sueezlly
WARGA RASMI
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 4008
Posting: 3

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 12:43


sahabat menjadi kekasih?
erm saya pernah lalui ni pada tahun lepas..so,percintaan tu tak kesampaian terputus ditengah jalan,tapi hubungan kami tetap baik..tak de niat nak putuskan terus..sampai sekarang masih mengambil berat antara satu sama lain..moga-moga berkekalan hendakNya..

-----------------
senyuman itu lukisan rahsia hati....


Bookmark and Share




  Member Information For sueezllyProfil   Hantar PM kepada sueezlly   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-07-04 14:14


daripada sahabat menjadi kekasih boleh diterima lagi.....tapi mcmana dari seorang kekasih bertukar menjadi sahabat...tentu sukar kan utk terima ....


Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

aishah_ain
WARGA RASMI
Menyertai: 01.06.2004
Ahli No: 3825
Posting: 3
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 09:41


betul tu,lagi sukar untuk terima jika dari kekasih kepada sahabat..sbb saya dah alaminya tapi apapun Allah dah tentukan rezeki,jodoh dan ajal sejak kita lahir,so kenalah usaha untuk mencari


Bookmark and Share




  Member Information For aishah_ainProfil   Hantar PM kepada aishah_ain   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 3733
Posting: 58
Dari: heilbronn

germany   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 10:25




sahabat jadi kekasih.. kekasih jadi sahabat.. dedua pon dah rasa.. yg ptg kalo dah putus di tgh jln, jgn la tak bertegur sapa langsung & terus bermusuh.. life has to go on.. kawan ttp kawan.. jgn hold on pd peristiwa lama, mmg la rasa perit..

kalo yg dah lama bersahabat pas tu tetiba jadi keliru.. try la kasi hint sket2.. tanya secara indirect ker.. agar kita tau sahabat kita tu rasa cam ner plak.. kalo syok sendiri kan naya jer.. tp kalo pendam jer pon, merana gak.. kot2 la sahabat tu pon suka kat kita.. pandai2 la sendiri cari jln ndak wat cam ner kan..


Bookmark and Share




  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

farRa_b
WARGA RASMI
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 292
Posting: 5
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 18:13



sahabat menjadi kekasih..
dgr mcm klakar tp realiti..
penah gak dulu tp xkkl lame..
maybe ms tuh masing2 keliru ngan prsaan sendiri..
kbetuln dua2 msih blum b'punya kot..
so, cara dia m'ambil brt ttg saya mmbuatkn sm2 jatuh ati lak..tp ktorg xleh go on sbb trs janggal,malu,segan..
at last, ktorg decide utk jd kwn baik jer..
lebih terbuka, xyah jd hipokrit..
cm skrg dia jelah yg msh lum b'punye..
smg dia m'dpt jodoh yg solehah..
Insya Allah..


Bookmark and Share




  Member Information For farRa_bProfil   Hantar PM kepada farRa_b   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.063305 saat. Lajunya....