Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Berapa kali anda balik kampung...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Berapa kali anda balik kampung...?

Please Mendaftar To Post


Oleh Berapa kali anda balik kampung...?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 08:03


....

Berapa kalikah anda balik Kampung...?

Ana buka topik macam ni...saje nak buat survey sikit berapa peratus sahabat ukhwah kita khususnya mereka yg bergelar perantau balik kampung...he.....he.....

kebiasaanya, ana balik kampung tengok dari segi cuti...keadaan...dan 'ongkosnya'...
maklumlah kampung kita nun kat Pantai Timur sana....klu balik setakat cuti sehari-dua memang tak cukup...buat ponat ajer.....nak balik sana pun dah satu hari perjalanan kan...bagi mereka yg duk belah-belah Terengganu ... Kelantan pastinya tahu benarlah soal-soal begini....

so, bagaimana dengan anda....
berapa kalikah anda menjeguk orang tua di kampung.....?

alahai....terasa rindulah pulaks kat ayahanda & bonda....
semoga mereka dikurniai kesihatan dan kebahagian selalu....amin.......




[ Posting ini telah di edit oleh: nuraini pada 2004-05-19 08:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 09:13


semenjak berada di perantuan ni,ana tk pernah lagi balik,namun rasa kerinduan kepada keluarga,tetap segar dalam ingatan dan mmalah ianya sebagai azimat dan pembakar semangat juang ana untuk berjuang,,tpi rasanya.........cuti ni kot..nak balik kampung.............nuraini nak ikut tak............jom kita lik sama-sama.........bestnya dapat balik kampung!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 09:27




sedih pulak bila baca topik ni...
dah lama tak blk kg... isk...
almaklumlah kg nun jauh di pantai timur...
bila ada cuti pjg barulah boleh blk kg...
last blk kg hari tu masa cuti raya haji...


-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 19-05-04 09:46




uihhh..berapa kali balik kampung ye?Erm..saya kalo ada cuti tu balik la...sekalipun 2 hari saya tetap akan balik gak kalo keadaan dah 'tenat' ..kalo ikut hati mmg tiap2 minggu nk balik kampung tapi kerja banyak nak siapkan...assignment la...so terpaksa la tunggu cuti je...ni esok dah nak balik kampung!! Duduk sebulan kat umah...best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 09:51




he...he....kalau dakwah_ilahi ajak balik teranung bolehlah balik sama-sama....kita naik bas kat.....eheks....
gurau je....

erm....biarlah kita bekerja sesibuk mana pun...sekurang-kurangnya kirimkanlah doa buat mereka agar semuanya terpelihara dlm kebahagiannya....

moga rezeki yang kita cari...(merantau kerana kerja) dan...moga ilmu yg kita tuntut (merantau kerana belajar..) diberkati olehnya.....
dapat sikit pun tapi....ianya berterusan & berpanjangan.....


ish..tak sabar dah ni..nak balik awal bulan 6 ni....
Cik Sal kita nak balik sama-sama jomlah....he...he...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-04 16:55


teringat masa study dulu...........time balik kampunglah time yang best sekali........yelah mengubat kerinduan..di kejauhan lah katakan...tapi tak jauh sgt kampung saya ngan tempat study dulu......dlm 4 jam je.....tapi memandangkan kalau cuti panjang je baru balik jadi yang dekat pun terasa jauh...

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 23:01




masa study kat negeri sembilan dulu..saya kerap gak balik ke kampung saya di negeri dibawah bayu tu..tapi bila dah jauh sgt ni...balik setahun sekali lah..insyaallah kalau najah dalam final year ni...saya balik lah tahun ni buat selamanya..rindunya kat keluarga di kampung terutama mak,ayah dan adik beradik...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 19-05-04 23:31




humanggg..harunya topik ni..eheh..

dah lamo gak den tak balik kampung..
selain dari fmly tercinta, apo khabar la arnab2 den kek kampung tu..

alhamdulillah, sejak fly tahun lepas, ana jarang miss tepon umah..
pantang ujung minggu je msti call..eheh..
paling lama x call pn ade le dlm 2 minggu je..xleh tahan..rindu gileeee...

insyaALLAH, this august ana akn balik..ummiiii tunggu ana ye..eheh...

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 02:04



tak tentu..
paling cepat 2 minggu sekali...tuh pun kalau ada hal2 penting dan amat penting...
paling lama 3 bulan sekali......tengok keadaan la..
kerap jugak balik kampung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 02:54


ni yg sedih ni..

balik 2 tahun sekali.. waaa... beza ngan moon '2 minggu skali'
tukar kg kita moon, nak? hehe

//tu ari balik kg.. naik bas.. bg 50 sen.. tgk dia kata tak cukup.. aikk sudah naik ka? heheh naik ke 70 sen.. he//
yg best tgk tu ada masjid baru bandar tawau besar gak... yg tahan tu dekat ngan church st. patrick.. lebih kurang je besar dia.. nape la tak buat besar cak kompleks megamall ka, baru bestt...

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 12:33


BALIK KAMPUNG
Alahai ana hari2 balik kampung….
Eehhee…ana alhamdulillah memang tinggal dgn family…
Memang tak nak jauh ngan mak…
Belajar pun kat penang jugak…
Tak sangguplah rasanya nak pisah ngan mak yang tersayang…

Kaze…
Awat balik 2 tahun sekali…
Mesti rindu gila kan ngan mak…
Tak apalah jauh atau dekat..bukanlah halangannya utk kita berbakti pada org tua kita…



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 12:34


BALIK KAMPUNG
Alahai ana hari2 balik kampung….
Eehhee…ana alhamdulillah memang tinggal dgn family…
Memang tak nak jauh ngan mak…
Belajar pun kat penang jugak…
Tak sangguplah rasanya nak pisah ngan mak yang tersayang…

Kaze…
Awat balik 2 tahun sekali…
Mesti rindu gila kan ngan mak…
Tak apalah jauh atau dekat..bukanlah halangannya utk kita berbakti pada org tua kita…



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 12:46




he....he.....
kaze, kampungnya nun seberang laut sana...
takpelah...duk kat sini pun dapat gaji+elaun lagi tu...
he......he.....jangan mareee...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 13:21




Petang ni saya balik kampung...Erm...tak sabaq nk balik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-05-04 13:32



Lan balik kg 1 tahun sekali itupun kalau balik mesti ada hal penting macam lembu sakit ker.. itik kena culik ker..



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 13:37



Lan...comeinyer kucing tu...

eeeiiii...geram akak tengok....
ee....bestnyer balik kampung main kucing...!!!




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

senyum_ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8871
Posting: 16
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 15:19




hmm, teringat lak masa ana study kat uitm kampus samarahan sarawak.. sepanjang study kat sana, xpenah balik.. bila dah abis xm, baru la nait belon balik... masa tu la best tak terkira.. xsabar2 nak sampai umah.. org pon dah lama rindu kat kita.. hehe..

tp skrg, dah mmg study kat negeri sendiri... tiap2 minggu pom blh balik.. coz dekat je.. 1 jam je perjalanan dr umah ke kampus...



Bookmark and Share

    


  Member Information For senyum_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada senyum_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 21:48



tak payah balik kampung kite ni dah ada kat kampung

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 15:35




klu boleh nak duk ngan MakAyah sokmo

nak balik tiap2 minggu...bese buat 2minggu skali




-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 12:43


ana asalkan ader cuti musti mau balik kg.. best.. best...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 09:00


ana slalunya balik kg sebulan sekali...tak pernah lg lah kurang atau pun lebih...walaupun naik bas hampir 5 jam(dr KL ke Penang)...tapi masa dirasakn begitu singkat sekali...tambah2 lg kalau nk cuti sebulan..huisy..bestnya x dpt digambarkn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

kakyongju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8571
Posting: 120
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 09:45




Menarik jugak topik ni...nasib bukan musim raya....kalau tidak tentu ada yg asyik ingat kampung....contohnya mcm si Kaze tu...jauh kgnya.. kalau yg balik kg naik bas,time2 nak tunggu balik kg,asyik belekkk tiket jer... Nasiblaa kak yong dah melepasi waktu itu semua...sekarang ni kak yong tinggal di kg...hari2 balik kg jgn marah yer...



Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongjuProfil   Hantar PM kepada kakyongju   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 09:52




saya selalu balik kg gak........
seronok dapat main ngan adik2
mase raye lagi seronok...
buat meriam sama2 buat mercun dan lain2.


-----------------
Photobucket

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 10:13


Lama dah ana tak balik kampung hampir 5 bulan tak balik kg. Sampai org kata ana dah lupak jalan balik kg. Sibuk jer bila nak balik, bila nak balik pulak family dtg sini, tu yg lama dah tak balik. MNacam mana ler keadaan kt SP.


[ Posting ini telah di edit oleh: al_farisi pada 2004-05-24 10:19 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 24-05-04 11:32



hahaha...cakap pasal balik kampung nih teringat pulak ana nak balik kampung 31 mei nih hahahha...jangan lak jeles yer...dah 4bulan ana tak balik kampung..rasa rindu..bukan tak nak balik tapi tak cukup duit kenalah kerja sikit hahahha...ok lah sasaper yang tak balik kampung diharap baliklah kampung...ader org merindu anda disana...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 11:37




ana pun dah tak sabor-sabor nok balik ganung awal bulang 6 ning....

meraikan member yg naik atas pelamin....
uii.....termasuk hari ni dah 5 kad ana terima...
nampaknya terlebih sikitlah budget bulan ning ....
apa-apa pun...alhamdulillah....





Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 20:13


topik ni sensitif lah..waaaaaaaaaaaaaaaaa...nak balik...
dulu masa belajar kat malaysia..2 minggu sekali balik kampung...tapi kalau sekarang ni nak balik 2 minggu sekali..mimpilah..
rindu kat kampung..rasa macam nak terbang sekarang ni jugak..
malaysia..tunggulah kepulangan ku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 25-05-04 02:34


balik kampung...oooo...balik kampung.
cakap pasal balik kampung..hmm..teringat zaman skolah dulu.dulu time skolah kat mua...tapi umah kat kelantan.ada cuti panjang je buleh balik.pastu kat shah alam pun sama....ada cuti panjang baru balik.tapi skarang dah makin jauh.setahun skali agaknya baru balik.insyaAllah bulan 7 ni balik kampung.yeah...tanggungjawab terhadap keluarga masih banyak yang belum dilaksanakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-05-04 12:02



erm…semalam ana gi Hentian Putra cari tiket nak balik kampung …

Sudah habis laaaa…..tinggal satu seat ajer lagi…itupun seat yg paling depan sekali….
Oleh kerana nak balik sangat maka terpaksa jugaklah ana beli…walaupun ana ni memang fobia sikit klu duk depan sekali ni….!

Lepas beli barulah ana teringat rupanya tiket cepat habis sebabnya...
kebetulan ana balik time cuti sekolah and…..musim orang kawin….




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 26-05-04 12:13


baru sebulan tak balik kampung,5 jun ni balik kg lagi lah kot.. balik berdasarkan cuti juga.. kerja saya lain skit . cuti umum tak banyak, krimas,maulidul rasul, wesak pun saya tak cuti apa lagi sabtu pertama @ ketiga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-05-04 11:31


harunya,biler sebut balik kampung..meningatkan zafirah maser duk kat melaka thun lepas.maser tu,first time berjaunan dari ma&abah,adik2.. pun first time duk asrama..sedihnya hanya tuhan tahu.3bulan pertama,berendam air mata..mmg xleh lupa..study plak benda baru,kna adapt gak..xder saper nk luah perasaan..xtepon ghuumah pun,coz klu tepon,mesti nangis..ksian kt ma,nnti dia sussah hati..so,xtepon..pandai2 sndiri la..tp untung gak duk jauh,xder la slalu blik kampung,bleh bgi full concentration on study,berbaloi jgak,penatian setahun kat sana, berjaya dapat result yang agak cemerlang,then can further study dalam bidang yang memang mjdi idama sejak kecil..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 15:30




saya plak kalau ada cuti 34 hari ...sure balik kampung.
sejak duduk kat perantauan ni,alhamdulillah....family slalu gak tipon...so terubat jugalah rindu kat family.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 10:16




alahai....lambatnya hari2 yg kulalui..
sudah puas aku menunggu-menanti...
untuk pulang ke desa sejati...
untuk menatap wajah yg ku kasihi...
pada bonda-ayahanda yg kusayangi.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-06-04 19:38




pasal balik kampung ni...sape yg x nak balik.. waa..waa..sedihnya..tak sabar nak balik..masa kat m'sia boleh la nak berulang seminggu sekali pun tak pe..tapi bila dah duk jauh...tak boleh nak buat lagu tuh..nnt insyaallah...lepas kuar result boleh la balik...))))))))) tunggu!!!!

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 02:07


ese kat kampong dah ni...skang ni kat kg wai,kuala perlis

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 17:37


asssalamualaikum...

"ayah dan ibu 2x
itulah permulaan kami
dpt melihat bulan dan matahari .....
aaaaa....."



selagi mak ayah kita ade kg kampung
balikla tgk sat .... sementara kita leh berbakti kpdnya ...masa mrk hidup ni...
sok bile diorg takde ....
baru tersentak ...dgn realiti hidup ....
kan .menyesal tak sudah ....

saya ambil kesempatan jgk mrk at least 2 bln sekali .... wp sesibuk mana pun keje ...
rasa tenang dpt tgk wajah mak ayah dikala berhadapan dgn dugaan hidup .. ni...




Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 17:41




ye ye!!!
ana nak blk kg minggu depan...
cik nuraini, jom kita blk kg sama2...
ooooo... blk kg...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

odySsey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3678
Posting: 35
Dari: Pahang, Terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 24-06-04 17:55


kalau boleh nak balik kg selalu...tapi sekarang ni menginap diasrama...jauh pulak tu...2 bulan lagi baru boleh balik kg....wahhh...rindunye kat kg halaman...

-----------------
The beauty of life, doesn't depend on,
how happy u are, but on how,
others can be, because of u

Bookmark and Share

    


  Member Information For odySseyProfil   Hantar PM kepada odySsey   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 09:54




yeyeye...! malam ni kita nok balik kampung....!
jangan jelusss....! ehek......




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 14:15




erm....bestnyer...
malam ni kan kita nak balik kampung.......
jom pakat gi tranung kitter....!!!

cik Sal tak balik ke...?



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 16:07


bestnya balik kg...
ana dah blk kg 2 minggu lepas...
time raya nanti lak baru boleh balik kg...

cik Nur berhati2 di jln raya ya...
kim salam kat drebar, suh dia berhati2 di jln raya...
wat alik ah kepok leko sining...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

apple85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6178
Posting: 55
Dari: trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-09-04 22:06


isk..ihsk.isk sedihnyeeee...nok balik umah...nun jauh di trg.
takde kawan la nak teman balikkk...tambah2 da nak pose nieee..teringat berbuka pose umoh

Bookmark and Share

    


  Member Information For apple85Profil   Hantar PM kepada apple85   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 17:11


iman balik sebulan sekali...
kadang-kadang itu kalau rindu sangat sebulan 2 kali...
tak tahan duduk jauh gan mak...
ini first time iman duduk jauh gan mak...
yang iman tak dapat nak bayangkan itu bila bulan puasa nanti..
yelah selalu buka puasa dengan family, sahur mak kejutkan..
bangun saja semua dah sedia...tinggal nak makan saja lagi..
lpas ini semua kena buat sendiri...
sedih ye..
YA ALLAH TABAHKAN HATI HAMBAMU ini DALAM MENEMPUH KEHIDUPAN SEHARIAN... AMIN...
[ Telah diedit oleh: imansyazwani pada 26-07-05 17:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 17:29


Assalamu'alaikum...
alahai kasihan imansyazwani...
rindu kat mak ye...
maklumlah pertama kali berjauhan...
samalah macam saya...ini pertama kali berjauhan..
kalau boleh nak balik tiap2 minggu...
tambah lagi sekrang ni sabtu dan Ahad cuti...
jadi bolehla balik...
ala iman belajar2 lah berdikari...INsyaALLAH iman boleh lakukan...
hehhehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 17:38


assalamu'aikum...
biasalah lah itu iman... mula2 kita berjauhan dengan famili kita memang ada rasa macam itu... macam shah pun balik sebulan sekali... itu pun kalau sempat... kekadang sebulan setengah sekali.. masa belajar dulu shah dah merasainya tak balik... terutama bila time raya.. syahdu wwwoooooo.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

husna_493
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2005
Ahli No: 17529
Posting: 32
Dari: dari sini

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 17:56


berapa kali ek..?rasanya tahun ni dah dekat lima kali.biasa lah student kan.kalau kerja nanti maybe jarang2 balik.apa-apa pun sekarang saya tengah homesick..ma..nak balik...


-----------------
Assalamualaikum,semua.saya berminat nak join anda.boleh kan?


Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_493Profil   Hantar PM kepada husna_493   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-07-05 18:03


kan bagus semua orang ada kampung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-07-05 18:17


assalamualaikum...

pasal balik kampung ni,tak payah cakap lah..bab ni memang sensitive tuk orang-orang di perantauan..esp yang brada nun jauh d sana..:lol: :lol: :lol:

act.saya bukan lah kat oversea pun..tap,agak jauh ah dari kampung.. :lol:
dalam sthun tu banyak kali kitorng balik... :-D :-D :-D

tap,bla hti dah rndu kampung tu...nak buat macam mana..adat lah..
p/s: ingatlh2 parents kat kampung ye?/jdi anak soleh dan solehah...
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 27-07-05 18:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

putera_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1188
Posting: 48
Dari: ardhuLLAh

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 18:20


hanya raya saja dapat balik kampung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_sufiProfil   Hantar PM kepada putera_sufi   Pergi ke putera_sufi's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-07-05 18:24


berapa kali balik kampung?..sakeenah balik kampung kadang-kadang maksimum 4kali sebulan..paling minimum 1kali dua bulan...tapi setiap minggu call nenek kat kampung..biasalah waktu skrglah sakeenah kena bermanje-manje dengan nenek kalau dah masuk U dah susah jadinya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 31-07-05 01:37


dalam sebulan,ada lah dalam sekali atau 2 kali...tak ada lah jauh sangat kampung tu, tapi sekarang kan tengah belajar, tak apa lah kalau berjauhan dengan keluarga...tak jauh mana pun...kan boleh telefon...nak telefon berapa kali dalam sehari pun tak apa...kalau tak ada kredit,miss call saja mak..nanti mak call lah balik...heeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 31-07-05 02:21


.....assalamualaikum
ana dah dua tahun belajar kat sini. dah hampir setahun tak balik mesia. alamak, rindunye kat adik2. tahun ni, ana tak dapat balik. kegawatan ekonomi. insyaAllah, tahun depan ana balik. doakan lah ana ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175069 saat. Lajunya....