Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 10 jam, 30 minit yang lalu
kaze: 1 hari, 15 jam, 6 minit yang lalu
Daeng_Jati: 4 hari yang lalu
RedPetunia: 6 hari yang lalu
sahabat_amin: 8 hari yang lalu
Gorodkovie: 10 hari yang lalu
Swarig123: 13 hari yang lalu
sunan-faqih: 19 hari yang lalu
ajefikrah: 25 hari yang lalu
Kang: 26 hari yang lalu
owl_UM: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab UTM SKUDAI


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab UTM SKUDAI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Kelab UTM SKUDAI

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-05 11:28


hehe..nk msk gak blh tak? ayah sy pensyarah utm.. electrical... ermm.. saya pn dok dkt desa skudai..dpn utm.. bolehla yerkkk wlpn sy tak bljr dkt utm

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-06-05 21:35


;-) salam...

apa habaq sahabat2 uTm...insyaAllah tak lama lagi nak buka U..ana harap kita dapat meriahkan lagi kelab kita... :-D


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-05 00:31


em..hopefully kalau ada program just inform..join xjoin xtau lagi..ehehe..tapi inform tu penting

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

wnizyani
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13104
Posting: 1
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 28-06-05 01:59


Assalamualaikum

Bookmark and Share

  


  Member Information For wnizyaniProfil   Hantar PM kepada wnizyani   Quote dan BalasQuote

jiddatun
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2005
Ahli No: 17143
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 10:24


selamat belajar semula kepada semua student utm...

Isnin ini dah mule kelas... malasnye nak pergi kelas

Bookmark and Share

  


  Member Information For jiddatunProfil   Hantar PM kepada jiddatun   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-05 11:03


em....saya pun nak join teh club lah..
hari ni last kat klate,sebab mlm ni nak naik bas balik utm..
rindunya kat utm,tak sabar nak balik sana :-D

kalau ada aper2 aktiviti..nanti bagitahu lah saya
kalau ada masa saya join lah....InsyaAllah

ID YM: aref_scorpion


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 16:36


Assalamualaikum...
sahabat2 utm semua.hope antum semua sihat2 selalu hendaknya.mana lepat ye.dah habis study ke??xwat meeting ke untuk aktiviti2 yang bakal dijalankan untuk sem ni.siapa ye pengerusi baru kita, ana xpi pula meeting pemilihan hari tu?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 20:30


Assalamualaikum..

kaifa halukum sahabat-sahabiah semua? ana harap semua sihat & insyaAllah bermula semester baru ni semua datang dengan azam baru.. ;-) ye taK ?

erm, ana setuju dengan soalan kak ayu (ika2410) tu...ana rasa sahabt2 dah boleh buat pejumpaan untuk arrange program2 ukhwah...hm, ana harap sangat spy kita dapat bina & rapatkan ukhwah antara kita... :-D


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 17:15


utm? rindu sangat pada kawan-kawan kat utm skudai..pada semua pensyarah2 yang best sangat!harap semua masih mengingati saya walaupun saya dah tak study kat situ lagi... utm best!! ;-) ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 17:50


Assalamualaikum..
Mana ni mt ukhwah.com?sepatutnya kita boleh arrangekan untuk buat program berbuka puasa.ana harap berilah komitmen skurang2nyer ana nak tahu wujud ke mt ukhwah untuk Kelab UTM. Sesiapa mt Kelab UTM ni replyler mesej ana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 03-10-05 19:14


Nak join juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

ukhwatulmuslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3904
Posting: 26

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-05 12:57


salam ukhwah..
ana pong utm skudai...
join jangan tak join..join jangan tak join..ewahh.. :-di :-di


-----------------
be a good muslim or dia as syuhada'
http://www.cybershop2u.net/promote.php?member=oodie


Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwatulmusliminProfil   Hantar PM kepada ukhwatulmuslimin   Pergi ke ukhwatulmuslimin's Website   Quote dan BalasQuote

akak_zura
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18876
Posting: 52

Kedah  


posticon Posting pada: 04-01-06 14:56


assalamualaikum....
saya baru nak dftar kat sini tak apa kan...
ada isu2 yang menarik nak dibincangkan ke??????

Bookmark and Share

  


  Member Information For akak_zuraProfil   Hantar PM kepada akak_zura   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 15:00


From SCU dia with knowledge....


p/s: kolej 17 tak ada nyamuk...duk la bilik tingkat atas.

Bookmark and Share

  


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 15:50


Kalau bukan utm tak boleh join ke?tapi saya student utm lah. hee...

Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

KhilafahIslamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7208
Posting: 104

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-01-06 03:52


Assalammualaikum wbt..

Apa khabar semua? Maaf ana dah lama tak aktif dengan portal ini.. Cuma recently berkesempatan nak online selalu.. so just use this opportunity..

Ana ada topik yang best nak diperbincangkan kat sini. Hopefully ramai yang boleh bagi respon dan kerjasama yang baik terutama yang lama dan yang baru. Sebab kat sini ana ingin meminta pandangan dan pendapat antum antunna semua..

Memandangkan kita semua duduk dalam kampus utm skudai mesti ramai diantara kita yang ada join rakan masjid, kelab iqra' dan pmi.. So ana sebenarnya nak minta komen antum antunna semua mengenai badan2 atau persatuan islam diutm.. Tak kisah nak komen apa pun..

Harapnya ada yang boleh mulakan..Semoga Allah merahmati perbincangan kita.. Wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For KhilafahIslamiyahProfil   Hantar PM kepada KhilafahIslamiyah   Pergi ke KhilafahIslamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-01-06 09:56


Assalamualaikum...
Buat akak ika2410, saya minta maaf banyak2 sebab dah lama tak aktifkan program ukhwah di UTM ni. Sebenarnya saya dah bincang dengan MT saya dulu, awal semester lepas. Kami memang bercadang nak menggerakkan ukhwah, jadi kami cuba dapatkan respon daripada ahli ukhwah UTM ni. Banyak respon yang kami terima kurang bersetuju apabila kami nak mengadakan jamuan penutup bagi semester 2 sesi 2004/2005. Katanya, ukhwah asyik2 buat jamuan sahaja. Macam seolah-olah tiada matlamat. Jika sekadar nak buat jamuan, lebih baik tidak perlu diadakan. Itulah pendapat kebanyakannya. Tapi, bila dianjurkan untuk buat program selain sekadar makan, tidak ramai yang nak join. Even untuk buat MT program pun sukar. Lagipun, ramai ahli ukhwah UTM ni memegang jawatan dalam pelbagai persatuan dan kelab di UTM ni. Jadi, mereka juga turut sibuk dengan aktiviti mereka. Ditambah lagi dengan bebanan kerja dan pelajaran. Sebab itu kami tangguhkan dulu aktiviti untuk semester lepas. Bimbang aktiviti yang hendak dijalankan sekadar menjadi gajah putih. Boleh tak hurun ein atau kak ika2410 atau sesiapa sahaja memberi cadangan tentang perkara ini.... :roll:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

firdaus_ikhwan
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3015
Posting: 3
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-01-06 02:01


Assalamualaikum ..
salam ukhwah
Alahamdulillah ana nak menjawab dari khilafaf islamiyah tentang pelbagai badan islam yang ada di UTM.Pada pendapat ana ini adalah senario yang menarik dan cantik...bagi ana yang penting kita saling hormat menghormati dan menyantuni antara satu samalain . musuh kita satu dan sentiasa menunggu peluang melihat perpecahan kita. Mengikut Prof.Yusuf Qardhawi pelbagai jemaah ini adalah keadaan yang baik. Yang penting kita bersatu . Ana rasa elok kita bersatu dalam pakatan yang kukuh..:)

Ngape agak kurang info tentang xtvt kelab UTM...saya nak join..

salam ukhwah dan maaf...tiada niat menyinggung sesiapa dan saya amat menghormati semua badan islam yang ada...

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_ikhwanProfil   Hantar PM kepada firdaus_ikhwan   Pergi ke firdaus_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 22:44


Pada 21-01-06 09:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Buat akak ika2410, saya minta maaf banyak2 sebab dah lama tak aktifkan program ukhwah di UTM ni. Sebenarnya saya dah bincang dengan MT saya dulu, awal semester lepas. Kami memang bercadang nak menggerakkan ukhwah, jadi kami cuba dapatkan respon daripada ahli ukhwah UTM ni. Banyak respon yang kami terima kurang bersetuju apabila kami nak mengadakan jamuan penutup bagi semester 2 sesi 2004/2005. Katanya, ukhwah asyik2 buat jamuan sahaja. Macam seolah-olah tiada matlamat. Jika sekadar nak buat jamuan, lebih baik tidak perlu diadakan. Itulah pendapat kebanyakannya. Tapi, bila dianjurkan untuk buat program selain sekadar makan, tidak ramai yang nak join. Even untuk buat MT program pun sukar. Lagipun, ramai ahli ukhwah UTM ni memegang jawatan dalam pelbagai persatuan dan kelab di UTM ni. Jadi, mereka juga turut sibuk dengan aktiviti mereka. Ditambah lagi dengan bebanan kerja dan pelajaran. Sebab itu kami tangguhkan dulu aktiviti untuk semester lepas. Bimbang aktiviti yang hendak dijalankan sekadar menjadi gajah putih. Boleh tak hurun ein atau kak ika2410 atau sesiapa sahaja memberi cadangan tentang perkara ini.... :roll:



;-) assalamu'alaikum...wr.wbt..

akh sayatetapsaya, boleh tak kalau ana nak minta enta listkan MT yang dibentuk, yang terbaru..ana tak ingat bila antum bentuk...ana pun lama tak jenguk & ambil tahu tentang kelab ini..rasa bersalah pula..maafkan ana..
hm, kalau tak silap ana kak ayu @ ika2410 dah grad, tapi ana tak pasti...ada sahabat2 yang tahu??
sebenarnya ana sangat sedih bilamana ramai sangat ahli2 kelab ini yang dah grad..abang2 dan akak2 yang banyak memberi tunjuk ajar...disamping menghidupkan program2 ukhwah di sini..jazakumuLlah khairan kathira... tapi ana sedar, sebenarnya ramai lagi ahli ukhwah yang belum grad..ukhwah sesama kita perlu dipupuk... :-P macam luahan perasaan pulak! hehe...
apapun, buat sahabat2 ukhwah di bumi uTm, ana bersedia memberi komitmen semampu ana untuk persahabatan kita....
ukhwah fillah... :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 16:07


ex-student utm nak join,boleh tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 22:38


kita tak peduli, walaupun dah tupperware UTM nak join jugak, walaupun bukan skudai tapi kat UTM semarak still nak join jugak, boleh????

*kenapa letak nama Kelab UTM skudai, letaklah nama UTM sahaja, ini dah diskriminasi nama nya.

*Teringat masa MHS dulu, uncle IR. yang handle buat KLIA cerita kenangan dia masa kat Kolej Teknikal(Sekarang UTM Semarak). Setiap malam ada makhluk pakai baju hujan round blok hostel, Kerja dia tutup lampu hostel tepat pukul 10, lepas tu budak-budak mengamuk and baling air kat dia kerana nak studi ta boleh, pasal tu makhluk tu pakai baju hujan semasa menjalankan tugas.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 08:33


:-di akh mrbr ni.... lucu juga ye kisah enta....

erm, tentang Kenapa letak nama UTM Skudai tu, ana tak tahu...tapi apa kata enta cuba tubuh kelab UTM Jalan Semarak pula... :-P sekadar cadangan...maaflah kalau tak kena...

:roll: ana rasa kena refresh kelab ini...mana AJK tertinggi kelab ini...banyak yang perlu di discuss kan, untuk kemaslahatan semua...

hadirlah.... ;-)


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 17:32


Kita rasa tidak perlulah banyak-banyak kelab, Kenapa nak wujudkan pelbagai kelab, kan menyusahkan jee. nanti kelab sana mati, wujud pula kelab lain, lepas tu wujud lagi, haiyaa. ini macam tarak seronokla.
"Untuk memimpin amatlah susah dari dipimpin,Tapi jika telah menjadi pemimpin kernalah melaksanakan tugas dengan baik""

Bookmark and Share

  


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

ainjoe
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14719
Posting: 43
Dari: Utm Skudai

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-06 20:38


salam..
macammane nak daftar ntok join kelab ni???

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainjoeProfil   Hantar PM kepada ainjoe   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 14:14


Pada 13-02-06 17:32 , mrbr_2001 posting:

!!! QUOTE !!!

Kita rasa tidak perlulah banyak-banyak kelab, Kenapa nak wujudkan pelbagai kelab, kan menyusahkan jee. nanti kelab sana mati, wujud pula kelab lain, lepas tu wujud lagi, haiyaa. ini macam tarak seronokla.
"Untuk memimpin amatlah susah dari dipimpin,Tapi jika telah menjadi pemimpin kernalah melaksanakan tugas dengan baik""



;-) erm, betul tu....cuma bukan apa, kalau perjumpaan face to face tu agak sukarla...tapi tak apa..


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 14:17


Pada 13-02-06 20:38 , ainjoe posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
macammane nak daftar ntok join kelab ni???



:-P salam...

erm, kena daftar ke? ana rasa tak agaknya...cuma kalau ada program baru kita perlu isi butiran tentang diri kita...setakat pengalaman, itu tugas s/u kelab.... :-di Kenapa? nak daftar ek!

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 01:06


:roll: sunyinya.....


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 00:02


assalamualikum..apa khabar ye antum semua. ana rindu kat utm. bagi adik hurun_ein ye memang agak dah grad boleh 3 di hari itu.maaflah xbthu.tapi akak selalu tanya info tentang kelab pada sayatetapsaya.akak doakan moga adik2 semua study rajin2 tau nanti blg grad cepat dan boleh kerja.masa tulah boleh kita jumpa dengan insan2 lain dalam alam pekerjaan.moga kelab ini dimanfaatkan dengan baik dan jayanya.buat sayatetap saya jangan lupa info apa-apa maklumat pada akak ye.praktikal elok-elok.wassalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 03:03


Assalamualaikum..

student UTMcitycampus tak join ke...?(utm jalan semarak)....
tak ada sahabat utmkl kat ukhwah.com ke....?

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 16:15


Kalau dah grad tak boleh join ke...hehehe


-----------------
- no signature available -


Bookmark and Share

  


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 15:44


;-) assalamualaikum...

sahabat2 ukhwah utm...marilah kita hidup dan suburkan kembali ukhwah yang pernah terjalin antara kita... ;-)


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 17:10


:-di saya ada sepupu yang belajar dekat UTM Skudai...ambil course remote sensing...saya pun tak tahu, tak pernah dengar course itu.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

laylee
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6452
Posting: 55
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 19:06


salam.
ana pun tertanya2 Kenapa lah senyap saja.
tapi masing-masing tengah sibuk ni.
hari ni dah mula ramai jinjing beg balik kampung.
cuti seminggu.
selamat bercuti.
bagi yang tak balik.
manfaatkan masa sebaiknya supaya rasa tidak sia-sia kita tak balik.
ana pun tak balik lagi.
oh ye...ada tak member dari kelab ni yang kenal ana?
kebanyakannya panggil ana kak kaylee.
hurun ein kenal tak akak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For layleeProfil   Hantar PM kepada laylee   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 22:05


kakak saya..
bekas pelajar UTM Skudai.. :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-06 13:42


UTM skudai... dah 4 tahun kat sini...
ayah ana kerja kat UTM sejak tahun 1980 an...
adik lelaki ana ambil mechy kat UTM...
hehe... berketurunan kat UTM...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

suepolaris
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21713
Posting: 46
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-06 14:07


NoZaBizz... saya pun hampir 4 tahun di UTM... kita macam kenalkan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For suepolarisProfil   Hantar PM kepada suepolaris   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 17:14


Saya pun, hampir 4 tahun duduk bertandang kat johor ni. kat UTM scudeiy ni dekat 1 tahun baru...em ada 2thn setengah atau 3 tahun lagi baru boleh sayonara kan UTM ni....tak atula Kalau kena 'grad awal', tpaksa habis awal lah....hehe

ooo....cik kiah ni anak lecturer ghopenye ek...patutlah adik beradik semua study kat sini, hehe

ok, good luck for final exam

p/s;> Kalau kelab UTM SCUDEIY ni nak buat majlis makan2 ke, jangan lupa jemput saya tau, insyaALLAH, saya xkeberatan untuk tolong. Lbh2lgi tolong makan, hihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-06 20:44


waduh waduh... macam ku kenal suepolaris...
rasa2 nya lah kalau tak silap org...
my classmate & my schoolmate at SMKA JB, my matrix mate at KMNS, my block mate at L07, my UTM mate and now my businessmate...
boring r tengok muka dia saja... lagi nak jadi mate apa??
hehe... jangan marah...

bukan anak lecturer lah en. wan... anak manusia saja...
tak habis2 dengan makan2 dia...

--> kepada semua student UTM, good luck for your final... usaha, doa & tawakkal... focus, focus & focus ni resipi kejayaan k...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-11-06 21:06


kezen ana study kat sini... angah!!!!!!!!!!!!! mis u. hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-06 21:09


lor... angah tu siapa nama dia...kos apa dan umur berapa...
ramai kok nama angah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

honest
Warga Rasmi
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26983
Posting: 13
Dari: wilayah persekutuan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-06 14:07


assalamualiakum..tak sangka ada kelab utm skudai kat ukhwah.com ni..saya pun bekas pelajar utm skudai..dah lama grade, tahun 2003..rindu kat utm skudai..apa taknya 6 tahun dok sana..dah boleh jadi org johorlah..tempe pun sodap..

Bookmark and Share

  


  Member Information For honestProfil   Hantar PM kepada honest   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 15:00


:-di tak pernah lagi sampai dekat Johor.....kalau naik bus dr KB-Johor....tak silap tambang dia RM 50...pergi balik dah seratus.....mahal woooo.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 15:14


Saya ada satu soalan. Ca mana nak join kelab UTM Skudai... saya pun student UTM

Bookmark and Share

  


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 09-11-06 20:28


kelab UTM skudai yang kat ukhwah.com ni ke? or kelab2 kat UTM??
kalau kat ukhwah.com ni ada ke?? ni saja lah kan kelabnyer...
kat forum ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

hayadih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17007
Posting: 35
Dari: sG PeTaNi, JiTrA, aLoR sEtAr

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 04:52


assalamualaikum..

macam menarik kelab ni. bagaimana ye nak join? ana pun dr UTM skudai. sekarang ni tahun 4. nak mengisi kesibukan ni dengan perkara yang dapat mentarbiah diri..

~salam ukhwah~

Bookmark and Share

  


  Member Information For hayadihProfil   Hantar PM kepada hayadih   Pergi ke hayadih's Website   Quote dan BalasQuote

honest
Warga Rasmi
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26983
Posting: 13
Dari: wilayah persekutuan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-11-06 08:42


eme86..
tambang dr kb-jb tak sampailah rm50..rasanya dalam rm40++ saja agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For honestProfil   Hantar PM kepada honest   Quote dan BalasQuote

palapesutm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.12.2006
Ahli No: 27852
Posting: 59
Dari: skudai, johor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 02:10


ana dah final year kat sini tapi stil baru lagi kat ukhwah.com. baru 1hari umur ana kat sini. ana ada satu pantun untuk budak-budak utm skudai. ana baru saja belajar berpantun kat pantun korner tadi. haha, ni kira macam praktikal lah.

buah jambu buah durian,
import dari tokei siam,
tahun baru dah tak sampai sebulan,
sama-sama tanamkan azam,

bagaimana? kelas tak pantun dr ana??

Bookmark and Share

  


  Member Information For palapesutmProfil   Hantar PM kepada palapesutm   Pergi ke palapesutm's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-12-06 11:35


Pada 24-12-06 02:10 , palapesutm posting:

!!! QUOTE !!!

ana dah final year kat sini tapi stil baru lagi kat ukhwah.com. baru 1hari umur ana kat sini. ana ada satu pantun untuk budak-budak utm skudai. ana baru saja belajar berpantun kat pantun korner tadi. haha, ni kira macam praktikal lah.

buah jambu buah durian,
import dari tokei siam,
tahun baru dah tak sampai sebulan,
sama-sama tanamkan azam,

bagaimana? kelas tak pantun dr ana??


ikan paus gagah di lautan
ikan keli lincah di sungai
tahun baru dah tak sampai sebulan
tutup buku lama campak kat sungai..

haha...tak reti..


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 11:58


:-P Assalamualaikum, sahabat2 ukhwah..

apa khabar? erm, 2 hari lagi uTm da buka.kuliah da nak start...so, ana nak wish SELAMAT MENERUSKAN PENGAJIAN untuk sem 2 sesi 2006/2007..

rindu betul dengan sahabat2 coursemate, universitymate... sem ni kita strive ya!! for ourselves, our mom & dad, for ALLAH and for ISLAM!!! amien...

;-)


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

CaHaYa_KeHiDuPaNKu
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2006
Ahli No: 27932
Posting: 7
Dari: JB

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-06 02:26


kalau dah grad utm boleh join lagi tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For CaHaYa_KeHiDuPaNKuProfil   Hantar PM kepada CaHaYa_KeHiDuPaNKu   Quote dan BalasQuote

syaida-syarafina
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2007
Ahli No: 28584
Posting: 5
Dari: johor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 09:08


RASANYA BOLEH KUT...tapi Kenapa KELAB ini DAH LAMA TAK AKTIF?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syaida-syarafinaProfil   Hantar PM kepada syaida-syarafina   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-07 09:14


ana ex utm..sekarang sambung master kat uitm..boleh join kelab ni tak.heheh...bolehlah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

Huzaimi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29691
Posting: 55
Dari: Bandar Baru Bangi, Skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 05-06-07 12:10


saya sekarang tengah study kat utm skudai. sem depan adalah sem akhir.

Bookmark and Share

  


  Member Information For HuzaimiProfil   Hantar PM kepada Huzaimi   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-09-07 08:45


Assalamualaikum.
Kaifahalukum? Apa khabar sahabat? UTM senyap saja kelab UTM kita ni? agaknya semua yang ada dalam ni dah grad ;-) saya pernah join perjumpaan ukhwah dulu... sekarang dah kerja dah :-) semua dak2 UTM yang dah kerja, kita hidupkan semula ukhwah club UTM kita semula nak tak? :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-09-07 08:48


kawan-kawan xUTM, siapa setuju kita aktifkan & kumpulkan xUTM?sila angkat tngan...hehehe:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-09-07 08:51


Pada 16-02-06 14:17 , hurun_ein posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-02-06 20:38 , ainjoe posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
macam mana nak daftar ntok join kelab ni???



:-P salam...

erm, kena daftar ke? ana rasa tak agaknya...cuma kalau ada program baru kita perlu isi butiran tentang diri kita...setakat pengalaman, itu tugas s/u kelab.... :-di Kenapa? nak daftar ek!


Ada form tak nak isi? tapi saya dah jadi xUTM ;-) jadi ajak luar saja lah.hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 23:01


isk mana adik2 UTMku ek? senyap saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

petok
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28508
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 05:18


kalau saya budak ATMA-UTM, boleh join tak..
UTM juga...cuma ubder ATM saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For petokProfil   Hantar PM kepada petok   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 09:19


boleh saja... kami tak menganak tirikan ATMA ke, UTMKL ke...di bawah satu bumbung!hehehe :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-09-07 12:56


Pada 01-09-06 19:06 , laylee posting:

!!! QUOTE !!!

salam.
ana pun tertanya2 Kenapa lah senyap saja.
tapi masing-masing tengah sibuk ni.
hari ni dah mula ramai jinjing beg balik kampung.
cuti seminggu.
selamat bercuti.
bagi yang tak balik.
manfaatkan masa sebaiknya supaya rasa tidak sia-sia kita tak balik.
ana pun tak balik lagi.
oh ye...ada tak member dari kelab ni yang kenal ana?
kebanyakannya panggil ana kak kaylee.
hurun ein kenal tak akak?


saya kenal akak ni kan.... :roll:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-09-07 12:58


Pada 28-09-07 23:01 , dr_nik posting:

!!! QUOTE !!!

isk mana adik2 UTMku ek? senyap saja...


saya dah grad...hmm...ada benda nak cakap tentang kelab utm ni...sehingga hari ni masih tak dapat nak sampaikan..nantilah....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sahabat2hidayah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17043
Posting: 40
Dari: Dunia sementara

cambodia  


posticon Posting pada: 29-09-07 15:46


Assalamualaikum..

Dah lama tak dengar tentang sahabat-sahabat ukhwah kat utm...
1st join program dan tahu tentang sahabat ukhwah waktu 1st year..
sekarang dah tahun akhir..dah tak dengar pasal ni lagi...

mungkin sebab orang-orang kuat kat utm ni semua dah grad..xsmpt ada pelapis agaknya..
Betul ke??

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat2hidayahProfil   Hantar PM kepada sahabat2hidayah   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 00:23


Pada 29-09-07 12:58 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 23:01 , dr_nik posting:

!!! QUOTE !!!

isk mana adik2 UTMku ek? senyap saja...


saya dah grad...hmm...ada benda nak cakap tentang kelab utm ni...sehingga hari ni masih tak dapat nak sampaikan..nantilah....



nak cakap apa? bagitau saja :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-10-07 12:37


Assalamualaikum...
nak buat pengumuman ni.... :-D
sebenarnya memang saya setuju sangat supaya UC diaktifkan semula..cuma sememangnya saya tak dapat lagi untuk berkhidmat di sana sebab saya tidak akan berada di sana lagi (mungkin..... :roll: )....
saya rasa seronok masa ada UC dulu...programnya baik dan best...tapi, saya akui banyak masalah yang timbul ketika saya mengambil alih tampuk pimpinan (ada pengumuman lah ni....)..
saya dan AJK saya dah outline program yang hendak dilaksanakan...namun sayangnya, seperti kata dr nik dan sahabat2hidayah, kami menghadapi masalah untuk mencari pelapis dan AJK untuk program yang hendak dilaksanakan....
apabila program diumumkan pun tidak mendapat respons yang baik dari ahli UC....masa saya jadi pengerusi...ramai pula yang dah senior/tahun akhir....jadi, nak panggil mereka buat program pun memang sukar....
lagi satu, yang paling menyedihkan...memang sangat menyedihkan saya dan AJK adalah respons daripada ahli sendiri yang mengatakan bahawa tak perlu ada kelab lain lagi di UTM ni...dah banyak sangat kelab Islamik...lepas tu, program UC asik2 makan....
dan lebih sukar...nak running program memang kekurangan 'kakitangan'...takkanlah saya 3 orang saja (pengerusi, timbalan pengerusi dan setiausaha) yang nak buat semua kerja......
saya tak tahu apa masalah di UTM ni..namun apa yang saya perhatikan dari pengamatan saya sendiri ialah...mungkin masalah kepelbagaian jemaah di UTM menyebabkan pelbagai sangkaan yang tak best terhadap UC...seolah UC adalah 'jemaah' baru....saya cakap begitu kerana respons daripada mereka....tapi, hakikat yang sebenarnya..saya tak tahulah......
atas pelbagai kerenah birokrasi di UTM..setelah perbincangan diadakan dengan MT saya, saya decide untuk meletakkan jawatan...namun tak pernah mengumumkannya secara rasmi....dan UC 'dibekukan' buat sementara sehinggalah ada respon yang baik untuk mengambil alih semula tampuk pimpinan daripada saya dan menyuburkan semula UC.....
jadi, pada hari ini saya dan MT saya dengan rasminya meletakkan jawatan UC setelah 2 tahun meletakkan jawatan secara tidak rasmi...
dan saya memang sangat mengalukan adik2 atau sesiapa sahaja di UTM untuk menguruskan kesinambungan UC...dengan harapan UC yang dulunya bolehlah dikatakan terkenal..hidup semula di UTM dengan jayanya...

P/S : maaf zahir batin untuk semua..tak dapat menunaikan tanggungjawab dengan baik...di atas nama itu, saya menggugurkan amanah dari bahu saya kerana takmo ditanya di akhirat kelak..... :-(
sedih.........

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 01-10-07 12:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-10-07 13:09


saya ex-utm juga tapi sekarang jadi tutor kat utm juga..boleh join kaa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-10-07 14:51


Assalamualaikum...
boleh..sangat dibolehkan..join lah...tambah mana tak cukup...
kalau nak kumpulkan ahli2 ukhwah UTM di sini pun boleh...ada sesiapa yang berminat untuk menggerakkan semula UC juga sangat dialukan......



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 02:50


ana jadi exco luar ek :-D dah grad dah :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 09:00


assalamualaikum...

ingat masa 1st pergi meeting..
memang tak kenal sesiapa dan segan..
lepas itu alhamdulillah dapat kenalan...
sekarang ni dah grad pun..
so ex-utm pun tak mengapa kan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 10:07


Assalamualaikum...........

alhamdulilah...tapi kelab ukwah.com kat utm macam dah tak aktif...

mana sahabat2 yang lain? kita patut hidup kan semula.....

apa cadangan kak/abang senior ex-utm untuk hidup balik kelab ni..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 06:40


Pada 02-10-07 10:07 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...........

alhamdulilah...tapi kelab ukwah.com kat utm macam dah tak aktif...

mana sahabat2 yang lain? kita patut hidup kan semula.....

apa cadangan kak/abang senior ex-utm untuk hidup balik kelab ni..?


jubah_hijau, nampak gaye kita kena tubuh kelab tak-utm pula... ika2410 pun nampak macam setuju saja... :-D mana p adik2 kita ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:16


i jiran utm.. uthm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:23


!!! QUOTE !!!

i jiran utm.. uthm...


uthm= uni. tahan hujan malaysia..
selamat tahan hujan... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:34


ohh. gelak kan.. amboi2...
tak apalah.. underwater tau...
macam kat masjid terapung tu.. hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 09:33


Pada 04-10-07 06:40 , dr_nik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 10:07 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...........

alhamdulilah...tapi kelab ukwah.com kat utm macam dah tak aktif...

mana sahabat2 yang lain? kita patut hidup kan semula.....

apa cadangan kak/abang senior ex-utm untuk hidup balik kelab ni..?


jubah_hijau, nampak gaye kita kena tubuh kelab tak-utm pula... ika2410 pun nampak macam setuju saja... :-D mana p adik2 kita ni...


salam'alaik...

yang still study kat utm boleh activekan balik..
kelab utm skudai..
dan pada yang dah grad macam ana dan dr_nik..
moh kita tubuhkan kelab ex-utm skudai..
so jemputlah semuaa ex-utm mai kat sini..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

NazRie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15491
Posting: 53

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 10:46


hohoho...ramainya senior. saya still study kat utm.3rd year. nice 2 meet u ol. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NazRieProfil   Hantar PM kepada NazRie   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 10:49


huhuuu...saya pun dah grad...kat utm ogos lepas...sekarang masuk balik utm jadi staff contract....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 11:33


nak menyebok ;)
ala.. kita kan jiran...
boleh lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:50


tumpang lalu satt...

lama dah tak datang utm....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 17:06


mai lah...ramai-ramai kat utm...macam-macam ada...hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 18:06


family ada 2 dr utm.. 1ex 1undergoing ;).. 1 lagi jiran.. i lah tu.. hihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 22:00


Pada 04-10-07 11:33 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

nak menyebok ;)
ala.. kita kan jiran...
boleh lah..


tak mengapa silakan :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 22:01


isk2...ex-utm pula yang semangat ni...hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 23:29


Pada 04-10-07 10:46 , NazRie posting:

!!! QUOTE !!!

hohoho...ramainya senior. saya still study kat utm.3rd year. nice 2 meet u ol. ;)



salam ukhwah...

maknanya enta belajar lagi utm skudai..enta kolej berapa..?
falkulti..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-10-07 09:49


hmmm

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Al-Sembi9an
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27663
Posting: 176
Dari: Jawa Timur

indonesia  


posticon Posting pada: 08-10-07 12:44


Salam.

Saya ex-UTM Skudai...

Lama dah grad...tahun 1997. Selamat berkenalan.


-----------------
Bhinneka Tunggal Ika
Mari Klik http://preview.tinyurl.com/2ckx3e


Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-Sembi9anProfil   Hantar PM kepada Al-Sembi9an   Pergi ke Al-Sembi9an's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:57


!!! QUOTE !!!

ohh. gelak kan.. amboi2...
tak apalah.. underwater tau...
macam kat masjid terapung tu.. hehehe



janganlah ambil hati RaudhatuL_Muttaqin ambil lah jantung ke..atau apa saja lah organ dalaman tu....
saja bergurau...
ana pun dr utm.. tapi buat space..
boleh join ke??? :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

sahabat2hidayah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17043
Posting: 40
Dari: Dunia sementara

cambodia  


posticon Posting pada: 04-11-07 12:33


Pada 01-10-07 12:37 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
nak buat pengumuman ni.... :-D
sebenarnya memang saya setuju sangat supaya UC diaktifkan semula..cuma sememangnya saya tak dapat lagi untuk berkhidmat di sana sebab saya tidak akan berada di sana lagi (mungkin..... :roll: )....
saya rasa seronok masa ada UC dulu...programnya baik dan best...tapi, saya akui banyak masalah yang timbul ketika saya mengambil alih tampuk pimpinan (ada pengumuman lah ni....)..
saya dan AJK saya dah outline program yang hendak dilaksanakan...namun sayangnya, seperti kata dr nik dan sahabat2hidayah, kami menghadapi masalah untuk mencari pelapis dan AJK untuk program yang hendak dilaksanakan....
apabila program diumumkan pun tidak mendapat respons yang baik dari ahli UC....masa saya jadi pengerusi...ramai pula yang dah senior/tahun akhir....jadi, nak panggil mereka buat program pun memang sukar....
lagi satu, yang paling menyedihkan...memang sangat menyedihkan saya dan AJK adalah respons daripada ahli sendiri yang mengatakan bahawa tak perlu ada kelab lain lagi di UTM ni...dah banyak sangat kelab Islamik...lepas tu, program UC asik2 makan....
dan lebih sukar...nak running program memang kekurangan 'kakitangan'...takkanlah saya 3 orang saja (pengerusi, timbalan pengerusi dan setiausaha) yang nak buat semua kerja......
saya tak tahu apa masalah di UTM ni..namun apa yang saya perhatikan dari pengamatan saya sendiri ialah...mungkin masalah kepelbagaian jemaah di UTM menyebabkan pelbagai sangkaan yang tak best terhadap UC...seolah UC adalah 'jemaah' baru....saya cakap begitu kerana respons daripada mereka....tapi, hakikat yang sebenarnya..saya tak tahulah......
atas pelbagai kerenah birokrasi di UTM..setelah perbincangan diadakan dengan MT saya, saya decide untuk meletakkan jawatan...namun tak pernah mengumumkannya secara rasmi....dan UC 'dibekukan' buat sementara sehinggalah ada respon yang baik untuk mengambil alih semula tampuk pimpinan daripada saya dan menyuburkan semula UC.....
jadi, pada hari ini saya dan MT saya dengan rasminya meletakkan jawatan UC setelah 2 tahun meletakkan jawatan secara tidak rasmi...
dan saya memang sangat mengalukan adik2 atau sesiapa sahaja di UTM untuk menguruskan kesinambungan UC...dengan harapan UC yang dulunya bolehlah dikatakan terkenal..hidup semula di UTM dengan jayanya...

P/S : maaf zahir batin untuk semua..tak dapat menunaikan tanggungjawab dengan baik...di atas nama itu, saya menggugurkan amanah dari bahu saya kerana takmo ditanya di akhirat kelak..... :-(
sedih.........

!!! QUOTE !!!




Assalamualaikum wrbt.

Sekadar cadangan daripada sahabat yang turut sama menyayangi Kelab UTM Skudai. semoga dapat melihat kelab ini aktif kembali sebelum saya sendiri grad semester depan.

Ini cadangan saya semata-mata, mungkin boleh lagi dengan cadangan sahabat-sahabat ukhwah yang lain..

1. Buat pengumuman untuk mencari ahli2 ukhwah di UTM.
2. Kemudian senaraikan semua nama yang dapat dikumpulkan.
3. dalam tempoh waktu yang sama, MT berperanan penting untuk memberi penerangan tentang Kelab UTM Skudai ni sendiri.
( Apa tujuan penubuhan, apa dia punya matlamat yang nak dicapai, misi, visi dan apa aktiviti yang kelab nak laksanakan).

Apbila sahabat-sahabat kat ukhwah ni faham dan jelas tentang kelab utm ni sendiri, maka bolehlah mereka membuat kptsan untuk sama-sama berganding bahu, tenaga, dan sbgnya untuk menHIDUPkan kembali kelab ini di utm...Jika betul-betul ada keinginan dan diiringi usaha yang berterusan, ditambah lagi dengan sokongan sahabat-sahabat sekalian insyallah walaupun sukar namun tidak mustahil untuk dilaksanakan..

langkah seterusnya mungkin boleh diperbincangkan dari semasa ke semasa..
Mohon maaf sekiranya tersilap kata, mudah-mudahan dipermudahkan urusan kita semua...

Buat sahabat-sahabat utm yang sedang berjuang untuk final exam, good luck saya ucapkan..sama-sama kita mendoakan sahabat-sahabat yang lain...


-----------------
::: duduk Pagai Hov Jasa, Matai Pagai Hov Iman :::


Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat2hidayahProfil   Hantar PM kepada sahabat2hidayah   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 17:04


Pada 04-11-07 12:33 , sahabat2hidayah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-07 12:37 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
nak buat pengumuman ni.... :-D
sebenarnya memang saya setuju sangat supaya UC diaktifkan semula..cuma sememangnya saya tak dapat lagi untuk berkhidmat di sana sebab saya tidak akan berada di sana lagi (mungkin..... :roll: )....
saya rasa seronok masa ada UC dulu...programnya baik dan best...tapi, saya akui banyak masalah yang timbul ketika saya mengambil alih tampuk pimpinan (ada pengumuman lah ni....)..
saya dan AJK saya dah outline program yang hendak dilaksanakan...namun sayangnya, seperti kata dr nik dan sahabat2hidayah, kami menghadapi masalah untuk mencari pelapis dan AJK untuk program yang hendak dilaksanakan....
apabila program diumumkan pun tidak mendapat respons yang baik dari ahli UC....masa saya jadi pengerusi...ramai pula yang dah senior/tahun akhir....jadi, nak panggil mereka buat program pun memang sukar....
lagi satu, yang paling menyedihkan...memang sangat menyedihkan saya dan AJK adalah respons daripada ahli sendiri yang mengatakan bahawa tak perlu ada kelab lain lagi di UTM ni...dah banyak sangat kelab Islamik...lepas tu, program UC asik2 makan....
dan lebih sukar...nak running program memang kekurangan 'kakitangan'...takkanlah saya 3 orang saja (pengerusi, timbalan pengerusi dan setiausaha) yang nak buat semua kerja......
saya tak tahu apa masalah di UTM ni..namun apa yang saya perhatikan dari pengamatan saya sendiri ialah...mungkin masalah kepelbagaian jemaah di UTM menyebabkan pelbagai sangkaan yang tak best terhadap UC...seolah UC adalah 'jemaah' baru....saya cakap begitu kerana respons daripada mereka....tapi, hakikat yang sebenarnya..saya tak tahulah......
atas pelbagai kerenah birokrasi di UTM..setelah perbincangan diadakan dengan MT saya, saya decide untuk meletakkan jawatan...namun tak pernah mengumumkannya secara rasmi....dan UC 'dibekukan' buat sementara sehinggalah ada respon yang baik untuk mengambil alih semula tampuk pimpinan daripada saya dan menyuburkan semula UC.....
jadi, pada hari ini saya dan MT saya dengan rasminya meletakkan jawatan UC setelah 2 tahun meletakkan jawatan secara tidak rasmi...
dan saya memang sangat mengalukan adik2 atau sesiapa sahaja di UTM untuk menguruskan kesinambungan UC...dengan harapan UC yang dulunya bolehlah dikatakan terkenal..hidup semula di UTM dengan jayanya...

P/S : maaf zahir batin untuk semua..tak dapat menunaikan tanggungjawab dengan baik...di atas nama itu, saya menggugurkan amanah dari bahu saya kerana takmo ditanya di akhirat kelak..... :-(
sedih.........

!!! QUOTE !!!




Assalamualaikum wrbt.

Sekadar cadangan daripada sahabat yang turut sama menyayangi Kelab UTM Skudai. semoga dapat melihat kelab ini aktif kembali sebelum saya sendiri grad semester depan.

Ini cadangan saya semata-mata, mungkin boleh lagi dengan cadangan sahabat-sahabat ukhwah yang lain..

1. Buat pengumuman untuk mencari ahli2 ukhwah di UTM.
2. Kemudian senaraikan semua nama yang dapat dikumpulkan.
3. dalam tempoh waktu yang sama, MT berperanan penting untuk memberi penerangan tentang Kelab UTM Skudai ni sendiri.
( Apa tujuan penubuhan, apa dia punya matlamat yang nak dicapai, misi, visi dan apa aktiviti yang kelab nak laksanakan).

Apbila sahabat-sahabat kat ukhwah ni faham dan jelas tentang kelab utm ni sendiri, maka bolehlah mereka membuat kptsan untuk sama-sama berganding bahu, tenaga, dan sbgnya untuk menHIDUPkan kembali kelab ini di utm...Jika betul-betul ada keinginan dan diiringi usaha yang berterusan, ditambah lagi dengan sokongan sahabat-sahabat sekalian insyallah walaupun sukar namun tidak mustahil untuk dilaksanakan..

langkah seterusnya mungkin boleh diperbincangkan dari semasa ke semasa..
Mohon maaf sekiranya tersilap kata, mudah-mudahan dipermudahkan urusan kita semua...

Buat sahabat-sahabat utm yang sedang berjuang untuk final exam, good luck saya ucapkan..sama-sama kita mendoakan sahabat-sahabat yang lain...



Alhamdulilah....ana nak sanggup nak gerakan..tapi ana perlukan bantuan...ana nak tau sapa masih belajar utm skudai..???

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 06-11-07 17:24


saya masih belajar kat utm skudai
final year dah pun
boleh ke

Bookmark and Share

  


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 17:28


Pada 06-11-07 17:24 , aesa_85 posting:

!!! QUOTE !!!

saya masih belajar kat utm skudai
final year dah pun
boleh ke


Insyaallah..boleh saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

petok
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28508
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:45


kalau budak ATMA-UTM, boleh join UTM juga ke..
kira kteorg pun UTM juga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For petokProfil   Hantar PM kepada petok   Quote dan BalasQuote

sahabat2hidayah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17043
Posting: 40
Dari: Dunia sementara

cambodia  


posticon Posting pada: 08-11-07 16:31


Assalamualaikum..alhamdulillah ada sahabat-sahabat yang sanggup untuk sama-sama bangunkan kembali kelab utm skudai..

Budak ATMA ke,xATMA ke, final year nak belajar kat utm ke..apa-apa saja...janji ada kaitan dengan UTM...boleh macam begitu?

Bersama2 kita mulakan langkah pertama dengan mengumpulkan senarai sahabat-sahabat yang berada di utm..

1. jubah_hijau
2. aesa_85
3. petok

sahabat-sahabat lain macam mana?? Jomlah ramai-ramai "memunculkan diri" untuk sama-sama tersenarai dalam ahli Kelab Utm Skudai...Jangan segan2..buat macam kelab sendiri..ok..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat2hidayahProfil   Hantar PM kepada sahabat2hidayah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 18:05


Ada 3 sem lagi kat UTM. InsyaAllah grade pertengahan 2009. Doa2kanla untuk saya. Kelab ni nak buat program apa? Buat program khidmat ke rumah anak2 yatim pun ok juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 18:05


Ada 3 sem lagi kat UTM. InsyaAllah grade pertengahan 2009. Doa2kanla untuk saya. Kelab ni nak buat program apa? Buat program khidmat ke rumah anak2 yatim pun ok juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:13


saya pun student utm juga...
tapi baru first year..
baru lagi kat utm ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

sahabat2hidayah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17043
Posting: 40
Dari: Dunia sementara

cambodia  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:25


Assalamualaikum wrbt...

Nama yang tersenarai sehingga hari ni.

1.jubah_hijau
2.aesa_85
3.petok
4.ridwan_daie
5.abah-we-ma

hmmm...kita pun kena tunggu respon daripada MT Kelab Ukhwah juga..
saya pun tak tahu macam mana nak terangkan tentang aktiviti yang dijalankan oleh kelab ni...
MT.....jawab jangan tak jawab..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat2hidayahProfil   Hantar PM kepada sahabat2hidayah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:57


Assalamualaikum
mie05 buat space tapi duduk di mana eh???
hmm...mana kapten06 ye...kapten.....
kapten semut ni tengah belajar di utm kan.....kapten......~~~
ridwan_daie..lama tak dengar cerita...sihat....???
macam mana saya nak kata ye......kumpulkan dulu orang.....
nanti saya tanya pendapat MT.....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sahabat2hidayah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17043
Posting: 40
Dari: Dunia sementara

cambodia  


posticon Posting pada: 13-11-07 13:35


Assalamualaikum wrbt...

Hmm...mana sahabat-sahabat kat UTM ni??? Sibuk dengan final exam agaknya ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat2hidayahProfil   Hantar PM kepada sahabat2hidayah   Quote dan BalasQuote

soutul_jihad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 966
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-11-07 01:49


assalamualaikum...apa khabar sayatetapsaya...huhu...erm...lama tak menyertai ukhwah.com ini...last dulu ada juga join 2-3 aktiviti JK UTM..erm...dah last sem...nak grad dah...pada yang exam...pergi.lucklah...wassalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For soutul_jihadProfil   Hantar PM kepada soutul_jihad   Quote dan BalasQuote

sahabat2hidayah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17043
Posting: 40
Dari: Dunia sementara

cambodia  


posticon Posting pada: 18-11-07 13:40


Assalamualaikum...

Hmm, nampaknya masih belum ada pkembangan yang positif untuk kumpulkan sahabat-sahabat utm...tak apa, mungkin sahabat-sahabat ada kekangan tertentu. Hmm, kekangan masa, memang tak dinafikan sekarang...saya pun tak boleh posting selalu untuk mengikuti pkembangan sahabat ukhwah sebab kekangan waktu yang sangat mencemburui..Namun, saya harap agar kelab utm skudai dapat dihidupkan kembali jua walaupun memakan masa yang lama. Bersama2 kita berusaha ke arah merealisasikannya..

P/s : 1. bagi yang exam, teruskan perjuangan..good luck
         2. bagi yang dah habis exam, manfaatkan masa anda dengan sebaik-baiknya..
         3. bagi yang xdinyatakan di atas, jomlah pakat2 usaha hidupkan balik kelab
             Utm Skudai..

"Hidup Biar Berjasa, Mati Biar Beriman"

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat2hidayahProfil   Hantar PM kepada sahabat2hidayah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab UTM SKUDAI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.238123 saat. Lajunya....