Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 1 hari, 8 jam, 56 minit yang lalu
Tayu: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 16 hari yang lalu
tereturubuzu: 19 hari yang lalu
khalifah: 24 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: bahagiakah cinta siber?


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» bahagiakah cinta siber?

Please Mendaftar To Post


Oleh bahagiakah cinta siber?

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-05-04 16:28


hmmm
apa pendapat anda tentang cinta siber? adakah ia penuh dengan penipuan dan kata manis semata2? ataupun ianya satu cinta yg blh mbahagiakan seseorang?

klau anda mempunyai pngalaman, meh la kongsi sesama. mungkin anda dapat membantu kawan sy yg menghadapi cinta siber

Bookmark and Share

  


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 03:42


tengok macam mana serius laks dia anggap cinta tue kalau cinta nie tak kira mana mana pun tetap sama cuma kena bergantung pada pasangan sama ada jujur atau tidak ~

Bookmark and Share

  


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 08:18


sokong DarkenX...tak kirala..JODOH PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN....

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

auzman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6097
Posting: 47

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 11:15


assalamualaikum...........
sebenaq nye banyak masalah akan terjadi bila bercinta dlm siber.........
yg afdholnya tak erlu bercinta sebelum kahwin.........
nanti kemanisan cinta kpd isteri terasa kurang manis dan indah.........
jadi jgn terlalu menaruh harapan sangat pada cinta siber.......
sekian
wasslam.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For auzmanProfil   Hantar PM kepada auzman   Quote dan BalasQuote

nasirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7101
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 18:38




jangan percaya sangat..tp, ada yg jujur dan sebaliknya..so,berhati-hati di jalan raya dan di cyber.. ..ada tue suka main2 jer..jgn terlalu menyangka kata2 di cyber coz kalau lelaki x boleh dipercayai melalui kata2..kena lihat perlakuan..tp, kalau perempuan kebanyakannya bo di lihat dr kata2..Ini ikut kajian tau..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasirahProfil   Hantar PM kepada nasirah   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 17:34


xyah dok percaya sgtla....

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 18:18



terpulang pada individu la...
tapi banyak buruk dari baik benda ni..
apa pun...yang dah kahwin hasil cinta siber pun ramai jugak....
bahagia what.....
terpulang..dan terserah anda...

Bookmark and Share

  


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-04 18:19


kalau lelaki x boleh dipercayai melalui kata2..kena lihat perlakuan..tp, kalau perempuan kebanyakannya bo di lihat dr kata2..Ini ikut kajian tau..
[/quote]

ana sokong dgn kata2 nasirah

Bookmark and Share

  


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 17-05-04 18:33


kalau dah suka sama suka dah tak kenal mana cyber mana cinta jadi tepuk dada tanya hati......

pandai2 lah menilainya. yg bercyber pun ramai yg jujur lagi setia.....hingga nak bernikah pun!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 20:36


Quote:

On 2004-05-17 18:33, arini wrote:
kalau dah suka sama suka dah tak kenal mana cyber mana cinta jadi tepuk dada tanya hati......

pandai2 lah menilainya. yg bercyber pun ramai yg jujur lagi setia.....hingga nak bernikah pun!!!!



ape yang arini katakan tu memang ade benarnya..tak semua kenalan cyber tu jujur..dan tak semuanya penipu..ada jugak yang dah sampai ke jinjang pelamin...yang penting ikhlas dalam berkawan...

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

de_riyadh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 664
Posting: 21
Dari: Kunak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 22:51


kalau dah suka sama suka dah tak kenal mana cyber mana cinta jadi tepuk dada tanya hati......

pandai2 lah menilainya. yg bercyber pun ramai yg jujur lagi setia.....hingga nak bernikah pun!!!!

saya setuju sesangat dengan kenyataan ini. heheheh. insyaAllah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For de_riyadhProfil   Hantar PM kepada de_riyadh   Pergi ke de_riyadh's Website   Quote dan BalasQuote

sufi_suci82
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2003
Ahli No: 5414
Posting: 6
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-04 23:05



Kawan ana seorang yg baik dan pakai purdah...dia baru berkahwin pada 15/5 baruni....dia kenal ngan suami dia kat dunia cyber nilah....chatting...
diorang hanya berkawan dalam cyber...n husband dia rasa kawan ana ni sesuai untuk dia...dan dia tekad masuk merisik.....waktu merisik baru nampak wajah kawan ana....then terus bertunang bulan 3...kahwin bulan 5...
bestkan.....InsyaAllah jika niat kita baik...Allah akan lorongkan jalan.....

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Hidup,mati,ajal,jodoh pertemuan.....semuanya di tangan Allah...........kita hanya merancang......

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufi_suci82Profil   Hantar PM kepada sufi_suci82   Pergi ke sufi_suci82's Website   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 23:45


....cinta cyber?...bg ana lah kan...bnyk negatifnya dr positif......tapi tak tahu lah...org lain..pendptnya pun lain..cam b.mon kata....... ada yg sampai ke alam perkahwinan...walaupun ramai juga yg berlaku tidak jujur...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 19-05-04 02:57


Dua aspek Mungkin Berlaku:
1)- Mungkin Berjaya
2)-Mungkin tidak

Namun Reality, Allah yg tentukan...Jodoh Ditangan Allah, Walau dimana dia berada, jika Allah menentukan jodoh antara mereka berdua, Insya Allah tak akan kemana...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

  


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-05-04 07:35



ermm..... bagi ana ada dua jer..
mungkin menjadi percintaan tersebut atau tidak menjadi..

pandai-pandailah fikir mana yang baik

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

  


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

nursolehah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8420
Posting: 72
Dari: depan pc

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 16:38




wallahualam...

-----------------
ukhwah itu bukan terletak pada pertemuan, bukan pada manisnya ucapan dibibir tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nursolehahProfil   Hantar PM kepada nursolehah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 16:45


jika ditanya bahagia ataupun tidak...
mestilah bahagia pada awalnya...
tapi apa yang diimpikan tidak menjadi nyata...
yang penting hargailah pasangan anda....



-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 17:07






-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 10:03


ada jodoh ada la pertemuan

-----------------
Photobucket

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

putri_kltn
Warga Rasmi
Menyertai: 10.05.2004
Ahli No: 8893
Posting: 2
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-04 11:05




terpulang pada individu masing-masing.
yang penting mesti ada kejujuran, kesetiaan dan yang paling penting sekali keikhlasan.
Insya-Allah, kalau dah jodoh tak ke mana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_kltnProfil   Hantar PM kepada putri_kltn   Quote dan BalasQuote

kakja85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3344
Posting: 32
Dari: ipoh..peyrock

Perak  


posticon Posting pada: 29-05-04 15:28




cinta siber??skng nie snang je nak carik awek ke..pakwe ke kan..tp kene hati2 gak..tak sumer org yg kiter kenal chating nie baik,jujur,btul2 eklas..setgh saje suke2..nak main2 prasaan org.so kene hati2 la..ader baiknyer..ade jgak buruknyer..tpulang kat individu msing2

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakja85Profil   Hantar PM kepada kakja85   Pergi ke kakja85's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 10:33



cinta cyber sama aje macam cinta di luar, ada kelebihan (bg yg sama2 jujur) adalah lebih mudah berbincang dan meluah masalah dan pendapat, biasanya di pergaulan luar cyber, agak sukar berbincang dari hati ke hati (malu gaknya) tambahan lagi pergaulan terbatas (tak de la nak asyik berjumpa).... tetapi semua jadi tak bermakna kalau salah sorang tak jujur dan ikhlas, namun diingatkan dalam pergaulan cyber pun boleh melampaui batas syariah cthnya, tak menjaga batas perbualan yg mudah menyimpang ke arah nafsu semata-mata. almaklumlah... asyik bercinta!....

dlm pergaulan luar cyber pula dikatakan lebih mudah menilai kejujuran pasangan, namun lebih mudah terdedah kpd maksiat.

pokok pangkalnya,kita hendaklah tanamkan 'kebahagiaan' selari dgn kehendak agama, jadi kalau kita pandang batasan yg ada sebagai panduan utk bahagia, InsyaAllah bahagia. namun dinasihatkan, tak perlu la bercinta lama, cukup berkawan, kenal hati budi dan iman masing2 dan cepat2 sambung selebihnya dalam ikatan perkahwinan, itu la bahagia yg sebenar, jodoh ditentukan, berdoa dan berkawan la sebagai usaha ikhtiarnya, bercinta la dlm panduan agama, insyaAllah

p/s; maaf andai tersalah kata, Hanya Allah Yg Maha Mengetahui

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

meknor
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8919
Posting: 6
Dari: Ampang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-06-04 12:08




Bahagia memang bahagia.. cumanya aduihh payahnya nak berbincang pape.. Dia nun di Kedah.. ana pulak di KL nie. Nak tepon lama lama takut bill melambung. Nak datang KL (takkan ana nak ke Kedah kan).. busy ngan keje lak. Tapi one thing yg ana bersyukur sangat bagaimana Allah mempertemukan kami.. biarpun secara cyber. Semoga Allah memberkati dan merahmati hubungan ini.. aminnn.



Bookmark and Share

  


  Member Information For meknorProfil   Hantar PM kepada meknor   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 10:20



sekadar berkongsi..mmg ada pahit dan ada manisnya cinta siber...
teringat pada seorang kawan..ni kena badi cinta siber..sorang di jordan sorang di kl... kalau gaduh, mereka dah ada pakar rujuk.hamba la...
tapi, alhamdulillah..sekarang dah pun selamat diijabqabulkan..insyaAllah sedang menanti cahaya mata sulung...
wslm

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 11:30



Dlm kes ana, mmg ana kenal wife ana melalui chatting. First chat bulan Feb '99. Bertunang bulan Mac '99 dan bernikah bulan May '99. Alhamdulillah, dah masuk 5 tahun perkahwinan kami dan dikurniakan 2 sepasang cahaya mata. Jika niat kita baik, yakni meninggalkan maksiat, Allah akan tunjukkan jalannya. Walauapapun, solat istikharahlah sebelum membuat keputusan. InsyaAllah, dpt petunjuk dr Allah.

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

majdah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4046
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-07-04 11:49


assalamualaikum sahabat-sahabat smua. saya tak lah sokong cinta siber 100% tetapi ada member saya yang berkahwin bermula dari cinta siber inilah. apayang pasti jodoh pertemuan ini ditangan tuhan tetapi jangan percaya 100% lah. kalau dah jodoh 2 bagus tetapi jangan terlalu mengharapkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For majdahProfil   Hantar PM kepada majdah   Pergi ke majdah's Website   Quote dan BalasQuote

majdah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4046
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-07-04 11:50


assalamualaikum sahabat-sahabat smua. saya tak lah sokong cinta siber 100% tetapi ada member saya yang berkahwin bermula dari cinta siber inilah. apayang pasti jodoh pertemuan ini ditangan tuhan tetapi jangan percaya 100% lah. kalau dah jodoh 2 bagus tetapi jangan terlalu mengharap

Bookmark and Share

  


  Member Information For majdahProfil   Hantar PM kepada majdah   Pergi ke majdah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133496 saat. Lajunya....