Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-07-2024  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Dari Galeri
a'kum semua...salam mahabbah dari saya

  Yang Masuk Ke Sini
cida1019: 78 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: perasaan korang masa konvokesyen.........


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» perasaan korang masa konvokesyen.........

Please Mendaftar To Post


Oleh perasaan korang masa konvokesyen.........

puteri_manja
WARGA RASMI
Menyertai: 25.03.2004
Ahli No: 3461
Posting: 1

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-04 11:04


saja nak tahu mcm mana pengalaman dan perasaan korang semua masa terima ijazah/diploma?. Jom share sama2 pengalaman korang masa konvokesyen..........


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_manjaProfil   Hantar PM kepada puteri_manja   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-04 11:16




mestilah rasa best dan bangga...
lega rasanya bila penat lelah belajar sebelum ni terbayar juga akhirnya...
lebih bangga lg bila dpt menjadi salah seorg pelajar terbaik IS223...
masa nak naik pentas tu gabra lah jugak...
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...

p/s: yg paling best ialah konvo hari yg sama dgn tunang ana... berlainan kursus tapi berada di dewan yg sama...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-04 11:43




ooh, dah tunang rupanya cik adik manis kita nie..tak tahu pulak kak su.. beritahu la awal awal, nak juga sponsor apa apa yg patut..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-03-04 23:36




rasa cam nak penggsannnn.... ))) ana orang pertama melangkah masuk dewan... nak nagis ade.. nak demam ada... semua la.. ) tapi memang kenangan paling indah untuk mak dan ayah..

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

suterakasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 1300
Posting: 40
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 13:39


mmm...
selain itu...gembira dapat bertemu kawan2 semula..

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

fatimah2209
WARGA RASMI
Menyertai: 27.03.2004
Ahli No: 3481
Posting: 3
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-04 11:37


assalamualaikum...

happy dan bangga sebab mak yang alergi dtg semenanjung pun ada sama tuk meraihkan anak kesayangannya...



-----------------
Hanya Redha Allah jua yang kuharapkan


Bookmark and Share




  Member Information For fatimah2209Profil   Hantar PM kepada fatimah2209   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-04 12:31



xdek pengalaman lagi..tapi xsbr2 nak tggu hari konvo bulan 7 nih...

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

nurani
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.03.2004
Ahli No: 3487
Posting: 90
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-04 11:38



Kita sedih masa hari konvokesyen tu.. tapi bersyukur kerana dah dapat segulung ijazah.. itulah hadiah untuk mak dan ayah kita.. tapi apa yg sedihnya.. sbb masa tu kiter tak de sesaper.. mak ayah tak de.. keluarga terdekat pun tak der.. org istimewa lebih2 lah takder.. .. apa leh buat..sbb kiter dok oversea masa tu.. tapi menangis jugak sbb tengok org lain macam happy jer.. tak de mak ayah pun.. ader yg istimewa..apa2 hal pun saya bersyukur..kerana doa mak ayah sentiasa bersama saya..


Bookmark and Share




  Member Information For nuraniProfil   Hantar PM kepada nurani   Pergi ke nurani's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-04 12:42




Sedih tak smpat nak konvo... just dapat sijil je sbb masa tu visa nak tamat. Kang jadi pendatang haram lak. Takpela, adela hikmah semua tu. Ape2 pun smpat la pinjam jubah konvo tu nak ambil gambar kat studio. Tapi tak smpat pakai topi ijazah tu je sbb masa tu topi tu still dlm tempahan. tak pela kan.. nakbuat macam mana...


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

kemai
WARGA RASMI
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 2839
Posting: 7
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-04 23:31


camne ek?perasaan masa konvo blank sket psl mase tu saya baru balik dr malaysia.balik kahwin hehe inai masih merah di jari..homesick pon ade.happy konvo tu mmg happy tp syahdu sket psl berjauhan dgn hubby,dia masih di malaysia dan saya plak sehari lepas nikah terus balik nippon utk hadiri konvo ..saya rasa time tu saya bz betul kalah perdana menteri kot...dlm masa seminggu kahwin n konvo.suasana konvo meriah la sempat la bergambar dgn member2 jepon cuma di jp tadek baju konvo,,tradisi jepon pakai kimono for gals and hakama for guys.Bebudak malay kebanyakan nye pakai baju kurung takpon berbaju kot.alahai sudah setahun berlalu..Ape2 pon syukur ALhamdulillah 2 nikmat hidup yg paling tak dpt dilupakan


Bookmark and Share




  Member Information For kemaiProfil   Hantar PM kepada kemai   Pergi ke kemai's Website   Quote dan BalasQuote

acuzie
WARGA RASMI
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 3763
Posting: 15
Dari: Sungai Besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 16:20



Arrrrrrggggggh!!!!!! Konvo....
Untuk pengetahuan semua azie akan konvo bulan 8 ni.
Lepas final exam bulan 3 aritu,mmg exited sgt nak konvo.
Almaklum ler,stlh bertahun2 study.
Tapi.............10/4/2004 yg lepas ayah azie dah kembali ke rahmatullah,sejak dr tarikh tu........entahlah rasa tak nak konvo lak,sbb orang yg selama ni yg beri semangat utk azi belajar dah tak der lagi.Bila teringat pasal konvo,scr tiba2 airmata azie mesti mengalir.
Azie reda atas ketentuannya,mungkin ia ujian dr Allah utk ku.


Bookmark and Share




  Member Information For acuzieProfil   Hantar PM kepada acuzie   Pergi ke acuzie's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 02:15




besh nye..sabo jela..tak lama dah tu

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 11:05



Seronoknya dengar pengalaman masing2. Ana konvo bulan 8 tahun depan. Tahniah kepada yang bakal konvo. Moga langkah ini menjadi permulaan kepada langkah2 seterusnya. Tak kiralah samb master atau terus bekerja. Good Luck.. Doakan ana ye untuk last sem ni..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

weza
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 192
Posting: 9
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 14:24




Alhamdulillah...ana telah pun selamat bergraduat. Perasaan.... em...camne ye? Actually, memanglah seronok benar. Bersyukur ke hadrat Allah kerana dengan izin-Nya ana dapat menghabiskan pengajian dengan cemerlang. Ceh..

Tapi, dalam hati siapa yang tahu. Hari yang di nanti tidak berakhir seperti yang di jangka. Insan yang pernah berkongsi suka dan duka semasa menuntut ilmu pergi mengundur diri.

Mujur ada ahli keluarga, rakan2 dan junior2 yang datang ke majlis konvokesyen tu. Atleast terubat juga hati ana. Namun......ia tetap tidak sama dengan seorang sahabat bergelar INSAN.

Semoga pertemuan dan perpisahan ini memberi seribu rahmat buat kami. Selamat Tinggal INSAN


Bookmark and Share




  Member Information For wezaProfil   Hantar PM kepada weza   Quote dan BalasQuote

UmmiLuqman
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 3810
Posting: 54
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 12:45


masa konvo tgh bawa baby dlm perut!..kita dah le ketar2 sebab takut2 tersepak jubah ke (sbb hubby yg tolong amikkan..saiznya punya le besar...sbb dah abis saiz yg sesuai..)..baby pulak tendang2...aik..dia pun nak amik ijazah sama...anyway Alhamdulillah semuanya OK....cuma belum dapat kerja yg sesuai dgn ijazah ni..tapi tak apa..saya anggap itu semua ujian dr Tuhan...dlm pd tu, terus juga berusaha mndpt kerjaya yg sesuai...

baby dah menjangkau 2 tahun..mudah2an dgn berkat konvo ari tu, dia boleh berjaya lebih baik dr ibunya...InsyaAllah..


Bookmark and Share




  Member Information For UmmiLuqmanProfil   Hantar PM kepada UmmiLuqman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.062628 saat. Lajunya....