Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: BENARKAH WANITA CEPAT BERUBAH FIKIRAN BERBANDING LELAKI...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» BENARKAH WANITA CEPAT BERUBAH FIKIRAN BERBANDING LELAKI...

Please Mendaftar To Post


Oleh BENARKAH WANITA CEPAT BERUBAH FIKIRAN BERBANDING LELAKI...

Blues
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6976
Posting: 20
Dari: Bumi yg Nyata

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 21:01


selalu apabila sesuatu perkara, wanita saje yg akan cepat berubah fikiran. susah kaum lelaki nak mengetahui apakah kemahuan seseorang wanita yg di cintai terutama yg sudah berumahtangga... sedangkan ape kemahuan nyer telah kite cuba merialitikan menjadi kenyataan.... jadi marilah dibincangkan bersama-sama..... w'slm

Bookmark and Share

    


  Member Information For BluesProfil   Hantar PM kepada Blues   Pergi ke Blues's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 21:39


mmg betul punn....
mmm....ana penah kene mcmnih.....
sbb aper tau....Rasulullah ....pernah bersabna ttg nih...klu tak silap...
okies

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

ct_fatimah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2004
Ahli No: 7956
Posting: 2
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 13-03-04 23:32


mmg pon. ct sendiri pon suker ubah plan last minute. sampai naik pening kapla bf ct. donno y, i must behave like dat!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_fatimahProfil   Hantar PM kepada ct_fatimah   Pergi ke ct_fatimah's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 14-03-04 03:32


hmmm...ana rase mmg btull..sbb ader sorang kwn ana...boley ubah fikirann saat 2 akhir nk register major aper nk amikk wkt degree......hmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 03:44




ermmm.. ana rasa ade betulnyer.. tapi kengkadang je bende ni boleh berlaku...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 09:45




secara general nyer...perempuan mmg selalu macam tu.saye pun.suke ubah2.that's y talak bukan perempuan yg pegang n hakim biar lelaki.

adat la kan..9 nafsu.1 akal ..jd lelaki2 sekalian jgn le marah ye..

-----------------
~www.salwasaleh.blogspot.com/www.tazkirahonline.blogspot.com~

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

qalb
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2619
Posting: 23
Dari: perlis ke johor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-03-04 11:01


berubah fikiran ngan hati tu berbeza ke??...

tp....ade member laki saya kate...org laki yg cepat berubah hati...well..i donno sbb diorg yg kate..siap ckp bg pihak laki lak tu..camne tu??

.:bermohonlah kepada Allah supaya ditetapkan hati kita dalam setiap perkara yang kita lakukan:.

[ Posting ini telah di edit oleh: qalb pada 2004-03-14 11:02 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbProfil   Hantar PM kepada qalb   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-03-04 13:30


betul lah tu...saya ni pun tak tetap pendirian..cepat sgt berubah..tapi klu berkaitan hati dan perasaan tu tak lah berubah....nasib baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

ija85
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7989
Posting: 2
Dari: baling

Kedah  


posticon Posting pada: 15-03-04 11:12


ija rase pun betul gak....
tapi semuanye bergantung pada individu tersendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ija85Profil   Hantar PM kepada ija85   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 11:16


saya setuju. perempuan lebih mudah berubah fikiran atau apabila membuat keputusan terutamanya bila ada opinion lain. lelaki normally stick dengan diaorang punya decision

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 15-03-04 11:32




Perempuan ... emosinya bercampur baur....jangan salahkannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 15-03-04 11:40




Bookmark and Share

    


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 01:39



ye ke? maybelah, tp takla semua prk..dah gerak hati camtu...followlah...
emm...kalau org llk tetap p'dirian, xkanlah nak sama ngan p'puan gak...ye x? sekadar pandangan...

-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 01:54


assalamualaikum

yer ker cam tu...may be kebanyakannya..tapi x semua cam tu

tapi mungkin fikiran jer tapi susah utk berubah hati

hanya pandangan
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 09:35


in the name of Allah the most gracious the most merciful

insyaAllah sama-samalah kita pihak muslimin membentuk mereka, dan ianya kadang-kadang terjadi dan kadang-kadang nilah yang memeningkan kepala kita.

sudah fitrah mereka diciptakan begitu nak buat cam ner tapi kaum muslimin jangan mudah mengalah tetapkan hati dan banyakkan doa pada Allah agar dilapangkan hati mereka dalam setiap perkara lebih-lebih lagi hal-hal yang berkaitan dengan rumahtangga.

kena betul-betul berhikmah sebab mereka ni cepat tersinggung dengan kata-kata kita.. so ana berpandangan kenalah banyak berhikmah bila memberi pandangan pada isteri-isteri kita nanti.

semoga dipermudahkan Allah dalam urusan rumahtangga entum semua, ameen "Isteri yang solehah ialah isteri yang mendengar nasihat suaminya melainkan perkara-perkara yang melanggar syariat dan pililah mana-mana pintu syurga yang diingini"

wassalam.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-03-04 11:29


Tak juga,habis yg dah kawin tapi kena bantai ngan laki (penderaan rumah tangga)dah berbilai2 muka but masih setia...tak berubah pun hati pun....depends..ada juga perempuan yg keras hati dan ada juga yg sebaliknya,bagi saya walaupun perempuan tampak seperti satu spesis yg lemah,tapi sebenarnya mereka ni kuat...perempuan yg menghayun buai,boleh menggoncang dunia...tak percaya..cubalah kalau dah kawin nanti,beritahu dia kita nak kawin lagi satu..tengok...masa tulah kita tahu mcm mana dia nak hayun..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 17:16


in the name of Allah the most gracious the most merciful

joshua enta nie macam2..


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:31




memang perempuan mcm tu kot sbb bnyk member saya jadi macam tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 07:40




Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 01:44


agree,...agree....
nis pun slalu gak camtu, tukar fikiran saat2 akhir...

*kata member, bahaya dpt gf lagu ni...
'coz selain suka ubah fikiran saat2 akhir, p'puan lagu ni juga x ttp pendirian....
kejap itu, kejap ini,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 19-03-04 18:14


assalamualaikum..

ehh..tak semestinya org yang selalu berubah fikiran tuh selalu berubah hati juga???


-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-04 21:31



sha pun rasa macam tu jugak....
berubah fikiran last minute......
macamana tu ek?


Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

taufik85
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2004
Ahli No: 7902
Posting: 2
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 22-03-04 09:22


mungkin betul p'puan cepat berubah fikiran.mungkin sebab ia punye 9 nafsu kan berbanding laki kan.arap2 p'puan lain x marah ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufik85Profil   Hantar PM kepada taufik85   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-03-04 10:35


kah kah kah kah..apalah..benda mcm ni nak announced gak ke?


p/s:Berani berubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 15:32


lain pule kaum adam kan....
mereka mampu mengawal emosi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 04-04-04 16:26


susahlah macam ni, klu dah elok2 plan tiba2 last minute dah tukar

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

z_uniten7
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2003
Ahli No: 2688
Posting: 16
Dari: dpn pc

Melaka  


posticon Posting pada: 04-04-04 17:15


lelaki n gurlz,Allah jadikan ade kelebiha n kekurangannye...>bersyukur dengan ape yg ada<

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_uniten7Profil   Hantar PM kepada z_uniten7   Pergi ke z_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 13:45




nampak mcm semua setuju je wanita cepat berubah fikiran....hmmm....pada ana mmg ade benarnye...tp stp individu tu kan x sama...ade yg tetap pendirian..ade yg selalu b'ubah fikiran....x kurang jugak kaum lelaki...byk cth tp x yahla sebut ek...

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 17:30


ooppssss...ntahlaaa..... tak berapa arif tentang sifat perempuan..tapi rase2 nye macam betul je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

amien
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5327
Posting: 3

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-04 13:06


memang permpuan macam tu tapi kita kena lihat dan teliti kenapa mereka begitu. saya student biomedic dan mengambil subjek psikologi dan sains tingkah laku manusia mendapati perempuan akan sebegitu apabila datang bulan. hormon dan emosi berubah. oleh itu untuk bagi lelaki yang ingin menjadi teman terbaik...fahamilah teman anda.begitu juga bagi pasangan suami isteri. saya biasanya mengalah bila teman saya emosi sgt sms lingkungan bulan. saya sayang sangat kat gf saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amienProfil   Hantar PM kepada amien   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 23:50




saya setuju dgn tajuk ni..saya pun kadang2 tak tetap pendirian..last2 minit pun leh ubah fikiran..heheehe..lagi2 bila jawab soalan..tak yakin pada diri sendiri,asyik nak tukar2 je jawapan..tapi taklah sampai menyusahkan orang lain..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Naina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2004
Ahli No: 8092
Posting: 41
Dari: Neither here nor there

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-06-04 22:31


sy pun rase pompuan ni cpt tukar fikiran..tp nape ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For NainaProfil   Hantar PM kepada Naina   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 23:03




Hmm..nak kata perempuan cepat berubah fikiran ada betulnya jugak...tapi adakalanya org perempuan nie ambil masa yang panjang utk berfikir tau...so bukan calang2 nak ubah fikiran tu!



-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 13-06-04 14:51


mmg betul org pompuan nih cpt berubah fikiran...sy ckp berdasarkan diri sy s`diri...kita pon tak tau apsal kita buat camtu..mmg dah lumrah kot

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-04 18:14


memang sukar untuk membaca fikirannya...sentiasa berubah-ubah tak tetap pendirian dan mudah dipengaruhi...tapi tak semuanya begitu tapi kebanyakkanlah..

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157453 saat. Lajunya....