Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 30 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Siapa budak KISAS kat sini?


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Siapa budak KISAS kat sini?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa budak KISAS kat sini?

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 12:33


assalamualaikum,

ana bukannye nak wujudkan semangat assabiah kat sini, cuma nak buat survey ader berapa budak Kolej Islam Sultan Alam Shah (KISAS) kat sini. Kalau sikit boleh la ajak kawan lain datang skali memeriahkan komuniti nie.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 07-06-03 13:15


hi...
beta ex-kisas spm 2000...
nak tanyer skit... sejak biler bumi wakafan berada di jepun... hehe
bye-bye



-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

[ Posting ini telah di edit oleh: ikhqoi pada 2003-06-07 13:17 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 15:56


abg Ikhqoi,
sebenarnyer bumi waqafan nie bukan untuk orang yang nak pergi Mesir je, yang nak pegi Jepun pun ader. Tapi saya takdelah merancang nak pegi Jepun. cuma sesajer letak bendera tue.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 11:31


Assalamualaikum....
Ana bukanlah warga KISAS tapi ana ada ramai kawan dr sek ana ke sana...

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

ulfaz
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4615
Posting: 6
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 24-10-03 13:31


saya warga KISAS ... spm 2001

KIM..KIK...KISAS
kolej islam sultan alam shah...
ingat nasyid ni..
haa nasyid ler apa lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfazProfil   Hantar PM kepada ulfaz   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-10-03 12:14


assalammualaikum
ana bekas pelajat KIK 5 sains 1 SPM1987. sebelum tu ada belajar di Falahiah. salam ukhwah.sekarang ni kerja di k.l


Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rahman87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.11.2003
Ahli No: 5055
Posting: 71
Dari: Klang

Kedah  


posticon Posting pada: 03-12-03 14:42


..
Saye nak tanye sikit..
Ade ape di KISAS dan ape yang paling menarik di sane??
Saye tinggal dekat sane.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rahman87Profil   Hantar PM kepada Rahman87   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 15:13


rasenyer masuk nih jer dh dekat 3 topik psl ex kisas ade kat sini.adehh..camner leh berpecah2 ni?takpe la.saye spm 2001.sama ngan ulfaz..ape yg menarik kt kisas?mcm2!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

Rahman87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.11.2003
Ahli No: 5055
Posting: 71
Dari: Klang

Kedah  


posticon Posting pada: 04-12-03 14:39


contoh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rahman87Profil   Hantar PM kepada Rahman87   Quote dan BalasQuote

ainunnadwah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5886
Posting: 14
Dari: segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 11:05


...kaifa halukum?..ana pon student kisas..baru masuk tahun nie..salam ukhwah mahabbah fillah untuk semua..ape yg best kat kisas?..banyak kalo nak cerita...

-----------------
mendamba kasih ilahi,
mengharap cinta hakiki,
menyemai iman dihati,
demi syurga yang abadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunnadwahProfil   Hantar PM kepada ainunnadwah   Pergi ke ainunnadwah's Website   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 11:17




sy pun pelajar kisas jugak.sama batch dengan zero cool and also ainun nadwah....bakal menduduki SPM 2004...sebenarnya..ramai lagpelajar kisas kat sini..jgn sorok2...kuarlai

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-03 20:10


ana bukan dr kisas, tapi dr SAMBEST..nak mintak tolong kirimkan salam ana kpd Ulfah Mansurah dan Intan Raihana...cakap kat diorang, nur ayman dr samt hishamuddin dan SRA al-mujahidin kirim salam

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

neptunex
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1767
Posting: 25
Dari: bAnDaraYa IbU neGerI

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 22:26


saya pon dari kisas gak..sama ngan aufa khalilah..erm..sPm thn depan...aymannuer...nak kim salam kat ulfah ka..erm..dia pon ada lam ukhwah nu

Bookmark and Share

    


  Member Information For neptunexProfil   Hantar PM kepada neptunex   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 22:37


aaaaaa.....tanak balik kisas...tanak balik kisas
keje umah lom siap aaaaaaa.....

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 22:45


apo nie...balik gak...takleh tak balik...esok jumpa kat SHAMS howling_wolf


-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 23:02


tak bleh ah. esok nak beli baju skolah. tak beli lagi.

aaaa... nak nangis nie

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-01-04 23:09


agaknye..aufa ni sbenarnya ulfah...kan?

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 00:33




hi pelajar kisas..saya bukan pelajar situ
tapi saya ada kawan kat situ namanyaa

dzulqarnain bin iskandar syah pelajar form 5 thn ni
dan lagi sorang tak ingat....yang saya ingat nama belakangnye syahirah..dan pernah dok luar negara dulu..kat scotland dan dia org kl

ok tu jee


Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 00:44


kenal sangat dzulqarnain tue..ketua editor sidang redaksi...selalu lepak kat bilik sidang redaksi coz bilik Multimedia Unit sebelah jer...skang nie dah gabung ngan bilik sidang redaksi...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 12:37




oh yeke? heheh.....jadi editor sidang redaksi pulak..dulu kat sambest jadi bahagian badar...

k selamat thn baruu

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

musaffir
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2003
Ahli No: 5412
Posting: 8
Dari: Manchester University

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-01-04 10:56



saya pu ex kisas gak....spm 2002...bersama ustaz abdullah Hussain...ayahanda pengetua...mmg banyak banyak manis selama berada di kisas...pengalaman pahit pun menjadi indah bila dikenangkan kembali...
stud yang still kat kisas dah jumper ker permata wakafan...klu blum cari ler cepat2 sebelum terlambat...saya dah 'jumpa' dah..

by d way klu ada dak2 sbc 2002 kat cni..we're going to organize a gathering within this year.. maybe sekitar bulan [email protected] dak matriks abis exam....
lama gak aa saya tak mejejakkan kaki kat sana.. maybe saya ngan 6 orang ex kisas yg ada kat ktj akan ke sana dlm masa terdekat nie...


Bookmark and Share

    


  Member Information For musaffirProfil   Hantar PM kepada musaffir   Quote dan BalasQuote

bluemoon
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6716
Posting: 11
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 01-02-04 23:36


saya bukan penuntut kat kisas tu.tapi kawansaya ader la kat situ.banyak la jugak.ex-maahad kb pun berlambak agaknyer.sajidah pelajar jb ader lagi kan?aper kabar dia hah?kim salam kat dia heh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bluemoonProfil   Hantar PM kepada bluemoon   Quote dan BalasQuote

sufi_haraki
Warga Rasmi
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5674
Posting: 18

Perak  


posticon Posting pada: 02-02-04 00:20


seronok belajar kat kisas
macam2 pengalaman baru...
kalau nak bandingkan dgn sekolah
lama... hanya tuhan shj laahh
yang tau...hehehe

amcam budak f4 tahun nie
dengar citer diorang tue lembab!!

Ex madid

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_harakiProfil   Hantar PM kepada sufi_haraki   Quote dan BalasQuote

neptunex
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1767
Posting: 25
Dari: bAnDaraYa IbU neGerI

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 15:51



arrgghhh..tensionnyer..pening kepala aku dok kisas ni..banyak benda kena buat arr...isk..isk..isk...redhda ajer la..dah ler kena pindah klas...x best arr dok klas f4..isk..
>>setiap yg berlaku itu ada hikmahnya<<,

Bookmark and Share

    


  Member Information For neptunexProfil   Hantar PM kepada neptunex   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 17:46


hmm..ade batch 2003 kat sini?tahniah la kepada yg 20 orang yg dapat 11a1 tu..mantap betoi ye...tp apsal ranking jatuh no 5 dik??

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 22:37


Ana bukanlah student kisas tapi sahabat ana ada kat sana...dia baru masuk tahun nie..f.4-namanya ainul basirah....oklah...ustaz rohmat masuk tv...bestnya..lama tak tengok dia...apa-pun...tahniah atas kecemerlangan dalam spm 2003...SHAMS dapat tempat 5 dalamkategori sekolah harian biasa......

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

hazlienhatta
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2004
Ahli No: 7423
Posting: 8
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-03-04 10:14


hmm..saye budak kisas batch 03/04..same ngan zero_cool,aufa khalilah..dzulqarnain dan laila syaherah...ainul basirah tu kenal lah jugak...bebudak sambest yg lain cam kenal lah cam syamila dll..sajidah?alhamdulillah..die sihat walafiat..x-dorm dulu... duduk kisas memang best .byk ilmu yg saye dapat..tapi..duduk kat mane2 pun same jer..kalau memang betul2 nak belajar..ilmu Allah tak terhitung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazlienhattaProfil   Hantar PM kepada hazlienhatta   Pergi ke hazlienhatta's Website   Quote dan BalasQuote

neptunex
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1767
Posting: 25
Dari: bAnDaraYa IbU neGerI

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 00:59



aii..nano..ko x knal aku ker..sampai ati..aku dok dorm skalik ngan ko..ko x knal..isk.isk..isk

Bookmark and Share

    


  Member Information For neptunexProfil   Hantar PM kepada neptunex   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 15:13




hehehe...ana nak menyibuk kat sini.ana bukan KISAS mahupun x-KISAS...sekadar ramai sahabat kat KISAS termasuk akhu ana x-KISAS SPM2003...nak tahu apa yang best kat KISAS???...ana org luar pun tahu...
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

wewr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8559
Posting: 34
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 03-05-04 19:40


assalamualaikum...
maaf mencelah..ana ex-kisas 97-2000..sapa kenal?
spm98,skk98,stpm2000,stk2000...

kelas 4/12,5/12,6/1..

pakai spek...tinggi..cuba teka sapa ana..


Bookmark and Share

    


  Member Information For wewrProfil   Hantar PM kepada wewr   Pergi ke wewr's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 19:47



anta 'the batman of KISAS" heheheh
wallahualam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

wewr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8559
Posting: 34
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 13-05-04 00:36


huh...hampeh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wewrProfil   Hantar PM kepada wewr   Pergi ke wewr's Website   Quote dan BalasQuote

hazlienhatta
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2004
Ahli No: 7423
Posting: 8
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-04 17:21


what uniques in sasic..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazlienhattaProfil   Hantar PM kepada hazlienhatta   Pergi ke hazlienhatta's Website   Quote dan BalasQuote

atie_unic
Warga Rasmi
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8721
Posting: 17
Dari: espie

Kedah  


posticon Posting pada: 21-05-04 14:58


sy nie bukan budak kisas tpi kak sy ex-kisas 02 walaupun cam tue tapi sy tau banyak gak pasal kisas ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_unicProfil   Hantar PM kepada atie_unic   Quote dan BalasQuote

mishkatul_munawwarah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10183
Posting: 4
Dari: JB

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-04 01:49


a'kum..ana orang baru kat forum ni. ana pun kisasian batch spm04.. apa yang ana boleh buat kat forum ni..first time join forum2 ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mishkatul_munawwarahProfil   Hantar PM kepada mishkatul_munawwarah   Pergi ke mishkatul_munawwarah's Website   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-04 13:21


ana lower six kat sini...
stpm 2005...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

gibraltar
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2004
Ahli No: 12705
Posting: 1
Dari: new city bangi

spain  


posticon Posting pada: 02-12-04 00:20


assalamualaikum..saya pon...ops...ana pun ex-kisas gak...spm2002...budak bola...kelas 503...skarang kat utp,tronoh...kepada bebudak kisas yg masih belajar di kisas...belajala elok2x...contohilah abg2x dan akak2x yg dah keluar...heh..jagala akhlak dan tingkah laku..terutamanya kat cikgu2x...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gibraltarProfil   Hantar PM kepada gibraltar   Quote dan BalasQuote

radwatul_safwah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9359
Posting: 1
Dari: jhr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-04 01:02


assalamualaikum..ana kisas gak..baru menjadi ex-kisas..pena sufi nak join kisas gak ke?masuk stam ..boleh jadi ex kisas '05-06'..jgn mara

Bookmark and Share

    


  Member Information For radwatul_safwahProfil   Hantar PM kepada radwatul_safwah   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-12-04 21:36



Saya cuma nak tanya, bagaimana untuk memohon utk tingkatan 6 (STAM) di KISAS?

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

mannawassalwa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2004
Ahli No: 7265
Posting: 18
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-12-04 22:56


Nak apply kisas ye? minta borang dari sana. ana tak pasti la pula mcmmana prosedur nyer.. sbb ana pon tak stay f6 kat ki dulu, takat f5 aje. tapi kalau nak, cuba contact sana. aiseh, no phone kisas pej ana tak ingat la. alamat, Kolej islam sultan alam shah, peti surat 64, 41906 Klang, Selangor. nanti ana cuba dapatkan maklumat dr guru ana dulu atau sahabat2 lain ok. sape yg nak masuk ni, enti ke? Ana sgt menyokong dan mgalakkan sapa2 yg nak masuk kisas.. ana spm '01. bdasarkan pengalaman yg ana lalui, nak le jugak bkongsi ngan nti n lain2. keindahan kisas sukar diungkapkan atau dijelaskan.. kena rasa sendiri. buat enti, maybe 'adik' ana kalo dpt kisas nnt, ikhlaskanlah demi mcari ilmu dan titisan tarbiyah Ilahi yg diwariskan sejak generasi tdahulu (hrp sinar waqafan itu masih terang spt dulu). Kalau adik tanya ana, ana ckp khidupn y ana lalui d sana sgt mencabar.. hggakan smpai akhir thn f4 pun msih rs nk pndh mujur akak naqibah pndai pujuk namun bila ana dah keluar dr ki skrg, baru ana betul2 merasai bhw pengalaman y ana kutip di situ suatu ketika dahulu, pengalaman yg tidak sedikit dukanya ttp MANIS, itulah yg memandu pjalanan hidup ana kini. Ehmm.. berjuang mmg pahit kerana syurga itu sgt manis kan. kisas byk mengajar erti berjuang n berkorban kerana redha Allah.. ukhuwwah, tarbiyah, etc.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mannawassalwaProfil   Hantar PM kepada mannawassalwa   Quote dan BalasQuote

mannawassalwa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2004
Ahli No: 7265
Posting: 18
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-12-04 23:07


wewr senior ana masa f4 n f5. glamour di alam maya ni. batch ustaz 'asim.. seronok baca karangan @ journal dia. dah masuk alam pkerja'n agaknya skrg enta?


bumi waqafan bumi kuhuwwah
di sini kasihku tertumpah
bumi waqafan bumi taqwa
di sini bermula segala

kota ini zahirnya usang
namun sedari di dasarnya
tertanam mutiara berkurun lamanya
sukar dibongkar menjejaknya
payah ditemui sukar digali
yang tabah pasti memiliki
(Shoutul Mujahidah kisas)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mannawassalwaProfil   Hantar PM kepada mannawassalwa   Quote dan BalasQuote

zakiyyatulwardah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2005
Ahli No: 13829
Posting: 9
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-01-05 02:19




Ana pun student KISAS jugak.
This year STPM.
Doakan kejayaan ana -5PA.
Doakan kejayaan semua agar pelajar2 KISAS sentiasa cemerlang,gemilang dan terbilang.

amin.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zakiyyatulwardahProfil   Hantar PM kepada zakiyyatulwardah   Quote dan BalasQuote

aiesyakisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12267
Posting: 40
Dari: johor bahru atau selangor

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-05 23:02


saya kisas...form 6 tahun nie...good luck kepada ex kisas yang tengah tunggu result spm and stpm..salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiesyakisasProfil   Hantar PM kepada aiesyakisas   Pergi ke aiesyakisas's Website   Quote dan BalasQuote

apis_raul
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2005
Ahli No: 13979
Posting: 4
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-05 11:24




sy pong ex kisas gak, skang ni kat utp..spm 01 klas 501...

Bookmark and Share

    


  Member Information For apis_raulProfil   Hantar PM kepada apis_raul   Pergi ke apis_raul's Website   Quote dan BalasQuote

bLAcK_pEArl
Warga Rasmi
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15554
Posting: 7
Dari: egypt

egypt  


posticon Posting pada: 11-04-05 01:00


assalamualaikum..ana..esh..ana ker?kalu kt sini kena ckp ana ker?hehe..saje jer..pesal forum ni mcm dah ketandusan org ek?saye pon x-kisas..baru tahun ni jd x-ki...haha..mcm dah tue lak rasenye..ermm..pengasas zero_cool dah takder ker?nak buat cmner..dah sibok ngn frenster..lebih pntg dr ukhwah la kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bLAcK_pEArlProfil   Hantar PM kepada bLAcK_pEArl   Pergi ke bLAcK_pEArl's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-04-05 18:07




nampak gaya ramai yg ex-KISAS sekitar lima tahun yg sudah nie...

untuk adik2 sekelian ana juga ex-KISAS SPM1990 dan STPM1992 mase tu pengetuanya almarhum ustaz abd. morad abd. samad...ade sesape yg kenal?

mase tu STK(Sijil Tinggi Kolej)-setaraf STAM masih bleh diambil dgn STPM tak mcm skrg nie.

mase tu KISAS masih byk yg asli nya mcm bilik warden,bilik BADAR,klas 'kandang kuda' dll.

skrg nie tinggal pejabat sekolah yg tinggal asli yg lain semua dah dirobohkan

kalau ada sesape yg batch thn 1990-1999 stand up and count urself...

kutiplah mutiara-mutiara indah(sbhgian lirik lagu bumi wakafan yg ana masih ingat...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sutrajihad
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16592
Posting: 20
Dari: gurun

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 00:55


heh, macam2 je!

saya dak kisas gak..

same aa ngan aufa_khalilah, neptunex n sesape je lah batch spm 04..

nak cite pe yg best kat kisas??

hahahah everything!! sumenye best2 belaka!

memang indah kehidupan kat kisas walaupun kekadang ada gak laa haru biru nye!

keh2

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutrajihadProfil   Hantar PM kepada sutrajihad   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.161135 saat. Lajunya....