Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 2 hari yang lalu
Martyr: 6 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 10 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: perkataan lazim kaum hawa(bacaan lelaki sahaja)


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» perkataan lazim kaum hawa(bacaan lelaki sahaja)

Please Mendaftar To Post


Oleh perkataan lazim kaum hawa(bacaan lelaki sahaja)

kembangSeri
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8303
Posting: 9
Dari: kelate

germany  


posticon Posting pada: 10-04-04 17:34


" FINE "
Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan
pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya,terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh.


LIMA MINIT
Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.

TAKDE APA-APA
Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini
melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan
pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'.

PERGILAH! (dengan kening terangkat)
Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan
menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'.

PERGILAH (dengan kening biasa)
Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam
beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan
bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk.

MENGELUH YANG KUAT
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna
dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'TAKDE APA-APA'.

MENGELUH YANG PERLAHAN
Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'MENGELUH YANG PERLAHAN' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika
anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas.

OKAY LAH
Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'OKAY LAH' bermakna dia ingin berfikir
panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah
menyakitkan hatinya. 'OKAY LAH' selalunya digunakan dengan 'FINE' bersama 'Kening Yang Terangkat'.

BUAT LAH
Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda
masalah yang besar.

TOLONGLAH
Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'OKAY LAH'.

TERIMA KASIH
Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan
pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK
Ini banyak berbeza dari 'TERIMA KASIH'. Seorang perempuan akan
menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini
menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'MENGELUH YANG KUAT'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'MENGELUH YANG KUAT' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'TAKDE APA-APA'.


Bookmark and Share

    


  Member Information For kembangSeriProfil   Hantar PM kepada kembangSeri   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 19:17



Maaf terbaca....
Tengah fikir ni...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 10-04-04 19:29




hm...
interesting,...dan agak tepat.
ini menyakinkan lagi teori sanada tentang bagaimana girls berpikir.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 19:45


eh..laaa camtu eh? cam untuk pompuan panas baran je..anyway ada la gak sket2..
nak menilai
betul ke tak~
tak tepat 100%
cuba lagi..
takpela..kite bace

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 10-04-04 20:05


hurm...
cam tak caye je....
tak sume camtu kot...
pasti hanya ada segelintir saje...
pompuan pun baik ape..

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-04 11:40


hurm....
ntah rr...lain hati lain perasaan..lain otak lain caranya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

Munajat07
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 6811
Posting: 12
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 20:28


w.b.t.

Emm, mungkin ada yang betul, tapi tak semuanya macam tu kan, sesetengahnya lebih suka memendam saja daripada meluahkannya..

Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Munajat07Profil   Hantar PM kepada Munajat07   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 13-04-04 21:44


Ermmm...iye ker camtu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 21:48



Susah betul ye nak memahami wanita.
Macam2 analisis dibuat dengan sikap wanita.
Rasa wanita ni makin unik dan istimewa..
Tak gitu sahabat2 wanita sekalian..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 14-04-04 01:11


..
herm btulla mcm kata kak hanan
krn mrk dicipta dgn tulang rusuk kiri yg bengkok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

Naina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2004
Ahli No: 8092
Posting: 41
Dari: Neither here nor there

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-04-04 18:01


Quote:

On 2004-04-13 20:28, Munajat07 wrote:
w.b.t.

Emm, mungkin ada yang betul, tapi tak semuanya macam tu kan, sesetengahnya lebih suka memendam saja daripada meluahkannya..

Wassalam.

btul tuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NainaProfil   Hantar PM kepada Naina   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-04-04 22:05


ye ke?
mungkin hanya sebahagian kecil sahaja yang bersikap sebegini...

bak kata pepatah melayu, rambut sama hitam, hati lain lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 12:32


hik hik hik...ramai jugak girls yg baca...ana ingt ker ana sorg jer...risau jugak memula tu...hehe...

terima kasih utk info yg bagus ni...

ana paling suka perkataan FINE...klu ana cakap..budak2 laki tu selalunya akan mengalah...kih kih...

wassalam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 21:08


ada la sama sket dgn ana..
tapi byk yg tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-04 17:51


wanita ungkapan lain maknanya lain! berseni bila berbicara. unik kan wanita.....ehem.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

zaidisharif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6260
Posting: 29
Dari: Malaysia

Sabah  


posticon Posting pada: 19-04-04 19:58




Hmm... pada pandangan saya... benda ni takde faedahnya... bahkan ada buruknya... bila lagi kita nak dengar kata2 ni kalau bukan ketika bersembang dengan perempuan (bagi lelaki)... bukankah itu haram?... jadi mengapa masih nak diamalkan?....

Lagipun bg lelaki yg belum berteman wanita ia mungkin tertarik utk mencari satu bagi bereksperimen... hmm... bukankah bercouple ini langkah pertama ke arah zina?... mungkin ia boleh dibawa kearah perkahwinan tapi kenapa lakukan perkara haram dulu utk melakukan perkara baik dan halal?... fikirkan... para koordinator... dan pengarah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidisharifProfil   Hantar PM kepada zaidisharif   Quote dan BalasQuote

ain_filzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3416
Posting: 207
Dari: bumi rantauan

brazil  


posticon Posting pada: 19-04-04 23:05




kononnya untuk bacaan lelaki saja. sekali ain pun terbaca lah..... oh iyoko???? tak semua pompuan mcm tu... cuma a part ada yg betul lah... but ada part yang tak betul. juz my opinionlah, ok

-----------------
tiada puisi seindah kejujuran tiada lukisan seindah kesetiaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_filzahProfil   Hantar PM kepada ain_filzah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 12:21


walaupun tak semua tapi ade kan????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_solehah2004
Warga Rasmi
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8488
Posting: 12
Dari: UTM skudai

Kedah  


posticon Posting pada: 20-04-04 12:25


emmm ana rasa tak pasti arr samada ni betul or not....
boleh try

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_solehah2004Profil   Hantar PM kepada muslimah_solehah2004   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 22-04-04 15:43


emm... zaman skrg ni mcm2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_nur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6112
Posting: 26
Dari: Bumi Allah yang luas

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 17:40


yer ker????
ntah laa....
kena pikir lelamer nih....

setakat nih tak pernah la lagi terlepas cakap mcm tuh...kecuali....
terima kasih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nurProfil   Hantar PM kepada puteri_nur   Quote dan BalasQuote

kencana_biru
Warga Rasmi
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6768
Posting: 4
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 23:21



erm...pada ana la...org pompuan ni susah nak paham dan agak...penuh misteri...
namunnn...jangan biarkan hidup anda diselubungi misteriiiiiiii.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kencana_biruProfil   Hantar PM kepada kencana_biru   Quote dan BalasQuote

brat2104
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2627
Posting: 13
Dari: ampang

france  


posticon Posting pada: 25-04-04 04:55


masa dpt email ni dari pakcik, sgt la excited. mana kwn yg ada dlm mail list mesti dapat. betul gak apa yg ditulis. pompuan ni suka berkias. laki2 tolong ambik perhatian sikit. tak sumer yang dia cakap tu, dia maksudkan. alert ok?

-----------------
meh la beramai2 meramaikan aspirasi.net (promote tuh!)

Bookmark and Share

    


  Member Information For brat2104Profil   Hantar PM kepada brat2104   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 10:29


Wa'alaikumussalam wrwb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah ketawa umi bila baca . Lepas tu untuk lelaki tetapi wanita juga yang membaca . Agaknya yang lelaki baca tapi tak komen ya . Ap-apapun umi nak tambah sikit -
Wanita tidak gemar dibohongi. Sekali dibohongi akan terluka dan payah untuk sembuh. Tanyalah pada wanita .
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ummunazeh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1381
Posting: 21
Dari: Singapore

singapore  


posticon Posting pada: 25-04-04 12:27



hmm..ana tak rase yg tertulis tuh semuanya betul...psl manusia nih berbeza-beza..cume ana agree ngan ummimq je..
salam

-----------------
It does not do to dweLL in dreams and forget to Live. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummunazehProfil   Hantar PM kepada ummunazeh   Pergi ke ummunazeh's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-04 18:19




Emm... sorila tebaca... tp... rasanyer tak semua pempuan camtu... cam pelikla plak... tu bukan ke namanyer cakap pusing2... pempuan suke cakap pusing2 ke? tapi ana stuju tul ngan ummimq... belajarla menghargai orang lain... jd orang lain akan belajar plak menghargai kite... tak gitu?



-----------------
Beramal kerana Allah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

rutab
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5486
Posting: 47
Dari: Tampin, dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 20:43



ermm wanita ni mmg unik.... tapi ia perlu berpesan sesama sendiri kearah kebaikan kerana nabi berpesan golongan yang banyak masuk neraka adalah golongan wanita.... oleh itu seru lah kepada kebaikan dan jauhi dari kejahatan..... semoga kita berjaya di dunia dan akhirat......



Bookmark and Share

    


  Member Information For rutabProfil   Hantar PM kepada rutab   Pergi ke rutab's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 21:03




kaum wanita memang disifatkan sebagai insan yang lemah seringkali menjadi mangsa keruntuhan moral,lantaran memberi keuntungan kepada golonngan kapitalis...

betapalah hakikat ini terus berlangsung di dalam kehidupan manusia yang serba canggih dan anggun.

Adalah yang nyhata kaum wanita terus sdibelenggu sama ada rela atau terpaksa di dalam kancah yang tidak bermoral.

sama2lah kita wanita merenungkan kembali hikmah kejadian wanita itu sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 28-04-04 23:25


Quote:

On 2004-04-15 12:32, UsTaZaH_CuTe wrote:

ana paling suka perkataan FINE...klu ana cakap..budak2 laki tu selalunya akan mengalah...kih kih...

wassalam



he he he... mengalah? saya suka sgt dgn perkataan 'FINE' ni. biasanya diorang cakap camtu bila dah desperate sgt dan dah tak tau camne nak menang lagik. kalau jd camni saya just sengih dan gelak. Mesti diorang x tau nak kata apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 23:11





soriii..menyelit sikit..

saya rasa ade jugak yang betul...tapi taklah 100%..sememangnya hati wanita ni memang sukar nak diramal..

tapi saya paling suka ucapkan"takde apa~apa"banyak terkandung makna disebalik kata2 ni...hanya empunya diri jer yang mengetahui...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 23:31


Quote:

On 2004-04-25 10:29, ummimq wrote:
Ap-apapun umi nak tambah sikit -
Wanita tidak gemar dibohongi. Sekali dibohongi akan terluka dan payah untuk sembuh. Tanyalah pada wanita .
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq



Betul ummi.. sebab itu wanita sentiasa inginkan kepastian..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 23:55


yer inginkan kepastian!!!!

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-05-04 12:59




tak semua nya macam tu la...sebenarnya perempuan ni susah ditafsir..setengah perempuan macam ni , setengah macam tu...lain sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

afifihafiz
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 8660
Posting: 3
Dari: kepala batas

netherlands   avatar


posticon Posting pada: 01-06-04 23:50


Memang payah nak memahami hati wanita ni..... tapi kita mencuba, betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For afifihafizProfil   Hantar PM kepada afifihafiz   Pergi ke afifihafiz's Website   Quote dan BalasQuote

afifihafiz
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 8660
Posting: 3
Dari: kepala batas

netherlands   avatar


posticon Posting pada: 01-06-04 23:52


Memang payah nak memahami hati wanita ni..... tapi kita mencuba, betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For afifihafizProfil   Hantar PM kepada afifihafiz   Pergi ke afifihafiz's Website   Quote dan BalasQuote

servant
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.01.2004
Ahli No: 6210
Posting: 28
Dari: bdr tun hussein onn

senegal  


posticon Posting pada: 02-06-04 00:33



aik??apsal lg ramai pompuan yg jawab daripada laki2 ek??padahal kat depan tu tulih utk laki2 jer kan..
hehehe..terbukti ler pompuan nih susah nak difahami

Bookmark and Share

    


  Member Information For servantProfil   Hantar PM kepada servant   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 02-06-04 01:10


Wanita, nak kenal tak susah, nak mengekalkan perkenalan itu yang susah. A woman is very delicate. Sekali terluka, selamanya diingat( berdasarkan pemerhatian )
To befriend a woman, u have to befriend yourself first. Know yourself, be true to urself before u want to know more about a woman and before u venture into the unknown realm.
Walau apapun, sifat wanita memang sangat menarik untuk dikaji dan didekati. Betul, kan?




-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

[ Posting ini telah di edit oleh: syafiq86 pada 2004-06-02 01:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

Shazlia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1134
Posting: 35
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-06-04 03:06


Quote:

On 2004-04-19 19:58, zaidisharif wrote:


Hmm... pada pandangan saya... benda ni takde faedahnya... bahkan ada buruknya... bila lagi kita nak dengar kata2 ni kalau bukan ketika bersembang dengan perempuan (bagi lelaki)... bukankah itu haram?... jadi mengapa masih nak diamalkan?....

Lagipun bg lelaki yg belum berteman wanita ia mungkin tertarik utk mencari satu bagi bereksperimen... hmm... bukankah bercouple ini langkah pertama ke arah zina?... mungkin ia boleh dibawa kearah perkahwinan tapi kenapa lakukan perkara haram dulu utk melakukan perkara baik dan halal?... fikirkan... para koordinator... dan pengarah...





Fuiiyooo... Cayalah zaidisharif..!! Ini baru betul penangannya utk mendidik cara Islam. Bg yg berlum berteman @ sedang berteman @ bakal berteman... Awass!! Jgn diambil mudah hal² kecil begini kerna bisa besar bahananya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For ShazliaProfil   Hantar PM kepada Shazlia   Pergi ke Shazlia's Website   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 02-06-04 10:01


....hmmm rase mcm betul je info tu.. hehehe . saye pun suke cakap Ok Fine....terus diam...hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 02-06-04 10:03


saya sokong Shazlia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

ummuhatim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8668
Posting: 40
Dari: kedah,

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 11:12


...

ramai kan kaum hawa yang baca...ana tau ni mesti nak bagi kaum hawa baca sbb tu tulis(bacaan lelaki sahaja)

manusia camtulah dah tak bagi tu yg tu nak buat sgt...

ana cakap ni untuk peringat diri ana gak..dan peringat sahabat2 kita yang lain...

ingat tu...buatla apa yang patut dah...yang tak patut takyah buat...ingat tau!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuhatimProfil   Hantar PM kepada ummuhatim   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 17:48




kita ni memang nak tahu sangat benda yang terlarang..



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-05 09:00



bg ana tak semuanya betul.artikel ni mungkin utk perempuan yg panas baran kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127568 saat. Lajunya....