Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
THE MOST IMPORTANT LESSON YOU CAN LEARN FROM WINNING IS THAT YOU CAN...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Dari Galeri
kenangan ana bersama seorg sahabat...women's week,multimedia university(mmu)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
pankerz: 30 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: Wanita dan warna


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Wanita dan warna

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Wanita dan warna

deng_oRaNGe
WARGA RASMI
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8039
Posting: 3
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 26-02-08 11:48


huhu...saya sukerrrrrrr wana orange...kenapa tak ada..terpinggir betul orange ni..wuuuuaaaaa!!!! tak mengapa!!! orangekn ceriaaaaaaa..hahah


Bookmark and Share




  Member Information For deng_oRaNGeProfil   Hantar PM kepada deng_oRaNGe   Quote dan BalasQuote

ulfah
WARGA RASMI
Menyertai: 28.02.2008
Ahli No: 8335
Posting: 1
Dari: Kuching, Sarawak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 09:14


ulfah suka warna hijau..hijau mendamaikn...lagipun hijau antara warna kegemaran Rasulullah..hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For ulfahProfil   Hantar PM kepada ulfah   Quote dan BalasQuote

saudarisue
WARGA RASMI
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 8342
Posting: 4
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 11:44


saya suka kale purple.. kombinasi pink purple pun ok jugak.. kale biru and hijau pun tersenarai jugak.. hehehhe


Bookmark and Share




  Member Information For saudarisueProfil   Hantar PM kepada saudarisue   Pergi ke saudarisue's Website   Quote dan BalasQuote

ara_taqwa
WARGA RASMI
Menyertai: 21.03.2008
Ahli No: 8389
Posting: 7

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 15:24


Kalau suka color warna warni bagaimana???....hehehe...


Bookmark and Share




  Member Information For ara_taqwaProfil   Hantar PM kepada ara_taqwa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-08 14:20


Kalau suka colurfull..
semua maksudnya lah...hehehe..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

haya
WARGA RASMI
Menyertai: 28.02.2008
Ahli No: 8337
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 10:14


haya pula suka warna biru muda....tapi sekarang dah cenderung ke warna hijau.


Bookmark and Share




  Member Information For hayaProfil   Hantar PM kepada haya   Quote dan BalasQuote

ukhwadinna
WARGA RASMI
Menyertai: 23.10.2008
Ahli No: 9237
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 23:41


salam...saya pernah dengar rasulullah suka warna hijau dan maroon..benar kah?
emm dan nak tahu juga adakah wanita sebenarnya hanya perlu pakai warna hitam sahaja?
sebab dengar kata warna2 ni menarik perhatian lelaki..
tolong bagi penjelasan kepada hamba yang cetek ilmu ni...
[ Telah diedit oleh: ukhwadinna pada 23-10-08 23:52 ]


Bookmark and Share




  Member Information For ukhwadinnaProfil   Hantar PM kepada ukhwadinna   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 00:13


salamun alaik..

ana paling suka wrna hijau,coklat,putih & hitam..hehe..variasi betul.. :-P


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 00:19


Pada 23-10-08 23:41 , ukhwadinna posting:

!!! QUOTE !!!

salam...saya pernah dengar rasulullah suka warna hijau dan maroon..benar kah?
emm dan nak tahu juga adakah wanita sebenarnya hanya perlu pakai warna hitam sahaja?
sebab dengar kata warna2 ni menarik perhatian lelaki..
tolong bagi penjelasan kepada hamba yang cetek ilmu ni...


salamun alaik..
ana ini pun bknla pandai sangat dalam bidang2 ini..ini Sekadar kita berkongsi pendapat ye..
bukanlah asyik terhad pada warna hitam saja untuk wanita..asalkn warna pakaian kita 2 tidak menarik perhatian ok lah 2..sebagai contoh wrna2 tanah seperti coklat,kelabu,hijau lumut,biru gelap memang tak mnyerlah warnanya..tapi janganlah pakai warna oren,merah,hijau cerah memanglah org akan perasan akan warna kita pakai ini..lagi satu mata2 lelaki akan mudah tertarik kalau kita pakai wrna2 cerah sebegini..so,untuk elakkan mata2 liar melirik pada kita pilihlah warna2 yang tidak mnyerlah..ini nasihat dari kak usrah ana dulu.. :-)


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 22:13


Tapi kalau pakai baju warna yang tak menyerlah then masih ramai jugak mata liar memandang macam mana?


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

anakibu
WARGA RASMI
Menyertai: 06.11.2008
Ahli No: 9329
Posting: 9
Dari: bentong

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 23:30


salam...
suka banyak warna..itam,putih, pink, and semua lah..
tapi tak berapa nak masuk dengan kuning sebab terang sangat...


Bookmark and Share




  Member Information For anakibuProfil   Hantar PM kepada anakibu   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8035
Posting: 44
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-05-09 22:49


Saya pulak kalau beli pakaian selalu tengok fesyen tu sesuai ke tidak ... tak begitu memilih tentang warna, asal ia kena dengan kulit saya ni ...


Bookmark and Share




  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

ja2434
WARGA RASMI
Menyertai: 03.04.2009
Ahli No: 10334
Posting: 1
Dari: kuala selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-09 22:30


salam..saya pun suka pakaian yang pebagai warna..warna yang lembut like hijau, pink
tak minat warna yang terang and menjolok mata..
apapun, yang paling penting pakaian yang kita pakai sesuai dengan perwatakn kita sebagai 'muslimah'...
:bunga:


Bookmark and Share




  Member Information For ja2434Profil   Hantar PM kepada ja2434   Quote dan BalasQuote

fullhouse
WARGA RASMI
Menyertai: 14.10.2009
Ahli No: 11483
Posting: 13
Dari: sg.petani

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-10-09 22:03


salam...
saya suka wrna hjau...
purple...putih..sebab nampak suci sangat..tenang saja bila tengok..
semua lah.suka..huhuhu


-----------------
Indahnye hdup ni andai mlyarinye dengan brnaungkn ALLAH..brtunjgkan ilmu dan kbnran..brsulamkan akhlak penuh menawan..


Bookmark and Share




  Member Information For fullhouseProfil   Hantar PM kepada fullhouse   Quote dan BalasQuote

tulip_puteh
WARGA RASMI
Menyertai: 19.02.2009
Ahli No: 9874
Posting: 17
Dari: bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 07:11


salam..
saya suka warna hijau, purple..dan banyak lagi lah..tapi wrna yang lembut2 saja.


Bookmark and Share




  Member Information For tulip_putehProfil   Hantar PM kepada tulip_puteh   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 16:07


Pada 10-11-08 22:13 , namirah posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi kalau pakai baju warna yang tak menyerlah then masih ramai jugak mata liar memandang macam mana?


2 namanya mata buaya atau gatai...
hoho..
lelaki beriman takkan pandang meliar..begitu juga wanita solehah.. :-D


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

imni_1612
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 19.03.2009
Ahli No: 10129
Posting: 31
Dari: sabak bernam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 14:30


saya suka MERAH dan COKLAT..boleh??..hehehe..lagipun memang ad sifat untuk kedua warna tu..walaubagaimanapun kelemahan diri masih boleh diperbaiki walaupn tak sesempurna mana..:)


-----------------
man jadda wa jada



Bookmark and Share




  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 16:01


saya pulak, suka warna yang gelap... terutama hijau, biru dan hitam.... lagi pun badan nampak lebih mebgecil dengan pakaian gelap


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Wanita dan warna

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.06137 saat. Lajunya....