Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: rasian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43063

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
rasian: 2 hari yang lalu
a_zar81: 7 hari yang lalu
khalifah: 11 hari yang lalu
talha: 17 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 26 hari yang lalu
al-biruni03: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab UTM SKUDAI


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab UTM SKUDAI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Kelab UTM SKUDAI

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:10


Pada 14-11-07 01:49 , soutul_jihad posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...apa khabar sayatetapsaya...huhu...erm...lama tak menyertai ukhwah.com ini...last dulu ada juga join 2-3 aktiviti JK UTM..erm...dah last sem...nak grad dah...pada yang exam...pergi.lucklah...wassalam.


eh... Waalaikumsalam soutul_jihad...dah nak grad eh....mabruk..mabruk......lama tak jumpa.....semoga sihatĀ² selalu.... :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 22:46


Pada 07-11-07 15:45 , petok posting:

!!! QUOTE !!!

kalau budak ATMA-UTM, boleh join UTM juga ke..
kira kteorg pun UTM juga...


boleh saja..ana mengalukan2 kedatangan ahli baru atau pun lama

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 22:51


Pada 09-11-07 16:25 , sahabat2hidayah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wrbt...

Nama yang tersenarai sehingga hari ni.

1.jubah_hijau
2.aesa_85
3.petok
4.ridwan_daie
5.abah-we-ma

hmmm...kita pun kena tunggu respon daripada MT Kelab Ukhwah juga..
saya pun tak tahu macam mana nak terangkan tentang aktiviti yang dijalankan oleh kelab ni...
MT.....jawab jangan tak jawab..


alhamdulilah..tapi minta sahabat utm skudai ni..tulis jugak nama,kolej dan number phone..nanti senang buat perjumpaan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 23:10


ana kasi dulu ye...

number phone:0132658731
kolej: kolej 10
falkuti: fke

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 05-12-07 09:29


rasanya bertanggungjwb untuk explore utm skudai =-) lebih sistematik sebab ada kelab sendiri

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 05-12-07 09:31


dah lama kelab UTM Skudai kat post ni tak aktif.. 2003-2004 ??

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 11:02


Assalamualaikum sahabat2 seukhwah...semoga snts dalam kasih sayang-Nya..

agak lama juga ye UC UTM menyepi...pejam celik pejam celik, ana sendiri pun dah nak grad, insyaAllah sem ini sem last ana 1st degree d sini..sedih, terharu, semuanya da jadi 1.. dulu, masa ana d tahun 1 & 2 kelab ni meriah sangat...dengan abang-abang & akak2... maafkn ana tak mampu nak sediakan diri sebagai pelapis... semuanya atas kelemahan diri sendiri...asif ye..

bila ana baca balik respon sahabat-sahabat dan usaha2 yang dibuat untuk m'hidupkan semula kelab ni, ana rasa terpanggil untuk 'come back' bersama2 sahabat...ana hargai usaha sahabat yang list down balik nama2 yang insyaAllah kita doakan semoga kita istiqamah... insyaAllah ini beberapa info yang diperlukan dr ana..

ana hurun_ein @ ainul
phone num 0197257412 @ 0177879880
kolej tak ada, sebab ana duduk luar bsama2 parent ana d tmn sri pulai
fakulti pendidikan
insyaAllah semester akhir ( sem 2 07/08 )

:-) BarakaLlah fikum!

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 11:30


Assalamualaikum

ana sekarang kat utm, skudai..
fakulti pendidikan juga..
ambil program dpli...
tak sangka menjejakkan kaki semula ke bumi utm..
sebab 1st degree dulu pun di utm,skudai :)
insyaAllah kita akan cuba hidupkan semula kelab utm-skudai..
so ana harap antum semua beri kerjasama..
ada apa-apa cadangan sila utarakan di sini..
and one more thing ana nak adakan liqa' ukhwah utm-skudai..
sila listkan nama antum di sini...

Senarai ahli ukhwah utm-skudai

1)ika2410
2)jubah_hijau
3)hurun_ein
4)aesa_85
5)petok
6)ridwan_daie
7)abah-we-ma
8).................
9)...................(sila isikan)
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat2hidayah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17043
Posting: 40
Dari: Dunia sementara

cambodia  


posticon Posting pada: 14-01-08 18:31


Assalamualaikum wrbt

Senarai ahli ukhwah utm-skudai

1)ika2410
2)jubah_hijau
3)hurun_ein
4)aesa_85
5)petok
6)ridwan_daie
7)abah-we-ma
8) sahabat2hidayah (nak masuk senarai jugak)

Jom sahabat ukhwah utm skudai yang lain...
sama-sama kita menghidupkan kembali kelab di utm..

"Hidup biar berjasa....."

Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat2hidayahProfil   Hantar PM kepada sahabat2hidayah   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 10:36


Pada 08-01-08 11:30 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana sekarang kat utm, skudai..
fakulti pendidikan juga..
ambil program dpli...
tak sangka menjejakkan kaki semula ke bumi utm..
sebab 1st degree dulu pun di utm,skudai :)
insyaAllah kita akan cuba hidupkan semula kelab utm-skudai..
so ana harap antum semua beri kerjasama..
ada apa-apa cadangan sila utarakan di sini..
and one more thing ana nak adakan liqa' ukhwah utm-skudai..
sila listkan nama antum di sini...

Senarai ahli ukhwah utm-skudai

1)ika2410
2)jubah_hijau
3)hurun_ein
4)aesa_85
5)petok
6)ridwan_daie
7)abah-we-ma
8).................
9)...................(sila isikan)
wassalam



tapi...bila nak buat tu JK utm skudai..???

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 11:59


erm..cmnie saya pun nak join jugalah kalau ada kelapangan masa...tapi bila ye nak buat jk ini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 14:23


Pada 19-01-08 11:59 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..cmnie saya pun nak join jugalah kalau ada kelapangan masa...tapi bila ye nak buat jk ini?


ana cadangankan 26hb januari 2008..semasa khusus phayatan solat di MSI...........macam mana????

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 15:16


Pada 19-01-08 14:23 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-08 11:59 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..cmnie saya pun nak join jugalah kalau ada kelapangan masa...tapi bila ye nak buat jk ini?


ana cadangankan 26hb januari 2008..semasa khusus phayatan solat di MSI...........macam mana????


erm saya tak dapat datang tarikh itu.....sebab ada presentation... tapi kalau rasa ok buat saja...tak apa..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-01-08 15:56


Assalamualaikum
can someone join the liqa....?? at UIA..if I am not mistaken...
so that UTM can synchronize their program with MT..huhu..just a proposal..if UC is really going to be lighten up again...

kak ika tak boleh pergi join liqa...?? cuba tanya immad...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 19-01-08 16:20


salam..
saya boleh saja if nak buat 26 jan 08 ni.berehhhhhhhhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 15:08


tapi sahabat takruf dulu...kos apa? kolej berapa? tahun berapa ? falkuti apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 15:11


Pada 19-01-08 14:23 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-08 11:59 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..cmnie saya pun nak join jugalah kalau ada kelapangan masa...tapi bila ye nak buat jk ini?


ana cadangankan 26hb januari 2008..semasa khusus phayatan solat di MSI...........macam mana????



salam'alaik..bukan ke kursus tu seharian? macam mana nak buat JK.. ana rasa perlukan tarikh yang free...yang semua kosong....

sekarang mungkin perlukan PIC untuk JK tdekat....mungkin nanti boleh fikirkan acara untuk meriahkan lagi majlis.... siapa yang sanggup, boleh offerkan diri... ;-)


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

Faris_Ahlamiyy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2004
Ahli No: 12439
Posting: 45
Dari: Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 16:44


Salam.

saya grad UTM tahun 2005. tapi pernah jadi Pengarah sambutan Eidul Fitri JK UC UTM Skudai. tahun 2004 agaknya. dah lama...

sekarang dah bekerja. lama tak dengar khabar sahabat-sahabat/adik2 UC UTM ye.

agaknya nak sumbang apa-apa, dah tak boleh agaknya, ana mastautin di KL dah. tapi kalau nak sumbang pemikiran/idea/keawangan, boleh agaknya.

Sampai ketemu lagi!

--------------------------------
Dapatkan kad kahwin serendah harga RM0.35!
Nak tau macamana rupa kad kahwin 3D pertama di Malaysia? Mungkinkah anda juga bakal pengantin yang akan memilikinya?

Untuk 50 tempahan terawal 2008:
Promosi bakal pengantin 2008: Percuma Bunting saiz 2'x5' dan percuma e-kad serta domain name peribadi!
Cepat! Sebelum terlambat!

Sehingga 1 Februari 2008:
RM0 design charge!RM0 design charge! RM0 design charge!
http://www.walimah.net




-----------------
Man 'arafa nafsah, faqad 'arafa Robbah
(Barangsiapa yang kenal dirinya maka dia kenal Tuhan-Nya



Bookmark and Share

  


  Member Information For Faris_AhlamiyyProfil   Hantar PM kepada Faris_Ahlamiyy   Pergi ke Faris_Ahlamiyy's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 10:28


Pada 21-01-08 15:08 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

tapi sahabat takruf dulu...kos apa? kolej berapa? tahun berapa ? falkuti apa?


Assalamualaikum

maaf dah lama tak masuk..
kalau 26hb bererti sabtu ni kan...
di sini ana mengharapkan antum confirmkan balik tarikh tu...
nanti ana cubalah minta pendapat kak shida
macam mana nak adakan liqa' ni..
tapi antum fikirkan tarikh, tempat yang sesuai..
dan pada waktu itu baru kita adakan sesi ta'aruf antara kita..
wassalam...


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 21:54


assalamualaikum....

ok...ana cadangkan kan 27hb ni...hari Ahad, dekat MSI jugak tapi kat bilik kuliah MSI..nanti ana pastikan...

ok tak??

ana jugak nak jemput sahabat datang diskusi imam anjuran JKSK......jumaat ni kat dewan KRP

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 23:28


saya mungkin 26 dan 27 tak dapat sebab ada comet..
apa pun good luck untuk semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 10:38


Pada 22-01-08 21:54 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....

ok...ana cadangkan kan 27hb ni...hari Ahad, dekat MSI jugak tapi kat bilik kuliah MSI..nanti ana pastikan...

ok tak??

ana jugak nak jemput sahabat datang diskusi imam anjuran JKSK......jumaat ni kat dewan KRP



ana setuju...nanti confirmkan balik ye....

liqa' ni rasanya tak perlu besar-besar... :malu:


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-01-08 10:46


Assalamualaikum
nak ingatkan...the important thing is to make sure everyone knows about the liqa'..so that all of you can get some info on how to start the UC all over again...and manage or schedule up some activities to be held at UTM.....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 29-01-08 12:19


salam,jadi ke anda buat perjumpaan ukhwah utm.diam saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 10:12


salam....

boleh tak hendak lantik kak ika2410 sebagai setiausaha .. nak minta akak list down nama2 ahli2 UC utm...

dan kepada ahli2 UC UTM sila berikan maklumat yang mbolehkan antum/antunna dihubungi dengan senang... :-D


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 10:54


Pada 30-01-08 10:12

!!! QUOTE !!!

salam....

boleh tak hendak lantik kak ika2410 sebagai setiausaha .. nak minta akak list down nama2 ahli2 UC utm...

dan kepada ahli2 UC UTM sila berikan maklumat yang mbolehkan antum/antunna dihubungi dengan senang... :-D



Assalamualaikum

jadi s/u?
erm tak kisah jeq...
ana akan cuba beri komitmen yang terbaik setakat yang mampu..
macam inilah untuk memudahkan kerja ana dan antum..
sesiapa yang nak jadi ahli UC UTM harap boleh pm ana dalam portal ni..
tak perlu display maklumat antum di sini...
sila beri maklumat seperti di bawah pada ana:
1)nama penuh
2)fakulti
3)kolej (yang dok kat luar boleh beritahu kat area mana)
4)no phone

p/s: hantar pm guna nickname ana: ika2410
jazakallahu khairan kathira...
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 23:32


dulu aku memang sayang bebenor kat utm.. masa aku undergrad dulu lah.. pas grad 2004 aku kerja... masa tu sayang lagi kat utm tapi sejak dua menjak ni sejak aku jadi postgrad student since2007 kat utm ni... aku maleih nak layan pula utm ni... rasa macam tak belong kat utm lagi.. entah apa-apa entah.. pak guard pun macam tak mesra saja... ada ke kawan aku lalu kat belakang fakulti kena saman... lalu saja... bukannya lalu sambil mmbunyikan hon... ada sticker pula tu... yang without sticker tak pulak kena saman... siap parking lagi... double standard betul... lain kali aku nak lalu sambil membunyikan hon. kalau kena saman berbaloi sikit.. tapi aku rasa staf psz saja yang still the best.. sampai sekarang... tahniah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 23:42


Pada 05-02-08 23:32 , az-zahra posting:

!!! QUOTE !!!

dulu aku memang sayang bebenor kat utm.. masa aku undergrad dulu lah.. pas grad 2004 aku kerja... masa tu sayang lagi kat utm tapi sejak dua menjak ni sejak aku jadi postgrad student since2007 kat utm ni... aku maleih nak layan pula utm ni... rasa macam tak belong kat utm lagi.. entah apa-apa entah.. pak guard pun macam tak mesra saja... ada ke kawan aku lalu kat belakang fakulti kena saman... lalu saja... bukannya lalu sambil mmbunyikan hon... ada sticker pula tu... yang without sticker tak pulak kena saman... siap parking lagi... double standard betul... lain kali aku nak lalu sambil membunyikan hon. kalau kena saman berbaloi sikit.. tapi aku rasa staf psz saja yang still the best.. sampai sekarang... tahniah..


salam az-zahra,
grad 2004? course apa?


-----------------
-Dr Nik-


Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 15:42



salam az-zahra,
grad 2004? course apa?



course yang orang tak berapa nak ambik... tahun aku 19 org saja.. yang grad 9 org


Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 15:44


Pada 05-02-08 23:42 , dr_nik posting:

!!! QUOTE !!!



salam az-zahra,
grad 2004? course apa?



course yang org tak berapa nak ambik... masa aku masuk 19 org saja... yang grad 9 org


Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 17:08


Mohd Yazif bin jamaludin
FKE
kolej 10

-harap buat lah liqa secepat mungkin

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:15


ex student FKM ( grad tahun 2006)
Kolej 10 ( 2004-2006)

kepada semua UTM punya produk selamat berjump lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 12:25


kolej 10 ye?
banyaknye kenangan yang xbisa kulupakan..
utm memang best..
suka minum tembikai susu kat utm..
best~

Bookmark and Share

  


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 13:25


huhuhu ramai ahli portal ukhwah utm skudai, ngatkan tak ada........
dah grad baru tau ramai yang dah bermustautin dalam tu......
ye lah masa tengah belajar bukan layan Portal uKhwah pun...
dah grad baru start aktif
ermmmmmm rugi 43x

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

KhilafahIslamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7208
Posting: 104

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 05:52


Assalammualaikum..insyaAllah ana akan grad.. since i'm the one who invlove in previous program buka puasa bersama sahabat ukhwah suatu ketika dahulu (ana pun dah lupa berapa tahun lamanya)..

Kepada yang masih di UTM, selamat menghabiskan pengajian on time.. jangan extent max seperti ana..

Anyway, rajin2kan diri terlibat dalam dakwah kampus.. Jangan syok sendiri kerana Islam untuk semua dan bukan seorang-seorang.. Nak Islam seorang-seorang pergi cari lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KhilafahIslamiyahProfil   Hantar PM kepada KhilafahIslamiyah   Pergi ke KhilafahIslamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

KhilafahIslamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7208
Posting: 104

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 06:06


owh, i'm still remember hurun ein tolong bayarkan yuran buka puasa di ktho suatu masa dahulu.. Rasanya ana dah bayar balik melalui seorang sahabat mslmn (dah lupa namanya).. Well, lama tak jumpa sahabat-sahabat ketika program buka puasa dahulu... so kepada yang belum grad, buatlah program untuk antum/antunna semua sem depan.. tak rugi pun and its really worth it..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KhilafahIslamiyahProfil   Hantar PM kepada KhilafahIslamiyah   Pergi ke KhilafahIslamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 08:24


tapi tak hidup lagi ukhwah.com kat utm skudai........macam mana abang-abang dulu hidupkan ukhwah.com kat utm skudai???

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 09:11


asslamualaikum..

ana bercadang untuk membuat liqa' ahli2 ukhwah..
bagi kelab utm, skudai..
insyaAllah liqa' tersebut akan diadakan seperti di bawah:

Hari: Ahad
Tarikh: 03 August 2008
Tempat: L50

kepada antum yang berminat..
sila listkan nama antum di bawah..
ana nak tengok berapa ramai yang dapat hadir..
wassalam.


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 11:21


Senarai Nama yang akan hadir untuk liqa ukhwah.com:

1. Kapten06
2.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-07-08 11:33


Senarai Nama yang akan hadir untuk liqa ukhwah.com:

1. Kapten06
2.fudhla 85

Bookmark and Share

  


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 10:11


assalamualaikum...

Liqa' Kelab UTM, Skudai

Hari: Ahad
Tarikh: 03 August 2008
Tempat: L50


Senarai ahli:

1. ika2410
2. Kapten06
3.fudhla 85

*cepat ana nak listkan nama antum..
so yang berminat dan ada kelapangan dialu-alukan..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 14:06


adoiii...ada kelab utmskudai ghuper nya.....he..he...

salam adik-adik semua....kak honey teringin nak kenal....
sesiapa yang menyoroti sejarah pmiutm....den adalah pengerusi hewi tahun .....
salam juga untuk semua warga HI....rindunyer....hadoiii...

Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-07-08 14:29


Assalamualaikum
saya belajar di UTM dari 2002-2007..boleh tahu siapa myhoney ni?saya mengikuti jeq perkembangan PMI...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 16:04


den ni insan biasa saja..bekas warga utm juga (fppsm)...saja lah mencelah.....
sekadar mengucap salam ukhwah pada 'saudaraku di jalan dakwah'....

Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-08 01:21


Pada 25-07-08 14:06 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

adoiii...ada kelab utmskudai ghuper nya.....he..he...

salam adik-adik semua....kak honey teringin nak kenal....
sesiapa yang menyoroti sejarah pmiutm....den adalah pengerusi hewi tahun .....
salam juga untuk semua warga HI....rindunyer....hadoiii...


ana pelapis baru untuk zaman sekarang,,terutama pmiutm...

insyallah..ana cuba turun juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-08 01:38


Pada 27-07-08 01:21 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-07-08 14:06 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

adoiii...ada kelab utmskudai ghuper nya.....he..he...

salam adik-adik semua....kak honey teringin nak kenal....
sesiapa yang menyoroti sejarah pmiutm....den adalah pengerusi hewi tahun .....
salam juga untuk semua warga HI....rindunyer....hadoiii...


ana pelapis baru untuk zaman sekarang,,terutama pmiutm...

insyallah..ana cuba turun juga


jubah hijau nak turun ke mana ??

pelapis baru untuk zaman sekarang ??...junior lah ni agaknya ?
pmiutm zaman sekarang dengar ceritanya jauh beza dengan era kami dulu....kalau saya perkenal diri pun mungkin ramai yang tak tahu....kecuali yang rajin ziarah 'taman bunga'...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-07-08 09:11


Assalamualaikum
macam mana dengan liqa' utm ye? ada apaĀ² perkembangan?? myhoney..boleh beritahu nama sebenar...?



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-08 16:03


salam, sayatetapsaya dah dua kali ana cuba pm pada enta...tak dapat. ana tak pasti anta terima atau tidak....tolong maklumkan nanti !

Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 18:05


assalamualaikum..

Liqa' kelab utm skudai aakan tetap dijalanakan..
seperti yang ditetapkan..

ana ulang kembali..

Hari: Ahad
Tarikh: 3 August 2008
Tempat: L50 (tunggu jeq kat depan L50)
Jam: 10.00 pagi

Diharap nama yang diberi akan hadir..
insyaAllah kita jumpa di sana..
nanti ana tunggu antum di sana..
sekian, wassalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 21:45


3 org saja ke yang akan datang? huhuhuhu....

p/s:mari ramai-ramai kita p

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 12:35


Assalamualaikum
semoga berjaya..maaf tak dapat nak hadirkan diri...nak panggil orang pun, no contact tak ada... :cry: nanti saya sampaikan kepada ahli lama dalam email..insyaAllah..



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 01:05


assalamualaikum..

ana rasa mesti ramai yang terlibat dengan program kan..
tapi tak mengapa..
kita buat perjumpaan ni sekejap jeq..
bagi yang tak dapat tu takperlah..
cuma siapa yang dapat menghadirkan diri..
dialu-alukan datang...
informkanlah pad sahabat sahabiah antum..
semua muslimin muslimat warga utm..
dijemput hadir..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 01:50


assalamualaikum..

salah satu program yang ana pergi malam tadi...
ialah forum mengenai 'Ku Serah Cinta'
alhamdulillah ana berkesempatan pergi..
ana rasa mesti warga ukhwah yang lain ada yang pergi..
cuma ana ingin katakan ana besetuju dengan...
pandangan yang diberikan oleh ahli2 panel kita...
anggaplah cinta itu ibarat mutiara yang tinggi nilainya..
berikanlah ia kepada insan yang benar-benar..
kita ingin hidup bersamanya iaitu pasangan hidup kita..

ana akui apabila panel mengatakan..
bagi lelaki jika ia tidak menggunakan akal yang waras..
maka ia mudah melafazkan cinta...
berlainan bagi wanita...
bagi mereka cinta itu ikhlas dalam hati..
kerana itu wahai muslimin sekalian..
janganlah engkau permainkan insan bergelar wanita..
jika engkau benar ikhlas ingin bersamanya...
bersiap sedialah dari segi ilmu, kewangan dan restu dr kedua orang tua..
barulah engkau melafazkan kata cinta...
sekaligus melamarnya menjadi surimu...
sekadar berkongsi ilmu..
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 08:05


Pada 02-08-08 01:50 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

salah satu program yang ana pergi malam tadi...
ialah forum mengenai 'Ku Serah Cinta'
alhamdulillah ana berkesempatan pergi..
ana rasa mesti warga ukhwah yang lain ada yang pergi..
cuma ana ingin katakan ana besetuju dengan...
pandangan yang diberikan oleh ahli2 panel kita...
anggaplah cinta itu ibarat mutiara yang tinggi nilainya..
berikanlah ia kepada insan yang benar-benar..
kita ingin hidup bersamanya iaitu pasangan hidup kita..

ana akui apabila panel mengatakan..
bagi lelaki jika ia tidak menggunakan akal yang waras..
maka ia mudah melafazkan cinta...
berlainan bagi wanita...
bagi mereka cinta itu ikhlas dalam hati..
kerana itu wahai muslimin sekalian..
janganlah engkau permainkan insan bergelar wanita..
jika engkau benar ikhlas ingin bersamanya...
bersiap sedialah dari segi ilmu, kewangan dan restu dr kedua orang tua..
barulah engkau melafazkan kata cinta...
sekaligus melamarnya menjadi surimu...
sekadar berkongsi ilmu..
wassalam



Hari Khamis ceramah "ayat-ayat cinta"
lepas itu "ku serah kan cinta"....ana betul-betul teruja...semalam buat usrah berkaitan dengan cinta....minggu ni macam "minggu phayatan cinta"... :-P

tapi apa-apa pun kita ambil yang baik...jauh perkara-perkara yang terlaranh...mudah-mudahan Allah menjaga kita

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 09:38


assalamualaikum..

menarik sungguh eh topik ceramah hari khamis tu..
nak buat bagaimana ana tak berkesempatan pergi..
baru sampai petang semalam..
tapi memang bab cinta kan..
bagus jugak bagi kesedaran pada kita semua..
kerana hakikat cinta itu tidak tertumpu..
hanya pada cinta kepada manusia sahaja..

tetapi pengisian malam tadi memang mantop..
banyak yang kita boleh ambil ingatan..
kadang-kadang kita mudah alpa dan leka..
kerana itu kena sentiasa kembali kepada Allah..

kepada semua warga utm..
malam ni konsert inteam..
sekiranya berkelapangan turunlah ye..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 11:28


erm..saya rasa macam tak dapat pergi saja esok.....huhuhu..ada hal trgempar...berapa org lagi yang pergi? still 3org ke....?

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 14:35


Pada 02-08-08 11:28 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..saya rasa macam tak dapat pergi saja esok.....huhuhu..ada hal trgempar...berapa org lagi yang pergi? still 3org ke....?


assalamualaikum...

erm itu ana tak pasti...
ana akan pergi esok tapi..
kalau tak ramai..
just bincang siapa yang ada jeqlah..
kalau tak ana balik jeqlah..
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-08 17:59


kalau tak silap malam ni ada jugak Forum...kat pusat .anda-Q...lepas isyak nak pergi lah..


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 18:56


Pada 02-08-08 17:59 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak silap malam ni ada jugak Forum...kat pusat .anda-Q...lepas isyak nak pergi lah..



assalamualaikum...
kat pusat koQ ada konsert Inteam...
pukul 9pm..
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-08 23:44


ramai betul muslimat kat pusat koQ tu...muslimin macam ciput saja...yang tak tahan pula MC siap promo suruh minta autograph kumpulan inteam

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 01:29


Pada 02-08-08 23:44 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

ramai betul muslimat kat pusat koQ tu...muslimin macam ciput saja...yang tak tahan pula MC siap promo suruh minta autograph kumpulan inteam


assalamualaikum...

memang muslimat ramai :)
ada satu lagu ana baru dengar inteam nyanyi..
tajuk lagu tu perantau ....
tak ingat full title lagu tu..
tapi memang sedap..
teringat diri ini sebagai perantau..:(


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-08 01:52


Pada 03-08-08 01:29 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-08-08 23:44 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

ramai betul muslimat kat pusat koQ tu...muslimin macam ciput saja...yang tak tahan pula MC siap promo suruh minta autograph kumpulan inteam


assalamualaikum...

memang muslimat ramai :)
ada satu lagu ana baru dengar inteam nyanyi..
tajuk lagu tu perantau ....
tak ingat full title lagu tu..
tapi memang sedap..
teringat diri ini sebagai perantau..:(




wasalam...Perantau yang kalau tak silap nasyid The Zikr dulu tu ke.....

yang sekarang ni Nazri Johani nyayi balik dalam album Nostalgia Memori The Zikr....

:berfikir:

Perantau musafir perjuangan
Tabahkanlah hatimu
Berjuang di rantau orang
Sedih pilu hanya engaku yang tahu

Ingatlah anak dan isteri
Janganlah menghriris hatimu
Kerinduan desan nan permai
Janganlah melemahkan semangat juangmu

Di waktu ujian badai terus melanda
engkau tetap gigih berjuang
membenarkan sabda junjungan
Terus memburu menuntut janji
Pastilah Islam gemilang lagi

Tapi pejuang kembara perjuangan
Ujian bukan batu penghalang
Kerana itulah syarat dalam berjuang

Oh pejuang
Di manapun ada ketenangan
Di manapun ada kebahagiaan
Bila insan kenal pada Tuhan
Kasih sayhang dan pembelaan-Nya
bagi insan yang menyerahkan
Jiwa dan raga, anak dan isteri
Kepada Allah


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 01:57


Pada 03-08-08 01:52 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!




wasalam...Perantau yang kalau tak silap nasyid The Zikr dulu tu ke.....

yang sekarang ni Nazri Johani nyayi balik dalam album Nostalgia Memori The Zikr....

:berfikir:

Perantau musafir perjuangan
Tabahkanlah hatimu
Berjuang di rantau orang
Sedih pilu hanya engaku yang tahu

Ingatlah anak dan isteri
Janganlah menghriris hatimu
Kerinduan desan nan permai
Janganlah melemahkan semangat juangmu

Di waktu ujian badai terus melanda
engkau tetap gigih berjuang
membenarkan sabda junjungan
Terus memburu menuntut janji
Pastilah Islam gemilang lagi

Tapi pejuang kembara perjuangan
Ujian bukan batu penghalang
Kerana itulah syarat dalam berjuang

Oh pejuang
Di manapun ada ketenangan
Di manapun ada kebahagiaan
Bila insan kenal pada Tuhan
Kasih sayhang dan pembelaan-Nya
bagi insan yang menyerahkan
Jiwa dan raga, anak dan isteri
Kepada Allah



ooo kumpulan The Zikr eh nyanyi...
ana ambil eh lirik ni...


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 11:09


assalamualaikum...

ana rasa kita tunda liqa' ni..
insyaAllah di lain waktu...
memandangkan ramai yang terlibat dengan program...
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 19:49


rasa-rasa bila tarikh sesuai ye..??

untuk maklumat warga ukhwah.com..ana akan buka gerai konvo utm ke 41..gerai ana akan jual buku-buku agama dan sebagainya..button badge..sama-sama kita meriahkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 11:46


assalamualaikum...

JK Berbuka Puasa Kelab UTM, Skudai

if antum berminat, tentatif program akan dinyatakan kemudian...
sila berbincang di sini mengenai...
hari, masa dan tempat(sekitar masjid sultan ismail)

wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddah1981
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6412
Posting: 19
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-10-08 12:49


salam buat adik2 di utm....
ana dah grad tahun 2005 dulu...
sekarang dah berkahwin dan ada sepasang chayamata..
rindunya zaman2 di utm dulu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawaddah1981Profil   Hantar PM kepada mawaddah1981   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 22-10-08 15:36


saya pun ex UTM skudai batch kemasukan 98
fakulti kejuteraan mekanikal (FKM).

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 19-11-08 20:11


ada rupanya kelab utm skudai ni.. lepas ni bolehlah promote kat semua. meramaikan kelab ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 20:49


ana masih lagi di UTM,tak grad lagi..sains komputer...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 19-11-08 20:53


Pada 19-11-08 20:49 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

ana masih lagi di UTM,tak grad lagi..sains komputer...


sains kom??? satu fakulti ni :berfikir:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 09-02-10 23:46


salam alaik..
sapekah yang masih berada di utm skudai??


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab UTM SKUDAI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.18278 saat. Lajunya....