Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Betul ke lelaki kalau betul2 jatuh cinta akan setia??


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Betul ke lelaki kalau betul2 jatuh cinta akan setia??

Please Mendaftar To Post


Oleh Betul ke lelaki kalau betul2 jatuh cinta akan setia??

nur_qalbi
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7398
Posting: 16
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-03-04 18:07


saje nak tanya korang.. tul ke ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_qalbiProfil   Hantar PM kepada nur_qalbi   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 18:17



erm, susah untuk dihuraikan,
kalau yg penah jumpa laa kan..sememangnya bila mereka dah komited dgn seorang gadis sebagai bakal permaisuri hidup mereka maka mereka akan setia..
sebenarnya, kalau kita setia dgn pasangan kita, insyaAllah pasangan kita pun akan setia dgn kita jugak..
yg ptg..setialah dgn kasih Allah..rindulah dengan cinta Allah..
pasti hidup akan Indah..


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 18:32


errrr...

tanyer sendiri la dekat budak yang dah jatuh cinta..habis cerita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 19:01


betul tu...saya akuinya sebab saya pun dah merasakannya...dia terlalu setia pada saya walaupun kami jauh



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 20:53



setia, insyaAllah jika srikandinya juga setia

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 21:46


setyuju.....!!!!!!
lelaki akan setia jika pihak wanita juga setia....
emmm.....
betul nih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 01:52



terpulang pada individu..
kalau cinta itu berlandaskan tauhid yang kukuh..insya Allah setia dan jujurlah dia dlam bercinta..bukan muslimin jer..muslimah juga..

[email protected]

-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

al-zikr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6386
Posting: 35
Dari: dunia fana'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 02:35




susah nak diperkatakan,sama la dengan pepatah indah kabar dari rupa.kita takkan tau kesetiaan seseorg tu melainkan ada keikhlasan dalam diri dia.benda camni takleh nak rasa2....nak tau kena kaji dia dari segi akhlak dia,perangai,pargaulan dan macam2 lagi.

takyah la pikir cinta2 ni...cinta je lepas kawin

CINTA ALLAH ITU ADALAH CINTA SEJATI

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-zikrProfil   Hantar PM kepada al-zikr   Quote dan BalasQuote

z_uniten7
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2003
Ahli No: 2688
Posting: 16
Dari: dpn pc

Melaka  


posticon Posting pada: 12-03-04 02:49


hati manusia.peringkat awal je kot setia..bile dah lame,bosan.cari lain.tp xsume cam2.
kalau kite ikhlas,insyaAllah pasangan pun ikhlas gak.

-benci n cintai seadanya-

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_uniten7Profil   Hantar PM kepada z_uniten7   Pergi ke z_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

rayulain
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7651
Posting: 16
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-03-04 09:34


assalamualaikum...
boleh ke lelaki setia?
cam tak cayer je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rayulainProfil   Hantar PM kepada rayulain   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 09:41


Insyaallah boleh percaya....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

rosyaMiLLa
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4310
Posting: 10
Dari: phg

Pahang  


posticon Posting pada: 12-03-04 11:25


assalamualaikum..

ader kot lelaki setia..kalau dia btl2 suka kat girl tu, insyaallah..klau kita nak psgn kita setia kat kita, so kita pun kenala setia kat dia gak..takkan kita nk m'hrpkan dia ajer yg setia kt kita, sdgkn kita keliling pinggang..xleh la cm tu kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rosyaMiLLaProfil   Hantar PM kepada rosyaMiLLa   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 11:45



Zaman sekarang ni susah nak cari yang setia
tak kiralah laki ke perempuan
ramai je yang tak setia
kadang dah nak kahwin pun boleh pasang pakwe lain.. isk
Bersyukurlah kalau dapat pasangan yang setis
moga berkekalan selamanya

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2004
Ahli No: 7361
Posting: 18

Kedah  


posticon Posting pada: 12-03-04 11:49


A'kum...
Nak cari lelaki yang setia...satu dalam sejuta. Bertuah le kalau yang dapat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_balqisProfil   Hantar PM kepada nurul_balqis   Quote dan BalasQuote

SitiSabarini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5664
Posting: 69
Dari: kuala krai, kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 13:43


setia sahaja, namun setiap yang bernama insan ni tetap tak mampu mempersembahkan cinta yang abadi... hanya padaNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SitiSabariniProfil   Hantar PM kepada SitiSabarini   Pergi ke SitiSabarini's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 15:17



mungkin ya dan mungkin jg tidak....

tp kalau ada yg dpt yg setia tu....hai bertuah badan..

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 12-03-04 15:41


....
pada pandangan ana...setialah pada yg satu....biarpun yg datang tue beribu2....bak dlm cite korea tue...WINTER SONATA....apa2pun cintalah ia kerana ALLAH..jgn berlebih2 dlm bercinta..nanti menyesal pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-03-04 15:43


depends...kalau perempuan tu ok...setialah..kalau tak...hye hye,bye bye-lahhhh

p/s:tak suka perempuan pot-pet-pot......pettt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 15:48


saya rasa setia tu khas untuk org yang dah berkahwin. kalau belum kahwin buat apa nak setia kan lagipun tak ada apa-apa ikatan. satu lagi setia pun selagi boleh, kalau memang tak perlu setia tak payahlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

puteri_nur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6112
Posting: 26
Dari: Bumi Allah yang luas

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 16:03




Alhamdullillah... kalau kita setia insyallah teman kita tu juga akan setia... kan dah termaktub... lelaki yang baik hanya untuk wanita yang baik... macamt ulah juga kesetiaan ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nurProfil   Hantar PM kepada puteri_nur   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-03-04 02:23


hmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 06:49




erm.. ntah laa.. nanti ana kaji dulu yer.. hehehee...
mungkin kot ade lelaki yang camtu.. bertuah badan kalo yer..

p/s: setialah padaNya kerana hanya cinta padaNya mampu membawa kita hidup bahagia didunia..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 13-03-04 07:35


berdoa lah kepada ALLAH, semoga kita dan pasangan kita setia kepada ALLAH....

insyaALLAH..........kalau kita setia kepada ALLAH, masalah lain pun akan settle... tak perlualah dirisaukan sangat........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

rayulain
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7651
Posting: 16
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 13-03-04 11:27


kita doakan semoga semua warga ukhwah akan menemui lelaki yang setia..insyaallah..
bukan sahaja setia pada pasangannya, tapi yang paling penting setia pada Allah, agama, bangsa dan negara.. kalau setia pada wanita je.. tak guna gak kan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For rayulainProfil   Hantar PM kepada rayulain   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-03-04 19:31


insyaalah lelaki tu akan setia klu makwe dia pun setia...saya pun dah dapat seseorg lelaki yg betul2 setia pada saya dan saya pun akan setia ngn dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

Blues
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6976
Posting: 20
Dari: Bumi yg Nyata

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 20:44


ader jugak lelaki dan perempuan yg setia, tapi biler dah setia giler antara salah sorang musti ader yg buat hal punyer lar..kekadang cucah gak nak cakap pasal cinta nie, sebab cinta ada dimaner-maner saja atau di srata tempat samada cinta pandang petama dan cinta pandang terakhir atau cinta yg dikatakan tiada sempadan tue yg bahaya tue. cinta tidak pernah luput dimata fikiran manusia terutama pda remaja zaman kini baik lelaki mahupun perempuan... tiada cinta yg kekal dihati manusia.. hanya cinta pd allah s.w.t sahaja yg akan kekal dihati orang yg beriman pd nye tiap saat dan dimane sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BluesProfil   Hantar PM kepada Blues   Pergi ke Blues's Website   Quote dan BalasQuote

mentari_cute
Warga Rasmi
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7801
Posting: 1

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-03-04 21:43



bg sy ler...lelaki ni x sumer yg setia.klo ader pn sesetengah jer..2 pn bila dia dah banyak bersusah payah untuk dapatkan perempuan tu..bila dah dapat tak kan dia nak mempersia-siakan begitu sahaja.tapi ader sesetengah tu..klo dah jumpa yg lebih baik dari tu...mula ler lemah iman mereka ni.tapi kena tengok ler pada individu itu sendiri cam ner.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentari_cuteProfil   Hantar PM kepada mentari_cute   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 22:21


Quote:

On 2004-03-12 09:34, rayulain wrote:
assalamualaikum...
boleh ke lelaki setia?
cam tak cayer je..



percaya lar...kerana ianya benar..
semua atas niat diri sendiri
tapi...cinta sebelum kawin..cinta yang palsu
cinta selepas kawin..itulah mawaddah yang sebenar

-----------------
ya Allah tuhan yang menjaga hati baikilah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 00:34


uish.. nak cari lelaki setia mmg susah...
tapi insyaAllah kalo masing2 setia...
x der masalah punyer.... itu semua terpulang individu... kena pandai cari dan berhati...
kekadang ader yang dok menipu... haru jadinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 14-03-04 03:35


insyaAllah akan setia

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 12:56


Ermm..tentang yang setia nie susah nak diperkatakan bukan aperr...kalau kita setia sekali pun kite perlu fikirkan perkara yang kedua iaitu jodoh kita haaa sebab setiap insan didunia niee 3perkara sudah ditentukan : Ajal Maut,Rezeki,Jodoh..
so kalau nak kata kesetiaan tu akan berpanjangan tak boleh jugak so pepandailah menilainya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-04 21:48




xtau nak dikater...setia? mungkin sebahagian jerk...yg penting aderla yg setia.. yg lain tu....heheehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

ija85
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7989
Posting: 2
Dari: baling

Kedah  


posticon Posting pada: 15-03-04 11:08


assalamualaikum w.b.t
rasenye boleh kot nak percaya.
semuanye bergantung pada pasangan masing2.
kalo dua2 setia insyaallah....berkekalan.
tapi susah nak jumpa lelaki yang betul2 setiakan?
1 dalam sejuta.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ija85Profil   Hantar PM kepada ija85   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 02:01


assalamualaikum

susah nak komen...tapi mungkin...alhamdulilah kalau kita dapat yg setia...
lelaki baik hanya utk wanita baik....

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_sina1980
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6159
Posting: 42
Dari: pusat bandaraya kuala lumpur

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 10:13


memang betul..lelaki ni jenis setia...tapi susah gak kalau cakap kat sini sbb pompuan pun ada..mesti masing2 akan nak menegakkan hak2 masing2..
malaslah nak komen lebih2...

p/s:kenangan ex-first love susah nak dilupa kan..
apatah lagi kalau kesetiaan kita tak dihargai...

-----------------
Ya Allah Ya Tuhanku,kurniakanku cinta dan kasih padaMu,serta cinta dan kasih pada orang2 yang mencintaiMU ya Allah,
Ya Allah , tenggelamkanlah aku didalam kecintaanMu, supaya tiada suatu pun yang dapat memalingkan aku daripadaMu.Aamin


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_sina1980Profil   Hantar PM kepada ibnu_sina1980   Pergi ke ibnu_sina1980's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-03-04 11:55


Setia menanti Siti Nurhaliza..heheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:35




harap lelaki setia yang menyorok tu tonjolkan satu hari nanti......insyAllah kite kena same2 setia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 08:02


tak tahu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

putri_sivik
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2003
Ahli No: 5867
Posting: 13
Dari: uitm kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-04 10:06




nak cari lelaki yg setia n mmg susah...1 dlm 1000..pd mulanye nmpk cam setia giler...dpn awek bkn main lg, pijak semut pun x mati..tp biler kat blakang Tuhan je yg tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sivikProfil   Hantar PM kepada putri_sivik   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 07:58


...

aaaa...dah jumpa dah yang setia...nama dia dinulhuda1422h

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 11:01


Insya' Allah kami di pihak lelaki akan setia. Namun harus di ingat ujian dan cabaran menanti masa hadapan. Jadi berhati-hatilah.

P/s : Belum ada pengalaman lagi.Sama macam joshua tapi ana tunggu "fatimah Az-Zahra atau Siti Khadijah" yg belum muncul lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 16:20




hopefully macam tu lah....syukur dengan nikmat anugerah Tuhan....sedar siapa diri ini....hambaNya yg lemah yg banyak complaint, tak reti menghargai nikmatNya...

atas kehendakNya kami dipertemukan,
atas kehendakNya jugalah apa² yg akan berlaku pada masa akan datang....

yg kita suka tak semestinya baik utk kita,
yg kita benci tak semestinya buruk utk kita......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 16:38


dulu yer...tapi sekarang semuanya dah berubah...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 14:44


depends.....

"jangan kau harap lelaki semulia saidina ali andai pekertimu tidak seindah fatimah"



-----------------
~www.salwasaleh.blogspot.com/www.tazkirahonline.blogspot.com~

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah04
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8034
Posting: 9
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-03-04 15:08



betul jugak 2,sekarang memang susah nak dapatkan org yang setia.tp kalau dia b'cinta krn Allah dan disertai niat nak b'kahwin,insyAllah dia setia.wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah04Profil   Hantar PM kepada sakinah04   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-04 21:38



bagi sha bergantung pada lelaki tu sendiri.....
kalau nak setia dia mungkin setia.....
tapi kalau tak setia tu mungkin satu hari nanti dia akan berubah......
setia kepada cinta....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

amirlutfi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 6838
Posting: 22
Dari: bumi ciptaan illahi

Melaka  


posticon Posting pada: 20-03-04 10:46



saya pernah seti ngan seseorang but akhir nya saya dikecwakan.................
Sejak dari itu,saya tak terfikr untuk setia dengan sesiapa pun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirlutfiProfil   Hantar PM kepada amirlutfi   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 18:40


assalamualaikum....

saya setuju ... tapi klu kesetiaaan tu di permainkan.akan timbul rasa serik dlm jiwa....
waspadalah .....tak kira bagi laki atau wanita ...

insaflah ..


wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-04-04 22:20


alhamdulillah.....telah kujumpa dia yg setia...smoga ikatan ini kan diberkati dan dirahmatiNya...amieenn...

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-04-04 22:26


setia menanti..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 22:29


hmm..pompuan pun ramai yg tak setia..tapi tak pernah jumpa lagi laki yg setia...
tapi lakikan bleh kawin ramai..hehehe..kasih-sayang takkan kurang...dan takkan habis..

p/s:sama nng isa...SETIA MENANTI,...
YG ANA TAU ANA SETIA

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 15:41


belum sampai masa lagi utk setia pada.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 15:53



btull ke??
myb ade kebetulannye..
depends pd kaum adam tu laa..
ade yg niat nye baik.. nak jalinkan ukhwah yg lebih in team... ade juge niat buruk..
nowadays.. masih ade lg.. but quite difficult to find laa.. so.. kaum hawa.. kena selami.. kenali hati budi tu.. before nak ikat @ declare ape2 ..

* jgn terlalu mengharap ape yg tak pasti..*

wsslm..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 22:02


heh..heh.!senang jer nak bagi lelaki setia kat kita..lebih2 lagi bile die dah jatuh cinta...memang akan setia 100%...jadilah pencinta yang setia...buatlah agar dia berasa diyakini dan difahami,berilah dia kebebasan,..sokonganmu amat berharga.yang penting,jadilah pencinta yang cintakan agama..insyaAllah...
aik! buleh ker cintan-cintun ni?wallahualam....cinta Allah jua yang kekal abadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

amien
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5327
Posting: 3

Perak  


posticon Posting pada: 28-04-04 00:25


bagi saya,memang kita kena tgk psgn kita jenis macam mana. bagi saya cukuplah dengan sorang. bersyukur atas nikmat kahadirannya. tentu kesetiaan dan kejujuran mekar bersemi

Bookmark and Share

    


  Member Information For amienProfil   Hantar PM kepada amien   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 13:31


kesetiaan itu takkan kekal selamanya......
jgn terlalu mengharap...
kelak kitakan merana....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

mukmeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2004
Ahli No: 8263
Posting: 31
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-04-04 14:31


assalamulaikum
sbnr yer...tak susah nk cr lelaki yg setia ade jer...dikalangan kita kdg2 kita jer yg tak nampak dgn mata hati begitu sebaliknya dgn wanita
sbnrnya cinta tu akn terasa nikmat keindahan, kebahagian,ketenangan pendek kata semua yer best bila kita jaga cinta kita dgn Allah...mahu sid ia setia, mohonla pd Pencipta si dia..kerana pencipta yer lebih tahu ttg si dia
ape2 pon mulakan dgn diri kita dulu utk setia..betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmeenProfil   Hantar PM kepada mukmeen   Pergi ke mukmeen's Website   Quote dan BalasQuote

bidadari_putih
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2003
Ahli No: 3648
Posting: 14
Dari: Selangor

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 16:30


...
Betul kata ukhti Engku Salina...ana sokong!
Semuanya terserah kepada individu itu sendiri...ana tak tau la..kaum lelaki ke kaum perempuan yang paling setia...tapi pendapat ana dua2 pihak kena ada kejujuran dan keikhlasan dalam apa jua perhubungan...maybe..dlm jalinan ukhwah...
Jazakallahu khairan kathira,
w'salam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadari_putihProfil   Hantar PM kepada bidadari_putih   Pergi ke bidadari_putih's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 12:43




khaifahalukum..... saya nak tegaskan di sini bahawa x semua lelaki yang x setia. begitu juga dengan kaum hawa. kalau benar seseorang itu sayang dan kasih pada pasangannye, dia mestila bersifat bertanggung jawab, sabar slm ape jua keadaan contohnya apabila berselisih faham, sayang terhadap pasangannya dan sentiasa mengambil berat. sifat kasih dan sayang kedua2 pasangan akan mengukuhkan ikatan mereka. tetapi jangan percaya 100% terhadap pasangan anda kerana....manusia semua x sempurna....anda fahamkan!!! kenali hati pasangan anda dulu baru anda boleh menilaiya




Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 13:23


ala lelaki ke pompuan sama je...ada yang setia ada yang tak setia...bergantung kepada individu...
kata orang kalau dah suka tu...lautan api pun snggup direnangi... ye ke... baru terkena api sikit dah terasa sakit ade hati nak renangi lautan api... biasa l aorang bercinta ...cakap semua manis...dah kahwin hampas je tinggal. abih madu sepah dibuang merata riti....inila nama dia insan yang sering alpa dan leka.aku ckap pandai je..tapi sama je perangai saya ni.tak pe kita sesama la ambik iktibar ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

syodel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3679
Posting: 49
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-07-04 20:27


emm...ana rase setia kot sbb ana pun cam dah ada pengalaman ni.hehe.si dia pun setia gak kot.hehe.sbg information.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syodelProfil   Hantar PM kepada syodel   Pergi ke syodel's Website   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-04 01:02


hehhe..susah gak nak jawab tu..
kalu saya la,saya akn setia kat awek saya..
tu kne la sb kite kan nak kawin..kne lah setia..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

SUEFI
Warga Rasmi
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11220
Posting: 15
Dari: IIUM

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-10-04 21:59


selaku seorg lelaki yang setia,ana rasa tak suma lelaki setia tapi kalau dah jumpa yang setia,nescaya kamu akan terseksa kerana kesetiaannya
bukan apa,apabila dah terlalu setia,lelaki akan jadi sangat caring terhadap orang yang dicintainya
dan ini akan mengakibatkan perempuan yang tak setia akan berasa rimas dengan kesetiaaan lelaki tersebut
tak percaya?????
ana dah lalui perkara nie sendiri.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For SUEFIProfil   Hantar PM kepada SUEFI   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 02-10-04 23:08



memang masih ada lelaki yg setia.tapi susah nak jumpa lelaki yg betul2 setia sampai tak nak cari yg lain.mungkin ada satu dlm sejuta.tapi tu la susah nak ditemui....perempuan pun lebih kurang juga....kan perempuan ni bersaudara dgn lelaki....so tak de bezanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-04 13:22


rasanya lelaki atau perm...same sahaja...tp,saya akan tetap setia pada si dia....selagi saya masih di hatinya.....takkan mudah berpaling

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-04 13:33


ceh wah sirna bintang ni....o...dah ada yang berpunya rupanya....semoga berbahagia ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

kl_guy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11724
Posting: 94
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-10-04 17:08


Ader lelaki setia.jgn risau.t'utama yg first luv.so jgn tipu yg first luv.klu x. susah dier nk jg setia laps ne

Bookmark and Share

    


  Member Information For kl_guyProfil   Hantar PM kepada kl_guy   Quote dan BalasQuote

kl_guy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11724
Posting: 94
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-10-04 17:09


yup. sy stuju ngan suefi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kl_guyProfil   Hantar PM kepada kl_guy   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 20:35


susah nak ckp jgk psl kesetiaan msg2....bagi ana..biarlah niat kita berukhwah kerana Allah dan bukan kerana cinta kan seseorg.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 14-11-04 20:47


hmmm...1st of all kita kena tgk definisi betul2 jatuh cinta tu.....bagaimanakah yg dikatakan betul2 jatuh cinta....kalau takat 1st sight dah terpikat i think it is not from the heart....maybe sbb tgk awek tu cun so dia pun syok....macam kita tgk jlo n britney laa....cuma depa tu kita takleh nak kacau....kalau betul2 laki tu jatuh cinta dia akan usaha untuk membentuk satu ikatan murni...takde laa yg dok kua dating cengkerama kat taman bunga tuuu....itu nafsu bukan cinta....

kalau nak tgk contoh laki jatuh cinta,leh tgk citer tamil....Minnale....si hero tu walaupun dia dah tipuu si heroin dengan menyamar sebagai bakal suami heroin tu,at last dia berjaya mendapat cinta si heroin tu....

p/s:Citer Tamil lagi byk input untuk kita pikir berbanding Hindustan yang indah semuanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 23:25


.pada ummi..kalo lelaki tu setia pada srikandinya..memang payah nak dapatkan...kesetiaan seorang lelaki yang betl2 setia...mengalahkan kesetiaan seorang perempuan...tapi..satu dalam sejutalah lelaki macam2...
Allahu'Alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 13:13


Cinta di cintai adalah fitrah manusia...Setiap insan di dunia akan merasakannya...indah ceria,kadang merana..itulah rasa cinta..
Cinta adalah kurniaannya....bila di jaga dengan sempurna.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 15:31


LELAKI KALAU BETUL2 JATUH CINTA MMG DIA AKAN SETIA.... TAPI X MUSTAHIL WALAUPUN BETUL2 NAK KAT KITA PUN, DIA BLH MAIN2 LAGI BLKG KITA..... PEREMPUAN DAH SAYANG SEPARUH MATI, TAPI BARU NAK SEDAR, BARU NAK HARGAI...BUAT APA......

LELAKI.... PEREMPUAN DICIPTAKAN UTK JADI PASANGAN KORANG...KN DIPERKOTAK KATIKKAN.... KITA SAMA2 ADA PERASAAN..... JGN PK KERANA DIRI MACHO, RAMAI YG GILAKANMU, DGN SENANG HATI MAINKAN HATI DAN PERASAAN ORG YG SAYANG DIRIMU....

CEREWET SEORG PEREMPUAN KERANA SAYANG NYA PADA SI LELAKI..... BUKAN X PAHAM2, BUKAN NAK ULANG PERKARA YG SAMA X ABIS2, TAPI HATI PEREMPUAN XKAN SENANG SELAGI MAKSUD X TERUNGKAI..... SABAR MANUSIA ADA BATASNYA..... BEGITU JUGA PEREMPUAN.....

LELAKI YG X PAHAM PEREMPUAN ATAU PEREMPUAN YG X PAHAM LELAKI?.... MASING2 SAMA2 X PAHAM..... RENUNG BALIK DIRI SENDIRI....TEPUK DADA, TANYA HATI.....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 12-12-04 10:27


berdasarkan pd perhatian,memang betul klu sorang laki ni klu dh syg sgt2 kat seseorg,memang akan setia gila....tap...bil.yg mcm tu terlalu sedikit...satu dlm infiniti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

Nwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12845
Posting: 41
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-04 10:18


Insya-Allah lelaki itu akan setia jika gadis itu pun setia.

Kesetiaan dibalas kesetiaan...
Lelaki baik untuk gadis yang baik....



Bookmark and Share

    


  Member Information For NwarProfil   Hantar PM kepada Nwar   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 15-12-04 12:16


bertuahnya klu dapat yang setia..
susah nak cari yang betul2 setia coz manusia boleh berubah bila2 masa..
hmm.. harap yang kali ni `dia` akan setia dan kami boleh menjaga hubungan ini dengan baik untuk selamanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

HiGh-RoLe_izham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10975
Posting: 23
Dari: uia gombak

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 12:46


em...
kalau dua2 nyer setia tak mustahil akan hidup bahagia sampai bila2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HiGh-RoLe_izhamProfil   Hantar PM kepada HiGh-RoLe_izham   Quote dan BalasQuote

haleematus_saadia
Warga Rasmi
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13057
Posting: 9
Dari: hulu selangor......

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 14:01


ermmm...rasa2nya, kalau kita ikhlas dan jujur terhadap lelaki tu, maybe lelaki tu akan setia dengan kita, InsyaAllah...berdoa dan bertawakkal lah kepada-Nya...




***Jika memandang bintang di langit, longkang dibumi jangan diabaikan...***

Bookmark and Share

    


  Member Information For haleematus_saadiaProfil   Hantar PM kepada haleematus_saadia   Pergi ke haleematus_saadia's Website   Quote dan BalasQuote

syifa_aida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 6837
Posting: 21
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-12-04 14:40




hhmm..bagi saya lah kan..melalui buku2 psikology yang saya baca,biasanya lelaki apabila dah betul2 jatuh cinta, dia akan setia pada pasangannya..apepun doa2 supaya kite muslimah ni dapat lelaki yang setia..hehe

-----------------
suarakan ape yang kita rasa..jangan memendam perasaan kerana sakitnya lebih perit dari luka luaran yang kita nampak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syifa_aidaProfil   Hantar PM kepada syifa_aida   Pergi ke syifa_aida's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 17:45




em.. topik cinta sokmo.. ape2 pun, kalau dh jatuh cinta mestila dia akn setia... bukankah kesetiaan itu bukti perasaan cinta pd seseorg? hihik.. ini pandangan sj.. em.. alangkah bahagianya punya teman yg setia, kan...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 22:18


ana pun tak tahu..maybe betul kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

azriey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14059
Posting: 29
Dari: Kuching,Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 01:18


setia?? oh setia???
kebanyakkan wanita di dalam portal ni agak susah nak percaya lelaki setia....

nak yg setia amat mudah sahaja... cari kat masjid2.. itu saranan saye...

saye sebagai lelaki.. sekiranya nak cari lelaki yg setia... carilah mereka yg berumur 25 keatas.. di sana akan wujud kesetiaan yg dicari.. untuk 25 kebawah tu.. agak sukar nak cari sebab masih belum matang... faktor lain nyer pulak.. masih tidak sanggup melupakan keseronokkan bersama kekawan... dan permainan...

sekiranya sudah menjumpai lelaki idaman.... jgn lupekan Allah... tanye Allah.. bersembahyang istifarlah anda utk memperoleh jawapan dan keredhaannya... insyaallah.. sekiranya dia adalah calonnyer.. insyallah hubungan akan kekal.... think positively....
tepuk dada tanye selera...

-----------------
)------- MenCarI ErTi KeHidUpAn & KeBeNaRaN ------(

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrieyProfil   Hantar PM kepada azriey   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 08:43


Lelaki Idaman

Kasih manusia sering bermusim, sayang manusia tiada abadi. Kasih Tuhan tiada bertepi, sayang Tuhan janjiNya pasti" Itulah sedikit dari bait2 lagu Raihan. Lantaran kasih manusia yg sering bermusim dan sayangnya yg tak kekal lama, kita perlu sentiasa berwaspada terutamanya dlm memilih pasangan. Andainya sikit drpd cinta itu hendak diberi pada seseorang yg boleh digelar suami, pilihlah seorang lelaki yang...

1-Kuat agamanya.
Biar sibuk macamana, solat fardu tetap terpelihara. Utamakanlah pemuda yg kuat pengamalan agamanya. Lihat saja Rasulullah menerima pinangan Saidina Ali buat puterinya Fatimah. Lantaran ketaqwaannya yg tinggi biarpun dia pemuda paling miskin.

2-Baik akhlaknya.
Ketegasannya nyata tapi dia lembut dan bertolak-ansur hakikatnya. Sopan tutur kata gambaran peribadi dan hati yang mulia. Rasa hormatnya pada warga tua ketara.

3-Tegas mempertahankan maruah.
Pernahkah dia menjengah ke tempat2 yang menjatuhkan kredibiliti dan maruahnya sebagai seorang Islam.

4-Amanah
Jika dia pernah mengabaikan tugas yang diberi dengan sengaja ditambah pula salah guna kuasa, lupakan saja si dia.

5-Tidak boros
Dia bukanlah kedekut tapi tahu membelanjakan wang dengan bijaksana. Setiap nikmat yang ada dikongsi bersama mereka yang berhak.

6-Tidak liar matanya
Perhatikan apakah matanya kerap meliar ke arah perempuan lain yang lalu-lalang ketika berbicara. Jika ya jawabnya, dia bukanlah calon yang sesuai buat kamu.

7-Terbatas pergaulan
Sebagai lelaki dia tahu dia tak mudah jadi fitnah orang, tapi dia tak amalkan cara hidup bebas.

8-Rakan pergaulannya.
Rakan2 pergaulannya adalah mereka yang sepertinya.

9-Bertanggungjawab
Rasa tanggungjawabnya dapat diukur kepada sejauh mana dia memperuntukkan dirinya utk parents dan ahli familynya. Jika parentsnya hidup melarat sedang dia hidup hebat, nyata dia tak bertanggungjawab

10-Tenang wajah
Apa yg tersimpan dalam sanubari kadang2 terpancar pd air muka. Wajahnya tenang, setenang sewaktu dia bercakap dan bertindak.

Berbahagialah kamu jika diintai calon yang demikian sifatnya..."

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-02-05 09:10



lelaki setia mungkin ada kot tapi tak ramai yg setia pada yg satu...ramai yg bercita-cita setia pada empat org.betul takmuslimin..? sebab tu masa bercinta asyiknya mengungkapkan kata 'Aku setia padamu..cintaku hanya padamu seorang'... tapi bila dah kahwin...bercita-cita nak pasang lagi kalau mampu la...sbb tak mampu la mereka pendamkan dlm hati jea...
walau bagaimanapun..kalau dpt lelaki yg betul2 setia tu..alhamdulillah la..anda sememangnya bertuah...

'CINTA PADA MEREKA YG MENCINTAI'

[ Posting ini telah di edit oleh: norhanan pada 2005-02-04 09:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

alam_maya
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13924
Posting: 4
Dari: negeri di bawah bayu

Sabah  


posticon Posting pada: 04-02-05 09:29


skrip yang di ucapkan allahyarham tan sri p.ramlee sewaktu menjawab soalan dalam drama nujum pak belalang iaitiu "kadang-kadang orang berkahwin 4"bg saya kadang-kadang lelaki akan setia jika dia jatuh cinta, apatah lagi cinta pandang pertama.kata orang perempuan kata-kata orang lelaki ni sukar di percayai..terpulanglah kepada individu wanita itu sendiri...pesanan untuk wanita yang sedang bercinta sekarang ni.percaya,yakin dan bersangka baiklah sesama manusia kerana ia akan menjadikan hidup kita bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_mayaProfil   Hantar PM kepada alam_maya   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 10:40


setia ke akhirnya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 04-02-05 11:01





Setia la, pada kasih Allah...




Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 11:03


Quote:
Kasih manusia sering bermusim, sayang manusia tiada abadi. Kasih Tuhan tiada bertepi, sayang Tuhan janjiNya pasti"



betul tu ummimq...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

massuera
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.01.2005
Ahli No: 13992
Posting: 23
Dari: nogori sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-02-05 11:29


ermm...
bg saye la..setia tu terpulang la pada individu..


Bookmark and Share

    


  Member Information For massueraProfil   Hantar PM kepada massuera   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 11:52



I'ALLAH..ada llaki yg bnr2 stia..jika mereka bnr2 nk jdkn kt suri hdp mreka...n kita jg kna stia la pd dia..br adilkn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 08:01




insyaAllah betul!!!!!!...x caya? ambil pisau bedah dada...then scanlah hati tu...

tengoklah kalau2 ada device yg boleh detect tahap kesetiaan itu.


TQ

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 09:10


ana akan tetap setia...kalau dah jumpe cinta pertama, dan cinta itu akan jadi cinta last untuk ana gak..harap2 camtulah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 18:31


Quote:

On 2005-04-26 09:10, Faryzan_Islamic wrote:
ana akan tetap setia...kalau dah jumpe cinta pertama, dan cinta itu akan jadi cinta last untuk ana gak..harap2 camtulah



Bila dua hati dah terjalin..
Selamatlah pengantin kami doakan..
Moga redha Allah bersinar selalu..
Tanda bermula bahtera hidup..



p/s: sy pun nak ikut mcm faryzan gak...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-04-05 15:47




betul ker pompuan akan setia bila dia betul2 jatuh cinta..

cam tu ngan lelaki.. tak semua lelaki sama dan tak semua pompuan tu sama walaupun kita tahu bezakan yang mana lelaki dan yang mana pompuan...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 10:36


betul kata shah_sobriyanie tu..adakah perempuan akan setia jika dah jatuh hati?jangan hanya menyalahkan kaum adam sahaja..memang tidak dinafikan, kedua2 kaum samada adam atau hawa memang ada yang tidak setia dalam percintaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 11:09




Tak betul....sebab ada kebarangkalian lelaki tu akan kahwin 4.

PS:
1. P(Kahwin 4) = 0.001 [tafsirkan sendiri ya bahasa math ini]

2. P(Kahwin 1) = 1.0






-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 00:32




wanita semuanya bila dah jatuh cinta setia ke? tak jugak kan... kita manusia... jangan harap orang lain akan setia kalau kita tak mendidik diri menjadi seorang yang setia... bila semua orang dah berjaya menjadi seorang yang setia... tak ada la lagi masalah kesetiaan...

p/s: dah lalok dah nie... ntah ape2 jwb...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-05-05 01:20


setia lah biler dia setia kt kiter..

tp tgk atas ong laki jgk lah..
takut² dia nk wat main pasaan ker..
ompompuan pun sama jgk..
jgn pasang ramai..
laki pun sama jgk..
pompuan ni bile dia dh sayang n setia jujur ngan ong laki.. insyaAllah org laki akan jujur n setia ngan si dia.. kalo tak caye..cube perhatikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

kalbalqismunawwarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.02.2004
Ahli No: 7624
Posting: 26
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 03:20


wallahua"lambissawab
tak reti nak jawab


Bookmark and Share

    


  Member Information For kalbalqismunawwarahProfil   Hantar PM kepada kalbalqismunawwarah   Pergi ke kalbalqismunawwarah's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 10:34




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.195968 saat. Lajunya....