Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Siapa ambil exam sijil menengah agama(sma)


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Siapa ambil exam sijil menengah agama(sma)

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa ambil exam sijil menengah agama(sma)

najwa_zin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7995
Posting: 13
Dari: bumi yg dipijak

Selangor  


posticon Posting pada: 16-03-04 12:48



ader saper2 tak????x pun bekas student ker?????boleh kita berkongsi pelbagai ilmu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_zinProfil   Hantar PM kepada najwa_zin   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:39




saya ambik SMRA kat kedah.sek men agama darussaadah.tapi dapat cikit je.....awak dapat berapa.....ambik STAM x?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 19:14




ana dari sekolah agama daris kat kedah.ana dulu ambil smu (tahun 2000) ikut sukatan kelantan.tapi tu masa sekolah ana masih swasta.....sekarang dah masuk bawah jabatan agama islam kedah,so adik2 tahun 2001 kena ambil smra.

tahn 2002 pilak ana ambil stam.sekarang sambung bljr kat KUIM kolej universiti islam malaysia....ambil kos pentadbiran ekonomi muamalat..tahun satu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

nailofar87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3340
Posting: 47
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 23:01



ana amik SMA di SAM 10,hulu langat tahun 2003..result yang kuar hari tuh ana dapat jayyid jiddan jer..86.8%..sekarang candidate spm 2004..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar87Profil   Hantar PM kepada nailofar87   Quote dan BalasQuote

najwa_zin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7995
Posting: 13
Dari: bumi yg dipijak

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-04 11:26



erm,nailofar87 amik sma kat samten yer???patutnyer,ana sekolah kat situ tahun ni,tapi ada masalah sikit.so,sekarang ana amik sma kat samtkkb,sel.sekarang tgh buat persediaan sikit2 jer.tahniah untuk sesiapa yg berjaya.cuma ana nak minta petua2 yg bagus untuk berjaya,tapi insyaallah lepas spm nanti tahun 2006 ana nak amik stam,insyaallah doakan kejayaan ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_zinProfil   Hantar PM kepada najwa_zin   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 16:42




ana amik sma kat smakj johor tahun 2002...
alhamdulillah...MUMTAZ....atas usaha yang memang bersungguh2..tapi sayang tak berpeluang untuk amik stam sbb dapat panggilan ipta.. walau apa pun bersukur ke hadrat Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-04 17:01



ana pun ambik sma kat samth, kg jawa....alhamdulillah dpt jaid jiddan...w/pun hafal last minute...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-04 22:27


....

hmm.... ana same ngan kim... amik kat samt hisamuddin kg jawa... dapat jayyid jiddan je.. alhamdulillah....
buat najwa_zin ana doakan anti berjaya dapat keputusan yang cemerlang dlm sma thn nie...

Wassalam



[ Posting ini telah di edit oleh: icah pada 2004-04-03 23:42 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 00:32



hehe saya pon amik sma....dapat jaid jiddan juge..
alhamdulillahh..kepada bakal-bakal yang nak amik sma tu buat bebetul..dptkan mumtazz ye!
ok
wassalamz

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 20-03-04 01:00


ana pun sama macam icah dan kim..

ana ambil sma di samth kg jawa tahun lepas....resultnye memuaskan...jayid jiddan...harapan nak dpt mumtaz masa tu tipis sbb aktif sangat kat sekolah..

buat najwa - banyakkan berdoa dan rajin2 kumpul soalan tahun2 lepas ok!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 14:36


saye x phm..
sam ni hanya boleh diambil di sek men agama aje ke?
ade tak yg ambil sam di sek men aliran biase?
mcm berminat pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-04-04 20:53



ana pun ambik SMA di SAM Best.
Alhamdulillah..result ok..

Ezzah berminat? Apa salahnya pelajar sek biasa ambil SMA ? Cuma perlu beli buku2 SMA spt madah Tauhid, Feqah, Tafsir, Hadith dan Bahasa Arab..semuanya ade 7 buku (bahasa arab ada 3 buku). Kemudian cari ustaz /ustazah utk mengajar..ataupun join mane2 sekolah agama..

Belajar subjek SMA/Azhar ni memang banyak kelebihannya...kita dapat mendalami selok-belok agam Islam dgn leih mendalam..bab jual beli,taharah,wudhu` dll diajar dgn terperinci....madah tafsir pula, kita belajar mentafsir ayat al-Quran...bukan senang..bukan dgn tengok kamus je kita boleh tafsir ayat al-Quran..Ayat al-Quran tak semestinya direct...ada kata yg berbunga2 (balaghah)...sbb tu kene belajar ilmu tafsir..

Sebenarnya ada banyak lagi kelebihan subjek SMA ni.. kalau ezzah nak tahu, bolehlah pm/email ana.
wassalam.

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

najwa_zin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7995
Posting: 13
Dari: bumi yg dipijak

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-04 14:37


,
thank bebanyak kat sesiapa yg posting tajuk ana ni.ana pun baru tukat sekolah kat samer,selangor.amik sains tulen.o.klah apa2 pun doakan kejayaan ana apa2 bidang yg diceburi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_zinProfil   Hantar PM kepada najwa_zin   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-04 23:47


....

wah.... najwa... pindah² skolahnyer yer...
hehe...
akak dulu pon penah skolah kat samer waktu form 1... tapi... sebulan jer... akak suke skolah situ.. best... byk tangge... hehe....
blaja rerajin yer dek...
doakan akak spm thn nie dpt result ok yer...

Wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 19:38


tapi cam ne carenye kalau dak skolah men biase nak amek sma?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

akim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5146
Posting: 113
Dari: sungai besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 14:45


akim pun ambik sma tahun 2001 dekat samt sultan salahuddin abdul aziz shah bt 38< panjang name>...... dapat jaiid jiddan...sekarang kat matrix uia......

Bookmark and Share

    


  Member Information For akimProfil   Hantar PM kepada akim   Quote dan BalasQuote

auzman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6097
Posting: 47

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 18:36


assalamualaikum........\
ana pun ada amik smu kat kelantan 2001........
alhamdulillah dapat pangkat satu argegat 9.........
itu pun ana belaja setaun saja utk cover sume subjek.......
smu kat kel lagi susah coz subjek yer lagi banyak........
tol tak sape yg amik smu kat kel..........
sekian .....
wassalam........


Bookmark and Share

    


  Member Information For auzmanProfil   Hantar PM kepada auzman   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 23:39




saya pun mengambil sijil menengah agama di sekolah menengah (u) Toh Puan Hajjah Rahmah pada tahun 1997..alhamdulillah saya mendapat result yang baik..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-04 16:57


assalamualaikum....
awak amik sma ke?
saya pun amek jugak klo kat jb ada 15 subjek
saye dpt j.jiddan...awak?


Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-08-04 17:26



ein dulu pernah ambil SMU thn 2001 di q-late..smu(a) maahad muhammadi (p)..Nway, alhamdulillah..result kira okeyla..

-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 154
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 20-08-04 22:03


assalamualaikum...

ana pun amik sma gak thn 2000.skrg con't kat ipt.
kire result time tu sederhane je,dpt jayyid..

gud luck to all sma candidates this year....

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

fadmy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 368
Posting: 78

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-04 04:28




ana pun amik SMA tahun 2000 kat SAMUS KD

Alhamdulillah natijahnya pun ok....Jayyid Jiddan
Hafal Last Minit....

Now At IPT

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadmyProfil   Hantar PM kepada fadmy   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-08-04 13:29


AKUM.....

mmg molek sgt ada org utarakan soalan nie...ana mmg nak tau sgt sapa2 yg ada amik STAM thn nie....mmg nak cari sgt kengkawan yg ada amik stam, nak tanya, trial stam bebaru nie mmg sume dr jakim,urusetia lepai apantah, gitulee rasanya namanye... mmg sume dr situ ke? ana ingat nak tukar2 soalan,sbb ana mmg dalam musyaqqah yg teramat sgt nie, maahad ana baru try tahun nie amik stam,so...walaupun x blaja, ana ttp kene amik,tu lahh...ana nak buktikan walaupun ana & kengkawan ana tak blaja cam orang lain,ana ttp boleh berjaya kalau ana usaha...nie pun trial kene baca sendiri...nasib baik ada muqarar...takler susah sangat nak kejo...
so...ana harap sespe...anyone who can help me...plz send me email,o.k? xpun anto je msg kat ana nie..okey..??? jasa baik kalian akan ku kenang hingga ke akhirnya...trimas....


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 21-08-04 19:52


SMA thn 1998...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

itishanima
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11454
Posting: 13
Dari: malaysia(pahang)

Pahang  


posticon Posting pada: 27-09-04 23:09



saya dulu pun ambil (SMA) result alhamdullilah ......saya ambil dekat SEKOLAH MENENGAH AGAMA AL-IHSAN....macam mana pulak dengan awak

Bookmark and Share

    


  Member Information For itishanimaProfil   Hantar PM kepada itishanima   Pergi ke itishanima's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 23:57



sy amik SMA tahun 1999 kat SAMTEN....alhamdulillah, result ok walaupun bukan yg terbaik....

kpd najwa_zin...... smoga berjaya!

dan kepada nailofar87........ tahniah diucapkn dan all the best untuk SPM 2004 ni, moga berjaya naikkan nama skolah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

hayatul
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2004
Ahli No: 12178
Posting: 9
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 14-12-04 00:35


ana pun ambik sma jgk
thn 2000
alhamdulillah dapat mumtaz..
semuanya milik allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For hayatulProfil   Hantar PM kepada hayatul   Quote dan BalasQuote

itifa2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11138
Posting: 80
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 00:42


saya amik SMRA 1998.. nape SMA nampak cam senang jer dapat mumtaz n jayyid jiddan... SMRA kebanyakan leh skor JAYYID jer..... xsama ke taraf dia..SMRA tinggi skit kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For itifa2Profil   Hantar PM kepada itifa2   Pergi ke itifa2's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 11-02-05 04:56


saya amik sma mase tahun 1998 kat sma rompin, phg. dapat agg 23 ajer. pastu sambung belajar kat uitm n sekarang kat ukraine. buat medic

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-06 16:08


ana ambil sama tahun 2002 dekat pahang...Ma'ahad SAS Jengka

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 18:59


tuhan sajalah yang tau punyala susah.. :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135693 saat. Lajunya....