Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-03-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Ketidakmampuan itu adalah malapetaka, kesabaran adalah keberanian, zuhud adalah kekayaan, pengendalian diri adalah perisai (terhadap dosa) dan sahabat terbaik dalam penyerahan (kepada Allah)
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 9
Ahli: 0
Jumlah: 9




  Dari Galeri
assalamualaikum, bsama org kuat JK UUM insyaAllah bakal dilaksanakan bulan ogos..ukhwah fillah abadan abada.

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 86 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: blues selamanya


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» blues selamanya

Please Mendaftar To Post


Oleh blues selamanya

YusraInsyirah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3673
Posting: 24
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 15:34


Asslammulaikum sumer...
saje jerr nk bukak topik baru..siapa pernah baca majalah blues selamanya..satu kapal ngan majalah ujang larr.. nk tanya pendapat je larr pasal salah satu ruangan dlm tuh..hello bebeh..menegur pasal kaum wanita..pasal aurat larr terutamanya..tapi rata2 respon agak marah ngan komen2 si penulis..ape pulak pendapat anda semua yang pernah tau pembaca setia majalah nie?


Bookmark and Share




  Member Information For YusraInsyirahProfil   Hantar PM kepada YusraInsyirah   Pergi ke YusraInsyirah's Website   Quote dan BalasQuote

irdina_82
WARGA RASMI
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 3677
Posting: 9
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 17:55



Errmm.....saya membaca majalah tu dan kini menjadikannya koleksi peribadi,apa yg sy tertarik dari majalah blues selamanya ialah ruangan hello bebeh...
terima kasih pada brother macho yang menegur kaum aweks
di luar sana yang masih tidak mahu menutup aurat...
nampaknya banyak respons dari pembaca yang setuju dan ada juga yang tak setuju dan membangkang kata-kata brother macho....apapun usaha brother macho itu usaha murni dan moga-moga mendapat keberkatan dari Allah....
Ya Allah berkatilah Kami.............


Bookmark and Share




  Member Information For irdina_82Profil   Hantar PM kepada irdina_82   Quote dan BalasQuote

YusraInsyirah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3673
Posting: 24
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 15:31


tapi nape ade yg marah2 ek..kadang2 saya tertawa sendiri baca komen2 dari pembaca yang agak tidak relevan..ntah larr


Bookmark and Share




  Member Information For YusraInsyirahProfil   Hantar PM kepada YusraInsyirah   Pergi ke YusraInsyirah's Website   Quote dan BalasQuote

ein
WARGA RASMI
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 3180
Posting: 14
Dari: ina

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 21:50


menarik topik nie... sy slh seorg peminat majalah tue dan menjadikan majalah tue sebagai koleksi peribadi sy. saya suka gak baca ruangan hello bebeh tue...sy sokong usaha murni brother macho tue... bkn senang nk tegur manusia skrg nie... baru tegur skit mcm tue pn dh nak melenting pada hal org tegur tue untuk kebaikan bersama gak..dunia akhir zaman nie..mcm2 leh jd..usaha murni yg org buat pn diorg leh kater kt nk jg tp kain diorg plak ntah la ... dr sndr tak tau syg diri sndri..org nk kasi nasihat pn tak nak dngr...ketegaq sngguh...tak takut azab tuhan kut diorang tue...sy ....kdg 2 sdh tngk diorg2 yg komplen kt brother macho tue... bkn nyer aper .. sian ... kt diorg tue tak tau la nak jd aper nnt,,,,org tegur pn tak mkn saman... sm2 la kt berdoa smg dirang tue diberi petunjuk dan hidayah... kita2 nie pn sama gak...
ok la assalamualaikum...


Bookmark and Share




  Member Information For einProfil   Hantar PM kepada ein   Quote dan BalasQuote

LaTomatina
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3666
Posting: 102
Dari: royal town of perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 01:27



aha...bace jgk blues selamanya tu...tu pun terpengaruh dgn si yusraInsyirah tu..dulu asik pinjam dia punyer jer..skang sy beli sendiri..hehe...thanx ek yusraInsyirah kerana mempromote!!
psl brader macho tu moleklah dia sound direct gitu....
mcm edisi siasat tu....sound je direct..xyah nak berlapik2 sgt ayat tu..huhuhu


Bookmark and Share




  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 00:30




dah lama tak bace

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 13:48




Saje jer nak menyampuk... Hehehe..ana tak baca majalah nih..kadang2 jer.. Tu pun main sauk yg member punyer..

Citer2 psl aurat nih, ana tgh menahan sakit mata skang nih melihatkan junior kat sebelah ana. Bayangkan, dah elok2 bertudung + pakai t-shirt lengan pjg..tibe2 jer part perut terdedah sampai nampak "belly button". Sungguh tak patut... Memang patut diberi baca magazine "blues selamanya"...

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 627
Posting: 114
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 15:58




ana mmg ikuti mjlh blues selamanya tuh..tp bkn la peminat setia..ermm..mmg rata2 marah dgn pdpt dlm ruangan 2..pd ana ade btlnye nasihat olh brother tu...mungkin mereka yg t'tentu jek yg x dpt terima nasihat tu..

-----------------
" berfikir berdasarkan wahyu,berakhlak dgn Al-Quran,bertindak berpandukan Sunnah"


Bookmark and Share




  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

cODa
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 3720
Posting: 26
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 09:31


Takpenah bacelah...
Nnt cODa kene cari jugak nih....


Bookmark and Share




  Member Information For cODaProfil   Hantar PM kepada cODa   Quote dan BalasQuote

umnflsgroupviolet
WARGA RASMI
Menyertai: 07.06.2004
Ahli No: 3856
Posting: 2

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 12:19



Sebenarnya saya tak heran pun dengan apa yang 'brother macho' ngomelkan. Semua yang dia cakap tu betul. Sekurang-kurangnya ada yang menegur wanita masa kini walaupun mereka menentang. Kekadang lucu pula bila muslimah sendiri yang membantah. Yalah terlampau terikut dengan imej moden yang mereka agung-agungkan. Paling ana sedih bila mereka menggunakan 'islam bukan agama paksaan' untuk membantah apa yang 'brother macho' kata. Lihatlah betapa jahilnya mereka yang mengaku diri sebagai orang islam.


Bookmark and Share




  Member Information For umnflsgroupvioletProfil   Hantar PM kepada umnflsgroupviolet   Quote dan BalasQuote

DiAnAh
WARGA RASMI
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 3879
Posting: 19
Dari: JoHoR BaHrU

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 00:31


..

Ana memang peminat blues selamanyer itupun member kenalkan majalah itu jadi jatuh cinta dengannyer kerana mempaparkan erti kehidupan terutamanyer ruangan hello bebeh,isk..isk..isk..ana malu jugak kerana kaum muslimah membantah sana-sini pasal aurat yang selamer ini mereka dedahkan siap menegak benang basah pulak,sebab mempertikaikan mesej yang di sampaikan oleh brader macho tue,bagi ana memang benar aper yang di maksudkan oleh brader macho itu same ader tersurat&tersirat,x penah miss selalu beli ari2..



wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For DiAnAhProfil   Hantar PM kepada DiAnAh   Pergi ke DiAnAh's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.755714 saat. Lajunya....