Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 22 jam, 45 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 4 hari yang lalu
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
syahidatul: 7 hari yang lalu
raudhahasanah: 8 hari yang lalu
drzul-f: 13 hari yang lalu
hafiz_along_83: 14 hari yang lalu
halawatuliman: 30 hari yang lalu
nabilah: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Perlu ke student involve dalam percintaan????


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Perlu ke student involve dalam percintaan????

Please Mendaftar To Post


Oleh Perlu ke student involve dalam percintaan????

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 05-06-03 10:56


Assalamualaikum....
Hari ni kan,ramai sangat2 student yang dah pandai main cinta ni..bahkan bebudak sekolah rendah yang darjah 5 pun dah mula berjinak-jinak ngan sindrom ni yang ana rasakan satu amalan yang tak sihat untuk diorang.Sebab maybe terikut-ikut ngan abang2 or kakak2 yang dah ader pasangan ni...soalnya..perlu ke ader pakwe/makwe ni masa tengah study?Ana kat ipta sekarang ni..mmg ramai la yang camtu rasanya..leh bilang ngan jari sape yang bersih dari percintaan ni..bukan nak kata bercinta tu salah tapi soal sekarang perlu ke tak??Apa pandangan antum semua tentang hal ni...dah leh cerita skit aper faedah yang antum dapat kalo dah ada pakwe/makwe??

-----------------
hanya satu......????Aper ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 11:17


salam alaik...

isu ini tlh pun kita bincangkan pd sesi lepas..maksudnyer..kat shbt hijjaz dulu...

persoalan kat sini..wajar atau tidak utk memiliki..kena lihat byk faktor..usia memainkan peranan..matlamat jua tak kurang pentingnya...

jika masih di alam menengah..jawapannya TIDAK PERLU..sbb mmg takde faedah pun..impak negatif berlambak..jd khayal ler..haru-biru ler..study ntah ke mana..kata org itu semua cinta monyet..tp ada yg pertikaikan:camne lak kalau monyet2 ni ke universiti?sukar nak dijawab..sbb ada yg mampu survive hubungan mereka dgn baik..hingga bawa ke jinjang pelamin..tp..byknyer..jd rosak!!telanjur ler..nyesal ler..awal2 tak sedar diri..

namun ..jika dah tmt sekolah tu..dah masuk u tu..lain citernyer..bukan tak boleh...sbb dah ramai dah yg kawin time study...yg pasti..batasan2 syariat yg wajib dijaga...meskipun payah...tapi kena usahakan jua...yg utama..student tu perlu tahu tanggungjawab asal knp dia masih bergelar pelajar??,,,

apapun..kalau dah kawin sekalipun..masih boleh belajar...kuikui

terpulang ler individu tu nak menilai keupayaan diri...

sekadar pandangan dhoif drku...kuikui


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

kebaikkanterpuji
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1048
Posting: 2
Dari: plutorian

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-06-03 12:01


ASSALAMUALAIKUM...

SAYA GHASA TOK SAH DOK BERCINTALAH...
TUHAN DAH JANJI JADIKAN MANUSIA PASANG2AN...
OLEH ITU TAK PAYAH LA DOK BERCINTAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kebaikkanterpujiProfil   Hantar PM kepada kebaikkanterpuji   Pergi ke kebaikkanterpuji's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-06-03 20:09


a'kum...

betul tu.. tak perlu la nak melibatkan diri dgn cinta.. tetapi sememangnya ramai diantara mereka menjadikan cinta itu sebagai pendorong....

'ala kullihal.. cinta itu adalah pendorong.. cinta pada alllah adalah pendorong teragung!!

wallahu 'alam

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

ibni
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1254
Posting: 3
Dari: Ibni Hajar

Perak  


posticon Posting pada: 11-06-03 08:48


A'kum...Kalau saya atau pun mana-mana mak bapak ditanya soalan ini, dah tentu jawapannya tidak. Kalau dah namanya pun "student" dah tentulah tanggungjawabnya belajar.

Perasaan cinta itu adalah ciptaan Allah. Kita perlu gunakan dengan betul, kena pada tempat dan waktunya. Kalau tak ada rasa cinta itu dah tak normal pulak.

Jangan ikut stail barat. Diorang ni dari segi zahirnya memang kaya dengan cinta (cinta remaja, cinta nafsu, cinta pada dunia, cinta pada haiwan dsb...) Diorang terlalu sangat mengagungkan cinta.

Selalunya bila sebut pasal cinta sikit sebanyak akan melibatkan nafsu. Ini yang bahaya. Syaitan tipu kita dengan cara inilah. Mula-mula dia bisikkan yang cinta kita ni bukan kerana nafsu, dan ia ikhlas. Bila perasaan ini terus dilayan ia akan masuk ke 'stage' seterusnya iaitu bila dah cinta takkan tak berjumpa, bila dah jumpa, takkan tak pegang (berapa ramai orang yg dapat tahan dirinya dari bersentuhan bila berdua-duaan?)dan seterusnya bila dah bertambah intim bermacam-macam perkara yang lebih besar lagi yang kita sendiri pun faham.

Bila dah asyik dengan cinta, pelajaran pun tah ke mana. Tanggungjawab pun tah ke mana.

Perasaan cinta yang ada tu peliharalah baik-baik. Awas tipu daya syaitan. Ingat "jangan kamu hampiri zina".

Pendapat saya bagi student dia perlu tetapkan dulu matlamat untuk mengukuhkan kedudukan dirinya dari segi ilmu dan ekonomi. Tak kiralah student lelaki atau pompuan. Cinta tu soal kedua.

Akhir sekali, alah... cinta cinta ni lupakanlah dulu, tumpukanlah pada pelajaran tu. Jangan sia-siakan harapan mak bapak dan jangan malukan mak bapak pada orang kampung.

Wallahualam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ibniProfil   Hantar PM kepada ibni   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-06-03 09:51


assalamualaikum..
saya rasa pun tak payah la kite terjebak ngan percintaan ni.takut membawa kepada maksiat.tak payah bercinta..lagipun kita ada amanah lain utk diselesaikan.takut pelajaran entah ke mana pulak.wassalam.

-----------------
[IMG]http://homepage2.nifty.com/crashin/cra.gif[/IMG] [IMG]http://www.foxhom.com/chan/mazinger.gif[/IMG]
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

fair_us
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 635
Posting: 18
Dari: utm, skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 12-06-03 15:01


asslamualaikum....
em.... saya sokong budakinsaf.... lagi pun kiter nie masih student lagi.... tak payahlah nak bercinta nanti study kemana cinta kemana... dosa maksiat berganda2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fair_usProfil   Hantar PM kepada fair_us   Pergi ke fair_us's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-06-03 17:56


1.Cinta tak bayar bill telefon
2.Cinta tak bagi cgpa 3.5 ke atas
3.cinta tak bagi jaminan naik pentas untuk konvo
4.cinta tak bayar tambang balik kg


oleh itu,tak perlulah nak bercinta kalau tak tau nak jaga diri.Kawan lagi baik....lagi ramai lagi baik..lagi lagi ramai..lagi baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 13-06-03 17:46


percintaan antara lelaki dan perempuan tak perlu...cinta pada Rabb, keluarga dan pelajaran yang perlu. tak cinta pada pelajaran, camana nak study sampai grade...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-06-03 17:58


Assalamualaikum.....
mmmm
Tak payahlah nak bercinta-cinta ni....
belajarlah dulu...
dah ade keje tu,barulah piki pasal tu...
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

Farizuddin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 85
Posting: 54
Dari: Terengganu Daarul ImaN

iraq  


posticon Posting pada: 14-06-03 00:26


Uhh..selalu sgt topic nih kuar..mcm laa tak de topic lain..boring laaa.....

-----------------
Oh...Tuhan Yang Esa,pada Mu daku panjatkan doa...Moga dipeliharakan ditetapkan iman,Dunia ini penuh cabaran...Pandanglah daku dengan rahmat Mu pandangan kasih Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarizuddinProfil   Hantar PM kepada Farizuddin   Pergi ke Farizuddin's Website   Quote dan BalasQuote

ucop
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1457
Posting: 56

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-06-03 18:26


Wa'alaikumsalam.
Ana sebenarnya tak berapa pasti pasal isu nie sebab ana sendiri dah terlibat dalam masalah ni.Tapi bagi ana ,buat mase ni belum ader ape2 masalah yang timbul.Ana dah terlibat sejak dari form 4 lagi tapi ana dapat menjadikannya sebagai dorongan.Alhamdulillah Ana sekarang berjaya melanjutkan pelajaran di UiTM...
Oleh itu,kalu nak bercinta skali pun janganlah terlampau feeling sangat.. Skit2 tu udahler skadar penyeri hidup....

-----------------
BUAT SELAGI BOLEH ,USAHA SELAGI MAMPU
AGI IDUP AGI NGELABAN.
ONLY THE STRONG WILL SURVIVE

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucopProfil   Hantar PM kepada ucop   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 11:23


nie yang memberi komen ni... antum bercinta ker tak...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 11:01


Cinta ni sebenarnya fitrah setiap insan. Allah bagi nikamt tu kat semua sekali hamba nya...hatta Rasulullah SAW sendiri.

Dalam konteks student yang bercinta, ana rasa tak salah nak bercinta asalkan mereka tau batasan dalam percintaan tersebut. satu lagi, ana rasa, nak mencari pasangan, lebih elok kalau cari semasa di waktu pembelajaran. lebih tepat kalau student di ipt.

kerana apa, student di ipt ana rasa sudah cukp matang untuk memikirkan perkara ni. lagi satu, semasa di ipt lah kita nak mencari pasangan yang sebenar-benarnya yang terbaik untuk kita.

senang citer, jika kita nak sorang pasangan yang mempunyai fikrah islam, kita boleh cari semasa di sini, kalau dak keje esok, nak carik yang satu fahaman payah........

ana rasa ada la sahabat2 yang faham maksud ana ni..
ok.
ilal liqa.

-----------------
Mountain View

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 15:46


hmmm.. macam paham jer maksud tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 15:57


ana rasa tak perlu la bercinta waktu study ni...lagipun maut dan jodoh ditangan tuhan..klu bercinta pun ana rasa lebih bnyk cenderung ke arah maksiat klu tak mampu nak jaga dan bersalahan dgn syariat yg telah Allah tetapkan...

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 00:15


tak perlu ...
kawal perasaan..
kebanyakan ibu bapa jugak tidak bagi keizinan untuk pikirkan soal2 macam ni..
alhamdulillah,saya tidak merasakan semua itu perlu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 18-12-05 00:22


bergantung la kepada kemampuan individu untuk mengawal nafsu...janganlah bercinta sebab ikutakn nafsu atau ikut trend semasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 00:26


bagi saya baik elakkan, concentrate dalam study dulu, sebab itulah tugas kita yang sebenar sebagai pelajar...

dan kalau ada berkenan kat seseorang tu, cuba jadikan dia sumber inspirasi untuk majukan pelajaran...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-12-05 19:04


bercintalah dengan suami @ isteri...bukan bercinta dengan balak @ awek yang belum tentu lagi diijabkabulkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 18-12-05 19:56


Pada 18-12-05 19:04 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

bercintalah dengan suami @ isteri...bukan bercinta dengan balak @ awek yang belum tentu lagi diijabkabulkan


Ana setuju bangat!!!!! :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 04:41


carilah cinta yang hakiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 10:30


no need lah.....apa-apa pun study mesti diutamakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-12-05 11:47


em...cinta- cinta..bagi ana..lebih2 lagi pada yang student..tak perlulah mencari cinta..bagi ana masa muda mana carilah ilmu banyak-banyak cintailah ilmu..berkasih sayang lah dengan sahabat-sahabat..cinta tu pasti akan datang..jdh pasti akan bersm dengan cintakan..so jangan terburu2 kejar ilmu tu dulu..insyaAalh belajar pun di berkati Tuhan ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-05 14:25


tak perlu. tak mati pun.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_syafiah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2005
Ahli No: 21035
Posting: 18
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-12-05 15:12


ala...fikirla pasal study dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_syafiahProfil   Hantar PM kepada cahaya_syafiah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-12-05 09:48


cintakan badan sendiri lagi baik. tapi tak ramai cinta badan sendiri. dibagi asap rokok. dibagi junk food. dibagi fast food. dibagi makan minyak kat kedai mamak dll. semua tak cinta dan sayang badan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 09:55


sebaiknya elaklah..tapi kalau orang suka kat kita tak payah gnader2 nak balas rasa suka tu ok...think it.!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 11:43


ha ha ha

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 30-12-05 11:52


hmmmmmmm sedar lah sdara ku....hub. laki dan perempuan walaupun kawan...tanpa hijab adalah jauh dari sunnah...jauh dari pandanagan Allah..
fikir tu saja...

mereka2 yang duk langgar batas tu memang kehendak Allah dah...
nak uji iman kita..nak suruh kita fikir & usaha amar ma'ruf nahi mungkar..
bagi orang kapir memang Allah dah hantar syetan khas untuk mereka bersungguh lakukan maksiat....hang nak duk jelus buat apa...nak tiru buat apa....
fikir fikir fikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-05 12:48


ana..no komen...member2 bercinta ana tak marah...tapi bila dah pergi dating berdua2an itu ana marah...tak boelhkah bercinta secara bersih...tanpa berpegangan tangan...tak buat perkara tak elok....

walaupun ada yang boleh buat macam tu...tapi tak ramai...

ana just memerhati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

puteri89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2004
Ahli No: 7852
Posting: 47
Dari: penang

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 13:58


tak perlu..sebnarnya public kener faham istilah bercinta secara bersih tu tak pernah wujud atau lebih tpt seperti yang diwarwarkan bercinta kerana Allah..sebab...

1. umumnya Allah menjadikan setiap muslimin dan muslimat adalah bersaudara dalam Islam(ukhwah fil Islam)
2. dah memang sah t/jawab student adalah memberi perhatian kepada pljaran agar xmenghamapakan cita2 ibu bpa disamping boleh memberi smbangan yang besar kepada agama, neg dan masy daripada hanya 'memberi tazkirah' kepada aweks atau pakwe melalui sms

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri89Profil   Hantar PM kepada puteri89   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 30-12-05 15:17


emm...let time judge everything....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 15:55


ramainnye muslimat

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 21:44


tak perlu.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 30-12-05 22:42


ni dah lmrah manusia kalau jatuh cinta..makin dielak makin dia datang..so get ready for it..its beyod our expectation..tapi batas2 agama tu jaga la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.145752 saat. Lajunya....