Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: ...siapa suka makan pedasss...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» ...siapa suka makan pedasss...?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh ...siapa suka makan pedasss...?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 12:05



...

dah lama tak berposting....maklumlah cuti memanjang jer.....

erm....ana ni kan tergolong dalam kategori yang suka makan pedas~pedas..
klu masak tu....tak sah lah klu tak masuk cili api sekurang~kurangnyer 5 biji......
buat sambal belacan apatah lagi....
uih...!!!


agaknya siapa ye...sahabat ukhuwah kita kat sini yang tergolong seperti ana ni....???





Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 13:04




tak sangka ada juga yang suka makan pedas...saya pun suka sangat....favourite...tak tau ikut sape sbb makayah tak makan pedas plak...nasib baik adi kat umah tu jadi kawan utk makan pedas......yang paling digemari nasi cili padi..kalau beli...tak tersa sgt..tapi kalau masak sendiri.....hmmmm...sedapnya...sape2 yang nak rasa....saya leh buatkan...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 14:11



Ana suka juga makan pedas
lauk feberet ikan keli cili api, ikan masin cili api
paling sedap bila dibelanja..
heheh

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 14:28



masak lomak cili api....uish.....
masuk cili api campur tempoyak skit....
makan masa panas~panas gitu...
Ee....kecur ana dibueknyor....!!!




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 23:43





saya paling suka makanan yang pedasss....naik selera makan woo...teringat kat kampung lak..

makanan kegemaran..masak merah pedas dan masak lemak cili api..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 07:23



tapi kan....bagi sesiapa yg ada resdung..kena berpantang skitlah makan pedas~pedas ni..

kot~kot nantikan makin 'gatei' dibueknyo....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 13:05


makanan pedas ni mmg favourite... kalau tak dak pedas nak makan nasi pun xdak selera! Boleh dikatakan emak kat umah pun dah faham dgn slera kami adik-beradik...
masak lemak cili padi pun makanan kegemaran saya jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

MiLkY_WaY
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8378
Posting: 9
Dari: mansoura,egypt

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-05-04 20:17


..ooOOoo ramai gak yg suka makan pedas ek...mmg best pon..terutamanya masak lemak cili api...fuh... ....tapi makan tuh biar berpada2..takut nnt sakit perut lak... ..ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MiLkY_WaYProfil   Hantar PM kepada MiLkY_WaY   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 05:40


tapi yang pelik nya selalu orang cakap saper makan pedas dia la rasa ....apa kena mengena dengan orang perli dengan makan pedas ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

putra_account
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2150
Posting: 49
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-05-04 22:40


ana pun suka makan pedas2....kalau tak pedas tak puas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_accountProfil   Hantar PM kepada putra_account   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 22:47


Quote:

On 2004-05-07 05:40, DarkenX wrote:
tapi yang pelik nya selalu orang cakap saper makan pedas dia la rasa ....apa kena mengena dengan orang perli dengan makan pedas ek??




Kalau orang makan pedas tentulah rasa pedas tu..
samalah kalau diperli.. hanya orang yang dimaksudkan yang faham perlian tu..
Takpun hanya orang yang buat perkara yang diceritakan tu akan faham..

tak tahulah nak terangkan macam mana..
kalau ada siapa yang lebih pakar lehla terangkan..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 04:10


heheh seronok betul masuk website nie kelakar sedih ...semua pun ada dah dua ari saya masuk website nie kira saya akan masuk ari ari 12 jam sekali masuk.... waktu saya online website ni kul 12 malam -12 tengah hari ..


Bookmark and Share

    


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-05-04 22:35


makanan pedas.......favourite tue....tapi ada batas juga takut kena gastrik

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-05-04 22:45


....

ramai juga sahabat sahabat ukhwah.com yang gemarkan masakan pedas.

hmmm.... saya tak gemar masakan pedas, kalau makan masakan pedas mesti keluar air mata.
tak tahan...

kalau pesan makanan, akan pesan sama ngan makcik tu cakap, "makcik,kurang pedas ek.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 08-05-04 22:58


pedas ni sebena nye makanan orng yang tak sayang suare tapi layan gak.nak wat cam ner mesti syok nye makan pedas


Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-05-04 13:26



suke.. juge.. mkn pedas..
hot n spicy..
but kena berpada.. nanti kena appendix.. bhy..em..
take care ur healthy..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-05-04 16:04


pedasss???
suke..suke...hehehe
tapi kadang2 x tahan gakk...
tapi best punye pasal...kuar air mate pun x pe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

ain_filzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3416
Posting: 207
Dari: bumi rantauan

brazil  


posticon Posting pada: 10-05-04 10:40




ain pun suka makan pedas. kalau dapat gulai lemak cili api... fuiii yoo.......... erm..... tertelan air liur.

masak asam pedas lagi.... aduih......... nak balik umah......!

-----------------
tiada puisi seindah kejujuran tiada lukisan seindah kesetiaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_filzahProfil   Hantar PM kepada ain_filzah   Quote dan BalasQuote

ctnurizz_polimas
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8371
Posting: 11
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-04 09:21



emm..nk citer psl mknan pedas nii..dulu nur'izz mmg suke mkn pedas..klau tak pedas masakan,mcm org sakit..hm,tapi baru2 ni..atas sbb kesihatan..perut xleh terima makanan pedas2..sbb kena gastik!!mase mula2 sakit teruk tuu..mmg pantang la sekejap..tp lama2 tak tahan.. mkn jugak skit2..sendiri mau ingat laa..sakit..sendiri jugak yg tanggung...

-----------------
kita mengenali seseorang dengan mendengar apa yang dia katakan tentang orang lain..bukannya..mendengar apa yang orang lain perkatakan tentangnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurizz_polimasProfil   Hantar PM kepada ctnurizz_polimas   Pergi ke ctnurizz_polimas's Website   Quote dan BalasQuote

brat2104
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2627
Posting: 13
Dari: ampang

france  


posticon Posting pada: 19-05-04 14:25


sangat suka makan pedas...sampai appendiks pun dah pecah

takde la. apendiks saya sebab makanan tak bersih kot. ramai budak upm kena apendiks. sampai kementerian dtg check.

-----------------
meh la beramai2 meramaikan aspirasi.net (promote tuh!)

Bookmark and Share

    


  Member Information For brat2104Profil   Hantar PM kepada brat2104   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 14:47


Org kater;bukan pakcik kater, org yg suka makan pedas nie cepat [email protected], betul ker?

Apapun memang pakcik suka makanan pedas, hidup tak sah kalau tak ada makanan pedas.

p/s: teringat makanan mak kat rumah.


____________________________________________________________
Andai dunia ini masih dianggap berharga,bukankah akhirat itu jauh lebih berharga dan mulia.
Andai jasad ini memang diciptakan untuk mati,maka bukankah mati di jalan Allah lebih mulia.




Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 06-06-04 07:13


assalamualaikum...
makanan pedas yer.. dulu dah pernah masuk spital sebab ependiks tapi bila scan terus baik..pastu kuar spital doktor kata jangan makan pedas2.. mula2 memang ler tak makan tapi pastu dah tahan terus jer mkan jugak... degil kan saya nie.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:11


suka makan pedas...
tapi sejak kawin... dah kurang sangat-sangat......

sebab ikut resmi hubby...... yang tak berapa suka pedas....

kalau dibuat pilihan.. suka cili kering berbanding cili padi. sebab cili padi rasa pedasnya agak pahit2 sedikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:19


saya suka makan pedas..
wahh sedapnya sambal belacan..
kalau tidak pedas rasa tak sedap makanan
kalau bi hun dan mi goreng memang susah telan kalau tiada cili


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:22


saya suka makan pedas...
tapi suka yang berkuah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 11:26


salam...ana pun tergolong dalam kelompok ni juga...kadang tu sampai ngalir air mata makan pedas...bagi kaum nisa' janganla kerap makan pedas terutama cili padi...tak bagus untuk rahim..ana tak tau bagaimana kaitannya tapi itula yang ana dengar dr org tua2...lagipun ana sendiri bila makan pedas sakit di area rahim...wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 12:06


suka sangat-sangat makan pedas.....sampai kuaq ayaq mata dengan idung..hehe..

**semalam kena marah kat umi dan nenek sebab makan pedas.. :-(


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-12-07 12:15


bismillahhirrahmanirrahim

ana suka juga makan pedas..tapi jangan pedas sangatlah..kalau tak habislah..meledaklah gastrik ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-12-07 12:22


saya pun suka makan pedas...
itu yang sedap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 15:38


orang kata, pedas ni pembuka selera...
rasanya macam betul....
tengok lauk2 yang nampak macam pedas sikit.. dah kecur air liur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-12-07 16:14


boleh makan pedas2 tapi jangan amalkan....nanti kena buasir naye tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 02-12-07 16:18


suka jugak makan pedas2.. tapi tak suka kalau pedasnya yang melampau2 sangat.. huhu.. nak terbakar lidah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 16:39


assalammualaikum ...
fuh,msakan pdas2 nh memang favorite ana..
kalau tak ada smbal blacan,memang xsah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 16:46


.. dari dulu sampai sekarang saya tewas dengan pedas ini.. owh pedas.. kau begitu menyiksa diriku:cry:.. tapi tak pedas pun kadang-kadang tak "best" juga.. entahla saya ni.. pedas pun tak boleh.. tak pedas pun tak boleh:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-07 19:09


mesti org pelik kan kalau saya kata redgirl tak makan pedas...he2
tapi memang pun ..wawa tak lah makn pedas, nt mula nak meragam
sakit perut lah..lidh melecur lah..bibir melecur lah..macam-macam lah...
hmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mie_sya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31925
Posting: 27
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 09:34


suka sangat makan pedas..tapi sekarang dah tak berapa sangat...
biarla pedas tu berpada-pada...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_syaProfil   Hantar PM kepada mie_sya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-12-07 09:40


sedapnya makanan pedas....... :terliur:

kalau boleh semua nak pedas..
sib baik air tak boleh letak cili.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 09:54


teringin pulak nak makan wasabi (makanan jepun)...
org cakap wasabi pedas gila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 09:56


lidah tekak boleh terima.. tapi sayang nya pewot tak boleh.. he9 conclusionnye kurang pdas lah mknn2 ku semua he9

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 06-12-07 10:00


Assalamualaikum....ana boleh makna pedas sikit-sikit saja...kadang mulut tahan tapi perutnya tak tahan...mulalah meragam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 10:08


tak boleh lah pedas2 sangat..nanti nanges, hingus lagi..:lol: org n9 masak pedas gila..org perak tak makan pedas sangat..tak tahan perut naz..mama pun tak besekan..nanti sakit usus dengan perut kata mama..heh..follow sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

emran_johanis
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2007
Ahli No: 31860
Posting: 3

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-12-07 10:18


OH SAYA jarang MAKAN PEDAS TAKUT NAIK PIMPLES
HEHEHE
TAPI org cakap MAKAN PEDAS BAGUS untuk BUNUH VAKSIN KANSER
org KATA BUKAN SAYA KATA :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For emran_johanisProfil   Hantar PM kepada emran_johanis   Pergi ke emran_johanis's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 06-12-07 10:25


saya yang dah tua2 neh :-D tak dapekla nak makan pedas2 sangat..tapi kalau kena time ngidam tu,boleh pula ambil cili padi 2,3 biji makan dengan nasi..isk3x..tapi tak elok pedas2 sangat,nipis usus,seksa perut act (pesanan untuk diri sendiri)..moral of the story,besederhanalah makan pedas.. ;-)


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 10:40


Assalamualaikum wbt..
Lau sehari xmakan pedas tak boleh rasanya..lain saja rasa lidah ni..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:12


salam

ana boleh jugak makan pedas
tapi taklah terlalu pedas sangat macam masakan org negeri sembilan
dulu, ada kursus kat ns, makan nasi lemak saja
sambalnye terlalu pedas

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:19


salam'alaik...
makanan tanpa pedas..rasa tak masyuk saja..:)
lagi-lagi kalau tak ada sambal..
sebab baik cafe kat nilai ni masak pedas2...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:21


Pedas ni sedap tapi cepat sakit perut.. mas suka yang kurang pedas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

edm_gurlz87
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27483
Posting: 19
Dari: Bumi ku MALAYSIA

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:31


salam..saya pun makan pedas.dulu masa belajar jauh....tak boleh hidup langsung Kalau xmkn pedas.alhmdulillah...
sekarang, Kalau balik kg mesti makan pedas2...hehe...member2 pun xcaye saya boleh makan pedas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For edm_gurlz87Profil   Hantar PM kepada edm_gurlz87   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 13:26


memamg suka masakan pedas..... :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-12-07 13:32


Pada 02-12-07 12:15 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana suka juga makan pedas..tapi jangan pedas sangatlah..kalau tak habislah..meledaklah gastrik ana..


Sama lah kita...ana kalau makan pedas mesti gastrik menyerang :-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 16:18


dulu suka juga makan yang pedas2 ini..tapi sekarang dah kena kurangkan sebab kalau terlebih pedas,perut mula buat hal...sakit sesangat..huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 10:01


suka... baru best... baru mncabar minda...he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-01-08 10:05


org negeri mestilah suka :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 10:50


sluuurrrrrrrrrp...sedapnya makan pedas...sedapnya tom yam...sedapnya makan apa-apa saja yang freeee....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:25


pedap?? erm memang favourite lah.. suka sangat-sangat
org kata tanpa cabai(cili) makan nasi tak lalu..hehe
mungkin sebab dah terbiasa...
almaklumlah keluarga suka makan pedas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:41


Pada 29-01-08 10:05 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

org negeri mestilah suka :)


.. nasib baik saya orang negara:lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-01-08 13:03


Pada 29-01-08 13:41 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-08 10:05 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

org negeri mestilah suka :)


.. nasib baik saya orang negara:lol:.. ahaks..


ooo... ingatkan org hutan :kelip:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-01-08 15:54


Assalamualaikum
siapa yang makan cili, dia yang terasa pedasnya...
ni kira makan pedas jugak ke...ke makan dalam...atau makan hati.... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-01-08 15:55


adoi..Kenapa banyak topik makan-makan hari ni..
dahlah tak makan lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 20:45


Pada 09-05-04 13:26 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!




iyakah??setau saya appendix ni sebab makan butir lada banyak sangta,bukan sebab makan pedas..maaf andai tersalah..

Apa pun pedas tetrap di hatiku... :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 21:01


aku suka makan... sumelah.. manis masam masin pedas pahit... suka belaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:24


saya suka makan pedas....kalau tak pedas memang rasa makanan macam tak best saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 23:12


Pada 09-02-08 22:24 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka makan pedas....kalau tak pedas memang rasa makanan macam tak best saja....


Assalamualaikum wr wbt

Saya pun sama jugak...kalau tak ada pedas macam slow saja makan...hehe..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 23:16


Kerana ana ni suka sangat makan pedas..kawan-kawan dan family pun tak tahu nak cakap apa..sebab tahap kepedasan ana begitu tinggi...tapi kena juga control...xelok sangat


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 23:17


saya kalau tak ada kuah sambal...slow juga makan

tapi saya tengok ikan masak asam pedas kat n9 ni macam ikan masak sambal tumis :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 23:00


saya pun suka sangat makan makanan yang pedas2.....kalau tak pedas lain rasanya...tak selera nak makan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 17-02-08 00:46


Pada 05-05-04 14:11 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!




iakn keli....hmm...sedapnyer....dulu suka sangat tapi sekarang dah tak suka sangat sebab pernah sekali mak suruh potong ikan yang tengah mentah lagi.....lepas tu kurang sikit makan...tak tau kenapa...he...he...he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 14:10


saya baru-baru pernah minum milo pedas..
lupa sudu tu baru guna makan..
takkan buang milo secawan tu..
minum sajalah..huhu nasib pedas suam2 saja..


sambal kat cafe tu sedap sangat..:terliur:
hehe sebelum balik aku akan pergi tanya macamana buat..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nur_insyirah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3611
Posting: 17
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-02-08 14:15


lagi pedas lagi best..Selalunya org utara ni memang suka masak pedas2..


-----------------
hijrahku mendokong impian, pulangku membawa kejayaan...salam ukhwah buat semua


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_insyirahProfil   Hantar PM kepada nur_insyirah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 14:20


kalau masa kecil2 ikut taktik abang kalau taknak bagi yang dia makan..
dia bagi pedas2..
dulu buat macam tu dengan anak buah..
hehe sekarang dah tak boleh pakai lagi..
anak buah lebih tinggi threshold pedasnya..
dalam keluarga semua suka pedas2..
tapi pelik mak, abang sulung dan kakak seorang langsung tak boleh makan pedas..hikhik..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 14:25


erm makan pedas?
erm ada tak kajian saintifik yang mengatakan makan pedas cepat jadi tinggi?

adesh zaman kanak2ku dulu,depa kata begitu,jadi that is why i like to eat lada kelantan,yang warna hijau daun pisang tu,erm but after i slive in n9,the disheh is really podeh

huhu

4 those who join kem motivasi in myscholl last year,the will know how pedas the mak cik cook the ayam,untill merah2 mulut all comite

kikikiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 14:43


saya kalau makan nasi berlauk tu mesti nak pedas2 sikit..baru best..
kalau makan nasi goreng cili padi tu minta kat tukang masak kasi pedas betul-betul..
Kekeke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-08 18:41


masakan pedas mesti hidangan wajib dalam keluarga ana.kalau sehari tak makan pedas tak lengkap rasanya hari itu.masakan favorite adalah kuah lemak cili padi dan nasi goreng belacan pedas.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 24-02-08 01:46


suka jugak makan pedas...huhu
dulu lagi suka..then duduk hostel for several years....
jadi kurang lah sikit pasal daa tak tahan sangat daa....
al maklumlaa..pasal daa lama tak makan...huuhi

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-02-08 14:51


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..suka jugak tapi tak boleh makan pedas sangat..gastrik dah makin teruk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-03-08 20:28


pedas dan ana memang dah sinonim dalam family ana. tak pedas buat selera ana tak berapa bangkit. kalau ada cili yang di potong dalam masakan, dengan cili2 sekali ana makan. masakan pedas favourite ana. :malu:


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-08 20:43


Pada 24-03-08 20:28 , mas_kara posting:

!!! QUOTE !!!

pedas dan ana memang dah sinonim dalam family ana. tak pedas buat selera ana tak berapa bangkit. kalau ada cili yang di potong dalam masakan, dengan cili2 sekali ana makan. masakan pedas favourite ana. :malu:


makanan yang pedas-pedas ni sesuai ke untuk mereka yang bakal menjadi ibu.... :berfikir:


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 21:49


salamun alaik..mulut suka makan tapi perut tak tahun.huhu.lauk2 mskn ana kurang gemar yang pedas2.tapi kalau mencicah buah mempelam sambal cicahnya mesti pedas kaw2 pnyela.salah satu aktiviti ana adik beradik.abang ana tukang buat sambal cicah,ana potong buah.lepas itu ramai-ramai menyicah..sedapnya.terliur dibuatnya.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 21:55


tadi makan satay...kenyangnya alhamdulillah :D
rasa pedas juga...tapi tak pasti daging satay ke yang pedas atau kuah satay tu :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-08 10:39


memang penggemar makanan pedas ni tapi sekarang perut dah tak dapat nak tahan.Lepas makan makanan pedas nanti perut mulalah memulas dan nak ke tandas hendaknya he..he..Tapi setiap makanan tu mesti ada kepedasannya tersendiri kalau tak pedas ana jadi tak berselera nak makan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 17:16


saya memang fav pedas...

mengikot kajian, cili juga mengandungi vitamin... heex

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-03-08 20:16


saya asalnya tak makan pedas sebab family pun tak berapa makan pedas..tapi sejak belajar dekat n9 dah boleh makan pedas-pedas, sekarang ini kalau nak makan mesti nak makanan yang pedas kalau tak macam tak ada selera pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-03-08 13:15


orang johor memang makan pedas..baru lah sedap..tapi dah campur klate ni, pedas nya jadi tahap medium jeq

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 16:39


saya pun suka makan pedassss....dari kecik lagi..tapi bila umur dah meningkat ni(huhuhu) dah tak boleh makan pedas2 sayang sebab gastrik..ohh..tidakkk....hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 08:55


tak suka makan pedas...
sejak dr kecil..
bila dah dewasa ada gastrik pula
so aspek pemakanan kena jaga, :D
lagi-lagi hidup di perantaun, kena jaga diri baik-baik, :D

btw...tak suka juga makanan yang manis
that why i drink a lot of plain water..sometimes air kotak
but no carbonate drinks..no ice..

p/s: let's us drink 8 glass of water every day...bear in mind..only plain water, :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 09:53


saya pun suka makan pedas....lebih-lebih lagi kalau buat sambal itam(belimbing buluh)..
memang sedap......

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-08 10:40


ana suka makan pedas.. tapi nanti muka mesti blushing bangat. huhu.. selalunya org tak bagi ana makan pedas sebab tahu ana ni tak tahan pedas...kang satu muka pun merah padam...tapi ana degil juga nak makan pedas... 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 26-05-08 13:04


suka!
masak Lomak ciLi api..
kalau makan kat Luar pun, boleh order makanan, kat belakang tu mesti kena tambah PEDASS.. he.. bez makan pdas2, tapi sekarang kena kurangkan sikit.. tkotLa ksan nanti..
1ag sambaL bLacan.. hmm...sodap2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 13:49


Pada 26-05-08 13:04 , nurfarhanazulkafli posting:

!!! QUOTE !!!

suka!
masak Lomak ciLi api..
kalau makan kat Luar pun, boleh order makanan, kat belakang tu mesti kena tambah PEDASS.. he.. bez makan pdas2, tapi sekarang kena kurangkan sikit.. tkotLa ksan nanti..
1ag sambaL bLacan.. hmm...sodap2..


Mmmm...citaarasa yang sama....tapi belacan ana kena kurangkan..
hehehe


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 16:31


Assalamualaikum wr wbt

Pedas??suka bangat thingy....kalau tak ada pedas macam payah saja nak telan...hehe..mengada2 betul..
ada yang marah..ada yang respect bila kita makan pedas ni...tapi nak buat bagaimana...memang suka sangat..apatah lagi kalau keli gorang cili api...aduss..terliur dah ni...(^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-08 17:42


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,suka sesangat pedas..tapi dah tak boleh sangat nak makan pedas sekarang..almaklum,gastrik teruk dah...:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-08 20:09


mak cik pak cik tang utara pesan ceq jangan cari org nogori, sebab depa makan podas...

Sorry lah, memang xgoma makan podas2 ni...sejak kecil-kecil lagi..sunnah Nabi kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 10:30


ana suka mskan pedas.. tapi kalau pedas sangat memang tak tahun lah.. berpeluh dia buat nya... hehehehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 21-07-08 10:50


sedap nya pedas. baru ada ummphhh. he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 13:28


pedas lah best, kalau pedas 3 hari tu kira dah masyuk lah, lebih-lebih nanti angin banyak plus cepat kena gastrik..........

p/s: kepada johorean , saya rekomen ayam penyek kat taman u skudai

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

riyadhiah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34180
Posting: 9
Dari: new city

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 15:51


Salam.sahabat2,saya pun suka makan pedas.Kalau kat mahallah tu,ada lauk tomyam,makcik cafe suka buh cilipadi banyak-banyak.saya ambil dalam lima 6.

nikmat nya luar biasa.Kalau makan nasi tak ada lauk pedas,serupa dengan tak makan.Pelik jugak org kelate suka pedas.buat macam mana, dah selera...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyadhiahProfil   Hantar PM kepada riyadhiah   Quote dan BalasQuote

Sweetcouple_07
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34143
Posting: 16
Dari: Sandakan,Sabah...

Sabah  


posticon Posting pada: 30-07-08 16:17


mmang sdap kalau makan makanan pdas,m'buat kita tambah slera mahu makan...sdap hingga m'geluarkn pluh...hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sweetcouple_07Profil   Hantar PM kepada Sweetcouple_07   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 18:26


dah lama tak makan pedas.... hari ni masak ikan singgang taruk cili api banyak-banyak... huhu sedap nya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-07-08 22:26


dulu tak reti makan pedas...tapi bila dah lama dok semenanjung dah biasa makan pedas. kalau tak pedas asa macam tak sedap. hehehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 11:11


pedas????pembuka selera itu...huh sedapnya.....tau bahaya pedas ni....tapi sedap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» ...siapa suka makan pedasss...?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.22518 saat. Lajunya....