Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 4 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa anak kedua 'angah'


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa anak kedua 'angah'

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa anak kedua 'angah'

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 10:54


Assalamualaikum wbt

hehehe ana saje nak tahu ramai tak anak kedua 'angah'nak buat statistik

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 17:09


saya anak kedua dari empat adik beradik..
ader abang takder kakak..
dan 2 adik pempuan..



marwan pula macam mana?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-03 17:25




anak ni anak kelahiran yang kedua tapi dikira sebagai anak ketiga...

setakat yang anak tengok lah kan anak kedua ni garang la...betul tak??? jangan terasa ye.....

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 17:39


sebenarnya kalau dikira scr bilangannya,saya ni anak ke 3..tapi disebabkan kakak saya tlh meninggal dunia,saya pun jadi anak ke 2..kiranya cam 'angan ganti' la..

Quote:
setakat yang ana tengok lah kan anak kedua ni garang la...betul tak???


erm..betul ker garang??rasa2nya cam betul gak skit2...tapi yg bukan anak ke2 pun,garangnya bukan main..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 17:43


sayer anak sulung..


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-05-03 21:35


saya anak kedua
tapi tak garang pon!!! hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 22:10


ana anak kedua....garang skit kot hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 23:26


ana anak bongsu,garang banyak..hahaha

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

zan
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 255
Posting: 2
Dari: utm, Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 16-05-03 11:19


garang tu.. tak la sangat kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanProfil   Hantar PM kepada zan   Quote dan BalasQuote

zan
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 255
Posting: 2
Dari: utm, Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 16-05-03 11:21


tentunya 'angah' ni ade keistimewaannya tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanProfil   Hantar PM kepada zan   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 13:14


Quote:

On 2003-05-15 17:39, baiduri_aiman wrote:
sebenarnya kalau dikira scr bilangannya,saya ni anak ke 3..tapi disebabkan kakak saya tlh meninggal dunia,saya pun jadi anak ke 2..kiranya cam 'angah ganti' la..


as'kum..kita ada persamaan lah...ana pun 'angah ganti'..,abang ana yg meninggal. ana rasa anak ke-2 ni suka buat hal sendiri,ni berdasarkan pemerhatian ana trhadap sepupu2 ana dan mereka semua tu kebanyakannya pendiam tapi rajin berusaha utk dapatkan sesuatu. saper yg setuju ngan ana,plz bagi komen...wassalam.

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

NurkasihILahi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 169
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-05-03 14:38


ana nagkat tangan sebagai tanda mengaku anak ke-2...memang betul anak ke2 garang...ana setuju coz ana pun garang gak......tapi kalau takde sape yg cari pasal takkan kite tetibe nak marah kan?bukan marah tapi tegas dan prihatin!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurkasihILahiProfil   Hantar PM kepada NurkasihILahi   Quote dan BalasQuote

azygos
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 61
Posting: 56
Dari: RCMP

Perak  


posticon Posting pada: 19-05-03 12:44


ye,,ye,,anak 2nd
nak buat statistik utk aper nie!?

saper kate anak 2nd garang..
kitorang nie nakal lebih jer...

-----------------
kehidupan adalah tarbiyyah dari Allah,
jika kita tidak dapat menerima tarbiyyah Allah..
nescaya kita tidak dapat menerima tarbiyyah manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azygosProfil   Hantar PM kepada azygos   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 12:52


ana anak ke2......tapi tak panggil angah la...
panggil abang....coz sorang je lelaki dr 6 beradik....hehhe tapikan kata org tua2 anak ke 2 ni garang..hehhe...rasanya betul kot...
tapi garang bertempat....bersebab...bukan garang tak tentu hal....tak gitu angah2 semua...
yg pastinya angah ni caring kat adik2 ...

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

lynna
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 462
Posting: 2
Dari: Pasir Puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-05-03 12:58


assalamualaikum....
wah!!!!...ramainya geng kawe......kawe anak ke-2 drpd 6 org adik-beradik......

Bookmark and Share

    


  Member Information For lynnaProfil   Hantar PM kepada lynna   Quote dan BalasQuote

puterakasih_85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 296
Posting: 39
Dari: johor

iran  


posticon Posting pada: 19-05-03 14:43


Hm.. kite pun anak kedua..
KIte setuju kata nurkasihillahi tu..
angah nie tak garang tapi tegas dan prihatin.
tetapi adakala angah ini sangat baik kan...

-----------------
indahnya seseorang itu melalui budi pekertinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterakasih_85Profil   Hantar PM kepada puterakasih_85   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 15:02


saya anak kedua dr 10 orang adek beradek...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 22:42




Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

nurul_atiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 910
Posting: 3
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-06-03 23:09


Memang betul anak kedua ni garang tapi garang bertempat.Satu lagi anak kedua ni bertanggungjawab...macam saya...he..he..lebih2 lagi kalau adik-beradiknya ramai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_atiqahProfil   Hantar PM kepada nurul_atiqah   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-03 23:40


a'kum,
sayer anak sulung tp kwn2 panggil angah dr form 1 lagi.dah sebati pon ngan namer tuh..kirer leh la jugak joint sini ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

farisya
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1085
Posting: 1
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 00:25


assalamualaikum...

Ramainya kawan ana....ana pun anak ke-2 jugak...
ana rasa ana tak garang pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farisyaProfil   Hantar PM kepada farisya   Quote dan BalasQuote

soutul_jihad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 966
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-06-03 01:38


a'kum...ana pun anak kedua gak...kedua dari 3 adik beradik...abng kat atas,adik pompuan kat bawah...kakak sendiri tak de lagi...kakak yg dok bagi nasihat ade ler...syukran kak! wslm

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_jihadProfil   Hantar PM kepada soutul_jihad   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 08:37


Assalamualaikum hai saya siti,juga merupakan anak ke-2 dari 8 adik-bradik semua orang kampung panggil kakngah.Salam uhkwahfillah dari saya untuk semua wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 08:40


walaikumussalam wbt

salam ukhwah juga buat semua.ana anak kedua dari 6org adik-beradik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-03 11:09


uiks...
ramainya anak no 2 dr 6 org adik eradik yek...
teman pun gitu gak weih..
no 2 dr 6...
leh wat club lain nih..ahak...
tapi ada tak anak n2 dr 6 beradik tapi putra tunggal.....

p/s.....eheheh...kalo ada sure kena jadi bodyguard
bdyguard adik beradik...

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 08-06-03 12:44


Assalamualaikum.......

Ana anak kedua gak..dari 5 beradik.Ader abang ngan 2 adik lelaki serta sorang adik pompuan yang cute.Nak kata garang tu...ana ngaku la ader gak garang especially ngan adik yang perempuan tu...tapi tader la garang selalu...kadang2 jer...kesian lak kat adik ana tu..maaf la ye dik!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-03 12:49


Assalamualaikum...
saya pun anak ke 2 jugak
wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-06-03 14:39


assalamua'laikum.

kedua dari 8. garang..... sebab abg senyap.

p/s : ye ke garang?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2172
Posting: 7
Dari: uiam

Perlis  


posticon Posting pada: 10-07-03 23:27


as`kum
alhamdulillah sy anak kedua drp 5 adik beradik.
salam ukhwah buat semua `angah2` di komiti ukhwah ini.
syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahProfil   Hantar PM kepada sakinah   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 10-07-03 23:39


assalammualaikum....

nak tahu keistimewaan ana k kedua ..join laaa ngan depa...saya pun anak kedua jugak ...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

alhaq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1790
Posting: 85

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-03 23:44


assalamualaykum

ana pun anak 2nd gak dr 12...since ramai sgt..so xleh aa nak define anak ke 2 ni garang....rasanyer kalau siblings 4 org ke 5 org ke...maybe nampaklaa kot saper yg garang, saper yg manja...saper yg berusaha ke apa ke

tp btol gak kot..kata org2 tu ni..ana garang gak..rasa nyer dlm adik beradik ana....ana dgn yg ke 6 cam garang sket...yg 1st, akak ana cam responsible dgn yg ke 6 and 8...yg ke 4 dgn 10 and 11 anak manja..yg ke 5 dgn 7 seyap jer...yg bongsu? x tau lagik sbb dia baby..

org tua kata...kalau anak 1st lelaki then ke 2 pun lelaki...mm yg kedua tu nakal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhaqProfil   Hantar PM kepada alhaq   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-03 00:04


hamba anak kedua!! tapi kalau nak kata garang tuh mana ada... hamba hanya sukakan keganasan sahaja!! tak suka garang2 nih...

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_sinar
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1940
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-07-03 00:49


salaam..
saya anak kedua. asalnya anak ke 4.sebab tu la nama saya pon cahaya yg ke 4. abang pergi kakak pergi. pergi jumpa ar- rabb. so jadi laa saya anak ke dua.
garang? yg pastinya saya bukan la harimau. rajin? yang pastinya saya bukan la semut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_sinarProfil   Hantar PM kepada Nur_sinar   Quote dan BalasQuote

kak_ngah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2267
Posting: 42
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-07-03 23:40


Assalamu'alaikum... ana anak kedua, atas abang. Kiranya ana ni anak sulung perempuan.kalau ikut psikologi, anak kedua ni bersifat AIR, so sentiasa tenang & sekali skala je berkocak. Anak kedua biasanya blh control keadaan kerana sifatnya yang tenang... Wallahu 'Alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kak_ngahProfil   Hantar PM kepada kak_ngah   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 01:46


saya anak ke2...sulung skali kakak,pastu saya....

org kata kalo yg sulung pompuan,yg ke2 pompuan jugak..sikap yg ke2 lebih sensitif dr yg pertama...tp bab semangat nih,yg ke2 lebih kental dan bersemangat tegas....cam tu ka?


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 08:48


Assalamualaikum sahabat ana semua,kaifahaluka?ana pun dilahirkan anak ke-2,orang kampung semua panggil ana dengan panggilan kakngah....wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 11:01


assalamualaikum..saye pun anak ke 2..dr 4 beradik..tapi x panggil 'angah' pun..sbb sorang je anak pompuan.so..panggil kakak ler.iye je garang,rajin,tenang?? hmm..wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 12:03


mmm...
apsal org cakap kalo abg ngah ni..
sure garang...
kalo kak ngah lak...
sure tak garang apsal yek...

p/s...ntah tak tau..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

damba_kasih
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 394
Posting: 10

Pahang  


posticon Posting pada: 12-07-03 12:28


ana anak bongsu
tapi ana rasa anak kedua lebih bertanggungjawab
drp anak sulung
anak kedua lebih bersikap caring

Bookmark and Share

    


  Member Information For damba_kasihProfil   Hantar PM kepada damba_kasih   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-07-03 12:30


ass

betul ke anak kedua ni nakal sikit dan ligat????heheheheh


p/s anak keempat

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

wardah_iium
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1375
Posting: 169
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 12:48


hm..ana anak ke-2 drpd 8 adik-beradik.So....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_iiumProfil   Hantar PM kepada wardah_iium   Quote dan BalasQuote

ukay_gurl_14
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 801
Posting: 71
Dari: Somewhere i belong..from Allah

uk  


posticon Posting pada: 16-07-03 02:24


Assalamualaikum
Me anak ke-2 from 6 org...Huh?Ade gax lg ramai dr saye..sampai 12..Sure penat erkk..But kene bersabar..Saya jenis yg bersabar..n also sensitif,kalo kena marah ke...sure nangis.. .Kalo suh buat keje...mesti anak ke-2 yg rajin buat...Ahaks!..jgn mare,sape2 yg 1.Anyway,anak ke-2..Kinda tensyen a bit,from sulung.Ok,tu jerh..can i share with u lots.. Ade komen?ade tambhan?bgtau ler,manelaa tau anak ke-2 ni..ade yg lain plaks.Yelarr,not all people perfect n not all people are da same..Wallahua'lam

-----------------
:~íΜΡĩąňķāŠĨĦ~:
||Lif3 is An Act Of Art,It works by those who lives in it||

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukay_gurl_14Profil   Hantar PM kepada ukay_gurl_14   Pergi ke ukay_gurl_14's Website   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 08:53


Askum..
Byk perspektif pasal anak ke-2 nie..ana pun anak ke-2 gak..famili pun panggil angah gak...

Bg ana, anak ke dua nie kadang2 lbh matang dr sulung..why?..paling nampak sekali kalau yg sulung tak jauh jarak ngan kita..

Anak ke-2 memang nampak macam garang, tapi kekadang tu pendian jugak..lembut hati...caring..and ever lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 10:13


ana pun anak kedua dari 7. Garang???? Garang jugalah tapi bertempat.

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 10:50


mengikut kajian yang dijalankan oleh pakar psiko,biasanya anak no 3 ,7 garang.......nak mengamuk je keje dia...
anak no 2 ni cool..............


-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

alang_1701
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2792
Posting: 70
Dari: terenjaanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 16:56


assalamualaikum wbt..

ana aidhon..ana sorang je pompuan dlm 4 org adik beradik ana..garang?tak lah garang..tapi tegaslah skitkan kalau bab2 tertentu..actually,abang dan adik2 ana suka sangat mengadu kat ana kalau ade masalah..sebabnya..tak taulah..kiranya ana kadang2 macam orang tengah jugak dikalangan adik beradik ana..kadang2 je..biasalah kan adik beradik ni..tak gaduh tak sah..sekarang ni..mereka semua menunggu kepulangan ana ...ke kampung tercinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alang_1701Profil   Hantar PM kepada alang_1701   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 12-09-03 17:24


erm..iema nak tanya skit...
betui ka anak ke2 ni kuat merajuk,sensatif dan panas baran?pastu susah nak pujuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 13-09-03 18:58


ana..ana anak ke 2 gak dlm kuarga ana..emm mmg ada banyak keistimewaan yg ada pd yg bergelar angah nie..eg ..dia nie seorg yg berani..bersemangat utk melakukan sesuatu..tak mengharapkan org lain..dll. lg..mmg kalau nak sebutkan di sini mmg tak tersebut..oklah ..wslm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 22:38


aza anak kedua....daripada tiga adik beradik...garang?? ntah la...tapi mak aza selalu cakap yang aza ni garang...hehe...kat sekolah pun...aza tak la garang sangat...tapi ada masa yang memang patut kita garang...kita pun garanglah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 14:04


askum

ana pun anak kedua daripada 4 adik beradik. daripada sulung P, ana, pastu adik p & l
selang seli

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 21-09-03 14:33


ana pun anak ke-2 drpd 8 beradik..
org panggil kak ngah..
garang?? adelah sikit..kalau ada mende yg ana tak suka atau tak menyenangkan hati..
sensitif?? mungkin.....hehe..tp, takle selalu tengok keadaan..
cool?? yup..dlm ape jua keadaan!

tapi, anak kedua ni biasanya lain dr yg lain..special skit kan?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 22:41


assalamualaikum... ana pun anak ke dua jugak.. dr 4 beradik... yg paling best ana sorang perempuan.. alhamdulillah

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-03 21:17


Saya bukan anak kedua tapi adik-adik saya panggil saya ANGAH.......saya anak keempat.......tapi dah lekat gelaran tue

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-10-03 15:14


anak kedua ...air..biasanya sejuk dan dan menyubur tanah dan tak garang. anak ketiga yang biasanya garang sebab api. anak pertama tanah dan anak keempat angin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 01-10-03 17:15


Assalammualaikum...
sy pun nak bg tau...sy anak yg kedua...
adik2 sy semua takut kat sy.sbb sy ni tegas sikit..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

izzatun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 883
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-11-03 21:49


nisa' pun anak kedua juga..dari 4 orang adik beradik...actually,5 sebenarnya...tapi sorang abang nisa' meninggal...so,nak pendekkan cerita....nisa' pun tergolong dalam angah gantilah jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzatun_nisaProfil   Hantar PM kepada izzatun_nisa   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-03 09:20




ana pun 'angah' juga anak kedua dari 3 beradik...anak buah panggil "pak ngah"....macam dah tua lak...he he he....

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-11-03 10:27


Ana pun anak ke 2 dari 3..sama dgn aza, perantausepi & soutul_jihad...atas ana kakak dan ade sorang adik lelaki..tak dinafikan anak second ni pendiam,sensitif, garang dan panas baran...tapi itupun mengikut keadaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-03 11:11


assalamua'laikum... act ana anak keempat...tapi,,, ana nakbagi komen juga..daripada pemerhatian ana terhadap kakak ana..kakngah...
,mmm dia nie boleh dikategori garang juga...tapi bertempat... baik hati sgt2...dan yg paling ketara manja sgt ngan famili bukan dengan mak jer...adik2 nyer skali.. nampak sangat dia anggap adik2 nyer yg lain sbg kakak atau abangnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

ladyberz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1453
Posting: 52
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-03 11:21



saya anak kedua dr enam...
garang ker...ada gak kot,tp bertempat r...
ntah r...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

Aswan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 929
Posting: 25
Dari: Muka Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 14:55


Saya anak ke - 2 drpd 3 beradik. Tiga2 nya lelaki. Rasanya anak ke-2 nie mudah mengalah dan suka memendam rasa, tul ke tu. Sbb saya mcm tu lah. GARANG... aderlah sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AswanProfil   Hantar PM kepada Aswan   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 16:27


Saya anak ke 2...

Anak ke dua ni, jenis tabah sikit kut...
entahlah... yang nyata nyer anak kedua ni ialah anak kedua yang dilahirkan... he he
tak gitu..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-11-03 16:42



saye pun anak kedua.
nak kate garang tak juge,cume tegas sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

Sab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3805
Posting: 30
Dari: TTDI

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 21:13


ana pon anak ke-2 gak...drpd 5 org...garang tu ofcouse la...garang pon baik gak...hehe...garang pon garang la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SabProfil   Hantar PM kepada Sab   Quote dan BalasQuote

hamtaroo
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5318
Posting: 13
Dari: negeri segala buah2an

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-03 00:14


saya pon anak kedua dr 3 beradik..
seorg abg dan seorg adik lelaki..
ha ha ha mmg garang !!
mereka panggil saya singa!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamtarooProfil   Hantar PM kepada hamtaroo   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-11-03 10:14


assalamualaikum....
ana pun anak kedua...tapi bukan angah laaaa coz ana ni anak yg bongsu.. hehehe!!!ana rase betul le anak kedua mmg garang tapi baik!!!hehehe...betul...ini berdasarkan pemerhatian ana...sepupu ana kebanyakannye cam tuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-03 11:23




Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

nur_arrisy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1776
Posting: 41
Dari: Bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-11-03 20:22




-ANA PUN ANAK KEDUA(ANGAH)...DRP 5 BERADIK
-SEORANG ABANG DAN 3 ORG ADIK LELAKI.SO,ANA NI ANAK PEREMPUAN TUNGGAL LA DALAM FAMILY.

-----------------
Nafsu meengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmunya dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_arrisyProfil   Hantar PM kepada nur_arrisy   Pergi ke nur_arrisy's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 21:11


assalamualaikum.........
ramai gak anak ke2 yek.....
ana anak ke2 drpd 6 org
atas ana akak
bawah adik pompuan dan 3 lagi bawah laki


-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

pyee
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2003
Ahli No: 2983
Posting: 11
Dari: kk

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-12-03 12:41


Kawe pun same..ank ke2..tp ke2 ganti,,,
ikut satu kajian le, anak ke2 ni byk kelebihan..antarenye..dia suke berdikari & buat hal sendiri...satu lg dia suke bagi pertolongan kat org lain...so renung2kan lah kite yg rase pangkat angah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pyeeProfil   Hantar PM kepada pyee   Pergi ke pyee's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 02-12-03 12:49


saya anak kedua dalam kuarge...tapi tak panggil angah la,panggil akak je!Ada 5 beradik yang sulung abang saya,pastu ada 2 adik laki dan sorang adik pompuan...tak ramai sangat la kuarga saya tapi meriah!Syukur Alhamdulillah...ada kuarge yang bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-03 11:28




ramai gak anak ke2 yer....dan ana adalah salah seorang daripadanyer... ana nie memanglah garang skit..tapi baik tau.....

p/s: betul kerr...anak kedua nie suka mengajuk...coz ana pun suker mengajuk gakss

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-12-03 16:46




ini dia abang ngah dah datang. ramai gak abg ngah & kak ngah kat sini ye. sesapa yg rajin tu...buat la list utk angah2 kat sini. x dinafikan byk perspektif ttg insan yg dipanggil angah ni. klu nak diceritakan byk sgt.....ye x? tp bole dikatakan angah ni tergolong dlm personaliti yg baik gak.hehehe... malas nak citer byk2, nanti org cakap masuk bakul lak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-12-03 17:59


...
Saya pun anak ke2 dr 6 adik beradik
Saya nie rasanya t'golong dlm golongan `garang' jugakla...tp kdg-kdg cerewet(sukakan kekemasan) [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-12-03 15:31



ana pun anak kedua dari 4 adik beradik......
pertama kakak dan yg seterusnya HERo² belaka......
pangkat angah nie memang garang.......
ana pun tegas dlm meneliti sesuatu hal.....
baik teman istimewa atau lain²




[ Posting ini telah di edit oleh: pLatipus pada 2003-12-28 16:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

mentarihidup
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6012
Posting: 48
Dari: BUMI TUHAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 16:40



Salam Ukhwah .......
Rasanya garang(bertempat),tegas dan pendiam tu mmg betul tuk status anak yg kedua.....
sebab apa......??????!!!!!!!
Sebab ana pun anak kedua gak.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentarihidupProfil   Hantar PM kepada mentarihidup   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 16:45




sy berstuju dengan mentarihidup
setakat yg sy kenal..camtula

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-01-04 00:31



Saya anak ketiga daripada enam adik-beradik. Garang tak de la sangat.Tapi jadi anak tengah ni bagus dia boleh dikatakan pendamai apabila adik beradik yang lain gaduh.macam saya baik dengan semua tak kira abang, kakak dan adik-adik. Siap jadi perunding kepada abang dan kakak dan penasihat buat adik-adik. Umi pun seg meluahkan perasaan kat saya jika ada apa-apa yang tak menyegkan hatinya. Jadi tanggungjawab saya cuba betulkan kesilapan yang dibuat oleh adik-beradik lain kira macam slowtalk dengan mereka.

[ Posting ini telah di edit oleh: norhanan pada 2004-01-03 00:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

zura04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5325
Posting: 56

Kedah  


posticon Posting pada: 03-01-04 00:44




emm Lynna kita sama laa..ana anak kedua dr 6 org adik beradik..emm.kita nie bukannyer garang x bertempat..tapi tegas.sometimes nakal gak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zura04Profil   Hantar PM kepada zura04   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 03-01-04 01:04



Saya pun anak kedua daripada empat adik beradik.
Yang pertama abang dan yang bawah dua orang kembar adik perempuan. Nak kata garang tu entahlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-01-04 14:11


assalamulaikum.........
saya pun anak ke2 drp 4 adik beradik...........
anak perempunan tunggal lak tu.
dengar cerita anak ke2 ni degil ker?
betui ker?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-01-04 14:50



memang anak kedua nie garang tetapi bertempat, kadang-kala anak kedua nie nakal melampau(kadang² la), anak kedua juga pendiam bila tiba masa untuk diam dan kecoh bila ada masa terluang(mengikut sifat ana la) anak kedua juga lebih mempunyai rasa bertanggungjawab dalam segala aspek kerohanian atau sebagainya......
Itu adalah sedikit daripada apa yg ana nampak dlm diri ana dan org lain
**anak kedua nie banyak bersifatkan Emosional sikit betulkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 30-01-04 16:24


..
saya pun anak kedua daripada 5 org adikberadik..
well...mmg tak dinafikan, anak kedua ni garang, tapi bertempat..bukannya marah membuta tuli!!
saya sokong pendapat pLatipus...
apa yang ditulis, benar belaka.. menurut apa yang saya perhatikan pada diri saya dan org lain...
nak tambah lagi satu...dalam sesetengah keadaan, anak kedua ni sangat degil... tapi degil2 dia pun baik juga...

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

nabsyaz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6070
Posting: 98
Dari: Bandar baru bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-01-04 22:42


sy ank ke-2 gak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabsyazProfil   Hantar PM kepada nabsyaz   Quote dan BalasQuote

aisyah_nurdiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 501
Posting: 43
Dari: Gombak, Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-01-04 23:18


Ana pun anak kedua gak.. Manja sikit.. Sebab jarak ana dengan adik ana lebih kurang 13 tahun... So, antara tu lama jugak la manja ngan mak ngan ayah...

-----------------
Keikhlasan datang dari hati yang suci....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_nurdiahProfil   Hantar PM kepada aisyah_nurdiah   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 30-01-04 23:31


akum sume... saye ni aak ke 2 gak... hmmm.. nak kate sifat anak ke 2 ni.. klo mase kecik dulu yer kot.. agak garang..pendiam. tapi bile dah besar ni, susah plak nak marah... tataula pesal.tapi org kate anak ke 2 ni selalunyer lebih pandai amek keputusan dari anak pertama..yeke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 30-01-04 23:55


hmm..tak tau lah tu...
yg pastinya, anak kedua ni mmg best!!!
betul tak??

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-04 15:31


, saya jg anak kedua.... tapi tak dipanggil angahlah, mak panggil guna nama. ..... garang sikit jerlah tp paling faham perasaan adk2...rasa2nya anak kedua ni lebih banyak kena bersbaar kan????

[ Posting ini telah di edit oleh: amirah pada 2004-02-14 15:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

budak_kembar
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6171
Posting: 14

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-04 15:46


[LIST]

sy pon anak ke2.tp kembar
kira no 2lah tu dari 7 org adik beradik (7 org 6 kali)
sapa kata anak ke2 ni garang....
rasanya anak ke2 lbh berdikari n matang dr anak 1 n bongsu....ye tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_kembarProfil   Hantar PM kepada budak_kembar   Pergi ke budak_kembar's Website   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-04 11:36


, lebih beridkari?????betul jg, kadang2 rs lebih lg tanggungjawab jd anak kedua berbanding anak yg sulung...apa pun yg apstinya anak ke dua seorang yg sgt memahami, sayangkan keluarga dan inginkan adik2 bahagia + berjaya dunia malahan Akhirat jg... ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 02:35




ana anak kedua jugak dari 6 bersaudara.. sorang kakak, sorang adik laki, dan 4 adik² yang comell!!
windunyer dorang..

tapi, ummi,ayah,kakak, nenek,atuk sumer lah yang lebih tua dari ana, panggil ana 'adik'.. ana pun tak tau ape kisah disebaliknyer..

-----------------------------------------------------------
mentarihidup

Posting: 2003-12-28 16:40
--------------------------------------------------------------------------------

Salam Ukhwah .......
Rasanya garang(bertempat),tegas dan pendiam tu mmg betul tuk status anak yg kedua.....
sebab apa......??????!!!!!!!
Sebab ana pun anak kedua gak.........
----------------------------------------------------------

ana rasa, kalo garang (bertempat) tu betul kot.. tapi pendiam tu ana tak bape setuju.. sebabnyer ana nih kalo bercakap, sumernyer ana langgar.. tak de kome tak de full stop.. tetiba je semput.. keskeskes...


pLatipus
Posting: 2004-01-30 14:50
--------------------------------------------------------------------------------

memang anak kedua nie garang tetapi bertempat, kadang-kala anak kedua nie nakal melampau(kadang² la), anak kedua juga pendiam bila tiba masa untuk diam dan kecoh bila ada masa terluang(mengikut sifat ana la) anak kedua juga lebih mempunyai rasa bertanggungjawab dalam segala aspek kerohanian atau sebagainya......
Itu adalah sedikit daripada apa yg ana nampak dlm diri ana dan org lain
**anak kedua nie banyak bersifatkan Emosional sikit betulkan?

------------------------------------------------------------------------
ermm... ana sokong platipus.. berdasarkan pemerhatian ana terhadap sepupu2 ngan diri ana sendiri.. banyak jugak yang betulnyer..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-02-04 01:47




Ramainya angah-angah kat sini.Apa habaq semua. Ana pun nak join gaks la sbb ana pun anak ke-2, angah la. Tapi panggilan angah tu jarang digunakan sbb dah biasa dgn panggilan pangkat yg lain cam kakak/ abang...iye dok??.

Ana pun setuju ngan pendapat antum sume. Angah ni sebenarnya mengambil berat sbb tu la kadang2 tu nampak macam garang.Mungkin adik2 nampak macam angah ni suka mengongkong tapi itu la tiap org fikirannya b'beza.

Depa ni mungkin susah sikit nak tunjuk kasih sayang kot tapi memang depa ni sayang gilerr++baik.

Angah ni kadangkala amek tempat Along, kira cam jadik penolong kanan/pembantu dlm membantu family/adik-beradik. Sampai sesetgh tu dah jadik Along pulak.Cayalah...

Pada pemerhatian ana,angah-angah ni memang suka b'cakap--kebykannya la yg ana kenai.Yg senyap tu senyap la, tapi kalo yg jenis suka b'cakap ni....org yg baru kenai pun depa boleh dok melawak.

Kadang2 tu timbul gak rasa cemburu kat adik2. Ye la bila dah ramai adik-b'adik,mak ayah jarang sgt nak amek berat pasal depa ni.Jgn la rasa macam tu sgt k.

tah,pepandai je wat teori sendiri. kalo ada tu mungkin kebetulan kita memiliki sifat yg sama walaupun tak serupa.

wallahua'lam.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

balkis
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7477
Posting: 6
Dari: sabak bernam

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-04 22:12


hem ramai gak ye anak kedua kat sini... saya pun anak ke-2 gak tp taklah panggil angah but panggil kakak.. he..he..
pasal garang ke tak anak ke- 2 nie rasanya garang sikit je tp tanggungjawab lebih kut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For balkisProfil   Hantar PM kepada balkis   Pergi ke balkis's Website   Quote dan BalasQuote

amiera
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7597
Posting: 4

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-02-04 23:12


akum..ana anak kedua drpd 6 adik beradik..kira angah la tu..pandangan mengenai angah garang tu maybe betul sebab ana lebih garang drpd kakak ana yg 1st...tapi takder laa sampai makan org..cuma garang lebih sket jer..dah along takdek kat umah(sbp) ,analah yang kena jadi kakak sulung skali...adik-adik tuh kalau dah buat hal,mestilah kena larang sket-sket..tiga org sederet lelaki.cuma yang bongsu 8 bln perempuan..yg lelaki tuh , activities diorang ,tahu-tahu lah ...kaum adam...
Buat angah-angah semua yang mengaku garang,banyakkan bersabar dalam menghadapi kerenah adik-adik kita...

-----------------
diera

Bookmark and Share

    


  Member Information For amieraProfil   Hantar PM kepada amiera   Pergi ke amiera's Website   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 02:46


Assalammualaikum...
wah saya pun anak ke 2 gak dari 5 org adik-beradik yg sulung pompuan yang last pun pompuan... 3 lelaki2 kat tengah kene apit..
anak ke 2 nie garang... betul2 sokong.. saya nie garang tau .... hehe hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-04 14:57


perhatian kepada abg ngah & kak ngah semua. harap anda semua boleh teruskan posting dlm kelab ukhwah utk topik ni. tujuannya utk meramaikan ahli dlm kelab yg dh diwujudkan tu. so, bagi yg terbaca posting saya ni...faham2 je la. saya nak tgk berapa ramai abg ngah & kak ngah dlm komuniti ni. harap dpt kerjasama semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 15:02


saya jugak anak kedua dalam 6 adik beradik..atas saya kakak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

faizah_85
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4547
Posting: 13
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 29-02-04 21:01


assalamualaikum.....saya ni ingin memberitahu bahawa saya ni anak ke 2 dari 5 beradik.Saya ada seorang abang , seorg adik perempuan dan 2 orang adik lelaki......

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizah_85Profil   Hantar PM kepada faizah_85   Quote dan BalasQuote

ukay_gurl_14
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 801
Posting: 71
Dari: Somewhere i belong..from Allah

uk  


posticon Posting pada: 03-03-04 07:02


to whom dat gave salam..
i'm da second child in my family too which they called me 'k.ngah' such a nice nickname...erm,now..i have to b da older one as my sister had gone back to Malaysia..was kinda sad sumtimez being tha second from 6. Now i could feel da pain n stress dat 'along' had been in.i've got da experience really.It's not dat hard,only..we've got to take da blame for some reason which makes me blur but then i realise,that's how the life work ..hv to be patience bout it ...being k.ngah is still da best 4 me

-----------------
:~íΜΡĩąňķāŠĨĦ~:
||Lif3 is An Act Of Art,It works by those who lives in it||

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukay_gurl_14Profil   Hantar PM kepada ukay_gurl_14   Pergi ke ukay_gurl_14's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 08:11




Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa anak kedua 'angah'

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24868 saat. Lajunya....