Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tidak berbuat apa-apa ialah kubur kehidupan. Hidup tanpa bekerja ialah hidup tanpa kebahagiaan.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 2
Ahli: 0
Jumlah: 2




  Dari Galeri
walimah 26/03/2005...:)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 8 hari yang lalu
pankerz: 33 hari yang lalu


Review Buku
Topik: novel Kerana Dikau...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, istisafa
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Review Buku
    »» novel Kerana Dikau...

Please Mendaftar To Post


Oleh novel Kerana Dikau...

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 15:24




siapa disini dah pun membaca novel ini?
----------------------------------------------

Ianya mengisahkan seorang gadis yang tunduk pada kehendak bapanya yang mahukan anaknya berkahwin dengan seorang pemuda kaya dikampungnya itu. walaupun dahulunya dia amat meminati pemuda tersebut, kerana pemuda itu adalah kegilaan gadis2 dikampungnya itu, dia belum bersedia untuk menjadi seorang isteri. Setelah berkahwin, suaminya itu tidak melayaninya seperti seorang isteri. malah tempat tidurnya pun berasingan dari bilik suaminya. namun begitu dia masih lagi sabar dan terus bersabar..

sampai suatu ketika akhirnya kesabarannya terlerai juga. dia diceraikan, tetapi suaminya pula yang merasa bersalah, sedangkan dia menerima dengan senang hati..


menarik untuk dibaca, tidak terlalu 'heavy', sekadar untuk bacaan ringan..




-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 09:19




ana pernah baca... memang best... jalinan cerita dan plotnya tersusun... pernah di adaptasi menjadi drama bersiri bersama novel kau yg satu... rugi kalau tak baca...




-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

nailofarbiru
WARGA RASMI
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 3124
Posting: 11
Dari: bUmI AlLah..

spain   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 15:26



hemm..kerana dikau..kau yang satu..due2 dah bace..memang dasyat..nea azalea punye tulisan best kan??seredup kasihmu..pun best..dah bace??nailofar suke novel Alaf 21..boleh cadangkan novel terbaru yang best,tak??

-----------------
jAgA dIrI HiAsi PeRiBaDi..iMbaNgi AntAra hAq UkhRaWi dAn hAq dUnIaWi..


Bookmark and Share




  Member Information For nailofarbiruProfil   Hantar PM kepada nailofarbiru   Pergi ke nailofarbiru's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_zin
WARGA RASMI
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 3432
Posting: 9
Dari: diatas bumi yg dipijak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 12:14



eerm,saya pun dah baca novel tu,kadang2 sajer je ulang byk2 kali,best sesangat,saya selalu suka baca novel terbitan alaf 21a jer.......x tau naper


Bookmark and Share




  Member Information For najwa_zinProfil   Hantar PM kepada najwa_zin   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 15:14




erm... nak kata the latest rasanya tak... tapi citer dia mmg best... tak ingat tajuk dia... either sabar menanti or setia menanti.. karya fauziah ashari novelis ombark rindu... rugi kalau tak baca...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.049848 saat. Lajunya....