Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: perempuan gemuk susah cari pakwe?


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »»  perempuan gemuk susah cari pakwe?

Please Mendaftar To Post


Oleh perempuan gemuk susah cari pakwe?

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-06-03 23:40


Gemuk,debab,bawang,doraemon,megasale...macam macam gelaran untuk mereka yang berbadan besar...biasanya individu begini sering disisihkan....benarkah hari ini nasib perempuan gemuk jelas?iaitu sukar mendapat teman lelaki dan benarkah mereka ini menyumbang terhadap"kelompok gadis terlanjut usia?Pandangan anda perlu jelas tanpa prejudis.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 17:16


Quote:

On 2003-06-09 23:40, JoshuaIsfahan wrote:
Gemuk,debab,bawang,doraemon,megasale...macam macam gelaran untuk mereka yang berbadan besar...biasanya individu begini sering disisihkan....


as'kum...erm...ada benarnya pendapat di atas.. sejauh yg ana lihat, kebanyakan org mementingkan paras rupa. Jika ada kekurangan lain, semuanya ditolak ke tepi asalkan muka cantik dan badan pun 'solid'. sebab itulah ada istilah 'cinta pandang pertama'. ini adalah semata2 kerana rupa.

erm..percaya atau tidak, golongan yg berbadan besar selalunya suka merendah diri, kadang2 sanggup menyisihkan diri mereka dari masyarakat. ana bercakap ni berdasarkan pengalaman ana berkawan dengan mereka2 yg berbadan besar. W/pun begitu, hati mereka tetap baik, tak pernah sombong. Suka membantu dan kadang2 ada yg ambil kesempatan atas kebaikan mereka tu.

erm...golongan sebegini juga takut bila berdepan dengan soal jodoh. ada sesetengah tu mencari jodoh melalui internet. hasilnya,mereka sendiri juga yg merana apabila dah puas bercinta bagai nak rak, akhirnya bila dah tahu keadaan fizikal sebenar , mereka ditinggalkan oleh pasangan tanpa pesanan.

p/s:erm...sbb tu banyak syarikat menjual ubat pelangsing dan menurunkan berat badan skrg ni..bagaikan cendawan tumbuh selepas musim ujan.
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 10-06-03 17:36


tak semua org memilih yg cantik aje.. tetapi kebanyakkanya macam tu lah ..sebenarnya bebadan besar ni tak elok utk kesihatan, org yg gemuk lebih mudah mendapat penyakit berbanding org yg kurus....jadi jagalah kesihatan anda

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

prettybikrah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 704
Posting: 10
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 18:53


tak jugak saudara
kekadang org kurus lebih senang mendapat penyakit
ini semua terpulang kepada individu itu masing2 utk menjaga kesihatan diri.
Ini semua kejadian Allah yang secara semulajadi setiap apa yang dijadikan Allah itu ada hikmah dan kebaikannya tersendiri cuma Dia sahaja yang tahu apa yang tidak diketahui oleh kita.Jodoh pertemuan di tangan Allah, Dia sudah tentukan setiap hambaNya itu mempunyai pasangan masing-masing....tapi bukan berserah bulat-bulat pada Allah tapi kita sebagai insan juga perlu berusaha
BERUSAHA BERDOA & BERTAWAKAL.......insya-Allah kita akan perolehi apa yg dikehendaki
JUST BE YOURSELF...!

Bookmark and Share

  


  Member Information For prettybikrahProfil   Hantar PM kepada prettybikrah   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-06-03 09:36


assalamualaikum...
betul kata darul_numan81 tu.tapi yg penting gemuk ke kurus ke kesihatan kene jaga.jgn risau..kalo jodoh takkan ke mana.

-----------------
[IMG]http://homepage2.nifty.com/crashin/cra.gif[/IMG] [IMG]http://www.foxhom.com/chan/mazinger.gif[/IMG]
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 11:37


kata darul_numan81 tu ader logiknya :: cinta pandang pertama, cinta model dan lain2 memang berasaskan pada kecantikan luaran semata2 dan tidak pada batinya :: memang betul ramai orang gemok terutamanya perempuan menyepi kan diri mereka di dalam sangkar kerana malu untuk berdepan dengan masyrakat sepatutnya semua orang patut berfikiran secara lebih terbuka dan bukan mengutuk mereka ini dengan perkataan hina seperti tong gas, patung budda dan sebagainya,tak baik dia orang manusia jugak :: jodoh dan takdir ditangan tuhan kita hanya mampu merancang Allah yg menentukan segalanya :: tak payah berbangga lah kalu dapat body solid tuu.. nanti berbalik kang haa saper tahu? ::

:: kalu lelaki gemok pulak cam mana? ::

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 11:53


isk..isk..
sedey maaa...sian agt pada golongan2 yg sedemikian..
mmg ketara sgt..akan kewujudan "diskriminasi"...slalu banding2kan..kalo bandingkan dr segi rupa paras..mmg diorg akur dgn seadanya..tp jgnla sampai kutuk2..hina2 diorg..sbab diorg ade perasaan gakkk...
golongan cenggini pon ader banyak kelebihannye..kalo tak caye...tryla kenalpasti kekawan anda...dr segi kepandaiannya..or anything laa...

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 11-06-03 12:02


selalunyer org badan besar nie comel orgnyer..

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

  


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 12:49


betul kata kawan82 tu. org yg gemuk ni selalunya comel.

tak dinafikan ada benarnya org gemuk ni terasa rendah diri sbb mereka selalu dicemuh dan disisihkan oleh org yg tak sukakan mereka. kalau kita perhati dan amati, golongan ini kebanyakannya lebih baik dari golongan yg berbadan solid or cantik. dan kebanyakan org solid ni sombong dan berlagak lebih dengan apa yg dikurniakan kepada mereka. ana tak maksudkan semua, segelintir shj. sepatutnya mereka sedar kecantikan itu adalah kurniaan Allah dan pandangan Allah itu yg utama. cuba kita buat x-ray, pastinya sama saja yg kita nampak.

soal jodoh ni mmg susah gak bagi org gemuk. tp ada gak di alam realiti ni,dr apa yg ana lihat, org lelaki yg kurus dan berkahwin dgn wanita gemuk. pada mulanya wanita tu tak mahu terima sbb rasa rendah diri tp lelaki itu mendesak. dan hasilnya perkahwinan mereka bahagia.

jodoh tu ditangan Allah
::kecantikan itu terletak pada mata yg memandang::



-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 11-06-03 13:28


kurus(yg kering) lagi susah kot

Bookmark and Share

  


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 11-06-03 13:42


kurus kering susah, gemuk pun susah...kurus kering karang, tak cukup zat pulak...gemuk sangat, dpt penyakit..tp tu la, masing2 ada kelebihan. ada je kan orang gemuk bahagia. cumanya, gemuk tu biarlah gemuk sihat...bukan obes...

yang penting individu tu, yakin pada kelebihan yang ada pada diri sendiri. insya allah ada lah lelaki berkenan. selalunya, apa yang ada pada orang gemuk orang kurus takde tau!

perempuan gemuk aje ke yang susah cari pakwe? lelaki gemuk bagaimana? saya rasa sama je...



-----------------
"http://www.ukhwah.com/images/signmaryam.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: Maryam pada 2003-06-11 13:44 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

sweetie_lemon
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 145
Posting: 5
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-06-03 15:38


betulke?

depends jugaklaa sbb ada orang yang memilih psgn b'dasarkan appearance. kalau tak takkan ada istilah "love at a first sight". tapi ikut pengalaman ana orang2 yang montel ne sporting, humble, and baik hati and also cute gitu. so jgn rendah diri okey...yang penting sihat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sweetie_lemonProfil   Hantar PM kepada sweetie_lemon   Quote dan BalasQuote

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 23:24


memang shiFa salute abes kat diorang nie... best fren shiFa pun in tis category... tapi dia joker, cute, comei, humble (mcm apa yg sweetie lemon ckp ar...)
sumer classmate shiFa suka kacau dia bukan krn dia gemuk, tapi dia nie kelakar lahh...
rindu plak kat dia... sbb shiFa ngan dia berjauhan... memang kalau tak ada dier, hidup shiFa mcm sepi gitu.. (ceewah!!)
yg sedihnya, tk dp msk ipt yg sama...

-----------------
aKu TiDak GenTar aKaN MaTi, TeTaPi aKu BimBangKan NasiBku SeSuDaH Mati...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

erra_83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 737
Posting: 23
Dari: sg buluh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 10:00


askum....
rupa paras taklah begitu penting....tapi memang diakui bahawa pompuan gemuk sukar mendapat teman lelaki....tapi mcm saya jugak kategori gemuk tapi jgnlah sesekali kita merendah diri dgn penampilan kita.
kita harus yakinkan diri kita juga sama seperti mcm mereka.tak kira gemuk atau kurus kita semua sahaja sebagai manusia.Terpulang pada individu untuk menilai diri kita .jgn terlalu memandang diri atau menyisihkan diri kita daripada khalayak ramai.Kita haruslah mempunyai sikap positif dan beramahlah mesra bersama2 rakan.
Kepada individu lain haruslah memahami seseorang yg gemuk tidak semestinya mrk seorang yg mempunyai penyakit sebab adakalanya mungkin kerana keturunannya.Ingat lah bahawa jodoh dan pertemuan di tentukan oleh tuhan.Jgnlah mementing paras rupa kerna itu bukan lah kunci kebahagiaan.
saling memahami dan niat ikhlas sahaja adalah kunci kebahagiaan rumah tangga.
wassalam......

p/s jgnlah memainkan perasaan seseorang sesungguhnya ia akan membawa keburukan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For erra_83Profil   Hantar PM kepada erra_83   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 11:20


mmmmmmmm.......
tak semua lelaki hanya memilih yg lawa je...
kecantikkan luaran bukanlah aspek utama dlm
menjalinkan hubungan...
aspek utama bg kebykkan lelaki adalah persefahaman
aspek luaran seperti berbadan besar bukanlah satu
negatif bg wanita...begitu juga lelaki...
bak kata erra_83.....jgn cepat merendah diri..
keyakinan itu amat penting......

ALLAH tak melihat seorg itu dr segi rupa paras..
tdk juga menilai ummatnya dr segi rupa bentuk...
yg dinilai adalah iman dan takwanya...
justeru itu yakinlah ......
rezeki,jodoh dan pertemuan adalah hak ALLAH...
kita berusaha dengan kesopanan...
kita guna senjata kita...yakni do'a...
dan kita berserah bertawakal kepada ALLAH...
semoga impian murni kita diberkati ALLAH....

p/s....cinta pandang pertama....
cinta palsu tu.....
lebih suka kenal..mengkaji dan menilai..
pastu mintak petunjuk.....
"kurniakan daku serikandi penyejuk dimata penawar dihati didunia dialah penyeri disyurga menanti dia bidadari........."

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-03 11:49


tak baik tu besar2 sangat..bahaya...nanti keluar pancaran sinaran beradioaktif...


walau bagaiimana pun,

bukan intan permata,bukan paras rupa..
pandangan tuhan pada manusia..
beriman dan bertaqwa,berakhlak mulia..
disisi tuhan itu yang utama


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-06-03 12:46


Takdelah....

Kawan saya tu dia gemuk, ramai orang suka.......

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

  


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 13-06-03 07:14


Alhamdulillah...ramai yg sedar dan memberikan semangat kepada golongan ini..but, frankly speaking..it's hard..and really hard..to adapt to the society..bak kata org..berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..

ana bercakap dari pengalaman..tapi bukan dari perspektif kegemukan tapi dari perspektif lain yg juga melibatkan fizikal..wutever it's..there's alwiz a good concealment behind of what has happened..

"sesunguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri yg mengubahnya..." lebih kurang..yg exact ana tak ingat..wallahua'lam..

-----------------
~berjalan, melihat, mentafsir..~

Bookmark and Share

  


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 19-06-03 22:02


aLAH.. JGNLE BEZAKAN YG GEMUK KE TAK.. AKU NI, KURUS.. TAK JUMPA2 PUN PAKWE..KIH3..

Bookmark and Share

  


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 22:20




yer ker??pompuan gemuk ni menusia juga kan??mengapa nak memilih mana yang cantik saje??kecantikan tu takkan kekal abadi..tapi budi pekerti itulah yang jadi pilihan..rupa paras tidak menjanjikan kebahagiaan yang sempurna..tapi lagi bahagia sekiranya dapat perempuan yang mempunyai perangai yang elok..dan ader rupa..

semua org suka pada yang cantik...tapi kita jgn plak sisihkan permpuan yang diketegorikan GEMUK..diorg juga mempunyai hati dan perasaan....diorg pun ingin dicintai dan menyintai..mana tahu...org yang gemuk ni lagi setia dari org yang cantik2 kan??

aper2 pun...kita semua ni same je..jgn kerana rupa paras kita lupa segalanya...nanti menyesal kemudian hari takde gunanya...rupa je cantik tapi akhlaknya tak baik..tak guna juga kan???

wallahu a'lam..

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 19-06-03 22:21


.........wow......

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 00:14


Assalamualaikum..

yea ke ? Entahlaa.. ana rase, ikut gak personaliti orang tu.. kalau gitu2... solid camna pun takdernye dapat.. kalau personaliti oreait.. insyaAllah oerait laa semuanya.. lainlaa kalau dia ditemkan dengan orang yang mememntingkan luaran drpd dalamn...org camtu, susah gak..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 00:34


a'kum semua..

hmm..isu hebat ni!!
apa pun ana rasa jodoh, pertemuan ditentukan oleh Allah swt..tak semestinya org yg cantik jer yg dikurniakan pasangan..lihat jer cth yg ade,Syanie(pelakon) tu..walaupun dia berbadan besar,tapi kawin gak dia kan? ..
::kecantikan luaran shj tdk mencukupi,sebaliknya hiasilah peribadi anda dgn "nur iman"::


wassalam..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

  


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 09:24


boleh percaya ke lelaki tak pilih luaran???

Bookmark and Share

  


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

dayaana
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2011
Ahli No: 41533
Posting: 1
Dari: Kuala Lumpur

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-07-11 02:18


baru-baru ni ada satu family merisik saya..tapi lepas anak dia tahu saya berbadan besar terus dia diamkan diri..hina sangat ke org badan besar ni..? sampai sekarang rasa kecil hati lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For dayaanaProfil   Hantar PM kepada dayaana   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-11 06:49


saya pun gemuk jugak...:( tapi saya tak kira yang penting hidup mesti diteruskan mesti positif...saya akan buat apa yang saya suka yang penitng happy...biarlah apa org nak kata yang penting saya tak sakit sihat walafiat sebab kesihatan mesti kena jaga...:) masih mencari jodoh tapi....belum jumpa lagi maybe sebab gemuk agaknya heheheh tapi insyaAllah ada jodoh kahwin lah kan...;p

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 31-07-11 20:16


maaf lah ye, tapi saya baca banyak sangat pandangan hipokrit.
paras rupa xpenting lah..hati budi lebih penting lah.
tak payah hipokrit lah, kalau tak cantik memang tak nak buat gf or isterikan? perempuan pun sama.
Kalau badan besar, hati cantik macam mana pun, Kalau ada pilihan lain, memang takkan pilih yang berbadan besar ni ha.
say cakap sebab saya pun macam itu. bukan nak perlekehkan sb saya pun bukan kurus sangat, tapi hakikatnya memang macam ni lah.
saya pun harap.


-----------------
berjihad kerana Allah swt


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-07-11 21:41


Assalamualaikum,

Saya setuju pendapat saudari nuraisha. Ramai yang cakap lain, bila buat lain. Badan gemok, tahan jugak sebab insyaAllah boleh kurus. Tapi ada lelaki yang pilih yang cantik saja, yang cerah kulit saja ... bagaimana ye kalau tak cerah? kena guna peluntur ke? Yang perempuan ramai pilih lelaki yang berduit, ada pangkat ... kata kawan, no money no honey.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 08:45


:berfikir: Jodoh sudah ditentukan sejak dari azali lagi...walaupun berbadan gempal tetapi jika berusaha, InsyaAllah jodoh akan tiba jua...

:berfikir: Tidak mungkin semua lelaki didunia ini hanya memandang pada fizikal sahaja, InsyaAllah ada orang-orang lelaki yang memandang pada hati, akhlak dan iman wanita walupun wanita tersebut tidak menarik...kerana yang kekal hanyalah iman akhlak manakala rupa paras, fizikal akan beransur kurang...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 20:23


Assalamualaikum,

kalau yang sebenar memang ramai yang melihat kecantikan...yang kurus dianggap cantik.
kebanyakan lelaki memang melihat pada perempuan cantik
tetapi ada juga lelaki yang tidak begitu.

Kan cantik itu subjektif, tak semestinya gemuk itu tak cantik.
kan comel...

terpulang pada penilaian seseorang. Insyaallah ada jodoh.

Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. tak kira dia gemuk atau kurus. Jodoh ditentukan Allah.



:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-11 15:45


Assalamu'alaikum Wrmbth

Sila hayati Hadith Nabi S.A.W ini:
Diriwayatkan dari Abu Hurairah .a., ia berkata: Rasulullah bersabda:

“Wanita dinikahi kerana empat perkara; kerana hartanya, kerana kedudukannya/keturunannya, kerana kecantikannya dan kerana agamanya. Maka, pilihlah yang baik agamanya niscaya engkau beruntung.”
(Diriwayatkan oleh al-Bukhari (3/242), Muslim (2/1086), Abu Dawud (2047), an—Nasaa’i (6/68) dan Ibnu Majah (1858)


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137403 saat. Lajunya....