Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa penulis yang antum minati??


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa penulis yang antum minati??

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa penulis yang antum minati??

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 21-07-04 08:46


wbt...

Apa khabar ihkwah akhawat sekalian,lama tak posting kat sini,anyway terpikirlak tajuk ni,

emm kadang2 antara kita mmg minat utk membaca.tak kisahlah novel, majalah,komik dan sebagainya.tapi kadang2 dalam pembacaan kita,kita juz ambil input saje dari pembacaan itu tanpa ambil cakna ttg penulisnya.betul tak??

keylah kalau tak, meh bagitau siapa penulis yang antum semua minat??

Bookmark and Share

  


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 10:06




membaca novel adalah sesuatu yang saya lakukan di masa lapang....

ada seorang novelis yang amat saya minati iaitu...AISYA SOFEA...

Antara karyanya adalah JAUH....KAU UNTUKKU.....JENDELA HATI........memang seronok jika dihayati jalan ceritanya.....

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

dg_meow
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5669
Posting: 42
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 10:18




ramai jg penulis yg saya minat.kalau novel sy suka buku ramlee awang murshid, faisal tehrani n hm tuah.buku diorang mmg sgt best dan penuh dgn fakta berguna

Bookmark and Share

  


  Member Information For dg_meowProfil   Hantar PM kepada dg_meow   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 21-07-04 12:34




Antara pengrang yg diminati ialah Zaid Akhtar (Sesegar Nailofar & Rona Bhosphorus), Dr HM Tuah Iskandar (Hatimu Milik Siapa), Ramlee Awang Murshid (Satu Janji), Faisal Tehrani (1515H & 1511H-kombat), Ahmad Patria Abdullah (Siri Saga Artakusiad), Barbara Taylor Bradford, Judith McNaught, dll...




Live needs sacrifice, Sacrifice needs fight, Fight needs courage, Courage needs confidence, Confidence determine success, Success lead us to happiness...



[ Posting ini telah di edit oleh: Engku_Salina pada 2004-07-22 09:05 ]

--- Admin Reclaimed Post ---



Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 14:08



suka karya...
zaid akhtar, feisal tehrani, sorang lagi tak ingat..penulis novel duri sarajevo...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 15:53


wrth wbh..

Dr HM Tuah Iskandar Al-Haj...

-----------------
SEKRETARIAT K-FIQH
Layari www.k-fiqh.com
Like our page www.facebook.com/kfiqh

Bookmark and Share

  


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

akulajin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6466
Posting: 10
Dari: KELANTAN

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-07-04 18:50




ana suka dgn penulis ABDUL RAHIM AWANG.....BEST SGT...SAPA UG MINAT NGAN PENULIS ANA ANDA ADALAH PEMBACA YG BIJAK.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For akulajinProfil   Hantar PM kepada akulajin   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 23:44




astora jabat ...heheh.. ...gurau je...

saya paling minat HARUN YAHYA



Bookmark and Share

  


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

mech_muslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.07.2004
Ahli No: 10187
Posting: 30
Dari: kangaroo state

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-07-04 15:00


imam syahid hassan al-bana adalah sorang penulis yg mmg msyuk...kalau bukan islam, karl marx seorang writer yg berbakat gak..'das capital'- recommended utk general knowledge

Bookmark and Share

  


  Member Information For mech_muslimProfil   Hantar PM kepada mech_muslim   Pergi ke mech_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 18:26




kalau karya non kreatif paling saya minat saya minat tulisan Lanh, subky latif, ust zaharudin abd rahman.

kalau karya kreatif pula paling saya minat , faisal tehrani, azizi abdullah.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-04 21:25


Penulis-penulis yang saya minat...ramai tapi antara yang teratas Ahmad Patria Abdullah, Lamia Aimal dan Jeffrey Archer. selain tu, minat jugak dgn karya Faisal Tehrani, Julie Garwood ngan Nora Robert...

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 21:57




penulis yang ana minati adalah...A. Samad Said..nama buku tu ana lupa la..tapi best la ana baca novel-novel dia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 22:23


warahmatullahi wabrakatuh...

--> NORHAYATI BERAHIM <--

hizbullah..
nta pulak suka saper? suka orang Mesir ke?hihi

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

  


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 23:21




novelis kesukaan ana...

> Nor Hayati Berahim
> Aisya Sofea
> Fauziah Ashaari
> Zaid Akhtar
> Sharifah Abu Salim
> Ramlee Awang Murshid
> dan ramai lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-07-04 04:51




kalo buku citer: sir arthur conan doyle (siri sherlock holmes..) & j.k. rowling (siri harry potter).. john grisham pon ok gak, tp citer dia lbh krg stereotype jekk..

kalo kolumnis: hj. subky latif.. drp kecik dulu suka baca his column (min aina ila aina).. bila bukak paper mesti baca yg tu dulu..


Bookmark and Share

  


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 26-07-04 08:19


Wah ramai jugak penulis2 yang antum semua minat.dari setua2nya hinggalah ke semuda2nya.dalam mahupun luar negara.pepun ana pun lebih kuranglah.antara penulis dalam tempatan yang ana minat ialah Faisal Tehrani,HM Tuah (sekarang sedang baca novelnya,Enrique) shahnon Ahmad,Usman Awang dan Othman Puteh. kalau yang luar tu ana pernah terbaca tulisan Dr Robin Kwok and John Grisham but taklah minat sgt tulisan diorg.Kalau ilmiyyah tu,antaranya tulisan2 harun yahya,Dr Yusof Qardhawi (bahasanya mudah difahami) dan Dr Wahbah Zuhaili.

emmm yang paling penting jugak dan yang jugak ana minati ialah.buku2 medicine kat kuliah ni lah.hihi antara penulis2nya dr rafaat,dr syoukri Wakim and Dr Essam hihi. key teruskan minat membaca antum semua.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 26-07-04 11:12


hmm,dlm era ict dan seterunya ni pon ader lg yang suka membaca ek?saya suka Harry Potter,n majalah kosmik...ader yang lain lagi tp sume sampingan jer tp yang dua tu mmg favourite

Bookmark and Share

  


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 03-08-04 12:19


salam
ehm fairuz,seteru ke sekutu anyway teruskan membaca...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

Naina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2004
Ahli No: 8092
Posting: 41
Dari: Neither here nor there

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-09-04 16:43


Quote:

On 2004-07-21 10:18, dg_meow wrote:


ramai jg penulis yg saya minat.kalau novel sy suka buku ramlee awang murshid, faisal tehrani n hm tuah.buku diorang mmg sgt best dan penuh dgn fakta berguna


erm..same la..plg minat ramlee awang murshid..
citer die x byk bab cintan2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NainaProfil   Hantar PM kepada Naina   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 11:37


pernah baca novel tulisan A Samad Said, Pramoedya Anantateor, Abdullah Hussein, Azizi haji Abdullah, S. Othman Kelantan, Shahnon Ahmad... karya orang lama di tulis berkisar pengalaman hidup mereka....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 12:20


Pada 10-09-04 16:43 , Naina posting:

!!! QUOTE !!!




same juga lah dengan saya...

faisal tehrani - tuhan manusia
ramlee awang murshid - bagaikan puteri

karya yang terbaik bagi saya :-D


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

muthiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.01.2004
Ahli No: 6225
Posting: 21
Dari: Taiping

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 09:16


Assalammualaikum. Muthiah meminati tulisan Ramlee Awang Mursyid. Penulis lain??? Fathi Yakan... juga penulis-penulis buku tarbiah yang bisa menjentik jiwa ;)


-----------------
KEMANISAN IMAN & CINTA ILAHI ~ http://www.siti-muthiah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For muthiahProfil   Hantar PM kepada muthiah   Pergi ke muthiah's Website   Quote dan BalasQuote

ainulhayat
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38569
Posting: 6
Dari: kl

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 10:26


salam..saya memang hantu novel..bagi saya,saya meminati novel noor suraya..sebab bila baca rasa insaf datang dengan sendiri,sebab didalamnya diselitkan kisah-kisah nabi dan keagamaan..lagi satu,ramlee awg mursyid pun best juga..


-----------------
always remember that the storms of life will pass by, and the sun will shine again


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainulhayatProfil   Hantar PM kepada ainulhayat   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 16:59


salam,

ramlee awang murshid
siti hazneza abdul hamid
Azizi haji Abdullah (Ayahanda)
Habiburrahman el-Shirazy (ayat2 cinta, ketika cinta bertasbih 1,2)
faisal tehrani (tunggu teduh dulu)
Zaid akhtar (sesegar nailofar)
norhayati berahim

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

are_dibah92
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2006
Ahli No: 27935
Posting: 10
Dari: Seri Manjung

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-06-10 15:06


Salam'alaik...

Ana minat buku/novel yang islamik...
antara penulis yang paling ana minat dan karya nya sebati dengan jiwa ana ialah:
*Ukt Fatimah Syarha Mohd Noordin..
         - Tautan Hati
         - Seindah Mawar Berduri
         - Syabab Musafir Kasih
         - Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul ( memang best sangat-sangat)

    * Zaid Akhtar
         - Salju Sakinah
    
    * Atiqah Taha
         - Cinta Ain Naqilah

    * ustaz Hasrizal Jamil
         - Aku terima nikahnya
         - pengisian/tazkirah yang dsampaikan oelh beliau dalam majalah Anis..

    * Habiburrahman ( semua novel2 dia memang bagus)

Dan penulis novel islamic yang lain pun manthop....!
:sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For are_dibah92Profil   Hantar PM kepada are_dibah92   Pergi ke are_dibah92's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-10 07:39


salam semua,,
bagi saya saya minat penulis buku putera lembah bakah dan juga columnist dalam majalah Anis,, tak silap saya nama beliau Zuraimi Ismail.. dia bejaya membawa pembaca ke dalam dunia yang diceritakan
Faisal Tehrani punya novel saya masih belum baca.. tapi bmint nak baca
hehe
Habiburrahman pnulis ayt2 cinta, ktika cinta bertasbih, ok juga lah.. cuma ktika cinta betasbih 2 cerita nya macam berakhir dengan tergesa2 nak2 part ibu azzam meninggal.. rasanya part tu pnulis perlu mncri idea untuk menyentuh prasaan pmbaca dengan lebih dalam lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

mutiara87
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2010
Ahli No: 39063
Posting: 18
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-10 14:43


Assalamualaikum semua.

Saya baru selesai habiskan novel Tautan Hati karya Fatimah Syarha. Novel yang sangat bagus dan mendidik !.Novel karya Faizal Tehrani pun kebanyakannya menarik. Saya suka karyanya berjudul Tunggu Teduh Dulu. Begitu juga Ramlee Awang Mursyid. Hasil tulisan Prof. Muhd Kamil yang agak santai juga sangat menarik. Aduhai~kalau dah minat novel, semuanya best!^^,huhu..



Bookmark and Share

  


  Member Information For mutiara87Profil   Hantar PM kepada mutiara87   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-10 16:04


Ramai.. Di antaranya .. :-):-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 11-06-10 16:23


Assalamualaikum..kalau ana, suka tulisan aina emir & habiburahman..:)


-----------------
a href="http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=33878&forum=59&#f461745">


Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-10 16:45


hmm..setakat ni suka baca karangan dan hasil buah tngan ustaz Pahrol Mohd Juoi....penyampaian yang simple tapi dekat di hati...:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

usaidUSAID
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2010
Ahli No: 39972
Posting: 26

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-06-10 23:33


saya suka baca buku cerita
english jeffry archer grisham shakespeare conrad
bahasa melayu a samad said arenawati
contemporaries faizal tehrani



Bookmark and Share

  


  Member Information For usaidUSAIDProfil   Hantar PM kepada usaidUSAID   Quote dan BalasQuote

usaidUSAID
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2010
Ahli No: 39972
Posting: 26

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-06-10 23:35


tak lupa shahnon.walaupun bahasanya sedikit kasar tapi buah fikirannya splendid
sangat mendalam.faisal tehrani bahasanya mudah.fiksyennya agak berani terutama yang menyentuh isu sejarah agama etc.

Bookmark and Share

  


  Member Information For usaidUSAIDProfil   Hantar PM kepada usaidUSAID   Quote dan BalasQuote

usaidUSAID
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2010
Ahli No: 39972
Posting: 26

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-06-10 23:52


dan brown
unexpected thrill

habiburrahman..credits for smoothly inserting the sunats & the wajibs s well.but i pesonally thik his writing style is a bit boring + same story same characters
ubah nama dengan tempat saja.i've read 3 of his novels and the heroes posses the same qualities.

p?s :this is based onmy personal opinion

Bookmark and Share

  


  Member Information For usaidUSAIDProfil   Hantar PM kepada usaidUSAID   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-10 08:27


yap... i agree with u usaid.. ceritanya lebih kurang sama saja.. hopefully dia pelabagikan lah ceritanya.. sebenarnya saya mencari-cari karya2 dr penulis indonesia yang lebih menceritakan tentang kehidupan hakiki mereka di negara sana.. sesuatu yang betul-betul down to earth punya cerita.

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-06-10 20:17


saya suka membeli buku kat pkns...........
jk rowling-harry potter...7siri
dr fahan- denyut kasih medik(best...fiqh medik dan fiqh cinta)
Fatimah Syarha Mohd Noordin- Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul
semua buku dr hm tuah..dr fadzilah kamsah.,semua buku islamic..
MEMBACA JAMBATAN ILMU...


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

usaidUSAID
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2010
Ahli No: 39972
Posting: 26

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 00:55


Pada 12-06-10 08:27 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

yap... i agree with u usaid.. ceritanya lebih kurang sama saja.. hopefully dia pelabagikan lah ceritanya.. sebenarnya saya mencari-cari karya2 dr penulis indonesia yang lebih menceritakan tentang kehidupan hakiki mereka di negara sana.. sesuatu yang betul-betul down to earth punya cerita.



saya cadangkan perempuan berkalong sorban by Abidah E Khaelaqy.percubaan berani& tiada watak super human seperti dalam ayat2 cinta

Bookmark and Share

  


  Member Information For usaidUSAIDProfil   Hantar PM kepada usaidUSAID   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 04:22


banyak sangat penulis berbakat sekarang ni...tahniah untuk penulis2 dan pembaca2 yang meminati penulis masing-masing...suka membaca karya fatimah syarha...faisal tehrani...abd latip talib...hasrizal jamil...ramlee awg murshid, shud...ustz siti norbaiyah, ustaz pahrol ...h.m tuah dan semua penulis2 yang ada bakat...ramai sangat tapi yang ni semua memang tak pernah ketinggalan...


-----------------
''jika asal benih baik gugur di sahara menjadi samudera...gugur di lautan pasti menjadi pulau...''


Bookmark and Share

  


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 07:54


Pada 26-06-10 00:55 , usaidUSAID posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-06-10 08:27 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

yap... i agree with u usaid.. ceritanya lebih kurang sama saja.. hopefully dia pelabagikan lah ceritanya.. sebenarnya saya mencari-cari karya2 dr penulis indonesia yang lebih menceritakan tentang kehidupan hakiki mereka di negara sana.. sesuatu yang betul-betul down to earth punya cerita.



saya cadangkan perempuan berkalong sorban by Abidah E Khaelaqy.percubaan berani& tiada watak super human seperti dalam ayat2 cinta


terima kasih for this info...

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2010
Ahli No: 39992
Posting: 31

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 16:46


salam..

sh.abu salim
aisya sofea...
hayati berahim....

penulis2 ini banyak bagi nasihat dan pengajaran bagi siapa yang membacanya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_keluarga88Profil   Hantar PM kepada permata_keluarga88   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 16:55


faraduddin attar. guess who? Conference of the bird. Local Azizi haji Abdullah perhaps Faisal Tehrani.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-06-10 10:52


salam..

ana suka novel TAUTAN HATI & BUKU PEMILIK CINTAKU SETELAH ALLAH DAN RASUL..penulisnya FATIMAH SYARHA MOHD NORDIN...dan sekarang ni masih tercari novel DENYUT KASIH MEDIK penulisnya suami kepada penulis yang ana sebut tadi nama nya DR FARHAN HADI


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 16:37


Ramlee Awang Murshid is number one...
banyak sangat novel dia yang best...baca ulang-ulang kali pun tak jemu


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-07-10 11:18


FATIMAH SYARHA...bacalah sekali..pasti hati akan tertawan..insyaallah...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Aqoo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37470
Posting: 23
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-10 17:28


Assalamualaikum
aqoo pun nak juga join sekaki...hehehe

PAHROL AHMAD JUOI
RAMLEE AWANG MUESYID
USTAZ HAZRIZAL

tu saja lah agaknya...


-----------------
Sentiasa Mencari Keredhaan Allah


Bookmark and Share

  


  Member Information For AqooProfil   Hantar PM kepada Aqoo   Quote dan BalasQuote

marjan_bithor
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 41661
Posting: 17
Dari: Dimasyq

syria   avatar


posticon Posting pada: 12-09-11 21:01


Salam...
Zaid Akhtar...
Ramlee Awang Murshid...
Penulis2 Lulusan Timur Tengah & Novel2 Islamik...


-----------------
"Maka perhatikanlah apa yang di hadapan kita,diri kita.Bacalah,rasailah,kajilah pasti akan timbul keinginan dan kerinduan berkenalan dengan Yang Menjadikannya..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For marjan_bithorProfil   Hantar PM kepada marjan_bithor   Pergi ke marjan_bithor's Website   Quote dan BalasQuote

silentkiller
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2011
Ahli No: 41674
Posting: 7
Dari: Dimana Bumi Dipijak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-11 05:58


Assalamualaikum

salam ukhwah untuk sahabat-sahabat semua...

penulis yang saya suka...secara ringkanya

1.Hlovate...

~rooftop rant,versus & contengan Jalanan...

suka dengan cara penulisannya yang simple tapi cukup bermakna...ikhlas dalam menulis dan banyak menyingkap tirai2 kehidupan...

2.A.Fuadi

~Negeri 5 Menara & Ranah 3 Warna..

suka dengan buku2 yang ditulis A.Fuadi penuh dengan semangat dan motivasi diselit dengan kisah-kisah kehidupan..baca 2...3..kali tak apa..banyak kata-kata yang boleh diambil...

3.Ramlee Awang Murshid

~trilogi bagaikan puteri..trilogi semangat hutan, mikhail,...

Cara penulisan yang hebat..lain dari yang lain..banyak info yang diselitkn..

4.PAHROL MOHAMAD JUOI

~Tentang Cinta,Turki: Iktibar Sebuah Empayar,Ideologi Kamal Ataturk...

semua org tahu cara penulisan dia kan..terutama dalam majalah solusi...

:)


-----------------
When you’re searching for the light, And you see no hope in sight, Be sure and have no doubt,He’s always close to you.


Bookmark and Share

  


  Member Information For silentkillerProfil   Hantar PM kepada silentkiller   Pergi ke silentkiller's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.16792 saat. Lajunya....