Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 12 jam 41 saat yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: perempuan yang patut dijauhi...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» perempuan yang patut dijauhi...

Please Mendaftar To Post


Oleh perempuan yang patut dijauhi...

nurnilam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2668
Posting: 49
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-04 12:25


Pesanan Untuk Lelaki

“Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah, dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang baraqah dan yang syadaqah.”

Wanita Ananah: banyak mengeluh dan mengadu dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit.

Wanita Mananah: suka membangkit-bangkit terhadap suami. Wanita ini sering menyatakan, “Aku membuat itu keranamu”.

Wanita Hananah: menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain.

Wanita Hadaqah: melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya.

Wanita Baraqah: ada 2 makna, pertama yang sepanjang hari mengilatkan dan menghias mukanya, kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagianya.

Wanita Syadaqah: banyak cakap tidak menentu lagi bising.

Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurnilamProfil   Hantar PM kepada nurnilam   Quote dan BalasQuote

kembangSeri
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8303
Posting: 9
Dari: kelate

germany  


posticon Posting pada: 11-04-04 12:37


Dijadikan wanita
dari tulang yang bengkok
untuk diluruskan oleh lelaki, ttp...
kalau lelaki sendiri yang tidak lurus


Bookmark and Share

  


  Member Information For kembangSeriProfil   Hantar PM kepada kembangSeri   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-04-04 16:27


"Jangan kau kahwini perempuan yg berbau dan tak pandai pakai deodorant...."esp bila nak naik Bas...."

p/s:heheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 20:13


"..jugak perempuan yang suka MEROKOK..!"

-katakan TAK NAK pada merokok !!



Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 13-04-04 21:50


dan....
"Jauhilah LELAKI yang MEROKOK !!! "

Bookmark and Share

  


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 22:29



dan yg tak hensem takdelah, lelaki yg baik utk perempuan yg baik.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 16-04-04 12:02


herm berjaga2lah,gurau-gurau gak tapi takut nanti kita yg dapat wanita jenis itu..ingat sebelum kene

Bookmark and Share

  


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-04 17:47


wanita kan teman lelaki. sbb itu hawa diciptakan untuk menemani adam!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-04 17:47


wanita kan teman lelaki. sbb itu hawa diciptakan untuk menemani adam!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

puteri_nur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6112
Posting: 26
Dari: Bumi Allah yang luas

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 17:34


lelaki yang baik hanyalah untuk wanita yang baik..... dan begitulah sebaliknya

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteri_nurProfil   Hantar PM kepada puteri_nur   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 22-04-04 23:40


perempuan yg hipokrit dan tidak menjaga kehormatan diri. Apa-apa pun Allah yg menentukan segala-galanya.. Jangan pulak perempuan yg tak cantik pulak dijauhi. Tak cantik paras rupa tapi cantikbudi pekerti

Bookmark and Share

  


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 12-09-04 13:15


perempuan yang patut dijauhi ialah perempuan yang derhaka pada ibu bapanya, yang suka mengadu domba, tidak tahu batas agama, yang memanipulasi lelaki kerana kecantikan dan kebijaksanaan....



Bookmark and Share

  


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 20:46


insyaALLAH, moga2 ana dan kaum muslimah semua tak tergolong dlm wanita yg 6 tu,
seindah hiasan adalah wanita solehah..

-----------------
islam untuk semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 154
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 01-10-04 21:30


Mudah2an tiada di antara sahabiah di sini yg trgolong dlm golongan tersebut....amiin



Bookmark and Share

  


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 01-10-04 23:22


Quote:

On 2004-04-22 17:34, puteri_nur wrote:
lelaki yang baik hanyalah untuk wanita yang baik..... dan begitulah sebaliknya



cammaner lelaki/wanita yg tak baik nak jadi baik klu dpt pasangan yg tak baik jugak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-10-04 10:29


semoge jodoh saye bukan sebegini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 10:33


apa yang terdapat pada diri pasangan kita tu yang terdapat pada diri kita....fikirkan????

--------------------
wanita yang baik untuk lelaki yang baik.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 11:12




syukran..
atas maklumat ini.
sgt berguna...

takut laaa
jd perempuan yg dijauhi,
lg2 dijauhi drp kasih syg Allah


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

diana_alisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10220
Posting: 112
Dari: Taiping Mali

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 15:58


terima kasih diatas info yang berguna ini..

[ Posting ini telah di edit oleh: diana_alisyah pada 2004-10-13 15:59 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For diana_alisyahProfil   Hantar PM kepada diana_alisyah   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 02:28


hmmm....mudahan2 sume kat sini semuanya baik2.....yg lelaki pun kena tahu jgk....ada tak ciri lelaki yang patut dijauhi???

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111107 saat. Lajunya....