Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
al-biruni03: 3 hari yang lalu
Swarig123: 11 hari yang lalu
marul: 14 hari yang lalu
mfy87: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Siapa student UKM?


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa student UKM?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa student UKM?

are-zie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9174
Posting: 32
Dari: Sabak Bernam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 17:13



Sajer2 jer nak tau.
Azie x-student UKM 2000-2004,
Fakulti Pengurusan Perniagaan (skrg FEP)
Jabatan Perakaunan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For are-zieProfil   Hantar PM kepada are-zie   Pergi ke are-zie's Website   Quote dan BalasQuote

maniac
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8836
Posting: 3

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-06-04 16:04


saya, bekas FST,FIZIK.agak2 kenal tak
Code:
  



Bookmark and Share

  


  Member Information For maniacProfil   Hantar PM kepada maniac   Quote dan BalasQuote

NAZLY
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15547
Posting: 52
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 11:13



ana tahun 2 perakaunan jugak
ada jugak student UKM

Bookmark and Share

  


  Member Information For NAZLYProfil   Hantar PM kepada NAZLY   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-05-05 10:03


saya pon tahun dua gak fak kejut...kolej dato onn...jom arr dtng kdo,dia punya cafe dah best

Bookmark and Share

  


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

sinchana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16432
Posting: 14
Dari: Putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 15:04




sy pun student ukm gak..baru nak masuk thn 3 sem dpn dr fakulti ekonomi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sinchanaProfil   Hantar PM kepada sinchana   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 18-05-05 11:24




saya pun dr ukm jgk..kolej UO..aa,cafe kan sini lagi best...he2..setakat dko tu..syok uo lg..
...jgn marah ye..erm..rasanya x ramai la studnt ukm yg join portal ni..sbb x penah dengar pun sblm ni..
so, sapa yg dah tau pasal website ni..bgitau la yg lain2..leh kita merapatkan ukhwah ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 21:02


akum...

saya pon ukm gak...
tahun 2 next sem....
dok kolej yg ramai atlit .... ala....
takkan tak kenal....

tapi slalu makan kat ktho... murah n best....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

xepiphyllumx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16294
Posting: 50
Dari: bumi mesia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-05-05 22:34


klu ada rezki, pi la nnt..

-----------------
"Solehah women smile in times of trouble,
gather strength from doa,
and grow braver by istighfar and solat"

Bookmark and Share

  


  Member Information For xepiphyllumxProfil   Hantar PM kepada xepiphyllumx   Pergi ke xepiphyllumx's Website   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-05 16:33


hehehe...cafe yg best kat ukm mmng ktho ngan uo...tp try arr dulu kdo,skang ni tender orang baru...kepuasan anda di jamin...kalo x puas ati bayaran akan di pulangkan dlm masa 30 hari

kolej ramai atlit mesti arr kajai...sy pon heran jampi aper arr yg dorang pakai...asek menang tiap tahun

Bookmark and Share

  


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-05 16:40


uniten nk join...





Bookmark and Share

  


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

hannah_mirwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15560
Posting: 97
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 22-05-05 17:23



ni aper kes bincang pasal kefe ek???
saya ukm tapi bkn kat bangi tapi kat kl...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hannah_mirwanaProfil   Hantar PM kepada hannah_mirwana   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-05 19:03


Ana pun dari UKM jugak...Faculty of Islamic Studies. Department of Theology and Phylosophy. Insya Allah next year tahun 2.

Duk kat kolej yang dkt dgn stadium. Ala, slogan kitorang "FOX DA WINNER".

Tapi, gi makan kat KTHO gak. Bukn ape, terlanjur gi CC dia, makan sekali kat situ

Bookmark and Share

  


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-05 11:53


Quote:

On 2005-05-22 16:33, ir_feruz wrote:
hehehe...cafe yg best kat ukm mmng ktho ngan uo...tp try arr dulu kdo,skang ni tender orang baru...kepuasan anda di jamin...kalo x puas ati bayaran akan di pulangkan dlm masa 30 hari

kolej ramai atlit mesti arr kajai...sy pon heran jampi aper arr yg dorang pakai...asek menang tiap tahun





ye ke bayaran dipulngkan 30 hari??..
nak p try mkn tengok..kalau x bayq...nk tuntut jugk..

kalau p cafe uo..kalu jumpa tu..tegur2 la ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-05 11:56


[quote]
On 2005-05-22 16:40, tuyup wrote:
uniten nk join...



[

leh ja tuyup..join aa..mcm2 ada..
leh kecek klate sokmo...
tul x ni??..

Bookmark and Share

  


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

nora_balqis81
Warga Rasmi
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16081
Posting: 12
Dari: Selangor....

blank  


posticon Posting pada: 29-05-05 16:06


ukm gak..master....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nora_balqis81Profil   Hantar PM kepada nora_balqis81   Quote dan BalasQuote

fadmy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 368
Posting: 78

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 09:49


Assalamualaikum...

Pusat Pengajian Perakaunan..
Fakulti Ekonomi Perniagaan..

Salam Ukhwah..... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadmyProfil   Hantar PM kepada fadmy   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 11:55


Salam ukhwah student² UKM dari ana student KUIM :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

goldfish
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16967
Posting: 17
Dari: indonesia

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 02:17


ana kolej rahim kajai...

!!! QUOTE !!!

kolej ramai atlit mesti lah kajai...saya pun heran jampi aper lah yang dorang pakai...asek menang tiap tahun


Bookmark and Share

  


  Member Information For goldfishProfil   Hantar PM kepada goldfish   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 09:18


Ana tak-UKM 1995/95. First yr stay di kamsis F juga. Pas tu dok luar. Malas dok dalam sebab ramai pondan. Geli! Belajar di FSH(Now FST)...jabatan Genetik. Now dah kerja di IMU Bkt Jalil as Laboratory Technologist...alhamdulillah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 20:40


ana cuma umah dekat ngan UKM Bangi, tapi study di Universiti Limkokwing yang di Cyberjaya tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

blueberryluvchoc
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16507
Posting: 10
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-05 00:47


di sini rupenya dak UKM berkumpul ye...saya UKM juga, 2nd year next sem...FSSK...duk KBH..SALAM UHKWAH buat semua :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For blueberryluvchocProfil   Hantar PM kepada blueberryluvchoc   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-07-05 00:54


Pada 03-07-05 00:47 , blueberryluvchoc posting:

!!! QUOTE !!!

di sini rupenya dak UKM berkumpul ye...saya UKM juga, 2nd year next sem...FSSK...duk KBH..SALAM UHKWAH buat semua :)


Macam ku kenal...tapi siapa ya? :)


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

  


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

blueberryluvchoc
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16507
Posting: 10
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-05 01:01


yerla itu sinchan...duk diam² saja....hehehe:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For blueberryluvchocProfil   Hantar PM kepada blueberryluvchoc   Quote dan BalasQuote

iman_nurina
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8250
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 25-11-05 15:39


saya ex-UKM.masuk tahun 2000 keluar 2004.Duduk kat Highlanders..Fakulti Atas Kayangan (Undang2) Batch 16..bagusnya kat UKM...rindu pula rasanya

Bookmark and Share

  


  Member Information For iman_nurinaProfil   Hantar PM kepada iman_nurina   Pergi ke iman_nurina's Website   Quote dan BalasQuote

nhafidzs
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 879
Posting: 93
Dari: s'gor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-11-05 20:52


tak student..1 sem saja kat situ..tak sempat grade pun

Bookmark and Share

  


  Member Information For nhafidzsProfil   Hantar PM kepada nhafidzs   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 09:29


saya insyaAllah akan jadi student UKM minggu depan:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 09:53


dulu dok burhan...
tapi sekarang dok rumah sebab rumah dekat saja...hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 09:56


ukm juga..fpi/usul falsafah...tahun 3 nextsem...dok kolej kajai...walau tak aktif sukan tapi aktif la juga klub..tapi tak la sangat..eh entah la..caman boleh stay 3 tahun tanpa kena buang..dah la fpi pula tu..selalu orang tanya dok kolej mana..i sebut kajai mereka terpegun sketika..yelah budak fpi kajai kan selalu kena buang tapi i dan member2?..ha...sokong aspirasi ke? tak la..tapi entah..dah rezeki..kami tak buat tak buat salah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 10:38


sapa join minggu 3M?
best tengok fasi kolej gaduh dengan fasi pusat....
tapi fasi pusat tetapi jadi mangsa....kasihan

Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 10:39


ana bakal student UKM next week..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 10:59


dulu masa kecik2 nak juga masuk UKM..tapi tak dapat..bukak surat tawaran dapat uitm..dan sambung master pun kat usm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 16:50


kita student sana 2 julai nei.... :-)
dok kat kolej keris mas. :-P
fst...


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

ashah_amir
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21092
Posting: 15
Dari: Kuala Lumpur

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-06-06 20:40


salam..ikhlas penuh ukhwah

saya ex-ukm grad. 2004
fak. kejuruteraan..
4 sesi berturut2 duduk kolej ibrahim yaakub..ermm
sekarang kerja sebagai jurutera awam dan struktur

pesan saya pada. adik2 yang baru mendaftar..
ilmu itu tidak terhad dari buku2 rujukan tapi ilmu yang paling berharga ialah pengalaman yang mengajar tentang kehidupan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashah_amirProfil   Hantar PM kepada ashah_amir   Quote dan BalasQuote

awe
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2004
Ahli No: 9562
Posting: 26
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 01:29


salam semua.

ana student ukm nak naik 2nd year.
kolej paling besar..keris mas tercinta.. hehe ;)
ana fst..
selamat datang ke ukm bagi junior2 baru..
yam, kita sama lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aweProfil   Hantar PM kepada awe   Pergi ke awe's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 08:38


assalamualaikum
ramai adik2 yang dapat offer belajar di UKM ye. tahniah.. alhamdulillah. belajar rajin2, usaha sungguh2... jangan lupa daftar untuk jadi ahli Ikatan Studi Islam UKM (ISIUKM). kirim salam pada monyet2 di sana ye :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

m_husna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22606
Posting: 85
Dari: kepong

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-06-06 12:48


yam dan awe.
same jugak.keris mas kolej yang paling cun dan terkenal tu lah keke.
tapi nx sem saya nak masuk 2nd year.
to juniors..selamat datang ke ukm! :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For m_husnaProfil   Hantar PM kepada m_husna   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 12:54


saya bakal student ukm.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 14:26


aii akak² dan abang² senior...wahh takutla pula ahad ini...sampai sekarang demam... :-P nak tanya dr kolej tu nak pergi kelas naik bas ke? hari tu kita dah datang tengok...luas juga tempat tu


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 15:11


Pada 29-06-06 14:26 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

aii akak² dan abang² senior...wahh takutla pula ahad ini...sampai sekarang demam... :-P nak tanya dr kolej tu nak pergi kelas naik bas ke? hari tu kita dah datang tengok...luas juga tempat tu



adik yam, kolej keris mas tu kolej paling jauh. balik bukit..belakang hutan belantara. bagi sesiapa yang tak ada transport sendiri, memang kena jadikan bas sebagai pengangkutan tetapnya. kalau nak pergi fakulti jalan kaki pun boleh juga. tapi kena get ready, start gerak lebih awal supaya tak terlambat. kalau kelas start pukul 8, pukul 7 adik dah kena jalan...nasihat akak kalau sesiapa yang nak maintain kurus tu bolehle jalan kaki :di


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 29-06-06 15:12 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 15:21


ahlan lah kat adik2 yang akan masuk ukm esok...nanti time orientate anda kena kuatkan smangat...lagi2 sapa yang budak sekolah agama or ambil cos islamic studies...selalu sangat kena blame dan ....siapa yang berkenaan nanti tau lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 15:24


insya Allah tak ada apa-apa.. kalau orang buli... buli mereka balik :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 00:25


baik² ek akak² kat sini :-P


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 00:34


insya Allah, akan akan tolong sedaya yang boleh. adik yam fst juga ke? alhamdulillah.. bagus. akak pun fst dulu. dapat cos apa ye? adik kalau ada apa-apa masalah, boleh berhubung dengan akak. nanti dah masuk FST, rajin2 datang bilik PMFST (Persatuan Mahasiswa Fakulti Sains dan Teknologi). banyak manfaat adik akan dapat. PMSFT ada sediakan khidmat membekalkan bank soalan peperiksaan tahun2 lepas, ada juga nota2 kuliah... insya Allah akan datang banyak projek2 mega menanti. memang seronok. akak dah tinggalkan FST tu. rindu :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 01:37


thanks for informing kak..
saya ambil bio..
hehe..akak kerja mana ek sekarang ni?


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 01:42


wah.. bagusnya. alhamdulillah.. ada persamaan. akak pun ambil biologi juga...


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 30-06-06 01:43 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 01:46


pasni boleh kerja apa ek? :-P


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 10:24


peluang kerja banyak. as long kita belajar bidang sains, nanti dah grad boleh pegang jawatan sebagai pegawai sains, pegawai penyelidik, pensyarah, cikgu dan macam-macam lagi.

pegawai sains, pegawai penyelidik, pensyarah dan cikgu tu boleh dipecahkan lagi skopnya. cos bio di UKM terbahagi kepada 3 pengkhususan. genetik, haiwan dan tumbuhan. yang ambik genetik boleh menjurus ke bidang genetik, yang ambik pengkhususan haiwan boleh menjurus bidang kajian haiwan/zoologi dan tumbuhan pun sama juga.. bidang kaji tumbuhan seperti etnobotani, botani, tumbuhan ubatan, pakar runding lanscape dan banyak lagilah. pendek kata skop kerjanya luas.. seronok belajar bio ni. kita akan jadi mesra alam dan sayangkan segala makhluk yang ada kat bumi ni :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 11:05


salam..

kepada anggota UKM..

join lah ISIUKM nama panjang dia

ikatan study islam..best wooo

dapat kawan yang ajak kepada islam

dapat buat aktiviti jualan,hiburan,keilmuan,riadah yang ikut cara islam

tapi,Kalau duduk keris mas kena sembunyi sembunyi Kalau ikut ISIUKM, jangan bagitahu sesiapa..

aku kena buang dari keris mas pigi kolej zaaba hanya kerana aku aktif ISIUKM

apa ka dosa ku,apa ka salahku..

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 11:13


ermm.. tak mengapa. jangan takut. Allah sentiasa bersama hamba2NYa, lebih2 lagi Allah akan menolong kalau nak buat benda-benda baik ni. lagi Allah suka :)

insya Allah. enjoy urself!! :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 19:42


Kenapa kalau dok keris mas kena sembunyi² pula? tak pahamla.. :roll:


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

cahayakekasih
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25026
Posting: 16
Dari: Kota Tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 22:07


Pada 29-06-06 15:21 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ahlan lah kat adik2 yang akan masuk ukm esok...nanti time orientate anda kena kuatkan smangat...lagi2 sapa yang budak sekolah agama or ambil cos islamic studies...selalu sangat kena blame dan ....siapa yang berkenaan nanti tau lah..


ahaks...apa lah pula nak blame budak islamic ni?.aku dan islamic studies...ok saja...aku dok sana 3 tahun complete. balik kampung pun kadang-kadang atas alasan kukuh. orang balik kampung, biasanya aku saya tak balik...termasuk 2 hari raya....sadis tol aku dengan kampung aku...uhuhuhuh

pesan aku, sapa pun anda, dari mana pun anda, bagaimanapun anda, terimalah kehidupan di UKM sebagai satu pengalaman dan bukan tekanan. Tak perlu perjuangkan apa yang anda tak jelas. Tak kemana pun. dah keluar u baru laa anda nak perjuang apa, ikut laa anda punya idealogi.

based on pengalaman, budak-budak yang dok kuat cakap sana sini....tak kemana juga. kata jangan sokong kerajaan...keluar jadi cikgu juga. uhuhuuhu....ada yang sokong kerajaan kononnya...keluar dok merempat tak kerja. sapa rugi...anda sendiri ar...budak melayu dan islam. budak yang berfikiran politik. sokong sini sebab nak tadbir ukm konon, tapi...HEP juga yang handle. dah tau kepincangan macam tu, sampai kiamat pun anda tak dapat apa-apa ( dapat pahala membenci kemungkaran saja, tu pun tengok istiqamahnya hati anda)

apa yang perlu...hiduplah sebagai diri anda. based on idealogi dan siapa diri anda. kalau datang nak perjuangkan idealogi, baik balik kampung dan cakap dengan pokok tauge mak anda. dah beso boleh laa anda makan....kenyang..

hidup untuk belajo, belajo, belajo.....
banyak aku nak cerita pasal ukm ni...suka duka riang gembira nestapa dan kecewa...


-----------------
U are my friends....


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakekasihProfil   Hantar PM kepada cahayakekasih   Pergi ke cahayakekasih's Website   Quote dan BalasQuote

awe
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2004
Ahli No: 9562
Posting: 26
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 23:11


Kenapa kalau dok keris mas kena sembunyi² pula? tak pahamla.. :roll:

nanti adik yam dok sampai ukm, fahamlah nanti.
semua tu lebih kurang macam politik kampus saja..
ana setuju dengan komen cahaya kekasih tu.
pejam mata saja kalau sokong aspirasi..
kita pun dok keris mas juga..
best .. ;)

adik yam dan kak imtihan_insyirah,
ana pun fst juga..
tapi ambil biotech..
adik yam, boleh lah kita jumpa nanti ek..
kolej sama.. fac pun sama..
tak sabar nak mula kuliah. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aweProfil   Hantar PM kepada awe   Pergi ke awe's Website   Quote dan BalasQuote

awe
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2004
Ahli No: 9562
Posting: 26
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 23:14


Pada 30-06-06 19:42 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa kalau dok keris mas kena sembunyi² pula? tak pahamla.. :roll:



nanti adik yam dok sampai ukm, fahamlah nanti.
semua tu lebih kurang macam politik kampus saja..
ana setuju dengan komen cahaya kekasih tu.
pejam mata saja kalau sokong aspirasi..
kita pun dok keris mas juga..
best .. ;)

adik yam dan kak imtihan_insyirah,
ana pun fst juga..
tapi ambil biotech..
adik yam, boleh lah kita jumpa nanti ek..
kolej sama.. fac pun sama..
tak sabar nak mula kuliah. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aweProfil   Hantar PM kepada awe   Pergi ke awe's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 09:25


boleh saja awe :-)
boleh lah tolong carikan akak² senior untuk kita ek...mana tau boleh pinjam nota.. :-P


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 03:53


utm nak join... boleh tak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 11:31


kalau tinggal kat kris mas tak perlu sembunyi sembunyi..tapi kalau ikut ISIUKM kena sembunyi2..kalau pendtadbiran kris mas tahu mesti dia buang dari keris mas...aku tak sanggup nak sokong aspirasi...

dulu masa aku di keris mas,kami selalu kena panggil felo,
mereka kata kalau tak sokong aspirasi kena buang kolej..

mereka INGAT ITU KOLEJ BAPAK mereka, suka hati buang orang..oarang ada DEMOKRASI..suka hati lah kami kalau tak nak pilih aspirasi..

kami tidak sanggup pilih calon pemimpin yang suka mengugut.
nanti mereka jadi pemimpin mesti dia boleh buat benda yang lebih teruk dari mengugut...

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

nur_hanan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 1995
Posting: 11
Dari: Selangor

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-07-06 13:36


Assalamualaikum....

Kepada adik2 yang baru nak masuk ukm 2... join2lah ISIUKM ye! best, akak dah ada pengalaman join program under ISIUKM ni...

mana-mana kolej akak rasa sama saja, cuma Keris Mas yang lebih sikit.. Rahim Kajai pun lebih kurang lah.. akak ex-Kolej Burhan rejected, kena transfer Idris al-Marbawi... :-di em... biasalah... dan kena faham2lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_hananProfil   Hantar PM kepada nur_hanan   Quote dan BalasQuote

nur_hanan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 1995
Posting: 11
Dari: Selangor

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-07-06 13:51


akak setuju sangat dengan acok, suka hatilah taknak pilih aspirasi.. ni main paksa2 pula... hi, tak faham betul lah!

ingat lagi masa PR yang lepas2, macam nak cair taik telinga kena brain wash kat felo2.. boring betul!

Tapi... walau macam mana pun giatnya aktiviti brain wash dijalankan... i still with my stand...kan Allah kurniakan akal untuk kita berfikir... dan yang paling penting.. lah takhof dalam b.Arabnya.. ala, bukan ada apa-apa pun kalau nak dibandingkan zaman para sahabat dulu yang dibunuh kerana nak mempertahankan akidah... tapi mereka rela walau nyawa menjadi taruhan so, kita mcamana? Renungkanlah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_hananProfil   Hantar PM kepada nur_hanan   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 07-07-06 15:24


assalamualaikum..waaaa bestnya ukm....tapi,saya frust lah tak dapat ukm,dah try minta tapi tak berjaya...dapat uitm..teringin sangat nak belajar kat ukm..suasana kat sana best ..aya aik mechanical eng....sejuk saja hati nii....siapa kat sini ambil mikrob????

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-06 00:28


saya student fpi....
syay kat kolej kris mas..insyallah bukak nii tahun 2....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 21:01


kakciknah...dapat stay kolej tak? biasanya budak fpi asyik kena out saja...especially kolej kajai dan keris mas...kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimah22
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20122
Posting: 17
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 23:06


Assalamualaikum.....
ana budak ukm tahun2,fakulti kejuruteraan.duduk usin onn,tapi bukan palapes ye....kepada budak-budak KUIm,ana ucapkan salam perkenalan..sebab masa MASUM 06,ukm bekerjasame dengan KUIM,walaupun hakikatnye kita bertanding....:)
kepada junior2 ukm,ana ucapkan selamat menempuh hidup di u...kawan biar beribu,tapi make sure jangan terpengaruh dengan benda-benda yang tak baik.if yang baik,ikut ye...:)
khas buat junior,if ada masalah pasal life kat u,bagitau ana.ana sedia membantu...tapi setakat yang ana mampu ye..ana pun baru saja tahun2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah22Profil   Hantar PM kepada muslimah22   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 17:12


Pada 30-06-06 23:11 , awe posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa kalau dok keris mas kena sembunyi² pula? tak pahamla.. :roll:

nanti adik yam dok sampai ukm, fahamlah nanti.
semua tu lebih kurang macam politik kampus saja..
ana setuju dengan komen cahaya kekasih tu.
pejam mata saja kalau sokong aspirasi..
kita pun dok keris mas juga..
best .. ;)

adik yam dan kak imtihan_insyirah,
ana pun fst juga..
tapi ambil biotech..
adik yam, boleh lah kita jumpa nanti ek..
kolej sama.. fac pun sama..
tak sabar nak mula kuliah. ;)


awe,,,,,,,kita dah paham dah... :-P

macam² lah dok sini..aspirasi lah...jaksa lah.aa.lalalllallalalala..pesta konvolaa....lallalaala

awe...kita nak pnjm nota bio molekul ada tak??? biodiversity sekali ek.......
:-P :roll: :roll:


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

awe
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2004
Ahli No: 9562
Posting: 26
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 10:41


Pada 13-07-06 17:12 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-06-06 23:11 , awe posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa kalau dok keris mas kena sembunyi² pula? tak pahamla.. :roll:

nanti adik yam dok sampai ukm, fahamlah nanti.
semua tu lebih kurang macam politik kampus saja..
ana setuju dengan komen cahaya kekasih tu.
pejam mata saja kalau sokong aspirasi..
kita pun dok keris mas juga..
best .. ;)

adik yam dan kak imtihan_insyirah,
ana pun fst juga..
tapi ambil biotech..
adik yam, boleh lah kita jumpa nanti ek..
kolej sama.. fac pun sama..
tak sabar nak mula kuliah. ;)


awe,,,,,,,kita dah paham dah... :-P

macam² lah dok sini..aspirasi lah...jaksa lah.aa.lalalllallalalala..pesta konvolaa....lallalaala

awe...kita nak pnjm nota bio molekul ada tak??? biodiversity sekali ek.......
:-P :roll: :roll:



yam pass no phone kat ana, anta kat private message ana ye.
inshaAllah nanti ana contect enti.


-----------------
Tidak baik berdiam diri dalam kebijaksanaan, sama sebagaimana tidak baik berbicara dalam kejahilan" (Ali bin Abi Thalib)


Bookmark and Share

  


  Member Information For aweProfil   Hantar PM kepada awe   Pergi ke awe's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 20:25


tanya sikit,,, siapa kat UKM yang tinggal kat luar UKM.... boleh tau tak????

Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 22:08


teringin nak pergi ukm..saya student utm.xpekan masuk forum?

Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 28-07-06 22:20


ex UKM juga. duduk KUO dulu... rasa-rasanya tentang komen cahayakekasih tu ada betul dan ada salahnya. saya pernah duduk JAKSA dulu yang orang kata KUO dulu kubu kuat pembangkang. ringkasnya macam ni... sapa pun tak tentang kerajaan. tapi yang ditentang orang dalam kerajaan tu. tentang lepas belajar keluar jadi cikgu kerajan juga tu pun kena betulkan semula. tu semua rezeki yang Allah bagi. tak mudah nak label atau panggil penentang kerajaan ni. balik pada diri sendiri lah... dulu masa kitaorang yang jadi JAKSA, hujung semester habis semua budak-budak FPI kena buang kolej. rujuk Fakta tahun 2001/2002/2003. masa tu HEP nak ambil alih semua kolej sebab nak menang PR kampus. macam ni lah... tak tau sangat tentang sesuatu baik tak payah cakap. nanti tak pasal2 jadi tak elok.. kadang-kadang tu budak-budak yang tak ambik pengajian Islam lebih baik dari budak-budak yang ambik pengajian ISlam. Maaf cakap ye. macam cahaya kekasih cakap.. based on pengalaman lah...salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 14:38


konvo tak lama lagi kan...tak sabarnyeeee hehe :-di


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 14:43


ukm..konvo 2 kali ke tahun ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sarahaniey
Warga Rasmi
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15514
Posting: 6
Dari: bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-07-06 15:51


saya pun baru saja masuk UKM sebulan..baru 1st year..FPI jbtn syariah undang2 p'bndingan...ada tak sesiapa kat sini sama jbtn dengan saya? boleh tanya apa-apa nanti...

saya dok KTHO....pljr2 sini ramai risau takut tak dapat stay kolej...yelaa...ni kolej palapes kan...sem depan pun tak tau dapat stay ke tak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sarahanieyProfil   Hantar PM kepada sarahaniey   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-07-06 15:54


ukm juga...final year...FTSM...budak pengurusan sistem..sekarang duduk praktikal...1st dan 2nd year duduk Kajai...wp buruk dan penuh kontroversi..kajai best...hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 20:31


Pada 30-07-06 15:51 , sarahaniey posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun baru saja masuk UKM sebulan..baru 1st year..FPI jbtn syariah undang2 p'bndingan...ada tak sesiapa kat sini sama jbtn dengan saya? boleh tanya apa-apa nanti...

saya dok KTHO....pljr2 sini ramai risau takut tak dapat stay kolej...yelaa...ni kolej palapes kan...sem depan pun tak tau dapat stay ke tak....



i c...jagan risau sangat pasal kena buang...za'ba kan ada... :lol:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 19:17


KKM juga best! hehehe :-di


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 01:38


Assalamualaikum... Ana pun budak 1st year, ambil microb, stay kat kolej amin, dekat jedgn fakulti, Alhamdulillah..
tapi masalahnya takut jugakla kena kick..huhu..zaaba jauh sgtla..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 21:45


naik skuter ok lah....hehe


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 16:18


aktifkan diri anda dengan............dengan program kolej lah...bukan dengan hotlinnk tau...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 19:14


:-P sorry....student uitm tumpang lalu....... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 22:31


wah best tadi in-team datang kat pesta konvo!


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 22:31


wah best tadi in-team datang kat pesta konvo!


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 00:48


ala.. tak dapat tengok..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

AN_NISZ
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2006
Ahli No: 25780
Posting: 2
Dari: Shah Alam

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 14:51


hai saya anis tak- student KYM
Diploma Teknologi Animasi

Bookmark and Share

  


  Member Information For AN_NISZProfil   Hantar PM kepada AN_NISZ   Quote dan BalasQuote

AN_NISZ
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2006
Ahli No: 25780
Posting: 2
Dari: Shah Alam

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 14:55


hai anis tak student KYM
Diploma Teknologi Animasi

Bookmark and Share

  


  Member Information For AN_NISZProfil   Hantar PM kepada AN_NISZ   Quote dan BalasQuote

fadmy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 368
Posting: 78

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 13:40


ana student UKM..
Final Year student....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadmyProfil   Hantar PM kepada fadmy   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 14-08-06 14:11


ex- student UKM.
Fakulti... di perbukitan, tempat jin bertendang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 15:51


Pada 11-08-06 22:31 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

wah best tadi in-team datang kat pesta konvo!



bila pula inteam datang? unic ada lah... :-?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 23:12


Pada 18-08-06 15:51 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-08-06 22:31 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

wah best tadi in-team datang kat pesta konvo!



bila pula inteam datang? unic ada lah... :-?



adalah dia datang buat promo!


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 22:26


Assalamu'alaikum buat semua student ukm....

kat sini tak ada orang ke UKM KKL...Kolej Tun Syed Nasir...Dah dua bulan jadi warga UKM ini...best lah...lecture pun tak ada lah padat sangat...cuma aktiviti kolej saja lah yang memenatkan...almost every week ada program under jaksa atau persatuan2...letih...apapun, happy + bangga dapat jadi student UKM...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 22:21


jom ramai-ramai turun ngundi...esok


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 23:23


jom...
tunaikn tanggungjawab kita..
undilah calon pilihan mahasiswa...
dari mahasiswa untuk mahasiswa...
Allahuakbar!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 21-09-06 01:04


salam 'alaik...

saya..saya..saya ukm...
em..tapi jiran dia huhuhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 17:48


huhu..jiran blah mana tu,,,,,,,


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 13:16


UKM..UNIVERSITI TERBAIK DI MALAYSIA..jom imarahkan suarau&masjid berdekatan

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 13:16


UKM..UNIVERSITI TERBAIK DI MALAYSIA..jom imarahkan suarau&masjid berdekatan

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 10:17


kajai wlau surau suram tapi time terawih penuh pula..nway..bagus lah tu...walau sedar sementara tu pun memadai lah....dari yang tak sedar2 lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 15:37


senarai nama student UKM yang sertai Portal ini.



http://izznet.blogspot.com/2006/11/ukm-portal-ukhwah.html


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 17:30


Pada 09-11-06 15:37 , izad posting:

!!! QUOTE !!!

senarai nama student UKM yang sertai Portal ini.



http://izznet.blogspot.com/2006/11/ukm-portal-ukhwah.html



sikitnye student ukm join....

kita fst-1


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 18:16


ei..entah Apa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 16:57


aik...ana punya info tak detail pun...nway tak perlu lah tau ana fak mana..ha..ha...memang amat sikit...tapi rasanya ada lagi...taufiq111...NAZLY....rajanazri...buzz dan ada lah lagi 4,5 org...mereka ni memang tak pernah nak nyebut dari mana..tapi mereka ni kawan ana...tapi yang tersenarai dalam blog saudara diatas tu macam tak kenal saja...nway..selamat berukhwah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 15:28


Assalamualaikum...
saya ukm juga...
fst. tahun 3 dah...
insyaAllah...tahun depan selesai lah...
amiiiin....=)

ramainye ukm...happening..
saya duduk keris mas...

politik kampus...
ntahapehape...

tapi nak buat bagaimana...

orang kata,
kalau dunia tak boleh cope dengan kita,
kita kena cari jalan cope dengan dunia..

Allah Maha Melihat..

Wallahualam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

khai_dinz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2006
Ahli No: 27446
Posting: 24
Dari: Atas Bumi Tuhan

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 15:35


sayep pemegang smartkad alumni ukm..hehehe.
fakulti pengurusan perniagaan fpp aka ekonomi dan perniagaan
:lol:
bangga gila ukm dah jadi universiti pertama di malaysia.
sesungguhnya ukm memang besttt.

*rindu bas komuter yang ketot tu..agege*


-----------------
" satu idea membawa seribu penyelesaian "


Bookmark and Share

  


  Member Information For khai_dinzProfil   Hantar PM kepada khai_dinz   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa student UKM?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237004 saat. Lajunya....