Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-05-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18
  Dari Galeri
hye semua..assalamualaikum =)
salam sayang buat sahabat baru di hanan.com.my

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 152 hari yang lalu

Yahudi Mengganas Lagi
 Posted on Rabu, 10 Disember 2003 @ 11:20:25oleh Hanan
Semasa MuSaFiR_SaYYaFF menulis Yahudi letup tiga pangsapuri Palestin


BANDAR RAYA GAZA: Tentera Israel memaksa 2,000 penduduk Palestin keluar dari rumah sebelum menggunakan kereta kebal dan kereta perisai bagi meletupkan tiga bangunan tinggi dan sebuah balai polis di bahagian tengah Semenanjung Gaza, semalam.

Kekejaman Yahudi itu dilakukan pada hari pertama penduduk Palestin berpuasa.

Tentera Israel melancarkan pencerobohan itu berikutan tindakan kumpulan Hamas dan Jihad Islam membunuh tiga askarnya dalam satu serangan pagi Jumaat lalu di penempatan Netzarim.

Jurucakap tentera Israel mendakwa, pejuang Jihad Islam berlindung di balai polis terbabit dan anggota polis Palestin membantu mereka melarikan diri dari kawasan itu.

Berpuluh kereta kebal dan perisai Israel membanjiri bandar al-Zahrag dekat penempatan Netzarim di mana mereka mengepung beberapa bangunan dan meletupkan sebuah balai polis.

Dalam gerakan pencerobohan itu, tentera Israel membunuh dua pejuang Palestin dan mengeluarkan beribu-ribu penduduk Palestin dari rumah mereka di tiga bangunan 12 tingkat itu yang kemudiannya diletupkan.

Beberapa pertempuran berlaku antara pejuang Palestin dan tentera Israel di kawasan terbabit dan tentera Israel percaya sekurang-kurangnya seorang pejuang Palestin terbunuh.

Sebelum meletupkan tiga bangunan apartmen itu, tentera Israel meletupkan sebuah balai polis Palestin di kawasan terbabit.

Israel mendakwa, bangunan terbabit adalah tempat perlindungan bagi pejuang Palestin yang menyerang tentera Israel Jumaat lalu.

Kelmarin di Tebing Barat, tentera Israel menculik dua pejuang Palestin yang sedang menerima rawatan di hospital di bandar raya Nablus.

Seorang daripada pejuang yang cedera itu adalah seorang anggota kumpulan Hamas sedang menerima rawatan di unit rawatan rapi hospital berkenaan. Askar Israel membawanya ke sebuah ambulans untuk dibawa ke sebuah hospital di Israel.

Pejuang Palestin kedua yang dikenali sebagai Jawad Ishtayeh diculik dari Hospital Rafidia di mana dia menjalankan kegiatan dari bahagian bawah hospital berkenaan, kata seorang pegawai keselamatan Israel.

Ketua perunding Palestin, Saeb Erekat, menyifatkan serangan ke atas hospital terbabit adalah perbuatan yang mencabuli undang-undang antarabangsa.

Israel menuduh pegawai Palestin mencabuli undang-undang antarbangsa dengan membenarkan pejuang Palestin menggunakan hospital sebagai tempat perlindungan dan merancang serangan ke atas penduduk Israel.

Beliau juga mengkritik rancangan Israel untuk memperluaskan projek pembinaan tembok keselamatan ke bahagian timur Tebing Barat.

Erekat berkata, projek itu menunjukkan hasrat Israel itu bukan untuk keselamatan tetapi menjadikan tanah Palestin penjara yang besar.

Washington turut mengkritik pembinaan tembok berkenaan kerana menceroboh wilayah Palestin yang dirancang untuk negara mereka. � AFP

Sumber : Mesra.Net

 

  Semasa


Komen


"Yahudi Mengganas Lagi" | Login/Mendaftar | 0 Komens
Threshold
Komen di sini adalah hakmilik yang menghantar. Pihak Pengurusan Portal tidak ada kena mengena.
-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
� Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:

Loading: 0.082265 saat. Lajunya....