Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
al-biruni03: 3 hari yang lalu
Swarig123: 11 hari yang lalu
marul: 14 hari yang lalu
mfy87: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Student Kejuruteraan


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Student Kejuruteraan

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Student Kejuruteraan

Uzma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7670
Posting: 33
Dari: KL

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 23:41


.....

er...saper dalam ukhwah nih student kejuruteraan ...???/tak kesah la kos aper..civil ker..mechi ker...elektrik ker...asalkan kejuruteraan...Uzma amik kos civil....bolehlah kiter tukar2 pendapat dan idea mengenai engineering nih...mari lah......

Bookmark and Share

  


  Member Information For UzmaProfil   Hantar PM kepada Uzma   Pergi ke Uzma's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 03-03-04 23:57




amik civil kat mana Uzma?!

saye amik kejuruteraan gak... tapi kejuruteraan komputer khas dalam sistem komputer & rangkaian kat KUKTEM



-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 00:19




ana nak daftar nih.. ni persatuan kejuruteraan ukhwah ker?? ana amik letrik.. citer la aper yg dak2 civil blaa?? awekzz blaja aper dlm kos tu??

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syodel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3679
Posting: 49
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-03-04 20:06


Ana ade ambik kos DME(Diploma in Mechanical Engineering),Diploma Kejuruteraan Mekanikal,Skang ni baru tahun 1,sem 2.
29-3-04 ni dah mule final,last paper sampai 5-4-04,pastu cuti panjang 3 bulan wooo!!!!!,ingat nak kije,tp tengokok dululah,skang ni bezi skit.Bagi ana,kos ni seronok gak sebab ianya mencabar,ana pilih kos ni pun ari tu,sbb minat sgt lah,syukur dapat.Yg penting kene minat dalam sains dan matematiklah,sbb dalam byk2 subjek,matematiklah yang nak banyak pakai.Awak ni plak amik kos ape?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syodelProfil   Hantar PM kepada syodel   Pergi ke syodel's Website   Quote dan BalasQuote

ukhwatulmuslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3904
Posting: 26

Selangor  


posticon Posting pada: 04-03-04 20:34


assalamualaikum...
ana pon student eng gak.
degree of petroleum engineering, utm skudai.
la ni dah tahun 4. ade setahun lagi. Insya-Allah cuti sem ni ana wat praktikal kat Qatar. doakan ana sejahtera kat sane.
actually cos ana ni belaja cara nak cari minyak sehingga dapat berbagai jenis minyak yang kita tengok skg. subjek quite tough....citerla tentang kos kengkawan, k? wassalam.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwatulmusliminProfil   Hantar PM kepada ukhwatulmuslimin   Pergi ke ukhwatulmuslimin's Website   Quote dan BalasQuote

cassia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5605
Posting: 25
Dari: aucKland

newzealand  


posticon Posting pada: 05-03-04 02:43


assalammualaikum..kiter pun amik engineering jugak..course chemical&material engineering kat auckland university nzealand..baru 2nd year..ader lagi 2thn nak grad..insya allah..stakat nie course lebey pader analisis bahan n movement molekul2 untuk tgk structure2 yg sesuai n constructing smthg..kalo takder aral insya allah kiter balik msia nak buat prktikal ujung thnnie..tp kalo ader rezeki mungkin buat kat sini ajerla..pader ukhwatulmuslimin slamat merantau..jauh perjalanan luaspemandangan.. ..last but not least..betul kater syodel..kene minat math spashly yg amik mecheng..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For cassiaProfil   Hantar PM kepada cassia   Pergi ke cassia's Website   Quote dan BalasQuote

rabiatul_0112
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6929
Posting: 27
Dari: bumi Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 05-03-04 19:58




Ermm..kita amik kos elektrik...dah abis sem 4..so..next year..masuk tahun 3..ismi_atikah sama kos lah ngan saya.....

ermm..kalau kos elektrik.ni kat tempat sayalah...utk first year n 2nd...byk blajar sama ngan kos eleltronik..blajar programming,digit,ermm..teori litar,..Pada kita lah...utk kos ni..ermm...kena kuat bhgn math, n design..sbb kos ni..ada subjek mcm analog..tu..subjek tu pd saya lah..mmg susah lah...sampaikan..sbb subjek tu..ramai yg kat tempat saya ..tak lepas 2 pointer...tak taulah..kan tahap kesukaran subjek tu kat tempat lain....

ok..ukhwah fillah buat kos eng. yg lain.citer lahlg psl kos korang sume...

-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah!

"Bersama Perjuangkan Dakwah Islamiyah..walau apa wadah yg digunakan sekalipun..!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatul_0112Profil   Hantar PM kepada rabiatul_0112   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 05-03-04 21:39




Saya pun student engineering gak...study kat uia gombak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

amirlutfi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 6838
Posting: 22
Dari: bumi ciptaan illahi

Melaka  


posticon Posting pada: 05-03-04 22:39


saya gak student engineering...saya in cicvil engineering. best giler beljau bab2 civil nie.Memacam dapat kiter belajau.....student kat kuliah saya skit ajer n lecturer pun kamceng giler n senang sangat nak ajak disccuss...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirlutfiProfil   Hantar PM kepada amirlutfi   Quote dan BalasQuote

umie_humaira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.11.2003
Ahli No: 4964
Posting: 89
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-04 22:54



hi uzma civil engineering kat mana?
ana pun civil engineering gak



Bookmark and Share

  


  Member Information For umie_humairaProfil   Hantar PM kepada umie_humaira   Quote dan BalasQuote

kopiah_putih
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5070
Posting: 1
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-04 23:19


assalamulaikum.....oooo...nampaknya ramai gak kat malaysia yg ambil kejuruteraan...bagai mana belajar kejuteraan..susah tak???

Bookmark and Share

  


  Member Information For kopiah_putihProfil   Hantar PM kepada kopiah_putih   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 00:00



Salam ta'aruf..any mechatronic/robotics here??





[ Posting ini telah di edit oleh: Belalang_kampung pada 2004-03-09 13:12 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

Uzma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7670
Posting: 33
Dari: KL

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 01:48


assalamulaikum....


heheheh.....uzma amik kos civil engineering kat kuktem...tau tak tempat aper tuh.....ermm..so ramai jugak student kejuruteraan yer..bagus la ...boleh la kiter meramaikan emgineer2 islam....
ok..wassalam...

-----------------
@>===ya ALLAH,,I love U and I need U, please come into my heart===

Bookmark and Share

  


  Member Information For UzmaProfil   Hantar PM kepada Uzma   Pergi ke Uzma's Website   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 06-03-04 04:14




junior in systems engineering...cwru, ohio..lagi 2 tahun insyaAllah..

-----------------
~berjalan, melihat, mentafsir..~

Bookmark and Share

  


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

pu3azwani
Warga Rasmi
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7773
Posting: 1
Dari: kepala batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 13:33


assalamualaikum..wahh ada gak budak kuktem kat cni...salamzz....

Bookmark and Share

  


  Member Information For pu3azwaniProfil   Hantar PM kepada pu3azwani   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 13:45




ana pon amik coz kejuruteraan..kejuruteraan elektronik komputer kat poly...bg ana study bhgn ni sronok sgt..byk benda yg ana tahu dan dpt...sronok blajar litar, analog, telekom, digit...

betul kata sahabat2 semua..study bhgn ni memerlukan kepakaran dlm bhgn matematik yg tinggi..sebab semua subjeknya kira2...



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-04 07:32




.Awak ni plak amik kos ape? --> syodel tanyer saper??... ana jawabkan yer.. ana amik letrik..

rabiatul_0112 major dalam ape..?? ana insyaAllah dalm com system n networking.. tapi, tak tahu la kot2 ader pertukaran di saat2 akhir macam kos ana sebelum ni.. harap2 tak de lah.. insyaAllah..

civil blaja aper?? ktorg kt cni pgl drg ni dak semen.. ape benanyer field korang??

ukhwatulmuslimin kos anta kelihatan seperti best.... insyaAllah.. anta boleh.. gud lak..

gud lak sumer para bakal islamic engineer..


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-03-04 12:51


ana mechanical enginering & manufacturing system UNIMAS...ahlan wasahlan...alaikum bittaaruf

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

dzatul_nithaqain
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4648
Posting: 12
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 08-03-04 22:10


a'kum..
sy pon dak engineering gak..
civil engineering...3rd yr 1st sem..
bes woo civil nih..asek kuar jln2 jerr..gi pusing2 satu m'sia..evewry sem ade jer tpt nk kene visit..dis sem jer ade lbey kurang 5 tpt kene visit..next week sy gi klantan..wat research kat sane...hehehe...idop civil!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For dzatul_nithaqainProfil   Hantar PM kepada dzatul_nithaqain   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 23:03





mai... mai.. jemput masuk..


-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 10:32


emmm..
saya pun budak eng jugak...civil eng...sem 4 sekarang ni...
salam ukhwah dari ana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 09-03-04 12:13


hajimemashite.. ..sorila yer..sok paper jepun ni asik dok terbawa-bawa sket..saya pun eng gak..current punye orang..tapi major in instruments and control system..amik eng ni memang kena power giler maths..kalo tak hampeh le jawabnye..english pon samer..lagi naik saham kalo ader lebih2 bahasa..tapi saya nyampah betul fluid mechanic..doa2 moga tak fail jelah..hehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 18:46


semoga bejaya la esok utk hadapi paper jepun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 20:22




erm.... gud lak tuk paper jepung..
selamat datang aberibadi..

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

noranira
Warga Rasmi
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4523
Posting: 2
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 02:19


...

Saya student electrical engineering....

salam ukhwahfillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For noraniraProfil   Hantar PM kepada noranira   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 10-03-04 18:41


assalamualaikum..warga ukhuwah,erm bagusla antum sume dapat lanjutkan pelajaran dlm kos engineering..ana pun blaja engineering walaupun masa matrix amik hyt..salam ukhuwah dr student kukum,perlis METALLURGY ENGINEERING

Bookmark and Share

  


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 02:18






faryd ana ader membe kat kukum amik yg camtu kot.. nama dia farhana hayazi.. anta kenal..??

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 09:59




Uzma...hehehe ana pun amik civil engineering gak... kat KUKTEM gak..sama dgn enti ... sekos kite rupenye. maaflah ana tak prasan lak dgn kehadiran enti dlm ukhwah ni...slm ukhwah ..

amirlutfi...sorang lagi dak kelas ana..amik civil ..hmm..memang betul..lecturer2 civil sumer baik2 & best2 blake ...kan kan kan...

ismi_atikah...ooo..panggil kitorang dak semen ek?....stakat ni x bancuh simen lagi la..baru buat fieldwork , ukur2 jln dan kawasan kuktem jer...heheh.. ... skg ni dlm survey camp la ni.. insyaallah lps ni pegi ukur kwsn sebenar kuktem kat Pekan nu.. ..best tau! nak join..jom la...

kpd civillianz yg lain2...muslimin23, umie_humaira, dzatul_nithaqain...salam ukhwah dari ana buat antum ...

tak lupa juga salam ukhwah dari civillian buat semua student engineering ..dgn ucapan, semoga kita menjadi engineer yg bertaqwa!

Bookmark and Share

  


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

jaro
Warga Rasmi
Menyertai: 12.03.2004
Ahli No: 7918
Posting: 6
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-04 07:52




saya ambil course Bc. Electrical Engineering (Computer system&Networking) di KUKTEM. course ni agak susah sebab dia combine antara electrical, computer system & networking sekali. kira kitorg yg amik course ni kalau dah grade boleh sambung belajar dlm bidang electrical computer system dan networking. Insya-Allah cerah masa depan. antara subject yg kitorg belajar sama gak dengan student yg amik electrical cuma lebih kepada belajar buat benda dalaman computer dan luaran, macam computer architecture, bengkel ICT and banyak lagi. di KUKTEM ni kitorg lebih ditekankan dengan practical and kitorang wajib amik Sijil Kemahiran Malaysia (MLVK).

-----------------
senyum itu sedekah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For jaroProfil   Hantar PM kepada jaro   Pergi ke jaro's Website   Quote dan BalasQuote

Uzma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7670
Posting: 33
Dari: KL

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 20:28


assalamualaikum.......

huhuu..nampak gayanye kiter semer dah bercuti yerk...ermm..aper lah nak buat cutie panjang nih,...nak keje ...ok gak...tapi nak keje aper...aper2 pom..selamat bercuti..moga2 naik cuti nanti kiter semer dapat belajar dgn lebih tekun supaya biler dah kuar nanti dapat jadi engineer yg berjaya didunia dan akhirat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For UzmaProfil   Hantar PM kepada Uzma   Pergi ke Uzma's Website   Quote dan BalasQuote

KaORi_KeNSHiN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2443
Posting: 52
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 13:57


assalamualikum.. ana pun dak engine gaks tp baru je kat matriks uia pj ni... lagi satu sem gi gombak, insya ALLAH.. ana plan nak amik aerospace enginering kat gombak nnt..amacam ok x ? walaupun ana ni perempuan tp ana tekad nak maik aerospace gaks!!!! sume org ana jumpe kate bidang ni xde future tp bagi ana, by the year 2020 nnt, m'sia akan memerlukan jurutera2 yg pro dlm bidang ni, tul x? peluang keje? ala bole je keje kat airod ke, miat ke. national space agency m'sia ke.. byk je keje! bak kate prof dr mazlan othman, kalo bukan kite saper lagi!

ramai2 la masuk aerospace engineering.. sape2 yg amik bidang ni kat gombak tu leh la inform ana psl course ni ye!

Bookmark and Share

  


  Member Information For KaORi_KeNSHiNProfil   Hantar PM kepada KaORi_KeNSHiN   Pergi ke KaORi_KeNSHiN's Website   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:36


akum sumer

saya pun amik course engineering jugak

kat KUKUM lagi.... BesT!!

saya amik metalurgi engineering .. rakanĀ² sumer pernah dengar x name course tu:-/

specialkan??

kalo stuju.. angkat tangan... pangkah saya

hehee ) ) )

salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

ferdaus
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2004
Ahli No: 7430
Posting: 3

Melaka  


posticon Posting pada: 17-03-04 20:03


ana nie budak engenering mechanical gak

Bookmark and Share

  


  Member Information For ferdausProfil   Hantar PM kepada ferdaus   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 20:30


i'm a mechy student..nice to know engineering students...good luck in your studies..!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

Uzma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7670
Posting: 33
Dari: KL

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 20:36


assalamualaikum....

erm...bagus la cita2 awak KaORi....mmg negar memerlukan ramai engineer ...saper lagik kalu buakn kiter kan...lagipon kiter kenelah meramaikan lagik engineer islam kat negara supaya pembangunan berteraskan islam dapat diapplykan,....heheh

-----------------
@>===ya ALLAH,,I love U and I need U, please come into my heart===

Bookmark and Share

  


  Member Information For UzmaProfil   Hantar PM kepada Uzma   Pergi ke Uzma's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 07:30


sy material engineering. sama fakuti ngan faryd.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

azamkukuh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2433
Posting: 55
Dari: UIAM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 12:28


saye engineering gak.. kat mciium. majoring? tatau lagi.. kat iium tk byk sgt majoring.. so kene pk btol2 nanti nak major aper..

-----------------
azamkukuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For azamkukuhProfil   Hantar PM kepada azamkukuh   Pergi ke azamkukuh's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-03-04 11:23


ramainye student engeniering ye....susah la nak cari keje nanti..hihihihihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 02:44




muslimin23, insyaAllah ada rezeki tak kemana... jgn khuatir...


-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 10:35



salam taaruf..ana electrical engineering, tronoh perak..3rd year

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 11:05


hai..saya menyibuk je..jgn marah.anyway walau kat mana pun kita, stadilah kerana ingin menegakkan agama,bangsa, dan negara.stadi ingin mengharapkan redhaNya..kerana Allah..InsyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 20-04-04 07:01




ramai rupanya bakal2 engineer di komuniti ni ye..
ana amik letrik..majoring in power..
kat budak2 letrik, sure kene amik programming kan?
erm..language ape yg enta/enti kene amik ye?
visual C++, C, turbo C++ or etc?
tahun ni programming agak tough sket bg ana..sabo sabo..eheh..

pd pengalaman semua buat masa ni, paper / module ape yg paling susah penah enta/enti ambil?

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

  


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

SOFIAN
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 8645
Posting: 7
Dari: shah alam

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 16:38




saya dah kerja...dulu masa study ambil kursus kejuruteraan juga....kursus kejuruteraan mekanikal....dah kerja merata tempat...

tahun lepas dapat pergi mesir....bulan lepas baru balik dari iran....3 bulan di iran....

-----------------
sofian

Bookmark and Share

  


  Member Information For SOFIANProfil   Hantar PM kepada SOFIAN   Quote dan BalasQuote

rsnara95
Warga Rasmi
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7084
Posting: 6
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-05-04 22:52


emmhh,,boleh tahan ramainyer student ,,enginee,,,,
alhamdulillah,,lagi ramai,,lagi bagus,,
ana pun same lah,,,elect,engine,,
dip,,kat itm,,baru je abis,,
ade rezeki,,sambung lah,,,bulan june,,ni,,
so,kawan2,,amacam blajo,,kos,,ni,,
best,,dan mencabar,,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For rsnara95Profil   Hantar PM kepada rsnara95   Pergi ke rsnara95's Website   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-05-04 19:17


zafirah not budak engineering,tp medic,usm
susah tak belajar engineering?
BETUL KE MECHANICAL ENGINEERING PALING SUSAH /
komen ckit
salam ukhwah buat semua


Bookmark and Share

  


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-04 21:17


mechanical engineering yg membosankan. bila la nak abis?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 23:50


waa..ramnyer budak eng..kt cni..ana pun buadak eng kos chemical eng....itu jer...harap2 dpt brkongsi ilmu ngan saper2 yg buat kos ni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-06-04 16:22


jackie,mechanical engineering susah ke?sian awak....naper xramai yang amik kos ni ye?zafirah amik medict..nak gak tahu psal; mech,enginering...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 17:54


EE

Bookmark and Share

  


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 01:57



saya dak cos Communication Engineering kat Kolej Universiti Kejuruteraan Utara Malaysia(KUKUM)

Bookmark and Share

  


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 08:50




Ana ex-EE UPM...

p/s: 'short circuit' memanjang...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 23-06-04 08:56



MECHATRONICS.....!!!!
sapa mechatronics angkat tangan...nanti bulehla tolong ajar sket2....poning-poning......

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

  


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 23-06-04 10:59


assalamualaikum... aku budak engine mechi kat uitm...shah alam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 17:50


Mekanikal Engineering kat UTM Skudai......

Bookmark and Share

  


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 09-09-04 18:17



nak join blehh..
ana amik eng gak..marine eng..final year kat uk. insyaallah hujung taun nie abis..pas tu kena amik oral 4th class plak..pas tu kejee.. tu pun klu oral x kantoi.. ader tak sesape yg amik cos marine???

Bookmark and Share

  


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 19:02


sape ader amik communication eng kat sini selain ese

Bookmark and Share

  


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 19:26


ramai ikhwah amik engine...ana pun 'short circuit-open circuit' je...so tau2 la...elektrikal elektronik engine...3rd yr 2n sem....makin lama makin complex...hope to score this sem...insyaALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 17:45




Saya course Teknologi Kejuruteraan Mekanikal...lain sikit dripada Kejuruteraan Mekanikal sebab lebih kepada hands on. Uni yg pertama yg buat course tech kej. ialah Uni kat jerman

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-09-04 18:14



Oooo...Uzma ni student Kuktem. Hmm...dekat je dengan umah saya. Saya student civil kat UTM. Skrg tahun 3. Salam ukhwah buat Uzma. Kalau ada apa2 nak tanya...tanyalah. Kalau saya mampu jawab saya jawablah...Wassalam...


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

daezy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12136
Posting: 31
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 02:35


saya student engineering gak...saya ambik chemical engineering...insyaAllah final sem...
jadi saya tengah buat projek sekarang sambung drp sem lepas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For daezyProfil   Hantar PM kepada daezy   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 03-11-04 03:07



peliklah naper ramai muslimat...saya mechanical uitm shah alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

aceen
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2004
Ahli No: 12210
Posting: 9
Dari: Malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 03-11-04 03:12




Saya juga pelajar kejuruteraan.....dalam bidang elektronik diMMu Cyberjaya...........

Bookmark and Share

  


  Member Information For aceenProfil   Hantar PM kepada aceen   Quote dan BalasQuote

aceen
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2004
Ahli No: 12210
Posting: 9
Dari: Malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 03-11-04 03:24




Alhamdulillah ramai para sahabat yang mengambil bidang ni,saya berminat dalam bidang ni sejak kecik2 lai, kerana satu bidang yang jarang diterokai oleh wanita......dan InsyaAllah kalau boleh nak dapat Ir. saya bermula dari bawah Sijil di politeknik dan berkerja sbg juruteknik selama setahun barulah meneruskan perjuangan di MMU ni...dan bagi sahabat2 yang wanita berminat nak menceburi silakan...........tapi biarlah kita menjadi engineer yang berkobolehan tapi jgn jadi "engineer air cond"

Bookmark and Share

  


  Member Information For aceenProfil   Hantar PM kepada aceen   Quote dan BalasQuote

itqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12589
Posting: 22
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-04 22:24


saya budak engine gak.mekanikal..samai skang tak tahu nape boleh amik course ni... mungkin sebab minat train kot..

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqanProfil   Hantar PM kepada itqan   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 12:08


biomedical engineering....UM

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 10-12-04 10:33


.saya pun student.engineering...saya amik kimia(teknologi gas).Insya-allah,lg 3 tahun grade.sem 8 adalah sem praktikal kat industri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

bahrin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5812
Posting: 33
Dari: bachok

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-12-04 02:28


Askum..wow ramai gak ekhh yg ambil eng nih..ana ambil chemical eng.(process plant) kt kuktem..kpd uzma salam perkenalan dari sayer...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bahrinProfil   Hantar PM kepada bahrin   Quote dan BalasQuote

NuruL_01
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11682
Posting: 25
Dari: pekan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-04 09:30




saya ambik chemical engineering....baru first year...insyaallah lagi 3 tahun nak grade....jauh lagi perjalanan saya tu...doa2kan lah saya berjaya hingga mencapai cita-cita saya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuruL_01Profil   Hantar PM kepada NuruL_01   Quote dan BalasQuote

Uzma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7670
Posting: 33
Dari: KL

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 10:51


assalamualaikum....

ramai jugak ek student eng..bagus2 keep up ur good job..belaja rerajin, nanti kiter jumpe as a engineer...salam ukhwah buat bahrin....

Bookmark and Share

  


  Member Information For UzmaProfil   Hantar PM kepada Uzma   Pergi ke Uzma's Website   Quote dan BalasQuote

naqibah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13046
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-12-04 13:26


assalammualaikum

pertama sekali kiter patut bersyukur coz dpt berada dlm aliran yang cukup mantap ni...bukan senang nak dpt aliran engineering..dan lagi satu kener ingat..'usaha manusia tidak memberi bekas' semua atas kurniaan dan rezeki allah..jangan ingat kiter blaja engineering,kiter ni budak pandai..kener betul2 berpegang pader 'usaha,doa dan tawakkal' insyaallah berjayer! yang penting keberkatan kan?gudlak untuk semua dak2 engineering!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For naqibahProfil   Hantar PM kepada naqibah   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 13-03-05 15:20



ana pun student engineering gak. tapi baru kat matrikulasi UIA. ada lagi setahun nak pergi main campus kat gombak...
BIOTECH ENGINEERING best tak? ada sesiapa yang boleh bagi tau???

Bookmark and Share

  


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

buDaak_baik
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7732
Posting: 6
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-03-05 10:59



nak buat kelab pelajar kejuruteraan ker.?
saya undergraduate aerospace engineering USM.
kalau nak join jom lah..!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For buDaak_baikProfil   Hantar PM kepada buDaak_baik   Pergi ke buDaak_baik's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-05 17:06


a'kum..budak engine gak..elektrik dan elektronik.. major telekomunikasiii ..sakit gak la klapa amik kos ni....rasa macam susah je..tapi alhamdulillah..stakat ni tak da lg subjek yg terkantoi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 14:33


ana student aircraft engineering

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mechir
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15211
Posting: 3
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 21:15




Kejuruteraan Mekanikal (majoring blum lagi)
Tahun 3 Sem 3
UTP



Bookmark and Share

  


  Member Information For mechirProfil   Hantar PM kepada mechir   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 15:53


ana student aircraft engineering

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-04-05 11:30


hai sume engineering student.. salam ukhwah...
sy student COMMUNICATION ENGINEERING 1 kos dgn iman7..hi iman7 i'm coming....kami 1 tpt belajar dgn faryd & firdaus_15...

smoga dptla kite share sgalanye psl engineering d sni ek

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 18:10


Saya Chemical Engineering, sem 4, UM.

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

  


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

effi
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15859
Posting: 7
Dari: Planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 22:43


ana electro-mechanical student...
kat politeknik paling tertua???

Bookmark and Share

  


  Member Information For effiProfil   Hantar PM kepada effi   Quote dan BalasQuote

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-05-05 00:20



Ana student engineering manufacturing technology
dr KUSZA.

-----------------
~Hidup dan Matiku hanyalah untuk ISLAM...~

American

Bookmark and Share

  


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 12-05-05 00:26




Ana budak kejuruteraan elektronik ( perhubungan 0 dari PSA last year graduate......

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-05 11:56


saya pula bdak geomatik engineering kat UTM Skudai

pelik daripada orang lain :lol:


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

yuiummi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16610
Posting: 58
Dari: Jay Bee

Johor  


posticon Posting pada: 09-07-05 13:43


assalamualaikum...

kita bekas pelajar...boleh ke?....huhu...bekas pelajar diploma civil engineering uitm shah alam (2001-2004)
:-)
[ Telah diedit oleh: yuiummi pada 09-07-05 13:45 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For yuiummiProfil   Hantar PM kepada yuiummi   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 10-07-05 12:40


ana engineering juga tapi student master.. :-)

salamunalaik..


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

  


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_nur_iman
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16528
Posting: 13
Dari: tanah adriyana

north_korea   avatar


posticon Posting pada: 10-07-05 16:13


assalamualaikum...saya student wireless network communication engineering. cos yang best. sebab belajar pasal benda baru..mengenai communication masa depan... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_nur_imanProfil   Hantar PM kepada cahaya_nur_iman   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-05 20:23


:-?

Katner ana ni????

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

zahrarain
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6928
Posting: 10
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-07-05 22:12


assalamualaikum...lama takmenjawab...apa khabar sahabat...InsyaAllah dan alhamdulillah sekarang ana sedang mengikuti dan menimba ilmu dalam bidang kejuruteraan kimi polimer di utm skudai...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahrarainProfil   Hantar PM kepada zahrarain   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 11-07-05 01:42


a'kum..saya pun eng student juga (pdhal baru nak masuk ;-) ) chemical engineering, univ of manchester..

Bookmark and Share

  


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

buDaak_baik
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7732
Posting: 6
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 23-10-05 15:32


any aerospace engineering student.?

Bookmark and Share

  


  Member Information For buDaak_baikProfil   Hantar PM kepada buDaak_baik   Pergi ke buDaak_baik's Website   Quote dan BalasQuote

afz_besh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14538
Posting: 25
Dari: dari tingkat 3 blok Jaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-05 15:38


ana chemical engineering tahun 2 USM
engineering campus

Bookmark and Share

  


  Member Information For afz_beshProfil   Hantar PM kepada afz_besh   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 23-10-05 17:32


ana mechanical engineering taun 2 uniten bangi

Bookmark and Share

  


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-05 18:15


ana electrical engineering tahun 3 uitm penang


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 00:51


salam'alaikum semua :)
ummi pun ambil engineering jugak..
ambil electrical engineerig kat kuktem..first year

Bookmark and Share

  


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 23-12-05 20:52


tak ada yang ambil environmental ke? kalao ada PM saya..huhu..ingat nak ambil majoring env.. tapi tak tahu prospect kerja kat mesia bagaimana ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-05 22:23


aircraft engineering di unikl-miat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-12-05 22:42


salam jurutera :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 02:39


kejuruteraan mekanikal tahun 2 di malaysia pahang

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

snjamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9940
Posting: 57
Dari: malaysia makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 09:14


assalamualaikum....sutdent kejuruteraan....saya ex-student kejuruteraan..chemical in engineering from kuktem...rasanya ramai student kuktem kat portal ukhwah ni ek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For snjamilProfil   Hantar PM kepada snjamil   Pergi ke snjamil's Website   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-10-06 09:55


ana mechanical engineering...dari sebuah ipts di perak......

Bookmark and Share

  


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 20-10-06 09:58


electronic eng...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Student Kejuruteraan

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.239805 saat. Lajunya....