Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-07-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Khuza
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43056

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
samudra: 20 hari yang lalu
hafiz_along_83: 20 hari yang lalu
MuRfiQaH_saHiRa: 23 hari yang lalu
mawardah_ilmi: 27 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Mana student Kukum?


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Mana student Kukum?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Mana student Kukum?

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 28-11-05 15:38


Selamat Merdeka Peperiksaan untuk student KUKUM... Semoga dapat result yang best2 masa buka sem nanti... ok, semoga berjaya...


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-05 23:06


hye en nazri

thanks...syukran jazilan..doakan kami semua yerr..
doakan juga dapat buat the best untuk praktikal kepada kami student tahun 3 ini

long time no see la
ingat sebelum balik johor aritu nak jumpa for the last time tapi tak ada rezki juga laaa...susah betul berurusan dengan orang sibuk nihh

en nazri...RAYA HAJI bila ek

:-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-05 23:09


buat kawan-kawan kukumers itu selamat bercuti

manfaatkan cuti anda semua

kepada pelajar tahun 3 yang bakal p inTra itu

Selamat Buat Yang Terbaik Untuk Diri Sendiri dan KUKUM ;-)

janganlah lupakan den...lama sehhhh tak jumpa nanti.... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 08-12-05 11:15


assalamualaikum...
sesiapa ex_KIK kangar, perlis...lama tak jumpa

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-05 11:25


KIK tu apa ya akhi faizal...student kukum ke?kalau bukan syukran sudi sama-sama memeriahkan topic ni hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-12-05 15:08


hye en nazri...online nampak hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-05 15:03


mana ye student kukum...? tak nampak pun :lol: nampak tulisan saja.. :-di


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-05 23:18


hehehe ok la tu tulisan mewakilkan student kukum heh

cuti2 ni semua menyepi...tunggu sajalah naik sem nanti tu pun insyaAllah laa haha

fizah kukum juga ek

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 00:07


sunyinyerr forum nihhhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 23:13


en nazri....kalau kukum buat program best habaq ok especially ada kaitan dengan nasyid ahakz

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 11:00


‘Dan tetap tekunlah engkau memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu mendatangkan faedah kepada orang-orang yang beriman’.

(Surah al-Dhariyat : 55)



Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 23:55


adakala kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan adakalannya kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui. (al-Baqarah : 216)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 23:56


Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-12-05 23:12


salamzzz...

perlis banjir besar...KUKUM ku OK ke ;-)

arau masuk TV..xnampak en nazri pun :-p hehe
lupa pula ada orang tu p langkawi

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-05 11:11


eh kalau tak silap sok result keluar ek...

tak sabarnye hehe

lepas itu takutnye nak p praktikal huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-12-05 09:53


aisehhh semangat nak cek result...apa cerita ENCIK PORTAL ini tak boleh bukak :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-12-05 15:34


hurmmm baru dengar berita tengahari tadi...

beberapa pencawang elektrik terpaksa ditutup...

macam teruk saja banjir kat perlis...macammana la orang2 kat perlis tu..apa la kabo mereka ek..

bersamala kita doakan semoga mereka semua dalam lindungan Allah..

mungkin sebab ni jugak portal tak boleh dibuka..semangat nak cek result tapi tak boleh pulak...tak ada rezki..

dengar cerita staff kukum dapat cuti ye..

hurmmmm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-05 08:44


hurmmm...bilala Mr. PORTAL boleh bukak ini...xsabo nak cek result nehhhh ;-)

pendaftaran pelajar KUKUM ditagguh ke 3 januari yehh

waaahhhh syoknye anda ek :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-05 00:20


portal dah boleh masuk tapi still tak boleh cek result lagi...huhu

menunggu dan terus menunggu dengan penuh harapan

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 00:26


sian akak sorg2 kat sini..akak student tahun berapa..?? saya ada abang kat kukum ini

Bookmark and Share

  


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-12-05 14:53


owh yeke...akak tahun 3 communication eng.

hehe..alhamdulillah dah boleh cek result...semoga yang lain pun dapat result yang BEST la ye :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-05 10:18


selamat mendaftar KUKUMers sekelian alam :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-05 10:19


macam mana gaknye keadaan kolej kediamanku yerrr..

ada yang tolong melaporkan ke kat sini..

risau juga kot2 banjir la..perghhh tenggelam barang2 den kat stor tu huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 00:06


kawan2 semua..

jemputlaa meriahkan room nasyid In-Shoff di www.nasyeed.com ok

majulah KUKUM untuk MALAYSIA :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:44


:-):-) semoga banjir di perlis dah ok hendaknye ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:54


Amboi, banyaknya dia posting.....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:55


Saya pun nak ucap juga selamat mendaftar kembali ke KUKUM... Banjir dah ok dah..... jangan takut nak mai pula...


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:56


Pada 28-12-05 10:19 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana gaknye keadaan kolej kediamanku yerrr..

ada yang tolong melaporkan ke kat sini..

risau juga kot2 banjir la..perghhh tenggelam barang2 den kat stor tu huhu


jangan isau, semuanya dah ok, dan kolej kediaman anda jugak, bebas daripada banjir....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:57


Pada 29-12-05 00:06 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

kawan2 semua..

jemputlaa meriahkan room nasyid In-Shoff di www.nasyeed.com ok

majulah KUKUM untuk MALAYSIA :-)



Selamat berposting dalam room yang baru ini.... Hikmah, selalu2 lah tgk2 room ini...ok...


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 23:35


insyaAllah memang tugas saya pun hehe..

ececeh saja saja lantik diri sendiri ahakz

dah saya seorang saja yang posting kat sini jadi la banyak begitu

en nazri pun bukan nak jenguk2 kat sini huhu :-

yeke kolej kediaman bebas dari banjir..alhamdulillah

macam xcaye saja tengok kat TV macam tinggi saja banjir tu risau juga barang kat stor tu kalau masuk air lepas itu tak jengok lebih setengah tahun mahu berkulat jawabnyer campak saja kat tempat sampah sebelah tu hehe

selamat kembali ke kukum kepada semua student heh xsyoknyerr kena balik kukum dah :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-05 22:33


mesti ramai yang dah balik kukum ini kan

syoknyerr...

takutnyerr lusa dah nak praktikal

doakan kami ye kawan2 semua :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-06 00:23


selamat berpraktikal for all 3rd year students

semoga dimudahkan jalan oleh-Nya :-)

All The Best!! Do The Best!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-06 00:24


doakan kami ye kawan2 semua

syukran :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-06 22:38


salam semua

untuk memudahkan kawan-kawan

try klik kat link ni ok

http://diskusi.nasyeed.com/index.php

kalau tak boleh masuk saja kat www.nasyeed.com :-)

selamat

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-06 22:15


sok start belajar kan kat kukum

selamat belajar la ye semua student kukum :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 05-01-06 08:57


Study elok2.... jangan banyak memain tau....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 09:19


:-P :-P ana minta maaf....student UiTM tumpang lalu...... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-01-06 21:57


study jangan xstudy

aiii en nazri...main tetap kena main

study tetap study

main jangan xmain

tapi jangan study main2

study betul2
main betul2

eme86...lalu jangan xlalu...
singgah2 la selalu
buat macam rmh sindri ek :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 06-01-06 16:34


Majlis korban pada hari raya ke-3 di dataran HEP..
Jemput2 la mai........


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-01-06 11:06


ok

tunggu kehadiran saya di alam maya hehe

selamat hari raya semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

serry
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2005
Ahli No: 20203
Posting: 8
Dari: parit raja,batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:24


hidup kukum...heheheh........

in-shoff nak pergi KUIM lagi 2 weekss......so gud luck la ek untuk diaorang.....

chayaok2....

Bookmark and Share

  


  Member Information For serryProfil   Hantar PM kepada serry   Quote dan BalasQuote

serry
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2005
Ahli No: 20203
Posting: 8
Dari: parit raja,batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:25


hai kak hikmah..dari batu pahat juga ekkkk???

wah..selampong la kita yeee..heheheh...

tapi akak ni yang mana 1 ek???kalau jumpa boleh balik kampung saing keeeee...

seri dari parit raja......yang banyak krepek tuhhhhh...heheheh..

anyway..nice to meet u here....

Bookmark and Share

  


  Member Information For serryProfil   Hantar PM kepada serry   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-01-06 20:57


haii dik serry... welcome back.. :-)

yela akak dok batu pahat..sekarang ini pun kat BP pasal praktikal kat TELEKOM BP

lambat lagi nak balik KUKUM..

boleh saja nak balik kampung saing pasal sll pun akak balik seorang huhu cedeynyerrr...

nak kenal akak ke hehe sila2 kenal jangan tak kenal..akak rasa kawan akak pernah tunjuk serry yang mana satu tapi xcam la sekali imbas saja..

nice to know u too

thanks for joining Nasyeed.Com ok syukran :-)

kim salam kat Bro. Khai or Bidin ok

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 18-01-06 15:19


aisey, cik nur hikmah kita ini dah dapat geng sekampung ini... hmmm...bertambah pengaruh lagi si hikmah ini... dik serry, elok la tu berkawan dengan kak hikmah ini...moga kak hikmah ini dapat tgk2 serry masa kat kukum...
hikmah, jaga adik serry elok2 tau...k..


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-01-06 13:59


insyaAllah akan ku jaga semua adik2 ku uhuk2
hehe
en nazri pun nak kena jaga kami juga kan
jaga jangan tak jaga :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

serry
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2005
Ahli No: 20203
Posting: 8
Dari: parit raja,batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 11:46


wahlau....dapat kat TM BP ke kak????uish...best lah gitu...dekat saja dengan rumah.....kalau seperti itu boleh lah seri try minta kat TM BP juga nanti...heheh.....senang sikit nak balik rumah...

kak, kalau jumpa kita kang tego2 la ek....boleh lah kenal rapat lagi..huhu..tak gitu...??

tambah pengaruh ke encik nazri??hukhuk...biasa la tu...takkan la pengaruh perlis saja agaknya....??batu pahat pun ada pengaruh juga...heheh....

selamat berLi la ye kak...doakan kejayaan seri kat sini...stady makin payah beb...huhu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For serryProfil   Hantar PM kepada serry   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-02-06 12:52


syukran dik..

yang penting mind set..kalau kata susah maka susahla selamanya :-)
doa banyak2, buat baik kat semua orang..doakan kejayaan orang lain juga..insyaAllah

insyaAllah kalau jumpa akak tego tapi akak pun xcam la sery yang mana..tak apa nanti akak minta pembantu akak tolong scan kan mana satu dik serry ni hehe

boleh saja nak minta TM BP tapi tak ada elaun tapi best la kerja sini jalan saja kerja.dok rumah pula tu :-)

rindu rasa kat poco2 huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-02-06 14:59


assalamualaikum..antum semua taknak join ke JK Utara
kalau saya ada kat perlis lani boleh juga menjoinkan diri hehe
en. nazri..apa lagi jalankan tugas..sebarkan aura

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-06 20:52


wahhh lama tak jengok sini...
bebudak intra, minggu depan lecturer dah start buat lawatan kan
SELAMAT la anda semua ye hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-03-06 20:43


uihh lama betul antum menyepi diri ye
apa kabar kukum ye
dengar kabar ada aktiviti terbaru kat Dewan Kapitol

hurmm..kawasan perumahan baru yang kat depan KKC apa cerita ye
dah ada yang dok situ ke

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-03-06 00:20


hai kawan2 ku :-)

di mana anda semua..
menyelam tiada timbul lagi huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-06 20:28


dik serry pun lama tak masuk sini awatnyerrr..
akak lama tak masuk NC
pekabo la gaknye..
dengar dah diserang virus

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-04-06 16:02


sepinye forum ni
pehabaq anda semua
doakan kami semua
hujung bulan 5 dah kena buat presentation untuk InTra
aduhhh cuaknyeee

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-06 21:27


lawa kan gambar ni hehe
siapalah yang design ye



/

[ Telah diedit oleh: NuR_HiKMaH pada 16-04-06 22:28 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-06 21:30


/

[ Telah diedit oleh: NuR_HiKMaH pada 05-04-06 21:30 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-06 21:31


/



Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 06-04-06 14:38


Assalamu'alaikum
sedihnya berforum sorg2,anapun baru bukak ukhwah hari ni,last sekali bukak masa nak tinggalkan kukum..hui lama 2

serry memang dah lama cari orang buat pht
ana suggest ukhti tapi dia tak pernah kenal..pelik jugak satu daerah 2
tapi ana tau ukhti balik sorg2 stop kl dulu hahah
kantoi........

Bookmark and Share

  


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-04-06 19:40


waalaikumussalam
huhu
tula sapal tak ada siapa nak teman ana berforum kat sini

hehe
batu pahat kan ke beso
parit raja dengan semerah bukan dekat tu
cecah satu jam juga tu kalau bawa 80km/j heh

uhuk.. mana ada singgah KL selalu
kekadang saja la..
ada tujuan menyinggah lah
Kalau idak terus lah ke JB hehe
xpon BP saja terus

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-04-06 12:13


untuk ke forum diskusi In-shoff (munsyid kukum)
tunjukkan sokongan anda :-)

http://diskusi.nasyeed.com/viewforum.php?f=111

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-04-06 22:29


selamat menempuh exam untuk student kukum :-)
all the best

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-07-06 10:54


welcome back to KUKUM hehe
setelah 7 bulan kat rumah
akhirnya tibalah masa kembali ke KUKUM
semester baru azam baru
semoga Allah memudahkan jalan kita semua dalam menuntut ilmu amin insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-08-06 10:07


hai3
lama tak jenguk sini
rupanye memang tak ada siapa menjenguk
huhu
semakin menyepi lah warga KUKUM
busy bangat ye :)
wateva, GooD LucK untuk semua warga KUKUM

untuk pelajar final year
semoga dimudahkan Allah jalan menempuh tahun akhir
semoga dapat buat yang da BeST untuk FYP insyaAllah amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hipopomomo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.08.2006
Ahli No: 25810
Posting: 33
Dari: k.l

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-08-06 21:56


:-di
huhu...
saya kukum....
:-P :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For hipopomomoProfil   Hantar PM kepada hipopomomo   Quote dan BalasQuote

taqwaa85
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25816
Posting: 2
Dari: PerLIs

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 08:20


ana salah seorang student kukum..
xsanke pula ada kukumian kat sini..
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For taqwaa85Profil   Hantar PM kepada taqwaa85   Quote dan BalasQuote

hipopomomo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.08.2006
Ahli No: 25810
Posting: 33
Dari: k.l

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-08-06 22:02


kukum ipta terhebat di dunia......
huhu.....
bangga gila aku....
tapi tak meriah pun...
kukum mari ramai-ramai join da group....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hipopomomoProfil   Hantar PM kepada hipopomomo   Quote dan BalasQuote

nurcinta
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25829
Posting: 84
Dari: australia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 23:36


assalamualaikum...

saya bukan budak kukum tapi saya pernah ber...emmm paham2 saja lah...dengan budak communication enginering dr KUKUm dulu.

walau saya dah jauh di rantau orang sekarang tapi saya masih ingat juga pada kawan-kawan saya di kukum...o ye bydway is Sri the same Sri budak BP? duduk satu rumah dengan ziela ka? if u lah the same sri...do pm me ya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurcintaProfil   Hantar PM kepada nurcinta   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-06 06:04


wah ingatkan xmuncul lagi orang baru di sini
welcome hipomomo & taqwa
tak nak kenal2kan diri ke

to in-shoff jr
aLL THe BeST untuk Pertandingan Nasyid IPT 21 & 22 hb ni
kembalikan kegemilangan nasyid
jangan jadi macam tahun lepas lagi udah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 07:16


salam...ana bdak kukum..baru dftar tapi dah tahun dua.owh ada juga rupnya...usmad ni siapa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 07:20


Ahli Komuniti KUKUM di Ukhwah yang paling TERKINI buat masa ini

1 Usmad
2 akulajin
3 NuR_HiKMaH
4 ead
5 Firdaus15
6 faryd
7 iman7
8 amier_hafizun
9 deng_ejut
10 al-bana
11 xrem2020
12 AinaAtikah
13 badai_trg
14 Nur10
15 nurkasih_iman84
16 withoutaface
17 Hafiz_kacak
18 kazuya
20 nynaaz_279
21 Nazri
22 rabiatunhannan
23 kama_klate
24 serry
25 hanis_syuhada

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 07:20


nur hikmah?siapa....macam kenal saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 12:52


student kukum dah tak ada ke?:(

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-09-06 21:13


hehe mestila ada cuma semua busy2 belaka

hanis KK mana?

macam kenal 'nur hikmah' ke?siapa agak2 ek :p

usmad tu siapa ek..hehe lama dah tak nampak dia..

tak tahu wujud lagi tak kat kukum ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 11:03


usmad dah tak wujud agaknya...hehe dah keluar agaknya.kkg budak baru...dulu dip.tahun 2 lah krnya.NuR_HiKMaH..kk mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-09-06 18:13


ooo budak baru

dok Wang Ulu ke?

den KKC

xkanla usmad dah keluar agaknya

baru masuk final year, belum 4thn lagi kat sini

sabo2la :p

final year project pun tak ada progress lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-09-06 18:18


Adakah anda berbangga menuntut di sebuah institusi pengajian yang berorentasikan perniagaan semata- mata walaupun ia diiktiraf sebagai IPTA...? Jawab dengan ikhlas...
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 16-09-06 18:20 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 18:45


Kenapa?ana runsing belajar di kukum...bukan nak brkkan tapi tiada pengisiann agama.asyik2 poco2 dan xtviti2 yang tak berfaedah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-09-06 17:57


apa yang dimaksudkan dengan 'berorientasikan perniagaan semata2'?

xbangga pun..

syukur dapat ilmu kat sini

pengisian agama memang kurang boleh dikatakan menghampiri tak ada

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 07:50


tidak ada langsung....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 07:51


'apa kejadahnya'...perlis darul sunnah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-09-06 11:21


Berorientasikan perniagaan semata2 tu kerajaan buat biznez lah... Tak paham- paham ke...? Dah tu tak pasal- pasal terlibat dengan riba...
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 18-09-06 11:23 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-09-06 21:38


dah memang tak paham tu yang tanya.

kenapa riba pulak.dah tu nak belajar kat U mana pula yang tak ada riba tu cuba cakap sikit

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-09-06 21:39


Khamis ni (21.9) - Pertandingan Nasyid IPT peringkat saringan di KUKUM

Jumaat (22.9) - peringkat akhir

jemputla datang kalau berminat

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 09:57


ana faham...kukum ni boleh katakan uni org politik punyalah...kukum kena tukar namalah macam ni, jadi kolej universiti kebudayaan utara malaysia...baru sesuai agaknya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-09-06 18:32


apa beza kalau tukar kejuruteraan jadi kebudayaan?

kesimpulannya : KUKUM ni tempat menuntut ilmu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 20:00


memang lah tak budak beza...kukum memang tempat mnntut ilmu.tapi sepatutnya ia patut mengisi kepada palajar2nya bukan saja pengisian duniwi bahkan akhirat...anti tak pernah terfikir.kita disajikan dengn 15 aktiviti semperna kemerdekaan,tapi kita tak disajikan dengan sambutan isra' mikraj...nisfu syaaban.sekarang menghampiri bulan ramadhan...tak ada ceramah menyambut kedatangan ramadhan..pelajar2 disibukkan dengan kelas..contoh ppk mekatronik ada menjemput penceramah dari luar(jepun) untuk menyampaikan ceramahtentang robotik.alhamdulillah satu ilmu yang berguna...tapi nak jemput ustaz tak payah jauh2 kat perlis ni pun ada ustaz..tapi tak ada pun. bukan nak memperlekehkan...tapi perlu diperkatakan.

hidup kita bukan saja perlu diisi dengan makanan jasmani tetapi juga rohani..ana puji kukum menyediakan kemudahan yang bagus untuk para pelajar tetapi kalau tak diisi dengan budaya islam tidak lengkap hdup kita.sebab tu bnyak gejala sosial yang berlaku...sebab kita hanya mementingkan ilmu dunia semata2 akhirat tidak.satu perkara...contoh bab solat.mgkan ramai di kalangan remaja sekarang yang tidak solat..sepatutnya kena beri kesedaran kepada mereka supaya solat.

lagi satu budaya couple....sekarang bukan saja cuple antara muslim.muslim dan non muslim pun dah ada dan macam-macam lagi contoh yang ana rasa nanti boleh fikir sendiri.wallahua'lam...kalau salah betulkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-09-06 00:45


cakap kat sini saja tak guna

buat paperwork anta kat rektor terus

nak tunggu mereka berjanggut pun tak ada semua tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 11:27


erm...itu lah pasal.dah try buat tapi no respon.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 11:29


NuR_HiKMaH....marah ke?nada macam marah saja...ana dah try buat paper work.tapi senyap saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-09-06 11:45


ada dengar nada marah ke

no reason nak marah

dekat 4 tahun dok kat kukum, dah tau dah kukum ni macam mana

so, good luck lah untuk anda semua

semoga bejaya mengubah kukum

jangan dok diam saja, follow-up lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 12:52


insyaAllah....jom lah sama-sama kita buat.tak kan tengok saja...tak semestinya bagi surat pun tak pa..kita buat kaedah lain.nak buat baik baik ni kena bergerak secara beramai2...saidina Umar berkata 'lah islam bil jamaah....'tiada Islam tanpa jamaah'.Jamah di sini maksudnya kumpulan..jom lah kita fikir kaedah nya sama-sama...

cntoh yang boleh kita..dan insyaAllah sm2 kita buat ialah mlalui skype.mmndgnkan ramai student kukm yang mnggunakan kaedah ni...so kita boleh berdakwah melalui kaedah ni..

selain tu kaedah yang Imam Hassan Al Banna buat masa dia belajar dulu ialah bagi surat kepada rakan-rakan yang bermasalah.maknanya betul lah macam anti cakap follow up depa ni...insyaallah.mungkin ada sahabat lain yang boleh brkgsi idea...

sama-sama kita tegakkan islam di bumi ini...InsyAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

nur10
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2004
Ahli No: 11042
Posting: 6
Dari: Penang

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 15:24


good luck adik2..yang penting don't forget your study...back to our objective kat KUKUM..aim for the best result so that ppl will respect us..at the same time respect Islam..InsyaAllah =)

ex-kukum student
[ Telah diedit oleh: nur10 pada 05-10-06 13:35 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur10Profil   Hantar PM kepada nur10   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 07:29


insyaAllah...islam no satu study bukan no 2.shukran

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-06 13:56


sebenarnya selama ana dok kat kukum ni, bulan ramadhan penuh dengan program..

jangan risaula kepada warga2 yang baru masuk

ni antara program sepanjang bulan ramadhan :

majlis berbuka puasa bersama canselor,
masak bubur lambuk 2x seminggu di wang ulu

en nazri kalau masuk forum ni, habaq mai lah pedia program sepanjang ramahan ni..selalunye ana tengok tak cukup2 banner tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 07:58


ooooo ye ke.alhamdulilah...ramadhan masih disambut.shukran nur_hikmah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-06 11:05


next wednesday

830a.m -12 p.m

ada pertandingan Tilawah al-Quran peringkat KUKUM

di Dewan Kapitol

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 05:44


shukran

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 15:06


selamat hari raya untuk warga kukum...selamat menghadapi final.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hamba_tarbiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26262
Posting: 7
Dari: Kuala Terengganu dan Perlis

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 16:18


salam ukhwah semua senior2...gembira dapat jumpa semua sahabat-sahabat sekukum...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hamba_tarbiyahProfil   Hantar PM kepada hamba_tarbiyah   Pergi ke hamba_tarbiyah's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-11-06 19:14


salam ukhwah dik...

jemput2 lah taaruf

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-11-06 19:21


/

SELAMAT MENJALANI PEPERIKSAAN AKHIR

SEMOGA BERJAYA



Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Mana student Kukum?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.231145 saat. Lajunya....