Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sempurna ilmu kerana aqal , sempurna agama kerana taqwa , sempurna amal kerana niat dan sempurna kehormatan kerana wibawa ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
majlis al-firaq di kolej bukit kachi.. .UUm..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
azan84: 32 hari yang lalu

Penghinaan terhadap ISLAM
 Posted on Khamis, 08 Mei 2003 @ 20:43:35oleh Hanan
Semasa minah_arab menulis Dengan Nama c(_l_) l Yang Maha Pengasih Dan Maha Penyayang. Assalamualaikum wbt...satu pesanan dalam "message board" di website yahoo.com.my. Kata-kata orang cina bernama "lepanto_20022002" sangat menghiris hati orang Islam.


"Ya ALLAH. Aku insan yang lemah. Pada-MU aku pohon pertolongan. Peliharalah kami dari kehinaan, kesusahan dan kebodohan sendiri. Ya ALLAH, kurniakan kami ilmu yang cukup, fikiran yang cerdik, dan hati yang penuh Iman untuk kami menghadapai penentang seperti orang-orang di bawah ini. Kurniakanlah kami hati yang sentiasa celik dari Penipuan dan Pemesongan orang-orang yang menghina Islam. Kurniakanlah mereka ini, dengan hati yang celik penuh kesedaran. Amin. "

1---->
SEKOLAH KEBANGSAAN MAMPUS-LAH!!!!!!!! Ignore this User | Report Abuse
ADVERTISEMENT



by: lepanto_20022002
Posted on: 11/03/03 10:19
mesej #1

ay yuh yuh,,,can any onw with a good english help me with what do we mean by National School or someone with ok Bahasa help me with what do we mean by 'Sekolah kebangsaan".

In strictly speaking , Sekolah Kebangsaan iaitu Sekolah bagi semua bangsa. Bila sekolah nak bagi semua bangsa Malaysia iaitu Chinese, India serta pendatang Melayu selepas Kesulatanan Melaka tu. Jika sekolah tu nak jagi Sekolah Kebangsaan,,,jangan jadikan Sekolah Kebansgaan seolah-olahnya sebagai Sekolah Agama ISlam. Dr Mahatir nak semua bangsa di sekolah kebangsaan ,,apakah keinginan Dr Mahatir boelh jadi......sorry-lah,,,saya ingat peratus menjadikan Sekolah Kebangsaan yang TULIN tak akan wujud,,,maka apa yang kita dapat di luar sana semuanya bukan Sekolah Kebangsaan yang dikehendaki oleh rakyat Malaysia sebab ada sekumpulan menteri di Kementerian Pendidikan tu nak jadi semua Sekolah Kebangsaan tu sebagai Sekolah ISlam. Tak apa jika Melayu nak jadikan Sekolah kebangsaan tu cuma bagi budak Melayu.

Suatu kenyataan yang betul adalah semua anak Melayu tu memang nak belajar tapi ibubaba mereka tu tidak ambil berat tentang pelajaran mereka. yang teruk adalah ada ibubaba mELAYU TU cuma pentingkan ISlam saja. Pagi-pagi dah ambil anak mereka tu belajr di masjid untuk ISLam,,,,bunag masa saja,,siar betul!sedangkan semua pelajar bukan ISLam dah masuk tution class. BIla balik sekolah kita mia anak pun pergi tuition class juga,,tapi anak Melayu tu pergi sekolah agama lagi......hello Melayu,,,tolong guna-lah otak hang sikit,,,bila anak kau satu hari nak cari kerja,,,,yu ingat dengan adanya pengetahuan ISlam yang kuat boleh dapat kerja -kah??? fikirkan baik-baik. Semua Melayu tahu bahawa 95% private sector belong to Chinese and 95% Malay work in Gov sector?? u want to know why? let me tell u why!!!! One thing for sure when we emply anyone ,,,of course we need to know what subjects did u take when u are in the college. Definetely we are not interested in Arabic study, Arabic language,,,worst thing is when we saw the word "ISlamic study",,,my goodness,,anothe OSama dogs here!!!! Secondly we will look at the way the Melayu dress,,if a she, then if she "tudung" simple, then may be we can accept her. If a he and berjanggut kambing and did not shave,,,the answer is NO,,,understand!!!!! One thing for sure is we have to make sure that if that fellow Malay graduate from middle east,,,we do not have to read further their resume,,,we will ask them politely " sila balik, kita akan panggil kau" and u know the answer right!!!!!!

We all malaysia want our kids to mix with Malay too but with the kepala hotak saya aku surau and more ISlamic value emphasis in Sekolah Kebangsaan,,,no way,,,we did not want our children to be anything,,, i mena any single thing to click with ISLam at all!!! since we Chinese know how the Malay ISlam Gov treat the Chinese when come to apply to built more Chinese primary schoold,,,the answer is NO. So many Chinese primary schools been shut down in rural areas. As more Chiense primary schools been shut donw in kampung BUT the Malay Gov did not allow more Chinese primary schools to be built in new city where majority of them are Chinese residents. The Chinese have to travel all the way for a few hours to send their kids to Chinese primary schools,,why!!!! because we Chinese know that the so call Sekolah kebangsaan no longer the true spirit of National School anymore,,,we all Chinese do not want our kids have anything to do with ISlam at all,,faham!!!
-------------------------------------------

2 ----->
by: lepanto_20022002
Posted on: 11/03/03 10:33
mesej #2

all chinese parents please send your child to Chinese primary schools ONLY!Those days we still have Catholic Schools like Convent and lah Salle schools. Today all those in name call catholic Schools no longer fucntion as Truely Catholic Schools. The Malay ISlam Gov worried if they did not shut donw the spirit of Catholic Schools,,all the Malay akan jadi Catholic. I think the ISlam is a kind of paradox religion....one side they said,,,kita tak paksa BUT when u has been seduced to "masuk' ISlam,,,then on that minutes or second,,your whole being been fully control by the crazy scientist call allah!!!! The Malay communities will curse u like the devils playground if u "nak keluar dari ISlam",.,,it shown that their marketing tricks is fisrt,,show all the good example,,,and make a hole for u to fall in and the onece u fall in anak nak keluar,,,the Maly ISlam communities say"NO" and they will kill u!Not bad, this kind of marketing have not been use in the market yet,may be we should try....this is what we call NAZI type of marketing or ANARcy type of marketing........good tak good ,, tak tahu-lah...

Well,let me tell u ,,,i will invite a few Chinese and masuk ISlam and keluar,,see what u can do about us!!!! we continue eat pork and put a cross on the top of buku al-quran......

 

  Semasa


Komen


"Penghinaan terhadap ISLAM" | Login/Mendaftar | 2 Komens
Threshold
Komen di sini adalah hakmilik yang menghantar. Pihak Pengurusan Portal tidak ada kena mengena.


Re: Penghinaan terhadap ISLAM
oleh hub_addin ([email protected]) pada Jumaat, 09 Mei 2003 @ 12:52:31
(Info AHLI)


Ya Allah...ihzimhum wansurna alaihim!!!
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]


Re: Penghinaan terhadap ISLAM
oleh seharumkasturi pada Jumaat, 09 Mei 2003 @ 15:57:12
(Info AHLI)
Astaghfirullahal'azim....hancur2..hancur kuffar
]



-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.110531 saat. Lajunya....