Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-03-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sempurna ilmu kerana aqal , sempurna agama kerana taqwa , sempurna amal kerana niat dan sempurna kehormatan kerana wibawa ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
gambar ni mase ana form5, wakil sekolah  kuiz ekonomi ke prgkt daerah jb. ana yg sblh kanan, pegang buku putih.

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 85 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: SIAPA ADA cita-cita NAK PAKAI PURDAH?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» SIAPA ADA cita-cita NAK PAKAI PURDAH?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh SIAPA ADA cita-cita NAK PAKAI PURDAH?

fatunah
WARGA RASMI
Menyertai: 29.12.2010
Ahli No: 12664
Posting: 8

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-12-10 20:52


Assalamua3laykum,

Saya membuat dan menjual niqob, tudung bulat, Abaya dan telekong.

Sila lawat laman web saya di

http://righthijaab.blogspot.com/

JZK


Bookmark and Share




  Member Information For fatunahProfil   Hantar PM kepada fatunah   Pergi ke fatunah's Website   Quote dan BalasQuote

fatunah
WARGA RASMI
Menyertai: 29.12.2010
Ahli No: 12664
Posting: 8

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-12-10 20:52


Assalamua3laykum,

Saya membuat dan menjual niqob, tudung bulat, Abaya dan telekong.

Sila lawat laman web saya di

http://righthijaab.blogspot.com/

JZK


Bookmark and Share




  Member Information For fatunahProfil   Hantar PM kepada fatunah   Pergi ke fatunah's Website   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 16:06


saya mempunyai cita-cita itu...tapi saya kena bersiap sedia dulu..tahun ni azm pakai baju kurung saja..(semoga saya istiqamah)lain kali baru jubah,tudung labuh dan purdah...INSYAAllah..
mengenai purdah..sebenarnya bagi saya pakai purdah itu SELAMAT.
selamat dr fitnah,dr nafsu bercakap..iyalah kadang-kadang cakap banyak,tapi kita tak tahu mungkin ada hati yang terluka or terasa, dan purdah sebenarnya membuat kita rasa rendah diri sebagai hamba.itu hanya pendapat saya sahaja...kalau salah tolong betulkan..


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 16:13


tak dapat pakai purdah tapi rasa ala2 puradah tu pernah lah..time tu H1N1..semua keluar rumah kena pakai mask..ahhahaa...swonok2! rasa macam purdah pulak tertutup hidung dan mulut..rasa nak bercakap pun kurang dan paling shok ialah rasa sangat-sangat SAFETY!! beramai2 dalam bus rasa selamat org tak perhati kan kita..tak tengok kita pun..memang safety...kalau kita senyum kew..tak ada siapa yang nampak pun..kan BAGUS TU!
sejak ritu saya berazam nak pakai purdah...pernah saya saja2 berkias tanya kat mak,,
'mak kalau ya(name manja) pakai purdah macam mana ye?"
wah....jawapan tak memberangsang kan..ada bunyi tentangan..hohoohohoo
anyway, perubahan slow2 dulu..dan pernah barangan..kalau dengan mak tak boleh tak apa..harap-harap dapat suami yang MENGGALAKKAN kita berpurdah..INSYAallah..aaaammeeen.


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 16:19


Pada 04-01-11 16:13 , dee_nadya posting:

!!! QUOTE !!!

..memang safety...kalau kita senyum kew..tak ada siapa yang nampak pun..kan BAGUS TU!


ni kalau tak pakai purdah,kat luar saya susah nak senyum..bukan sombong tapi takut!! yup,takut ia mendatangkan fitnah....kita tak tahiu hati orang..kadang-kadang perasan lebih pulak..adesss
jadi muka saya memang nampak sombong.benarkah?huhuhuh
kalau org tak kenal,memang kata sombong,,tapi kalau dah kenal..cess..pramah budak ni.hohohooo



-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 19:25


Assalamualaikum
cita2x tu ada tapi istiqamah belum ada...

Samalah macam ukhti dee_nadya saya
nampak saja macam sombong..tapi hati baik..InsyaAllah.. ;-)
tak kenal maka xpahami.. :berfikir:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» SIAPA ADA cita-cita NAK PAKAI PURDAH?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.054759 saat. Lajunya....