Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: langkawi


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» langkawi

Please Mendaftar To Post


Oleh langkawi

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 05-06-03 18:39


akum.. nak tanyer korang lah.. aku kener arrange trip pi langkawi.. do aku nak tanyer korang.. kat saner hotel ner yang murah.. kirer budget nyer lah.....
kalu tahu,, respon tau

-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-03 05:28


a'kum.....

hmm..
awak nak motel ke atau hotel..
kalau ramai org tu, saya sarankan motel murah skit..
kat kuah ada motel byk...
lagi satu kalau nak hotel mahal gak la..
kat chenang byk a..
chelet pun murah gak... best pun best..

awak pilih yg mana satu?

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-07-03 23:06


ass

masa saya ke langkawi,saya menginap di hotel sebelah kompleks LADA...tu je kot yg ekonomi sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-10-03 03:09


langkawi mesti best kan..ana belom sampai lagi

-----------------
SaBArLAh DaLAM mUjAHaDAH kERana SaBAR iTU tERLaLU iNdah


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

shaykays
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2003
Ahli No: 5572
Posting: 27

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 10:00


yer..langkawi mmg best!!
sane rase tenang je..
kedai2 at sane lak mcm klasikal je(ala2 mcm konsep bali)
sape yg nasib baik if menginap kat sane,bila tidur malam ada peluang la mimpikan mahsuri!!
hehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaykaysProfil   Hantar PM kepada shaykays   Pergi ke shaykays's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 17:28


ermm.. teringin sgt nak ke Langkawi.. tapi belum ada rezeki lagi la.. ekekekeke..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 11:12




memang seronok ke sana.. lebih - lebih lagi kalau pi island hopping.. dibawanya pergi ke pulau dayang bunting, pulau bahtera (pulaunya bentuk macam kapal) dan lain2 lagi.. sekarang ni kan dah ada kereta kabel.. lagi seronok, bila tengok keindahan alam, rasa syukur kerana dilahirkan dimalaysia, bumi yang aman..
kalau nak cari tempat penginapan, pantai chenang murah sikit, tapi agak jauhla, kena ambil kereta sewa barula boleh pusing2 satu pulau. adalah lebih baik ambil motel, lebih murah dari hotel..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-01-04 12:37




memang sronok g Langkawi..ana cadangkan sesape yg nak cuti2 m'sia, singgah kat langkawi dulu..x rugi pegi sana..kalau pegi sana, jgn lupa naik kereta kabel..pemandangan memang cantik...tang penginapan tu,memang banyak choice kat sana...hotel,motel, shalet, semua ade..tapi kalau ramai, beter dok kat shalet,selesa skit dan murah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 23:42




langkawi nih sayer da pernah gi dah tapi maser kecik2 dulu skolah rendah..aa camtuh lerr..tuh lerrr ingat lagi maserr tgk kubur mahsuri.umah mahsuri..macam2 lagi lerr yang ader,..,
aaa rase2 lain kali kalau ader kesempatan nak gi lerr lagi...seronok cuti2 malaysia nih.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 00:26


saya adalah seorang tour coordinator di sebagus travel & tours kalau nak pergi langkawi boleh lah contact saya amri merican 012-5763420

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

wardahdesa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11835
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 00:44


Langkawi???

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahdesaProfil   Hantar PM kepada wardahdesa   Quote dan BalasQuote

wardahdesa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11835
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 00:44


Langkawi???

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahdesaProfil   Hantar PM kepada wardahdesa   Quote dan BalasQuote

wardahdesa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11835
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 00:44


Langkawi???

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahdesaProfil   Hantar PM kepada wardahdesa   Quote dan BalasQuote

wardahdesa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11835
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 00:48


Langkawi???tempatnya seindah namanya...saya dah pernah sampai ke sana,ta tu pun empat tahun yang lepas...memang mengagumkanlah..bumi Allah yang di panggil pulau tu sungguh menakjubkan...denagn tinggalan2 sejarah yang terdapat di situ..indah sangat!kalau ada kelapangan saya cadangkan berkunjunglah ke sana...tak rugi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahdesaProfil   Hantar PM kepada wardahdesa   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-05 01:18


walaupun saya orang kedah saya jarang pergi langkawi...apapun memang langkawi ni best....tapi langkawi ni pada pendapat saya kalau pergi sehari tak menarik..lebih baik pergi 2 atau 3 hari..barulah kita dapat rasai keindahan dan ketenangan pantai yang diinginkan kita...ada jugak musim2 yang bagus untuk pergi..seperti musim LeTour ada Langkawi, LIMA dan banyak lagi..tapi musim ni ramailah orang-orang dan keluarga nak pergi...lagipun tambang feri pun dah naik sekarang...jadi kalau nak cuti disana kena banyak pakai duit..inilah yang membebankan sikit..sapa2 yang nak pergi tu kena kumpul duitlah sikit....nak bayar tambang feri..tambang kereta sewa atau teksi... tiket2 nak masuk tempat2 menarik disana...mahupun tempat penginapan yang nak kita tinggal...tapi kalau dah rezeki pergi rombongan dengan kwn2 memang untung dan meriah....apapun langkawi bolehlah dikatakan salah satu tempat percutian yang menarik di malaysia ni.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 04:22


ermm.. alhamdulillah.. dengan izin Allah berjaya juga diri ini menjejakkan kaki di bumi Langkawi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 11-08-05 05:42


cuti sekolah ni ramai lah yang p langkawi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

EmEmEs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12052
Posting: 60
Dari: segumpal_Darah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 06:44


LangKawi..?~
bekas rempuhan tsunami...
semoga dijadikan iktibar..
SubhanAllah..~


hotel..?
nanti dekat jeti ok.kedah/ok.perlis,
sure ada orang promot hotel/chalet/motel..
carikla mana yang murah..
huhuhu


~gurau saja...!
+tapi insya-Allah akan ada yang promot kat jeti...~
+kalau nasib baik ;-)


-----------------
iNgatLah....
SabaR itu iMan,
Duit buKan kawaN,
DuNia haNya piNjaman,
Dan mAti taK beRtEman.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For EmEmEsProfil   Hantar PM kepada EmEmEs   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 10:49


saya setuju dengan kawan2..langkawi memang best dan yang paling best..
rasa macam nak tinggal kat sana..
dulu..tiap2 tahun saya pgi..tapi sekarang sejak belajar ni..memang dah lama tak pgi..
saya suka tengok pulau..helang besar..lawat tempat-tempat bersejarah..best sangat-sangat..
dan yang paling best..boleh shopping..borong coklat banyak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 12:23


Assalamualaikum wrt wbt...

:-? :-? :-?
tak tau jugak pasal langkawi tapi ni website tentang langkawi, banyak info tentang Pulau itu...:-di

klik sini!

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-07 22:12


:).....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 22:21


assamualaikum..
entah kenapa..saya teringin nak pergi tioman..
sorry terkeluar tajuk..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 22:55


Pada 23-05-07 22:21 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assamualaikum..
entah Kenapa..saya teringin nak pergi tioman..
sorry terkeluar tajuk..
wassalam


pergi lah Lina...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 23:40


Pada 23-05-07 22:55 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 22:21 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assamualaikum..
entah Kenapa..saya teringin nak pergi tioman..
sorry terkeluar tajuk..
wassalam


pergi lah Lina...




langkwi memang best..1 tahun lebih dok sana masa study matrik dulu...hmmm p tak sempit nak pusing habis 1 pulau...p memang best..

lina..kalau nak p tioman pun best juga...akak dok 2 bulan kat sana (praktikal)

nak p pulau2 ni lagi best kalau p masuk laut.....snorkling ke menyelam ke..tengok coral..tengok hadapan laut... memang takjub betul...kuasa tuhan..


-----------------
Indahnya perkenalan jika bersulamkan keikhlasan..moleknya persahabatan andai setia yang dipertaruhkan & untungnya berkawan jika berkekalan untuk selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 00:03


Pada 23-05-07 23:40 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 22:55 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 22:21 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assamualaikum..
entah Kenapa..saya teringin nak pergi tioman..
sorry terkeluar tajuk..
wassalam


pergi lah Lina...




langkwi memang best..1 tahun lebih dok sana masa study matrik dulu...hmmm p tak sempit nak pusing habis 1 pulau...p memang best..

lina..kalau nak p tioman pun best juga...akak dok 2 bulan kat sana (praktikal)

nak p pulau2 ni lagi best kalau p masuk laut.....snorkling ke menyelam ke..tengok coral..tengok hadapan laut... memang takjub betul...kuasa tuhan..



assalamualaikum..
kak dinnafatiha..
bestnya akak da pagi tioman..
laut dia cantik kan?
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 00:16


Tempat percutian impian... :-)

Berjaya Resorts and Spa Langkawi, Kedah..












Syoknye kalau boleh pergi sana.. hehe.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 00:17


subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-07 00:22


Kalau luar indah, dalam mesti lagi indah kan? teringat masa cuti dengan family kakak kat sini, mrasai keindahan di malam hari..nyaman & sejuk :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-05-07 00:28


cuti2 malaysia..sebelum melawat negara..melawat dulu negara sendiri..semua org kedah dah pergi langkawi ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 00:31


Pada 24-05-07 00:28 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

cuti2 malaysia..sebelum melawat negara..melawat dulu negara sendiri..semua org kedah dah pergi langkawi ke?


Ai.. Langkawi tu dah selalu sangat pergi.. rumah dekat saja.. boleh balik hari.. hehe..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 00:40


assalamualaikum..
kak dinnafatiha..
bestnya akak da pagi tioman..
laut dia cantik kan?
wassalam



hmmm best lina...p bagi akak nkbest kena masuk lautlaa p dok tepi pntai saja tak best sangat...lepas itu travel p pulau2 yang ada..rasa macam nak berjalan saja hehehehe


-----------------
Indahnya perkenalan jika bersulamkan keikhlasan..moleknya persahabatan andai setia yang dipertaruhkan & untungnya berkawan jika berkekalan untuk selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 00:42


Pada 24-05-07 00:40 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
kak dinnafatiha..
bestnya akak da pagi tioman..
laut dia cantik kan?
wassalam



hmmm best lina...p bagi akak nkbest kena masuk lautlaa p dok tepi pntai saja tak best sangat...lepas itu travel p pulau2 yang ada..rasa macam nak berjalan saja hehehehe



salam'alaik..kak dinnafatiha..
tapi saya tak pandai berenang..
tak mengapa..
tengok pun ok saja..
duduk atas bot..
ehehe..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-05-07 00:44


Pada 24-05-07 00:31 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 00:28 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

cuti2 malaysia..sebelum melawat negara..melawat dulu negara sendiri..semua org kedah dah pergi langkawi ke?


Ai.. Langkawi tu dah selalu sangat pergi.. rumah dekat saja.. boleh balik hari.. hehe..




besnya..kalau dari johor ni punyalah jauh..siapa nak pergi langkawi???jom kita tempah coklat banyak-banyak..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 01:21


Pada 24-05-07 00:42 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 00:40 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
kak dinnafatiha..
bestnya akak da pagi tioman..
laut dia cantik kan?
wassalam



hmmm best lina...p bagi akak nkbest kena masuk lautlaa p dok tepi pntai saja tak best sangat...lepas itu travel p pulau2 yang ada..rasa macam nak berjalan saja hehehehe



salam'alaik..kak dinnafatiha..
tapi saya tak pandai berenang..
tak mengapa..
tengok pun ok saja..
duduk atas bot..
ehehe..
wassalam



akak pun tak pandai lina..2 bulan dok sana belajar brng tak lepas hehehhe
tak boleh nak relax dalam air..gabra saja...p bila pakai life jacket tu..oklaa kat tengah laut pun berani..p kena ada buddylaa kang hanyut pula dibawa arus...hehehhehe


-----------------
Indahnya perkenalan jika bersulamkan keikhlasan..moleknya persahabatan andai setia yang dipertaruhkan & untungnya berkawan jika berkekalan untuk selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 01:25


salam....

subhanallah... cantiknya.

hhhmmm.... ana jarang pergi bercuti ni.

maklumla....tak ada masa.

balik2, port dickson, pantai mersing....

itu saja lah.

bila lah ana berpeluang nak ke langkawi dan juga pulau tioman..

hhhmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 12:17


Pada 24-05-07 00:16 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Tempat percutian impian... :-)

Berjaya Resorts and Spa Langkawi, Kedah..












Syoknye kalau boleh pergi sana.. hehe.. :-)



Meow, cantik lah gambar tu...
pandei orang ambik scenery tu...
Seimbang...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 12:20


Pada 24-05-07 01:21 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 00:42 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 00:40 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
kak dinnafatiha..
bestnya akak da pagi tioman..
laut dia cantik kan?
wassalam



hmmm best lina...p bagi akak nkbest kena masuk lautlaa p dok tepi pntai saja tak best sangat...lepas itu travel p pulau2 yang ada..rasa macam nak berjalan saja hehehehe



salam'alaik..kak dinnafatiha..
tapi saya tak pandai berenang..
tak mengapa..
tengok pun ok saja..
duduk atas bot..
ehehe..
wassalam



akak pun tak pandai lina..2 bulan dok sana belajar brng tak lepas hehehhe
tak boleh nak relax dalam air..gabra saja...p bila pakai life jacket tu..oklaa kat tengah laut pun berani..p kena ada buddylaa kang hanyut pula dibawa arus...hehehhehe



assalamualaikum..
eheheh..saya ni pakai jaket keselamatan pun tak yakin lagi kak..
seram sekat kalau kat laut..
kalau pantai..sungai tak mengapa..
sebab pernah lemas dulu..
tapi tak serik jugak...
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 13:34


Lemas? teringat kat Arwah Pali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-07 13:50


daeng mestilah kena pandai ambil gambar jk nak promote bukan sahaja warganegara kita spy bercuti di sini tapi termasuk warga asing. kat sini banyak warga asing, dr org putih hingga jepun & arab. dalam laut tu mahal boleh capai 2 ribu semalam & biasanya warga asingla pilih yang tu. Lobi dia tak ada pula dalam gambar, tapi memang indah & terpegun sebaik sampai sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 13:54


memanglah cantik Daeng.. sebab yang ambik gambar tu org profesional.. teman ambil gambar tu dari web berjaya-resorts.com.. hehe


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 13:55


betul tu muslimah jun, teman sekarang tengah belajo dan mencube mencapture gambo2 menarik dengan setting yang betul. gambar di atas tu memang contrast, saturation dan exposurenye seimbang.

dan memang tidak dinafikan ramei pelancong suka melancong ke malaysia sebab berpatutan dan rakyatnye luar biasa peramah dan aman damai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 15:30


Dok kat Kondo Istana pun best juga.... makan kat kedai depan tu...apa ye name dia..warung mankdak agaknya.... Makndak ana punya ke? hehehe...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 00:32


assalamualaikum wbt. baru-baru ni saya dengan 4 org lagi sahabat pergi bercuti ke langkawi.. 4 hari 3 malam. kebetulan air asia tengah promosi tiket murah, 1.99sen..so after tax, just rm50, sama dengan tambang naik bas dan feri.

kami tinggal kat chalet pantai cenang, memang murah dan berbaloi sebab tempatnya bersih, kemas dan servisnya bagus. saya recommend sahabat-sahabat pergi ke sana...

kalau sewa kereta lagi mudah, sebab boleh keliling pulau. jangan lupa pergi tanjung rhu.. ada pakej naik bot, bagi makan helang, sunset view, restoran terapung etc

kalau nak pergi kabel car, lebih baik call dulu.. sebab kabel car akan tutup time musim hujan.. sedih sikit sebab tak dapat naik walaupun dah tiga kali pergi menunggu..

dan slalunya org takkan lepaskan peluang pergi shopping kat pekan kuah.. memang murah lah esp coklat..
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

_syahirah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2008
Ahli No: 34823
Posting: 6
Dari: georgetown

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 17:15


wah!langkawi......sekali jew pergi sna........2 pun lawatan sekolah.......huhuhu
teringat kenangan2 indah di sna :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For _syahirahProfil   Hantar PM kepada _syahirah   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 17:57


langkawi, dah 2 kali pergi...kedua-duanya free di taja oleh......
pantai chenang and pantai pasir tengkorak..whatever lagi seronok di Pulau Bum-Bum

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 09:41


langkawi saya dah pergi 2 kali,seronok jika pergi bawa keluarga,tapi setakat 2 3 hari ok lah,lama2 nau memang boring....mlm nya pun tak opening,kat pantai chenang saja lah boleh harap...nyam nyam nyam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 10-09-08 10:27


lah...
ira pernah pagi...
bowing...
maybe pagi dengan mcik2 kott....
nati nak try pagi lagi...
tg tempat gambar kat atas 2...
ha..
baru masyukkkk.... :kelip:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

fateha_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34202
Posting: 41
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-09-08 13:45


Salam..

langkawi.. tahun lepas 3x pergi sana, semuanya atas urusan kerja.. hujung tahun ni ingat nak bawa satu family ke sana.. tiket flight+chalet semua dah booked, cuma kereta sewa saja yang masih belum dapat.. kalau ada sesiapa kat ukhwah.com yang mempunyai kenalan di sana yang boleh bagi contact person untuk saya hubungi berkenaan kereta sewa, minta tolong maklumkan pada saya ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fateha_82Profil   Hantar PM kepada fateha_82   Pergi ke fateha_82's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:30


wow best nya....tengok kat gambar pun da rasa tempat tu best dan cantik...tapi areyien belum pernah pergi lagi...ada sesiapa nak tolong bawa areyien pergi sana tak....uhuk :welcome:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 08:30


langkawi...???gua dah 22 tahun pergi langkawi...hakhak
gua lah warganegara lgkawi....
nak tempat best, lepak chalet kat chenang...
keluar bilik, terus pantai...
satu bilik, rate dalam 70-80 rm.....
satu balik boleh masuk 4 org....
ada accond, peti sejuk dan tv...
Kalau chenang malam boleh layan lepak tepi pantai...
tapi Kalau pekan kuah, siang saja sedap shoping, malam dah tarak apa...
kereta sewa boleh dapat around 50-80 rm sehari....
Kalau nak shoping, jangan ke idaman suri.....
kedai tu milik india yang sombong/gua pernah kerja situ dan tokey situ ....
better ke haji ismail group/perniagaan family ni banyak bantu islam di lgkawi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 09:45


Pada 24-09-08 08:30 , pak_ali posting:

!!! QUOTE !!!

langkawi...???gua dah 22 tahun pergi langkawi...hakhak
gua lah warganegara lgkawi....
....


uish..hari2 dia pergi langkawi..saya baru sekali.huhu..ada rejeki nak pergi
lagi


!!! QUOTE !!!


idaman suri.....
kedai tu milik india yang sombong/gua pernah kerja situ dan tokey situ ....
....



oo iyakah..alamak, dah terbeli masa pergi dulu..lain kali tak pergi dah..


!!! QUOTE !!!


Kalau nak shoping, jangan ke better ke haji ismail group/perniagaan family ni banyak bantu islam di lgkawi
....


kedai hj ismail ni jual banyak jenis barang..ada pinggan mangkuk, paling best kedai cokelat..nyam3..langkawi best..

:welcome: :welcome:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

fateha_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34202
Posting: 41
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-09-08 12:40


Pada 24-09-08 08:30 , pak_ali posting:

!!! QUOTE !!!

langkawi...???gua dah 22 tahun pergi langkawi...hakhak
gua lah warganegara lgkawi....
nak tempat best, lepak chalet kat chenang...
keluar bilik, terus pantai...
satu bilik, rate dalam 70-80 rm.....
satu balik boleh masuk 4 org....
ada accond, peti sejuk dan tv...
Kalau chenang malam boleh layan lepak tepi pantai...
tapi Kalau pekan kuah, siang saja sedap shoping, malam dah tarak apa...
kereta sewa boleh dapat around 50-80 rm sehari....
Kalau nak shoping, jangan ke idaman suri.....
kedai tu milik india yang sombong/gua pernah kerja situ dan tokey situ ....
better ke haji ismail group/perniagaan family ni banyak bantu islam di lgkawi....


Salam.. pak_ali, seandainya tak keberatan, boleh tak saya nak dapatkan contact person yang boleh saya hubungi untuk buat tempahan kereta sewa kat sana? InsyaAllah kami sekeluarga akan ke sana pada bulan disember nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fateha_82Profil   Hantar PM kepada fateha_82   Pergi ke fateha_82's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157893 saat. Lajunya....