Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: what


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» what

Please Mendaftar To Post


Oleh what

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 04:41



em...what's your pet's name...?
my cat's name's Hitam...
she..eh, it's very cute...

*so what about yours..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

dg_meow
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5669
Posting: 42
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 04:59




saya ader 3 ekor kucing. kitorang dah mcm adik-beradik. tido pon sama2.

my love:
1.chiky (abang-9thn)
2.chucky (chuck-7thn)
3.seri (angah-7thn)

sebelum ni pon ader banyak, antaranya:

-sherry
-chico
-fanny
-stokin
-lala
-tuah
-sephia
-milo
-putra
-kuning
-cing cing
-hitam
-cipy
-killer whale

ader 3 ekor kucing yg saya terpaksa tinggalkan kat kmpp...rindu sangat kat diorang...

-mama
-obes
-bo

Bookmark and Share

  


  Member Information For dg_meowProfil   Hantar PM kepada dg_meow   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 07:22


best ke bela binatang ni. kalau ayam dalam reban tu ada ler. takde plak nak bagi nama.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 09:57


hamba punya kura kura bernamakan Emoh emoh ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

audani83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7348
Posting: 96
Dari: parit buntar,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 11:04



nama saya audani...saya mempunyai seekor kucing yang bernama DUGONG.bulunya macam kucing frieskis...comelll...saya sangat sayang dugong....waktu mlm dugong akan tido dengan audani...tapi abah audani marah dan tak bagi tido dengan dugong...tapi audani nak jugak tido dengan dugong...bila audani panggil DUGONGGGGG....meh makannn...dugong pun jawab miowww...(ayat skema sket hehe) dan dugong pun berlari2 datang kepada audani......pada suatu hari,waktu audani balik cuti semester,dugong selalu keluar rumah waktu malam..esok pagi baru dugong balik...audani sangat risau dan melarang dugong kuar rumah lagi.....audani tau dugong kuar rumah sebab nak cari kawan dan tangkap tikus....cuti semester audani pun dah nak habis,esok audani dah nak balik kolej.malam tu dugong kuar rumah dan tak balik2 sampai esok pagi...audani risau sangat....audani pesan kat mak supaya telefon audani kalau dugong ada balik rumah....dlm on the way nak balik kolej audani rasa tak tenteram sebab asyik teringat kat dugong.....audani risau kalau dugong takkan balik rumah lagi sepertimana yang terjadi kepada kucing2 audani sebelum ni....keluar malam2 tapi esok pagi tak balik rumah.bila kakak dan mak audani cari,jumpe kat dalam bendang dah MATI kena gigit dengan anjing...kesian.....audani rasa sedih sangat,menangis dan tak lalu makan.....mak kate tak payah la nak diingat2 lagi.....tapi audani dah rasa sayang sangat kat kucing2 tu.... yelahh..kite bela dia dari lahir lagi,tup tup hilang dan mati camtu je...sape la tak sedeh kan...hmm..sekarang ni dugong dah balik rumah dah...mak kate dugong selalu bergaduh ngan kucing jiran sebelah rumah...hai,itulah kalau kucing jantan sure suke bergaduh kan.hmmm sekarang ni audani dh nak habis study,so tak sabar nak balik kg jumpe dugong..... kalau ada kucing luar dtg umah mesti audani bagi nasi+ikan kt kucing tu....kalau audani jalan2 jumpe kucing pun mesti audani akan gosok kepala kucing tu,biarlah kucing tu rasa disayangi.....kesian dia kan....waktu audani kecik2 dulu penah bela kucing sampai kucing tu dapat cucu...time dia nak dapat cicit dia mati sebab mata dia kena sembur dengan bisa ular....dia rajin cari tikus...maybe dia igt lubang tikus tapi rupa2nya lubang ular....sebelah matanya membengkak dan bernanah...lama2 kulit sekitar matanya lekang dan terus tertanggal...time tu kalau org datang tengok mesti org takut....tapi audani tetap sayang kat kucing tu dan selalu letak ubat kat mata dia tu....audani tau dia rasa sakit sangat dan terseksa dengan mata dia tu....walaupun dia tengah sakit,dia tetap jaga anak2nya dengan baik....
isk...isk...sedih la bile terkenang balik kucing2 audani yg dah mati ni....merekalah yang mengubat hati audani bila audani dalam kesusahan....penah dalam bulan puasa,audani tinggal sorang kat umah sebab uzur dan tak boleh pergi tarawikh.audani tengok sekor kucing audani terhendap2 kat dapur....bile audani pegi dapur tu,audani nampak ada sekor ular senduk kat bawah almari dan bersedia nak serang kucing audani...ape lagi,audani terus tarik kucing audani dan panggil abg audani yg kebetulan tengah bersiap nak pegi tarawikh.....abg audani pun terus ambil batang buluh dan pukul ular tu, mati....ya Allah...audani bersyukur sangat...audani peluk kucing tu kuat2....semenjak hari tu abah audani dah tak larang anak2nye bela kucing....begitu besarnye jasa binatang ni kepada keluarga kami.....k lah,rasanya dah terlalu panjang audani tulis.minta maaf sekiranya ia out of topic sekadar ingin berkongsi cerita dan pengalaman dengan anda semua...

ada jugak abah bela ayam jantan yang garang gile...ayam ni anti skit dengan audani....penah audani kene kejar dengan ayam tu sampai audani terjatuh dalam parit yang berselut....eeiiii..tak boleh lupe la....abah kate "apa la adik ni,harap je belajar taekwondo,dengan ayam sekor pun tak bleh lawan.. "
memang la,ayam tu dia punye taji pun panjangnye 2 inci...kalau kene bleh masuk spital...

Bookmark and Share

  


  Member Information For audani83Profil   Hantar PM kepada audani83   Pergi ke audani83's Website   Quote dan BalasQuote

audani83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7348
Posting: 96
Dari: parit buntar,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 11:11


Quote:

On 2004-03-19 04:59, dg_meow wrote:


saya ader 3 ekor kucing. kitorang dah mcm adik-beradik. tido pon sama2.

my love:
1.chiky (abang-9thn)
2.chucky (chuck-7thn)
3.seri (angah-7thn)

sebelum ni pon ader banyak, antaranya:

-sherry
-chico
-fanny
-stokin
-lala
-tuah
-sephia
-milo
-putra
-kuning
-cing cing
-hitam
-cipy
-killer whale

ader 3 ekor kucing yg saya terpaksa tinggalkan kat kmpp...rindu sangat kat diorang...

-mama
-obes
-bo



banyaknye kucing awak dg meow....nama pun glamer2...best kan bela kucing...semua kucing audani takde nama....bile panggil cinggggg....sume kucing audani datang
dugong sekor je yg ada nama.

Bookmark and Share

  


  Member Information For audani83Profil   Hantar PM kepada audani83   Pergi ke audani83's Website   Quote dan BalasQuote

bbambigal
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7393
Posting: 13
Dari: cheras

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-04 11:18




saya x ada sekor kucing pun!!!!!
saya takut dgn kucing la!!!!!
kalau ayam banyak la!!!!!!!!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For bbambigalProfil   Hantar PM kepada bbambigal   Pergi ke bbambigal's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 13:11


Ramai gak ye peminat ayam...
ayam pun, bgla nama...

*bbambigal, banyak2 b'sabar...
*dgmeow, si abg yg dh 9 thn tu mesti slalu kencing merata kan..? especially kat tepi pasu...

teringat plak kat kucing nis dulu , Goody...
masa nis nak gi sekolah, ada ke dia kencing kat uniform nis...??? SaBar Je Lah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-03-04 21:42


hehhehehe..nurul ada dua ekor kura2.. 1.bobo 2.bibi...dulu nurul ada bela kucing parsi..nama dia kitty..tp 2 bulan yang lepas,dia x nak makan..asyik tido jer..pastu,satu hari dia keluar..pastuhmterus x balik dah..sedihnya..nurul ada bela 2 ekor kambing and 2 ekor beruk.. alaa..yg panjat pokok klapa tuh
1.jojo(kambing)
2.zen(kambing)
3.koko(beruk)
4.ad(beruk)
tapi..jojo dah mati sebab kena langgar ngan lori ikan waktu ari raya aji yg lepas..kesian..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-04 16:52


ana ada seekor kucing...nama dia salem...sebelum ni pun ana ada banyak kucing...tapi sekor sekor hilang...ana paling suka ana punye kucing yang dulu..nama dia comel..tapi dah hilang..tak tau gi mana...tapi yang ana sedih..sebab..adala jiran ana ni tak suka kat kucing...so..dulu ada satu kucing ana hilang....pastu sekolah agama ana ada buat persembahan kat satu sekolah ni...sekali terjumpa kucing ana tu...ana syak jiran ana tu yang buang sebab...tu sekolah jiran ana...yang tak suka kucing tu mak dia...sebelum ni dia memang pernah buang kucing ana... tak baik kan...tapi tak pe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-04 16:52


ana ada seekor kucing...nama dia salem...sebelum ni pun ana ada banyak kucing...tapi sekor sekor hilang...ana paling suka ana punye kucing yang dulu..nama dia comel..tapi dah hilang..tak tau gi mana...tapi yang ana sedih..sebab..adala jiran ana ni tak suka kat kucing...so..dulu ada satu kucing ana hilang....pastu sekolah agama ana ada buat persembahan kat satu sekolah ni...sekali terjumpa kucing ana tu...ana syak jiran ana tu yang buang sebab...tu sekolah jiran ana...yang tak suka kucing tu mak dia...sebelum ni dia memang pernah buang kucing ana... tak baik kan...tapi tak pe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

dg_meow
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5669
Posting: 42
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-04 22:13




kucing saya tak pernah kencing merata2 sebab yg paling tua tu kitorang dah kasikan (mandulkan) dia. ramai org salah sangka, tp pemandulan kucing tu untuk kebaikan dier jugak. sebab utama kucing saya kena kasi sebab dia selalu gaduh berebut kucing betina dengan kucing jantan. tak tau la berapa banyak kali kena hantar gi klinik, luka teruk puak tu. sebab tu la dia kena mandulkan. lagi pon dia dah penah ader anak dengan kucing betina sebelum ni. rasa nyer kalau tak mandulkan, mesti tak sampai 9 tahun dia tinggal ngan kitorang. luv u "abang" !!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For dg_meowProfil   Hantar PM kepada dg_meow   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 01:58


ana ader jugak binatang peliharaan dulu. tapi tak terfikir lak nak kasi nama kat dier. korang macam cakap pasal ayam ngan kucing jerk. ana punye binatang peliharaan, hamster. jaga sampai dier beranak pinak


Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 22-03-04 09:39


...
ana ade la bela 5 ekor kucing..termasuk seekor ibu...tapi seekor ana kucing yg sulung tu dah mati...mmm sedihnya...yg 3 ekor lg tu nama...comey ( warna oren + putih )...montok ( kelabu + putih ) & sekor lg namanya itam ( hitam + putih )....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-03-04 12:15


I got one cat...nama dia Snowbell....hehehehe



p/s:snowbelllllll...

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

nudrasyafini
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4597
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 01-04-04 23:32


assalamualaikum....
saya ader seekor shj haiwan peliharaan iaitu kucing...erm,kalau kawan2 kat ukhwah nak tau...nama kucing saya fakhrul razi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nudrasyafiniProfil   Hantar PM kepada nudrasyafini   Pergi ke nudrasyafini's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 09:50



ye ke nudrasyafini?? takkanlah nama kucing awak fakhrul razi... nama kucing saya oren. walaupun simple...kami dah macam adik-beradik.tido satu katil...
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 12:25


"otam~ oo..otam"...hihi..tengah carik kucing saye nihhh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-04-04 10:22


Apa dah jadi kalau nama kucing pun dah mcm nama manusia....
Mcm ni saya nak letaklah nama kucing saya Siti Nurhaliza....

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 05:19


kucing otai in da house....JELEPOK....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 08:42




ana used to have flowerhorn (a fish) but tak ada nama pula ikan tu...... tetapi sekarang ikan tu dah mati. kesian kat dia

Bookmark and Share

  


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 21:35


ehhehehee...

nama kucing saya..boboy dan kuning...hehehe..



-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 12:10


seekor kucing kesayangan di rumah sendiri di beri nama Cik Puteh sebab bulunya berwarna putih, ada sikit saja tompok hitam atas kepalanya.

tapi apa ke hal nya dengan mamat2 kat rumah sewa tu beri nama kucing yang rajin datang melepak kat rumah mereka dengan nama Khasidah..? bulunya berwarna hitam legam.     :p

Bookmark and Share

  


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 12:53


pet saya saya tak ada nama lah pulak..sebab saya bela ikan..hehehehe... ikan kap dan ikan jelawat

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 13:02


Pada 29-03-10 12:53 , muslimin2303 posting:

!!! QUOTE !!!

pet saya saya tak ada nama lah pulak..sebab saya bela ikan..hehehehe... ikan kap dan ikan jelawat


eh, ikan jelawat bela dalam akuarium ke. .. ?saya ingat jelawat tu ikan gulai tempoyak ke?    :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 14:05


nama kucing saya SELASIH... :sopan:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 14:12


semua ni dah tak ada..

rabbit

-dato K
-datin(garang dia ni)
-gedik(yang ni sangat manja..rindu kenangan dengan gedik.. sebut nama saja gedikkkk...terloncat2 lah dia kegedikan.. lepas tu kalau diriba dia duduk diam dan manja... tak pernah pun melepas macam yang lain-lain)
-rona
-roni
-usin

sekarang ni bela ikan saja..
ikan kap..
ikan gapi..
ikan apa entah lagi...
ikan gapi dah beranak..hehe.. best..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 16:17


tetiba teringat arwah amy( kucing kita) ....huhuhuhuhuhuu


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 17:24


banyak-banyak ekor....

satu saja yang agak istimewa..

kepenyek

sebab suka 'penyek'kan badan ke lantai Kalau buat salah.....

apa pun tam dan teh adalah yang terbaik.... lahir di DARUL QURAN... didikannya berbeza. azan, org baca quran, solat, memang dia akan duduk diam di tepi. Kalau subuh lewat bangun, dia akan lompat dan tarik selimut


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 11:28


Nama pet saya miau dan belang :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 07:20


Pada 29-03-10 13:02 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-10 12:53 , muslimin2303 posting:

!!! QUOTE !!!

pet saya saya tak ada nama lah pulak..sebab saya bela ikan..hehehehe... ikan kap dan ikan jelawat


eh, ikan jelawat bela dalam akuarium ke. .. ?saya ingat jelawat tu ikan gulai tempoyak ke?    :berfikir:


hehehehe...yang tu bila dia dah besar boleh lah makan..ini saya bela yang kecik saja besar 2 jari...sebab corak badan dia cantik.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:31


sekarang dok kat kolej tak ada lah bela binatang, dulu..
seekor anjing "reno"
kucing ,manis, antik, asma, kittun,
seekor ayam yang biasa tidur atas riba saya, si merah
anak harimau nama diberi "sina" jadi kalau ada anak boleh dipanggil ibnu sina.
seekor biawak, zero

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 13:17


Pada 01-04-10 11:31 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dok kat kolej tak ada lah bela binatang, dulu..
seekor anjing "reno"
kucing ,manis, antik, asma, kittun,
seekor ayam yang biasa tidur atas riba saya, si merah
anak harimau nama diberi "sina" jadi kalau ada anak boleh dipanggil ibnu sina.
seekor biawak, zero




Assalamualaikum

Apa tujuan saudara pelihara anjing ya?


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 21:25


Pada 02-04-10 13:17 , Awani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-10 11:31 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dok kat kolej tak ada lah bela binatang, dulu..
seekor anjing "reno"
kucing ,manis, antik, asma, kittun,
seekor ayam yang biasa tidur atas riba saya, si merah
anak harimau nama diberi "sina" jadi kalau ada anak boleh dipanggil ibnu sina.
seekor biawak, zero




Assalamualaikum

Apa tujuan saudara pelihara anjing ya?



agaknya anjing tu lah yang diharap untuk menjadi pengawal kepada kucing, ayam, anak harimau dan biawak    8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 22:16


Pada 02-04-10 21:25 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-10 13:17 , Awani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-10 11:31 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dok kat kolej tak ada lah bela binatang, dulu..
seekor anjing "reno"
kucing ,manis, antik, asma, kittun,
seekor ayam yang biasa tidur atas riba saya, si merah
anak harimau nama diberi "sina" jadi kalau ada anak boleh dipanggil ibnu sina.
seekor biawak, zero




Assalamualaikum

Apa tujuan saudara pelihara anjing ya?



agaknya anjing tu lah yang diharap untuk menjadi pengawal kepada kucing, ayam, anak harimau dan biawak    8-)
anak harimau tu hidup dizaman yang brbeza dengan anjing tu.disaat anak harimau tu dah tak ada, baru lah ada anjing tu.

anjing hidup dan berkawan dengan kucing, ayam, ada lagi satu, monyet.

kalau ada kucing lain datang dan kacau kucing kat rumah saya, siap2 lah kena kejar anjing. pernah ada kucing jiran tu dikejarnya sebab kucing tu nak makan anak ayam kat rumah saya

kat rumah saya xberlaku istilah yang biasa orang gunakan" macam anjing dengan kucing, asyik bergadoh saja.."
sebab kat rumah saya anjing dan kucing bermain bersama..ALLAH hadirkan kasih sayang antara mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 22:20


Pada 02-04-10 13:17 , Awani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-10 11:31 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dok kat kolej tak ada lah bela binatang, dulu..
seekor anjing "reno"
kucing ,manis, antik, asma, kittun,
seekor ayam yang biasa tidur atas riba saya, si merah
anak harimau nama diberi "sina" jadi kalau ada anak boleh dipanggil ibnu sina.
seekor biawak, zero




Assalamualaikum

Apa tujuan saudara pelihara anjing ya?

sebelum saya memelihara anjing tu, alhamdulillah saya dah pelajari fiqh tentang tu.

rumah saya kat kg sangat dan tak jauh dari hutan. khinzir selalu datang kat tempat tu. sebab tu saya perlu memelihara anjing. dan islam memang membolehkan alasan tu.

islam tak membenci anjing.

kadang-kadang saya pun main-main dengan anjing tu, saya selalu lumba lari dengan anjing tu. dan sebab tu juga saya dapat no 3 lumba lari 10 KM yang psertanya lebih dari 300 orang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 11:21


Pada 01-04-04 23:32 , nudrasyafini posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....


apa motif letak nama manusia ek?
kasihan kat orang yang nama tu..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 12:24


Pada 03-04-10 11:21 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-04 23:32 , nudrasyafini posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....


apa motif letak nama manusia ek?
kasihan kat orang yang nama tu..

boleh saja, tak ada masalah kan?lagi pun lagi nampak comel dan macho.
misalnya nama kucing "fiza"..kalau mak panggil..fiza..fiza..
mesti kalau ada tamu, tamu tu akan tanya, anak perempuan makcik k fiza tu?tiba-tiba kucing saja yang datang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 13:09


Pada 02-04-10 21:25 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-10 13:17 , Awani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-10 11:31 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dok kat kolej tak ada lah bela binatang, dulu..
seekor anjing "reno"
kucing ,manis, antik, asma, kittun,
seekor ayam yang biasa tidur atas riba saya, si merah
anak harimau nama diberi "sina" jadi kalau ada anak boleh dipanggil ibnu sina.
seekor biawak, zero




Assalamualaikum

Apa tujuan saudara pelihara anjing ya?



agaknya anjing tu lah yang diharap untuk menjadi pengawal kepada kucing, ayam, anak harimau dan biawak    8-)


Oh. Logik juga tu :)

Mungkin saudara ikhwan ni tinggal kat dalam hutan tebal :-D


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 13:20


anjing hidup dan berkawan dengan kucing, ayam, ada lagi satu, monyet.

kalau ada kucing lain datang dan kacau kucing kat rumah saya, siap2 lah kena kejar anjing. pernah ada kucing jiran tu dikejarnya sebab kucing tu nak makan anak ayam kat rumah saya

kat rumah saya xberlaku istilah yang biasa orang gunakan" macam anjing dengan kucing, asyik bergadoh saja.."
sebab kat rumah saya anjing dan kucing bermain bersama..ALLAH hadirkan kasih sayang antara mereka.

Boleh kah anjing berkawan dengan kucing? wah hairan juga saya :berfikir:


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153687 saat. Lajunya....