Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: Cara Pemanduan Kereta yang Teruk


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» Cara Pemanduan Kereta yang Teruk

Please Mendaftar To Post


Oleh Cara Pemanduan Kereta yang Teruk

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 07:36




apa khabar semua? anyway bagi ana kan paling tak suka bila memandu ialah apabila kenderaan di depan tu masuk lane kita tanpa signal. tak tahu beri signal ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 16-04-04 14:59


yg tu mmg geram....
tah pape tah...
kalo org tak de kat belakang tak pelah kalo tak bagi signal...kan..kan..kan...

Nih dah la nak potong line org...then tak bagi signal, mmg tak skolah memandu betul!

Tapi rasenye yg slalu buat gitu org laki kot...sebab depa rase depa dah expert! jgn marah...

Kalo org pompuan pulak kot...bukan nak kate lah kan...tp kekadang tuh...macam tak larat nak tekan minyak...padehal, jalan clear je...isk isk isk sabo je la akak! Tapi tak sumer kot, ader jugak org laki yg bawak keta gitu...kan...kan...

My mom pernah kate, waktu tu kitaorg mmg nak cepat...tp yg cik kak kat depan tu, bawak kete ngalahkan kure² (eh! tak lah acah je...), my mom kate kan...baik jalan kaki dah tentu lambat sampainye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 20:25


diorg tuh beli kereta je pandai, t5api sistem signal x belajar, yg tau nak cepat dan main redah jer.....klu accident barulah, nak salahkan org tu org ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

ayim
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12114
Posting: 4
Dari: kuala lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-04 04:58


susah sangat hon jer orang tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayimProfil   Hantar PM kepada ayim   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 11:42




Hon...Hon...Hon...Hon...sampai orang tu tensen dengan kite...




-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 11:28


tak suka orang duduk cucuk2 belakang.. agaknya kalau break emergency apa akan jadi? adui lah.. dalam hati,apa agaknya yang mereka nak? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 12:22


lampu signal tak geti pasang
kalau sayangg sangat nak pasang.. bungkus dengan kotak berikat riben, simpan dalam lemari. dok tayang2 kat kereta nanti rosak.. kan susah..

lampu xenon/ tinggi
jika beria sangat nak tolong orang yang pandu kereta depan.... apa kata belikan org tu satu lampu lagi. tak payah lah nak pasang yang terang-terang beno.. sakit mata kita jadinya. lampu treler pun tak sekuat/tinggi tu

kuat mencucuk
selepas ini.. pasang satu rantai.. taarik semua kereta yang dirasakan lembab dari kereta sendiri.. ok tak..? tolong menolong amalan mulia...

duduk dua lane
err... saya punya cukai jalan boleh bayo sendiri.. tapi Kalau nak tolong baya pun OK. saya suuuka saja

menghimpit tanpa signal untuk masuk lane.
ni mesti waktu sekolah tak pernah kena ketuk dengan cikgu ni.tak mengapa... alang2 tak geti beratur.. saya pun tak geti juga nak duduk jejauh dengan kereta depan...

**alang2 masing-masing sekarang jenih tak boleh kena tegur.. asyik nak melenting saja.. jadi.. sesama lah kita bersabar dengan sikap ego masing-masing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 28-11-08 15:14


Pada 28-11-08 12:22 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

lampu signal tak geti pasang
kalau sayangg sangat nak pasang.. bungkus dengan kotak berikat riben, simpan dalam lemari. dok tayang2 kat kereta nanti rosak.. kan susah..

lampu xenon/ tinggi
jika beria sangat nak tolong orang yang pandu kereta depan.... apa kata belikan org tu satu lampu lagi. tak payah lah nak pasang yang terang-terang beno.. sakit mata kita jadinya. lampu treler pun tak sekuat/tinggi tu

kuat mencucuk
selepas ini.. pasang satu rantai.. taarik semua kereta yang dirasakan lembab dari kereta sendiri.. ok tak..? tolong menolong amalan mulia...

duduk dua lane
err... saya punya cukai jalan boleh bayo sendiri.. tapi Kalau nak tolong baya pun OK. saya suuuka saja

menghimpit tanpa signal untuk masuk lane.
ni mesti waktu sekolah tak pernah kena ketuk dengan cikgu ni.tak mengapa... alang2 tak geti beratur.. saya pun tak geti juga nak duduk jejauh dengan kereta depan...

**alang2 masing-masing sekarang jenih tak boleh kena tegur.. asyik nak melenting saja.. jadi.. sesama lah kita bersabar dengan sikap ego masing-masing..
penat2 saja engineer kereta tu cipta lampu signal tapi ada juga yang tak tau guna....

lagi satu tak suka org potong Q, kita dah lama beratur dia boleh himpit pula depan kita nak masuk... rasa2 nak pecah2 saja kepala org tu. pernah juga tengok driver perempuan macam tu..... kalau lelaki tak apa juga sebab lelaki (tak semua) perangai buruk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 15:39


pusing saja ikut suka hati..
tanpa beri isyarat dulu...
dia ingat jalan tu milik dia seorang ke???
orang lain bayar cukai jalan juga ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 18:47


langgar saja dengan backhoe....
abeh cerita

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-11-08 00:15


salam, memang mereka beli kereta tak dapat pakej sekali dengan lampu isyarat agaknya.. kasihan mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

nurkekasih
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 30716
Posting: 8
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 08:33


ada pemandu yang tak sabar dan asik nak memotong tanpa fikir risiko di hadapan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkekasihProfil   Hantar PM kepada nurkekasih   Pergi ke nurkekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 11:43


Kalau kereta kuat menyucuk ni...
saya dah nampak satu solusinya

pastikan jarak kereta selamat... dalam setengah depa pun jadi lah. tekan brek banyak-banyak kali(jangan tekan habis. melambung karang)

so far yang saya buat memang kereta tu akan menjauh. tak pun, menggelupur langgo border.

-selesai-

**ni duduk kat lorong KIRI pun nak menyucuk.. sombong tak bertempat sungguh!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 13:40


saya pula rasa teruk bila memandu dijalan 80km/j dibelakang kereta yang dipandu 50km/jam. Terutama ketika dalam perjlnan ke tempat kerja. inikah maksudnya pemanduan berhemah ?? saman sering dikeluarkan untuk pemandu yang melebehi had laju....tapi pemandu yang terhingut-hingut 'berlenggang kangkung' kat jalanraya tak ada nak saman pula.
jalanraya memang bukan tempat berlumba tapi jangan lah slow sangat buat macam jalan mak ngah depa....kan menyusahkan pengguna lain juga...

saya kalau jumpa pemandu macam ni rasa macam nak turun saja pergi tanya " incik ni pandu kereta ka naik unta??.... " :malu:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 13:48


jangan begitu....

waktu mula-mula drive dulu takkan lah tak pernah drive slow begitu....?

apa pun.. Kalau drive slow di lorong laju... adalah lebih baik dilanggo saja.

bio padan muka sesama... dahhh memasing tak geti mengalah kan....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 13:53


Pada 04-04-10 13:48 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

jangan begitu....

waktu mula-mula drive dulu takkan lah tak pernah drive slow begitu....?

apa pun.. Kalau drive slow di lorong laju... adalah lebih baik dilanggo saja.

bio padan muka sesama... dahhh memasing tak geti mengalah kan....



kadang yang memandu santai tu saja nak nyakat kita.....terutama dreba lelaki lah.....kalau nampak kita macam 'nak cepat' depa lagi lah buat selamba...menyandar bawa kereta macam nak lena....

selalu kalau nampak dreba perempuan depa pandang 'rendah'...bila kita potong saja masa tu lah mula nak speed berderum potong kita semula....

ego lelaki terbawa-bawa sampai ke jalan raya....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 04-04-10 16:51


Pada 04-04-10 13:40 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula rasa teruk bila memandu dijalan 80km/j dibelakang kereta yang dipandu 50km/jam.

saya kalau jumpa pemandu macam ni rasa macam nak turun saja pergi tanya " incik ni pandu kereta ka naik unta??.... " :malu:



mak aih... garangnya!!!
tidak semua ada kemampuan beli kereta baru. Ada sesetengah kereta nak bawa 60kmj pun semput, maka tolonglah bertimbangrasa kepada kami yang hanya mampu pakai kereta lama sahaja. Ada juga yang pattern drive sentimental saja. Lagi kalau dah letih sangat balik dari kerja. Atau balik dari makan malam, perut dah buncit kekenyangan, bawa 60kmj syok sendiri saja.
Memang jika follow kereta slow ni, kadang-kadang menduga kesabaran. Pada saya sebaiknya jadi orang yang bertimbangrasa, jangan buat orang susah dek sikap selamba kita. Cuma saya tak boleh terima orang yang kutuk lori pandu perlahan, kerana lori memang kena pandu perlahan. Rasanya orang begini menongkat langit layaknya, tak sedar beras, gula, kotex, ikan semua lori yang supply kepada kita. Kekadang kasihan juga pada abang2 lori yang terhimpit antara muatan dengan saman JPJ, bukan mudah mencari sesuap nasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 17:47


!!! QUOTE !!!

mak aih... garangnya!!!
tidak semua ada kemampuan beli kereta baru. Ada sesetengah kereta nak bawa 60kmj pun semput, maka tolonglah bertimbangrasa kepada kami yang hanya mampu pakai kereta lama sahaja. Ada juga yang pattern drive sentimental saja. Lagi kalau dah letih sangat balik dari kerja. Atau balik dari makan malam, perut dah buncit kekenyangan, bawa 60kmj syok sendiri saja.


tidaklah garang sangat pun...cuma rasa bengang bila ada pemandu yang kurang asam....sengaja melambatkan kenderaan tanpa mempedulikan kenderaan lain belakang.

bukan isu kereta baru atau kereta lama...setakat 80km/jam tu kereta lama pun masih boleh 'menderam' rasanya.

kalau dah kenyang perut buncit kekembungan memang kurang selesa memandu...tapi buat jalanraya macam tilam sendiri dan hanyut semacam saja memang nak kena high beam lah tu..'

!!! QUOTE !!!

Memang jika follow kereta slow ni, kadang-kadang menduga kesabaran. Pada saya sebaiknya jadi orang yang bertimbangrasa, jangan buat orang susah dek sikap selamba kita


siapa sebenarnya yang lebih tak bertimbang rasa ?? ..apa terjemahan bagi timbangrasa dijalanraya??....tak mematuhi peraturan had laju itu lah yang tak bertimbangrasa....80km/h tapi bawa 50km/h...haaa tu yang tak ada timbangrasa dan buat org lain susah dengan sikap selamba rock kita ....

mungkinkah juga wuzara ni jenis yang memandu kereta macam naik unta tak?.... tanya saja...bukan nak berdebat ya..


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 04-04-10 20:35


Pada 04-04-10 17:47 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



siapa sebenarnya yang lebih tak bertimbang rasa ?? ..apa terjemahan bagi timbangrasa dijalanraya??

mungkinkah juga wuzara ni jenis yang memandu kereta macam naik unta tak?.... tanya saja...bukan nak berdebat ya..



Bertimbangrasa maksud saya, kita menyesuaikan halaju pemanduan kita mengikut keadaan trafik. Kalau sengaja bawa 50kmj sampai jujuk kereta kat belakang, saya kira itu kurang bertimbang rasa. Begitu juga yang nak memandu laju dalam keadaan trafik agak sibuk, pun sama.

Saya nak berkongsi pengalaman memandu di Sabah. Lebih kurang seminggu saya memandu ulang alik dari hotel ke tapak kerja, lebih kurang 40km sehala. Seorang sahabat terlebih dahulu bagitahu, kena sabar dengan pemandu2 yang memandu perlahan hingga jem panjang. Memang saya rasakan. Aduhai dengan jalan yang sempit dan berbukit-bukit, memang sukar nak memotong. Mungkin suasana yang relax menyebabkan ada yang memandu slow motion saja, hihi..

140kmj... macam naik unta ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 21:56


!!! QUOTE !!!

140kmj... macam naik unta ke?


wah lawan tokey nampaknya...

dari gaya ceritanya seperti memandu kereta lama...
tapi kalau drive 140km/h tu agak keterlaluan saya rasa....boleh terburai enjin kereta. Sebulan 2, 3 kali servis pun belom tentu sejahtera kereta tu...

seeloknya kereta lama ambil lorong kiri saja....tunjukkan rasa timbangrasa kita kepada pemandu kereta baru...

ishh akak cukup marah lah kalau kereta lama pun nak racing kat lorong kanan... :lucu:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 22:40


lama bukan sebarang lama.. silap-silap boleh terbang ke bulan... ehehehe

tapi Kalau kereta baru.. siap ada 'tempat jemur kain' kat belakang tu.. Kalau bawa slow... memang tu nak carik pasal lah dengan kereta lain.. tak pun ada tengah sibuk 'projek lain' kat dalam kereta..

apa pun.. banyak-banyak saya KOMPEM HANGIN Kalau ttgh jem.. kita duduk line kanan (nak cepat), org depan terlebih 'murah hati' kasi org lane slow potong depan berbijik2 kereta... waktu tu semua tingkap kena center lock... lepas itu beri hon 2-3 kalik..Kalau tak paham juga bahasa.. kompem ada barang dalam kereta ni terbang hinggap ke body kereta depan tu....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 05-04-10 13:32


yang baru ni aku terjumpa org paling kreatif kat malaysia, lampu signal warna putih, tak tahu lah mana dia belajar warna tu boleh nampak pada siang hari......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-10 14:06


yang paling bengang, pemandu yang bawa kat lorong belah kanan dengan halaju 50 km/j selepas itu bila kita overtake, tengok-tengok dia tengah korek hidung.dah lah menyusahkan org, tak senonoh pulak itu


-----------------
abu muadz


Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:14


marah betul savy merah pagi tadi... agak-agaknya pemandu savy merah tu join ukhwah ke tidak..huhu

saya tak perasaan, tengok side mirror dah tak ada kereta.. bagi signal nak masuk line kanan...rupanya kereta tu betul-betul dekat belakang kita...

nyaris2 dah.. mujur sangat tak accident..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syedzai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.04.2010
Ahli No: 39679
Posting: 77
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-10 14:51


1. Belok tak bagi signal
2. bawa terlalu slow di lane kanan
3. Motor yang suka mencelah kiri dan kanan dengan laju
4. Mat rempit ! (aku memang anti dengan puak-puak ini)
5. Kereta/motor yang keluar dari simpang dengan perlahan walaupun dah nampak kita tengah menghampirinya.
6. Orang yang langgar traffic light

Huh... lega-lega. Itu sahaja setakat ini...


-----------------
Visit my blog: http://syedzai.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedzaiProfil   Hantar PM kepada syedzai   Pergi ke syedzai's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-10 19:30


Pada 05-04-10 14:14 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

marah betul savy merah pagi tadi... agak-agaknya pemandu savy merah tu join ukhwah ke tidak..huhu

saya tak perasaan, tengok side mirror dah tak ada kereta.. bagi signal nak masuk line kanan...rupanya kereta tu betul-betul dekat belakang kita...

nyaris2 dah.. mujur sangat tak accident..



normal sebegitu...

adakala 'ia' terjatuh dalam 'titik buta @ blind spot' mata kita... tu pasal banyak kereta pakai cermin ciput kat cermin sisi tu...

alhamdulillah Persona bebetul menggunakan cara pemanduan ibarat lotus... banyak kali menyelamatkan saya dari menghentam kenderaan lain mahupun melenyek manusia yang melintas.

** tambahan
beria overtake, lepas itu bawa slow.siap main-main brake lagi. rasa macam kecik... saja kereta tu kat depan. sebaik lah fikir.. Kalau langgo dengan aku2 sekali penyek. Kalau tak.... ishhh...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099605 saat. Lajunya....