Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tak kiralah berapa kali anda jatuh; yang penting ialah berapa kali anda boleh bangun kembali selepas jatuh.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11
  Dari Galeri
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 151 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: Energie Saver kajian semula, membeli, review, buy in Malaysia


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» Energie Saver kajian semula, membeli, review, buy in Malaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh Energie Saver kajian semula, membeli, review, buy in Malaysia

FilchWard135
WARGA RASMI
Menyertai: 18.08.2018
Ahli No: 13764
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-08-18 07:59


Peranti penjimatan kuasa penjimatan elektrik rumah tangga baru-baru ini mendapat banyak perhatian dari pengguna dan pengeluar. Biasanya digunakan di rumah kediaman untuk menjimatkan tenaga dan mengurangkan bil elektrik. Ini adalah peranti kecil yang akan dipasang di salah satu soket AC di rumah (Kebanyakan berhampiran Meter Tenaga). Di samping itu, beberapa syarikat mendakwa bahawa penabung mereka menjimatkan sehingga 40% tenaga.

Ramai orang percaya bahawa tuntutan yang dibuat oleh syarikat pembuat kuasa adalah salah. Hampir semua orang yang membeli peniaga elektrik melakukannya untuk mengurangkan bil elektrik mereka. Energie Saver kajian semula, asli, membeli http://malaysia-testimoni.com/energy-saver/

Ramai orang yang menggunakan penabung elektrik mengatakan bahawa mereka boleh mengurangkan bil elektrik mereka dengan peranti; Tetapi pengurangan itu tidak sebanyak yang mereka jangkakan. Di samping itu, mereka tidak dapat mengetahui sama ada pengurangan bil elektrik disebabkan oleh penabung elektrik atau kerana usaha mereka untuk mengurangkan penggunaan elektrik mereka. Terdapat beberapa perbincangan serius mengenai keaslian peranti.

Dalam nota ini, kami akan cuba mencari kebenaran di sebalik penjimat elektrik yang mendakwa menyimpan sebanyak 40% tenaga.

Prinsip kerja Energie Saver adalah sesuai dengan Industri
Penjimat Kuasa adalah peranti yang disambungkan ke soket elektrik. Ternyata hanya menyimpan peranti yang disambung akan segera mengurangkan penggunaan kuasa anda. Tuntutan umum adalah simpanan antara 25% dan 40%.

Adalah diketahui bahawa elektrik yang datang ke rumah kami tidak stabil. Terdapat banyak turun naik, kenaikan dan penurunan, dan pancang / paku pada saat ini. Arus tidak stabil ini tidak boleh digunakan oleh mana-mana peralatan rumah tangga. Di samping itu, arus fluktuasi mengeluarkan arus elektrik dari litar dengan menukar tenaga elektrik menjadi tenaga haba.

Tenaga haba ini bukan sahaja terbuang ke atmosfer, tetapi juga merosakkan peralatan dan litar kabel.

Peranti penjimat tenaga isi rumah - Gambarajah skematik
Peranti penjimat tenaga isi rumah - Gambarajah skematik

Power Saver menyimpan elektrik di dalamnya dengan menggunakan sistem kapasitor dan mereka melepaskannya dengan cara yang lebih lancar hingga normal tanpa kuku. Sistem ini juga secara automatik menghilangkan karbon dari litar yang juga menggalakkan elektrik lancar. Ini bererti bahawa kita akan mempunyai lonjakan kuasa yang kurang. Lebih banyak elektrik yang mengalir di sekitar litar boleh digunakan untuk peralatan elektrik berbanding sebelum ini.

Pada asasnya ia mendakwa bahawa Power saver berfungsi berdasarkan prinsip teknologi perlindungan lonjakan. Penjimat kuasa berfungsi untuk meluruskan arus elektrik yang tidak stabil ini untuk menghasilkan keluaran lancar dan berterusan. Perubahan voltan tidak menentu dan tidak boleh dikawal. Walau bagaimanapun, penjimat kuasa menggunakan turun naik semasa untuk menyediakan kuasa yang boleh digunakan dengan bertindak seperti penapis dan hanya membenarkan arus halus untuk lulus litar. Penjimat kuasa menggunakan kapasitor untuk tujuan ini. Apabila terdapat lonjakan semasa dalam litar, kapasitor penjimatan kuasa menyimpan arus yang berlebihan dan membebaskannya apabila terdapat penurunan mendadak. Jadi hanya output keluaran lancar yang keluar dari peranti.

Di samping itu, pengawal kuasa juga menghapuskan semua jenis karbon dalam sistem, yang memudahkan aliran lancar. Kelebihan utama penabung kuasa bukannya mereka menyediakan sistem sandaran apabila arus rendah, tetapi melindungi peralatan rumah tangga. Adalah diketahui bahawa peningkatan kekuatan mendadak boleh memusnahkan perkakas elektrik. Oleh itu, penjimat tenaga bukan sahaja melindungi peranti tetapi juga meningkatkan kehidupannya. Di samping itu, mereka juga mengurangkan penggunaan tenaga dan dengan itu bil elektrik.

Jumlah kuasa yang disimpan oleh penyelamat kuasa bergantung kepada jumlah peralatan dalam litar elektrik. Juga, sistem memerlukan sekurang-kurangnya satu minggu untuk menyesuaikan sepenuhnya kepada litar, sebelum mula menunjukkan prestasi puncak. Jumlah maksimum simpanan voltan akan dilihat di kawasan di mana turun naik semasa adalah yang tertinggi.

Saver Elektrik Rumah
Pembetulan Faktor Kuasa untuk pelanggan kediaman (pemilik rumah) adalah penipuan? Paling banyak, setiap unit bernilai sebagai pelaburan. Pembetulan faktor kuasa masuk akal untuk sesetengah pelanggan komersil / perindustrian.

Banyak syarikat mempromosikan dan mengiklankan bahawa unit Power Saver mereka dapat menjimatkan penggunaan elektrik di perumahan domestik dengan menggunakan kaedah "pembetulan faktor kuasa aktif" pada talian bekalan. Konsep ini nampaknya sangat mengagumkan kerana konsep ini betul dan sah diterima. Tetapi secara praktikal, kita akan mendapati bahawa ia tidak dapat dilaksanakan.

Untuk menyokong pernyataan di atas, kita mesti terlebih dahulu memahami tiga istilah


Bookmark and Share
  Member Information For FilchWard135Profil   Hantar PM kepada FilchWard135   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar

  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
� Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:

Loading: 0.05105 saat. Lajunya....