Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 15 jam, 2 minit yang lalu
azemi: 4 hari yang lalu
Firdaus15: 11 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 14 hari yang lalu
secureofficemovers: 15 hari yang lalu
Naqiu: 21 hari yang lalu
nawfaa79: 22 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: geng modified kereta


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» geng modified kereta

Please Mendaftar To Post


Oleh geng modified kereta

Edzran_fairudz
Warga Rasmi
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8580
Posting: 2
Dari: kelantan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-05-04 18:37


assalamualaikum....

salam ukhwah....
ade tak sesaper yang berminat tentang modified keta disini? kalau ada please [email protected] kay...boleh kita tukar tukar pendapat....actually saya pakai kancil je...
skang baru berjinak jinak dengan dunia per'modified'an keta...
ok....

salam ukhwah untuk semua...
majulah kancil untuk negara.....



Bookmark and Share

  


  Member Information For Edzran_fairudzProfil   Hantar PM kepada Edzran_fairudz   Quote dan BalasQuote

ukhwatulmuslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3904
Posting: 26

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-05 22:46


wasalam...
ana pun baru berjinak-jinak dalam indusry permodified ni. baru-baru ni ana baru 'dapat' keta proton saga peninggalan abang ana. keta dah lame tapi sebab free ana sapu jugakla.
baru tukar ekzos..gempak gak bunyi.he2
pasni ingat nak pasang skirting...last sekali baru cat. yang lain2 tu nantila bila dah kerje sebab skg ni ana masih belajar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwatulmusliminProfil   Hantar PM kepada ukhwatulmuslimin   Pergi ke ukhwatulmuslimin's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 11:36




Antara spec² yang biasa di"modified"kan utnutk sesebuah kereta tu contohnya seperti ; Spoiler (Hidraulix) <--- kene pandai cari spoiler yang ok sebab spoiler ni penentu angin bagi kelajuan yang tinggi...biasanya yang terbaik adalah jenis Hidraulix...tapi harganya mahal la sikit... selain tu kalau nak modified ni takleh nak lebih², sebab JPJ pun dah kuarkan spec² yang boleh di"modified"kan ni...seperti ; takleh terlalu besar ekzosnya...sekurang²nye sebesar saiz Tin minuman, takleh nak potong spring lebih² sangat sampai lowed abis kereta, bumper depan dan belakang pun sama...hanya mengikut standard yang dikeluarkan oleh pihak JPJ...contoh kereta yang lepas dari segi modified oleh Pihak JPJ adalah kereta Wira Special Edition..

Hmm..ana tau tak banyak sangat...banyak belajar melalui buku² kereta seperti Majalah Kereta dan belajar daripada game Need For Speed Underground 1 & 2...

- nak modified kereta tak mampu...dapat modified melalui game pun jadilaaa...puas hati sikit...






-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™

[ Posting ini telah di edit oleh: Riyadhfannil pada 2005-05-24 13:01 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 07:34


wa minat juga ni pasal modified keta2 ni,)sekarang wa pakai iswara,kira nak tukar enijn upgrade p turbo untuk melengkapkn kereta ni semua dah pasang dah siap dengan airbrush....rim,spoiler,skirt dan silver tinted...Wa harap suatu hari nanti malaysia boleh buat enjin sendiri lah,)...takkan nak main pasang halfcut saja ambik dari kereta lain yang ada turbo!!!.


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 08:01


!!! QUOTE !!!

malaysia boleh buat enjin sendiri lah


Yooo.. Kiko!
Whatsup..??

Itu enjin kelita plotong punya bukan Malaysia sudah bikin ka..?
Tak muleh pakai itu enjin tlubo, lu angkat mari itu enjin pledana half cut lorr..
Lu punya iswala musti manyak laju ooo..


Lagi satu wa mahu pesan..

Wa mahu pesan hati-hati bila lu balik mngundi ok..?
Lu mahu undi itu DAP ka?
DAP.. Duduk Atas Pagar...

Kwang3x..

Lu balik mengundi itu bulan lah.. Manyak bagus itu parti wa cakap lu.

K, adios, amigos..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 10:50


Waalaikumsalam

mahu main drift kaa?


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 14:24


join lah web ni.. ni web kaki kereta..

dan sememangnya web ni aktif...

fgs senawang



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 15:11


thasir 787 whats upppp

wa undi tu bulan tapi minyak BBanyak NNaik mahu terbang naik roket;)..Huhu...

saya punya iswara manyak laju tapi minyak Banyak Naik...oooo

itu lah masalahnya.... 8-)


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 13:49


pakai vtec lah....selamba saja tapau putra turbo...huhuh... kalau rasa tak sanggup isi minyak, jangan pakai turbo...pakai campro...hahahah..tu lah enjin Malaysia buat sendiri..baekkk punya........

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-08 13:29


pakai kancil ke ?? mari sini jom ...aku kancil juga ...
Bodypart L5 Hello kitty ...
Henjin...segan lah a...

asal 850 standard ...
upgrade ke L2s tukar blok 1000tebo
tebo td049TAK BUNYI kenching .. bunyi tu tu..
frontmount ,dumpipe , piston 4e Starlet ..

lagi apa ye ? oh ye ..
tu serba sedikit tentang kancil aku ..


yang dalam projek .... kereta kancil juga ..
main standard saja k..
main bodypart ... JDM spec .. pintu kembung .. potong bonto belakang masuk lampu segitiga ,dari 4 pintu jadi 2 pintu .. jpj sure tak lepas ..
pasal buat outoshow juga ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-08 19:13


baru tukar bodykit,tambah spoiler,sportrim...nak cat kereta...tapi mahal sangatlah..tunggu dulu lah..dah berkarat sikit warna baru cat agaknya...ehehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108056 saat. Lajunya....