Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: pernah kehilangan orang yang tersayang?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» pernah kehilangan orang yang tersayang?

Please Mendaftar To Post


Oleh pernah kehilangan orang yang tersayang?

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-02-04 16:14


assalamualikum wbt...
firman allah yang bermaksud"setiap yang bernyawa pasti akn menemui mautnya"

sahabat2 ahli komuniti ukhwah sekalian...pernahkah kita kehilangan org yang tersayang?bagaimanakah perasaan kita ketika itu?bolehkah kita berkongsi bersama?semoga ianya dapat memberi iktibar kpd kita semua supaya menghargai ape yang kita miliki sekarang ini...saya sendiri pernah kehilangan org yang saya sayangi..iaitu ibunda saya sendiri sharifah maznah bt syed abu bakar..pada tanggal 5 okt 1998, hari isnin , jam 2.30 pm..ketika itu saya di tingkatan 4,saya telah mendapat alamat awal iaitu 2 hari sebelum kematianya saya bermimpi memangku satu mayat yang berkafan, tetapi tidak sangka itulah ibunda saya ..allah lebih mengasihinya.entahlah..sedih mmg teramat sangat, lebih2 lagi dia tidak dapt melihat kejayaan anaknya ini...saya berdoa kepada allah taala di tempatkan ibunda saya di kalangan para kekasihnya...akhir kalam..wassalam wa alfatihah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 04-02-04 16:10


akum wbt...
mmg benar semua yg hidup pasti merasai mati, dan bagi kita yang masih hidup ni hendaklah tabah dalam menjalani kehidupan,menjadikannya iktibar serta redha dengan pemergian tersebut..
saya turut kehilangan ayahanda tersayang pada 22 mac 2000, ketika tu saya sudah pn menamatkan sesi persekolahan dan sekitar 2minggu sblm kptsn SPM diumumkan..sedih mmg la sedih apatah lagi kejayaan cemerlang yang diperoleh tdk sempat ditatap olehnya,tapi saya redha dgn pemergiannya dan mengakui akan ada hikmah dalam setiap apa yg berlaku...semoga ayahanda ditempatkn dikalangan golongan yg beriman kpd-Nya...AL FATIHAH...

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-02-04 01:19


memang sedih kalau kehilangan orang kita sayang....
bersabar.....
ALLAH lebih menyayanginya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-04 02:45




pertama sekali ana ucapkan takziah kpd syed & nemo yg kehilangan bonda dan ayahanda mereka. mudah2an arwah sentiasa dicucuri rahmat ..

ana juga pernah kehilangan org yg tersayang, iaitu arwah ayahanda. arwah ayah ana telah kembali ke rahmatullah tanggal 17/2/2002. masa tu ana tengah tunggu keputusan SPM 2001. ana minta ayah dan ibu ana doakan ana dpt keputusan yg cemerlang bila tiba di tanah suci Mekah. ayah ana tak sempat laksanakan ibadat haji kerana telah jatuh sakit radang paru2. dua hari di hospital King Abdul Aziz, Mekah, ayah ana telah pun dipanggil mengadap Allah Azza Wajalla. Insan yg paling sedih masa tu adalah ibu ana dimana beliau terpaksa melakukan ibadat haji dgn perasaan yg begitu sedih tanpa kehadiran suami disisi. Hanya Allah yg tahu penderitaan yg ditanggung ibu ana mase tu. Alhamdulillah..jasad arwah ayah ana telah selamat dikebumikan di tanah suci Mekah. Mudah2an ayah ana digolongkan bersama org2 yg diredhaiNya... ameen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 16:49


kisah ke-2 saya..kehilangan sahabat yang terbaik selamanya iaitu allahyarham ramli bin ibrahim..
beliau seorang sahabt yang amal peka keaddan sahabtanya yang..beliau di panggil mengadap allah taala sehari sebelum umat islam menambut eiduladha..beliau meninnggal sebagai seorang pejuang yang sanggup meredah ombak ganas bagi menyelamatkan 2 org kawanya yang kelemasan..
sahabat sekalian..
sungguh saya ingin katakan di sini bahawa tidak ada lagi yang saya jumpa sekarang ini sebaik beliau..ya allah tempatkanlah sahabtku di kalangan para hamba2 mu yang soleh di syurga mu yang paling tinggi..ammin..al-fatihah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 18:39


, sy pun pernah kehilangan org yang tersyg.. sy kehilangan abah sy ketika sy berusia 3 thn..waktu usia sebegitu sy tak tau apa2..cuma yg sy ingat mak menyuruh sy cium dahi abah...dan sy tak ingat wajah abah sy..cume gambar shj menjadi peneman dikala sunyi dan rindu pd beliau..dan kebetulan abah sy baru aje menamatkan pengajian..baru hendak merasai belaian seorang ayah tp beliau pergi meninggalkan kami..pemergian abah begitu mendadak..beliau tak sakit cuma beliau demam dan kritikal pd pg jumaat dan akhirnye beliau menghembuskan nafasnye pd kul 9.00pg.. kini sudah hampir 21 tahun berlalu..tapi pemergiannya tetap sy rasai..lebih2 lg dr anak yang dahagakan belaian dan kasih syg dari seorang insan yg bergelar ABAH...semoga allah mencucuri rahmat keatas rohnye..amin!!

-----------------
buat apa saja.. janji tidak menyalahi syariat agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 17:14


...
Aiz pun pernah kehilangan org tersayang iaitu IBU,ibu Aiz menghembuskan nafasnya yg terahir pd 21/05/1996 krn sakit barah otak & lahirkan adik yg bongsu..masa tu Aiz baru 10 thn,Aiz terasa sgt kehilangannya krn adik Aiz masa tu baru 4 hari dilahirkn..kesian dia x dpt tgk muka arwah ibu.Aiz rindu sgt kt ibu.....
Semoga roh ibu dicucuri rahma-NYa,semoga ibu tergolong dlm org yg beriman....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 09-02-04 17:40


memang sedih membaca cerita cerita sahabat sahabat kita yang telah kehilangan orang orang yang mereka sayang....

bersabarlah yer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 18:24


asslamualaikum wbt..
ingatlah seseorang yang di cintai oleh allah taalla mereka akan di uji dgn banyaknya..ingatlah seseorang tidak akan teriktiraf keimananya kecuali banyak di timpa ujian daripada sng pencipta...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

al_farafisya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6673
Posting: 49
Dari: ardhilLah

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-04 23:28


bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum wrt..

Ya Allah,tempatkanlah mereka bersama orang2 yang dijanjikan syurga olehMu.

ana pun pernah kehilangan orang yang ana sayang,adik ana..arwah adik ana terlibat dalam kemalangan jalan raya,15/6/2003...severe head injury..x sempat bersama beliau masa hembusan terakhir...alhamdulillah,sempat kucup dahinya buat kali terakhir...

Arwah paling rapat dgn ana,ape2 pun ana akan tahu dulu dari ummi wa abi...lebih kurang 3 minggu sebelum pemergiannya,ana balik bercuti..sempat jumpa arwah...ana perasan masa tu cara dia bergurau dgn ana lain dari sebelum ni,amat rapat dan ana sgt gembira...sejak kebelakangan tu jgk beliau selalu nak tidur dgn ummi ana...masa cuti tu,ana ada jg sebut ttg kematian pd arwah,beliau tersenyum...senyuman yang penuh makna...

cume mase tu x perasan,tapi lepas tu,bila imbas balik...maha suciMu ya Allah...

Semoga rohnya dicucuri rahmat dan kasih sayangNya...Adikku,semoga dirimu berada bersama orang2 yang dikasihiNya..amin



-----------------
Ya Rabbana...tHaBbiT QuLUbaNa 'ALa DiiNiK wa 'ALa to'aTiK..


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farafisyaProfil   Hantar PM kepada al_farafisya   Quote dan BalasQuote

puteri_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4035
Posting: 8
Dari: Kuching, Sarawak.

Sarawak  


posticon Posting pada: 13-02-04 00:37


Assalammualaikum.....
Saya pun nak berkongsi kesedihan dengan sahabat semua.Memang kehilangan insan yg amat kita sayangi terlalu memeritkan.
Saya kehilangan ibu ketika usia saya baru menjangkau 3 tahun, waktu itu memang tak tahu apa-apa lagi. Pengalaman di zaman persekolahan semuanya berjalan lancar cuma,,,,,jiwa saya meronta-ronta dahagakan kasih sayang seorang ibu tatkala kawan-kawan sibuk bercerita perihal ibu masing-masing.Terutamanya masa di sekolah rendah,saya selalu tertanya-tanya ke manakah ibu pergi ketika saya benar-benar memerlukan kehadirannya di sisi.
Namun semakin menginjak dewasa saya mula memahami dan redha dengan takdir.Allah lebih menyayanginya......Semoga ibuku ditempatkan di kalangan orang yang beriman.Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_humairahProfil   Hantar PM kepada puteri_humairah   Pergi ke puteri_humairah's Website   Quote dan BalasQuote

azlan_zaman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3339
Posting: 48
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-04 01:03




takziah ana ucapkan kepada yang mengalami perkara yang hampir sama iaitu kematian orang yang kita sayangi ...

ana juga pernah mengalaminya.. ia berlaku pada 7/9/1998.. semasa mula cuti persekolahan.. kebetulan akak ana akan walimah pada 12/9/1998.. bayangkanlah majlis walimah akak tanpa ayah...

pada tahun yang sama..., ana menduduki peperiksaan SPM.. tertekan hidup ana masa tu..

senantiasa mendoakan mereka... hadiahkanlah Al-Fatihah buat mereka semua.. semoga Allah memberi rahmat kepada mereka..

AL-FATIHAH...


Bookmark and Share

    


  Member Information For azlan_zamanProfil   Hantar PM kepada azlan_zaman   Pergi ke azlan_zaman's Website   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-04 09:56



Saya kehilangan Wan iaitu atuk yang amat saya sayangi semasa darjah 4.Sebelum menjejakkan kaki ke alam persekolahan dulu saya tinggal kat kampung dengan atuk dan nenek. Faham-fahamla manja sikit...Tidur, makan mesti tak nak berenggang dengan atuk.Petang-petang ke sawah jengok lembu-lembu peliharaan atuk.Atuk saya ni bekas cikgu di sekolah rakyat...masa saya kecik-kecik dulu atuk selalu kata dia harap saya jadi cikgu atau pegawai kebajikan sebab dia kata sesuai dengan saya kot...entahla..masa tu mana la saya faham...Tapi alhamdulillah sekarang saya dah hampir berjaya menunaikan amanat atuk dengan mengambil course pendidikan kat UTM nie.kalau time sedih-sedih mesti teringat kat atuk sebab masa kecil dulu kalau kena marah kat orang lain atuk la yang akan menegkan hati saya dan memberi dorongan.

Al-Fatihah


[ Posting ini telah di edit oleh: norha pada 2004-02-13 09:57 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: norhanan pada 2004-02-13 09:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

ratusyuhadah_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5710
Posting: 36
Dari: uum.kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-04 20:50



sedih rasa bila baca kisah sahabat semua...ana jag de pengalaman sedih ni...masa ana cuti nak masuk matrik ana kehilangan org yg paling disayangi pd 31 mac 2000...abah ..dia pergi tanpa meninggalkan pesanan...mati lemas ketika selamat adik ana..sedih masa 2...rasanya gelap dunia ni...dah dekat 4thn ana kehinggan abah...Semoga arwah abah diletak bersama2 org soleh..Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyuhadah_achikProfil   Hantar PM kepada ratusyuhadah_achik   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-04 15:33


assalamualaikum wbt...
kepada sahabta semua..ingatlah keindahan dunia dan isinya adalah ujian daripada Allah untuk menguji hambanya yang manakah paling bertaqwa dan yang mana berpura2..dan dengan memanggil kembali orang yang kita sayangi adalah salah satu ujian daripada Allah..
hemm mungkin kita rase diri kita kehilangan seseorang tetapi kita kena renung dan fikir..masih ramai yang kehilangan keluarga dengan sekaligus??
akhir kalam..selalulah sedekahkan sekurang2nya..AL-FATIHAH kepada mereka semua..semoga allah melatakkan mereka di kalangan hambanya yang soleh..AMIIN..



WASSALAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 01:08


ana hilang bapa ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 16-02-04 08:16


sedangkan kehilangan barang barang kesayangan kepunyaan kita lagikan kita sedih,

inikan pula kehilangan orang yang kita sayang, mestilah kita lagi sedih....

sabarlah yer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 17-02-04 13:14


ASSALAMUALAIKUM ........BILA KITA SEDIH HANYA KITA YANG DPT GEMBIRAKAN DIRI KITA SENDIRI,ANA PUN KEHILANGAN ORG TERSAYANG SMS FORM 4 , MASA TU KECIK LAGI , PERASAAN TU HYA ALLAH YANG TAHU ,SEDIH .. MMG SEDIH ..
TAPI BILA KITA DAH BERSEDIA MELEPASKAN ORANG YANG TERSAYANG PERGI ,, TU NAMANYA KITA DAH LAKUKAN PENGORBANAN , PENGORBANAN YANG BUKAN SETIAP ORANG TELAH ALAMI , ....
TAPI BILA KITA DAH BERJAYA MELALUINYA ,, FIKIRKAN BALIK ! TU SATU ANUGERAH YANG ALLAH BERI PADA KITA DAN PELUANG UNTUK KITA MEMATANGKAN DIRI SENDIRI ....

MMG SUSAH NAK TERIMA HAKIKAT , TAPI KENYATAAN DAH PUN TERLADANG ..
BILA KITA DAH BERSEDIA , ITU NAMANYA KITA DAH MATANG .. BERSEMUKA DENGAN HARI ESOK .. KITA TAK TAHU LPS NIE BERAPA RAMAI LAGI ORANG YANG KITA SYG AKAN TGGLKN KITA ...

ALLAH TEST US OFTEN ... NOT TO PUNISH US ... HE WANT TO HELP US MEET TOMORROW... PROVIDED WE ARE PATIENT ... WE ALWAYS WANT SUNSHINE , BUT HE KNOWS THERE'S MUST BE RAIN , SO
WHENEVER U ARE DOWN OR U FEEL EVERYTHING IS GOING WRONG , IT IS JUST ALLAH'S WAY ...TO MAKE OUR SPIRIT STRONG.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-04 15:24




kehilangannya membuat saya menjadi lebih matang
itulah hakikatnya apabila saya kelihangan nyaaa...
yang nyata, saya tak sengaja menyinggung perasaanmu...
kini kamu hanyalah sejarah dalam hidupku.....

puisi buatmu...


dikau terbang lalu hilang
disebalik hutan kebencian
sambil melintasi kali ragu ragu
walau semilir kasih masih bertiup
merentasi onar pengajian
bumi hidup.

taub um anizor ba ziza

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 18-02-04 12:50


bangau terbang tinggi
pulang petang disambut sunyi
belakang kerbau dicari2
tak kejumpaan sakit di hati

bangau terbang tinggi
pulangnya tak dinanti
...
err

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

man-z
Warga Rasmi
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6764
Posting: 11

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-04 18:55



setiap yang hidup pasti akan menemui ajal...sebab sebelum kita di lahir ke dunia ni, Allah dah tetapkan ajal dan maut setiap makhluknya...kita takkan dapat lari dari semua itu...macam orang lain jugak, saya pun pernah kehilangan orang yang trsayang iaitu datuk saya ...rasanya dah hampir 10 tahun....kadang-kala bila saya duduk berseorangan, saya tersenyum bersendirian kerana mengenangkan telatah datuk saya yang begitu menghiburkan saya... sehingga kini, kenangan itu masih segar dalam ingatan saya...mudah-mudahan datuk saya di tempatkan di kalangan orang-orang yang soleh, insyaalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For man-zProfil   Hantar PM kepada man-z   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 22:12



sedihnya membaca kisah kehilangan org yg tersayang..erm, ismi ada sorang kwn..dia kehilangan umi dia ketika umo dia 3 hari, bayangkan masa tu dia sendiri tak kenal siapa umi dia, kemudian Allah masih memilih dia lagi untuk diuji ketabahan..ketika tunggu spm thn 98 abah dia pulak meninggal...tak sempat dia nak tunjukkan result cemerlang dia pada arwah abah dia..kalau semua teman di tempat dia macam mana? apa agaknya yg akan teman lakukan?
dia sebatang kara dalam dunia ini..seorang diri tanpa umi, abah, abang, kak, dan juga adik..
namun dia tetap yakin bahawa Allah sentiasa bersama dia...

alfatihah buat umi tercinta dan abah tersayang...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

wardah44
Warga Rasmi
Menyertai: 12.07.2003
Ahli No: 2285
Posting: 15
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-02-04 22:16


..kehilangan org tersayang memang pedih n pilu..apatah lagi jika ia pergi dengan tiba2..ana kehilangan arwah ayah pada 18 mei 2001..masa tu ana ada kat umah n ana sempat bersembang ngan arwah be4 arwah g soalt jumaat..then,petang jumaat tu ana tgk arwah duk mencangkul tanam pokok bkg rumah..tiba2 arwah naik rumah kata pening sangat..pastu terus tak sedarkan diri n meninggal malam tu jugak..tanda2 yang boleh ana nampak ialah arwah suruh ana keluar matriks tibe2 je n suruh terima tawaran ipts terkemuka di ibunegara..walaupum mendapat tentangan dari semua,arwah nekad nak suruh ana kuar..n ana sempatla duk mah dlm tempoh sbln bersama arwah..masa tu emak sakit..n arwah pernah janji nak anto ana ke u cni..tapi tak sempat..ana terkilan sgt2..yang anto ana adalah cikgu baik ana yg amat simpati kat ana..mmg sedih masa daftr tu..n ana masih ngat masa kat matriks dulu,arwah sempat anta ana n sblm blk,arwah pesan suruh blaja rajin2..masa tu sebak gile n sampai lani ana sentiasa rindukannya...ana terasa sangat2 kalau balik umah..walaupum ana masuk u kat sini bukan kerelaan hati..tapi yang pasti apa yang berlaku ade hikmahnye....moga yang telah pergi menemui ketenangan abadi n sentiasa dibawah keampunanNYA..AMIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah44Profil   Hantar PM kepada wardah44   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 22-02-04 04:20


ohh yeahh...adik bongsu saya meninggal dlm perut...sedangkan dlm waktu tu sy mmg teringin sangat nakkan adik lelaki...sy tengok dia dari dimandikan, dikafankan sampailah dikebumikan....mmg laa sedih woo time tu....tapi kalo difikir balik...tuhan lg sayang dia...jd no point laa nak sedih sgt...tp skang dah ada adik angkat...mmg sayang sesangat-sangat....kira terubatlah ada pengganti...

and then nenek sy dan pak lang sy pulak pergi sekaligus...baru² ni....25 & 26 Januari 2004....pak lang sy meninggal pd mlm 25 Jan pukul 10:35 pm sebab dia sakit buah pinggang....nenek sy pulak pada pagi pukul 6:05 am 26 Jan....sy cuma sempat pergi tengok jenazah nenek...pak long lak sempat sy pi ziarah dia masa dia dlm ICU pada 22 Jan....

mmg berat kalo dikirakan sebab dua² tu mmg antara org yg bermakna dlm hidup sy...nenek sy tu baru 2 minggu berada di Kedah...sebelum ni dia tinggal di rumah saya 3 bulan...dia tu dah lumpuh sebab stroke....jadi sy tak terkilan sangat laa sebab sy sempat laa berkhidmat untuk dia...baru dua hari lepas sy termimpikan dia...dia nampak OK je...sy sedekahkan dia al-fatihah....begitu juga ngan pak lang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

azamkukuh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2433
Posting: 55
Dari: UIAM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 15:42




saye pernah hilang orang yang tersayang gak. bonda saya yang tersayang telah tiada selamanya pada akhir bulan oktober 2000 akibat kanser yang telah bertahun-tahun membelengunya. masa tu ade lagi sminggu sebelum saye menduduki pmr.

semoga Allah menempatkannya di kalangan orang-orang yang solehah...

-----------------
azamkukuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For azamkukuhProfil   Hantar PM kepada azamkukuh   Pergi ke azamkukuh's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 19:54


SEMALAM BARU DAPAT TAHU SAHABT ANA FIRDAUS OMAR..PELAJAR UIA TELAH MENINGGAL DUNIA..YANG SEDIHNYA LAGI IANYA BERLAKU DAH HAMPIR [email protected] BULAN YANG LEPAS TTP BARU SEMALAM SAYA TAHU....AL-FATIHAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:45


ada sesiapa lagi yang nak berkongsi suka duka..silakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 08:59


KE MAKAM BONDA
(USMAN AWANG)



Kami mengunjungi pusara bonda
sunyi pagi disinari suria
wangi berseri puspa kemboja
menyambut kami mewakili bonda

Tegak kami di makam sepi
lalang-lalang tinggi berdiri
dua nisan terkapar mati
hanya papan dimakan bumi

Dalam kenangan kami melihat
mesra kasih bonda menatap
sedang lena dalam rahap
dua tangan kaku berdakap

Bibir bonda bersih lesu
pernah dulu mengucupi dahiku
kini kurasakan kasihnya lagi
meski jauh dibatasi bumi

Nisan batu kami tegakkan
tiada lagi lalang memanjang
ada doa kami pohonkan
air mawar kami siramkan

Senyum kemboja mengantar kami
meninggalkan makam sepi sendiri
damailah bonda dalam pengabadian
insan kerdil mengadap Tuhan

Begitu bakti kami berikan
tiada sama bonda melahirkan
kasih bonda tiada sempadan
kemuncak murni kemuliaan insan.

.

.......Moga Allah Mencucuri Roh mereka yang telah pergi meninggalkan kita.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:07


pemergian atuk dan nenek yang amat2 disayangi selang setahun....

orang kata, atuk tunggu nenek, entahlah. tapi memang walau jarak masa setahun, kubur atuk & nenek memang dekat. sesuatu yang hanya ALLAH sahaja mengetahui.

atuk nenek memang garang. walaupun atuk sibuk dengan tugas sebagai wakil penduduk, atuk dan nenek cukup-cukup menerapkan ilmu agama pada kami semua. itulah yang paling ana kagumi.

atuk meninggal sejurus pulang dari menunaikan umrah. 3 hari sakit. selang sehari sebelum pemergian arwah, dia datang kerumah kami & mencium semua cucunya sebelum menyambung kerja. waktu tu hati ana terdetik, atuk ni... macam dah nak 'tak ada'.... atuk yang kebetulan lalu di depan ana macam dengar suara hati ana, dan DIA MENGANGGUK perlahan (isk isk isk~~~~~~)

.....................................................................................................

sewaktu matriks.. ana sakit teruk.. sampai satu tahap dah rasa akan 'pergi' jua. waktu tu ana terbayang arwah atuk & nenek duduk di kerusi memandang dari jauh. di samping atuk & nenek ada seorang budak lelaki berjubah putih yang ana tak pernah jumpa.ana melambai dan berlari kearah mereka. tak tahu macam mana, ana tersadung dan terjatuh.

bangun bangun, atuk , nenek dan budak tu dah tak ada. ana menangis dan terus sedar dari tidur. alhamdulillah ana terus sihat seperti sedia kala. ana telefon rumah bgtahu mak ana sakit kuat di asrama. dalam masa tu baru ana tahu sepupu lelaki ana yang baru dilahirkan meninggal dunia.

apakah mungkin dia yang ana lihat di samping nenek & atuk? wallahua'alam.

nek, atuk... nor rindu... isk isk isk~~~~~~~(nak ikut....)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:32


pemergian 4 orang adik tersayang,
1986, 1988, 1990, 1992...


walaupun cuma sempat melihat 1 daripada mereka,
tak sempat menyentuh mereka,
tak sempat membelai mereka,
tak sempat mengenali mereka,
tak sempat membesar dengan mereka,
tapi saya sedih, sayang dan rindu mereka... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 04-10-07 12:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:32


salam.

Saya baru kehilangan Ayah..7 April 2007 yang lalu..tak boleh nak cerita bagaimana rasanya kehilangan org yang dicintai...terlalu sebak..everthing seems so hard for me now..



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:56


sabar..ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:25


saya khilangan adik tanggal 20 mei 2007..sampi sekarang still sedih dan baru nak belajar menerima akan kehilangan org yang kita sayang..semua itu adalah ujian.. syg2 kita kat dia..tapi Allah lebih lagi sayang dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:42


Assalamualaikum...
saya juga pernah kehilangan orang-orang yang tersayang hampir 7 tahun lepas.masa tu saya baru saja berada di tingkatan satu....

Pada tarikh 25/2/2001...iaitu pada awal tahun 2001,saya kehilangan arwah emak yang saya sygi...saya redha pemergiannya kerana arwah mak sudah terlalu lama menderitai penyakit buah pinggang,semenjak saya berada di sekolah rendah lagi...tak sanggup lagi rasanya nak melihat derita yang arwah mak rasai...ayah dan kami adik beradik menerima ini semua sebagai ketentuan Allah,yang pasti ada hikmahnya kepada kita yang masih hidup...

Pada pertengahan tahun 2001 juga saya kehilangan seorang anak saudara yang baru berusia 2 bulan...Bayi comel itu belum sempat saya tatap wajahnya sepuas2nya...tapi,Allah terlebih dahulu mengambilnya...

Pada penghujung tahun 2001 lagi...iaitu pada hari raya ketiga aidilfitri, arwah opah yang paling rapat dengan saya pula pergi mengadapNya...

hanya Allah saja yang tahu perasaan saya ketika itu,bayangkan org yang kita sayangi pergi dalam masa yang singkat...pemergian arwh mak paling kuat meninggalkan kesan di hati saya...kerana belum puas rasanya merasa kasih sayangnya...Namun Allah lebih menyayangi arwah mak...

Al-Fatihah buat mereka semua... :-( :-( :-(


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....
[ Telah diedit oleh: moshimoshi pada 03-10-07 11:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 11:45


pernah :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:45


tahun ni saja 2 ahli kelurga meninggal,atuk bulan januari dengan pakcik bulan september ....Al-Fatihah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 12:03


pernah.......bapak kita........

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 03-10-07 12:56


mama.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:47


salam...
ana pun pernah merasai kehilangan adik tersayang seramai 4 org...
walaupun mereka masih kecil tapi perasaan seorang kakak nak tengok adiknya membesar tidak kesampaian...
lebih menyedihkan apabila melihat ibu yang terpaksa menerima hakikat bahawa ke4 anaknya meninggal tanpa sempat melihat dunia ini...
sedih tapi ibu redha dengan takdir ILLAHI,ana berdoa semoga ibu akan berjumpa dengan anak2nya nanti di syurga...
insya allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:48


ayah...dan mak...baru saja...kehilangan nya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:53


arwah moyang. semalam 03/10/07 genap tiga tahun pemergian arwah. alfatihah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:54


yaALLAH...buat sahabat dan shbiah yang sudh khilagn insan yang tersyg.........sabar lah..ini semua ujian driNYA untuk mnguji keimanan dan ktqwaan kita...dan buat sahabat dan shbiah yang masih lagi ada insan yang trsyg...(peringtn buat sahabat dan shbiah sekalian termasuk dari ana terutamanya)...hrgailah dan taatlah pada insan yang trsyg smda pada ayhnda,bonda,dan zauj...jangan sampai mnyesal d kemudian hari...jadikan sahabat dan shbiah yang dah khilgn insan trsyg sebagai pngjaran untuk sentiasa ingatkan dari kita yang sering alpa...WALLAHUA'LAM...ALFATIHAH BUAT SUME2 INSAN TRSYG...ALLAHUAKBAR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:55


salam takziah dari ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 09:37


takziah buat angkasawan negara..dapat satu kehilangan satu..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-10-07 10:07


saya kehilangan ayah sewaktu usia 10 tahun..terasa sedih sangat dia kehilangan arwah kerna dia tak sempat pun melihat kejayaan anak2nye sekarang,,apapun,semoga arwah ayah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 16:51


salam takziah buat semua....

al fatihah untuk semua muslimin dan muslimat yang telah pergi menemuiNYA...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-07 16:55


bismillahhirrahmanirrahim

pernah..arwah atuk sebelah ma..dah hampir 6 tahun..rasa macam tak epcaya saja masa dia meninggal tu sebab dia sihat2 saja..dia sakit pun dekat sejam saja.. lepas tu terus meninggal..tapi alhamdulillah jugak rasanya sebab arwah atuk tu sepanjang dia sakit selama hampir sejam tu sampailah dia menghembuskan nafas dia yang terakhir, arwah tak lalai..dia mengaji sampailah nafas yang terakhir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-07 16:55


pernah..
datuk, nenek sebelah mak, nenek sebelah ayah, makcik..
arwah semua meninggal depan mata ana..ana sempat tengok arwah menghembuskan nafas yang terakhir..
semoga arwah sentiasa dibwh perlindungan Allah dan ditempatkan dikalangn orang-orang yang beriman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 21:50


semoga roh mereka di rahmati Allah...


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 26-09-09 22:23


salam..

saya pun pernah kehilangan org yang tersyg..abang saya..sakit luekimia..masa tu abang saya baru hbis belajar kat itm skudai..baru saja kerja dan beli moto tzm..tapi masa arwah sakit, arwah jual moto tzm tu kat kawan dan beli ex5..sampai sekarang moto ex5 tu ada..tu mungkin salah satu petanda arwah akan tinggalkan kami, kalau arwah abang saya tggalkan moto tzm tu, tak kan ada sesiapa pun akan guna, kalau moto ex5 tu, semua boleh guna, emk saya sayang sangat kat moto tu..sampai sekarang, time nampak saja moto tzm, saya akan tingat arwah abang saya..

satu-satunya kenangan yang arwah abang saya tinggalkan..

moga rohnya sentiasa dicucuri rahmat...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 11:38


takziah buat warga padang indonesia..berita terkni hampir 4 ribu lagi masih terperangkap dan 3 buah kampung lenyap dengan penduduk-penduduknya...masyaAllah...الله اكبر


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 23:05


salamun alaik..

kehilangan ayah sampai sekarang masih terasa walopn da masuk 4thn pemergiannya..ana kehilangan ayah tercinta pada 1 september 2005..
masa 2 ana baru semester 1 di uitm..memang tak sangka sangat-sangat sebab ayah tak ada sakit apa-apa pun..dia meninggal sebab kemalangan jalanraya masa nak p kerja..da sampai ajal..pemergian ayah juga buat ana berubah total..
ana tak mahu disebabkan ana ayah mnderita di alam sna..ternyata ada hikmah atas segala yang Allah tentukan..semoga ayah sentiasa ditempatkn dikalangn orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan dicucuri rahmatNya..aminn.. :bunga:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-10-09 09:39


pernah,

Kehilangan 2 org adik ketika kecil. Just hidup selama 48jam sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 09:51


Pada 05-10-09 09:39 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

pernah,

Kehilangan 2 org adik ketika kecil. Just hidup selama 48jam sahaja.


kembar meninggal selepas lahir ke?


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 22:48


takziah buat semua...semoga Allah menggantikan kepada kita yang lebih baik dr mereka semua ganjaran daripada kesabaran kita..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 19:30


salam...

saya kehilangan abang pada tahun 2001....umur abang masa tu pun 21thn....katil di IJN pun no 21....memang ingat sangat...waktu tu abang masih study kat mesir...balik ke malaysia sebab ada masalah jantung...kini, jam tangannya jadi kenangan....mak berikan pada saya untuk saya simpan...hati ni akan tersentuh setiap kali buka cerita pasal ni...huhu...terasa bagai semalam dia masih di sisi....adik rindu sangat-sangat kat abang....


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-10 21:32


baru-baru ni saya kehilangan lagi..emak saudara saya telah kembali kerahmatullah pada hari maulud Nabi baru-baru ni..emak saudara saya sikit sejak lepas raya haji tahun lepas, kmudia koma, tak boleh cakap, bangun, time saya cuti semester, saya akan pergi juga arwah, mandika, suap makan, bersembang dengan arwah wlwpun tiada renspon dr arwah.
kemudian, awal bulan 1, arwah dan sihat, dah boleh duduk, cakap, masa raya cina baru ni arwah jadi macam mla-mla..tak cakap..masa raya cina, saya cuti sminggu, sempat juga pergi tengok, kemudian setelah cuti tamat, saya paling ke kampus, smggu kmdian, arwah telah kembali kerahmatullah..saya sedih sangat sebab tak sempat jupa arwah buat kali terakhir.
buat semua sahabat, harap dapat sdkahkan alfatihah buat arwah emak saudara saya..alfatihah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 22:17


Assalamualaikum ..

Ana juga pernah kehilangan orang tersayang....
Ayahanda tercinta telah kembali ke rahmatullah pada 26 Januari 2006 pada jam 11.15 malam. Waktu tu ana memang dalam bas ekspres untuk pulang ke kampung sewaktu cuti tahun baru cina. Memang sedih sangat..sebab tak sempat jumpa ayah..Allah lebih menyayangi ayah...Rasanya baru semalam mendapat sentuhan kasih sayang ayah...Semoga Allah tempatkan ayahanda di kalangan orang-orang yang beriman..ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

sharinor
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.03.2010
Ahli No: 39398
Posting: 29
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-10 11:29


Salam. Saya pernah kehilangan seorang abang, dia meninggal dilautan pada bersama kekasihnya. Dua-dua meninggal dunia. Dengar khabar dia cuba untuk menyelamatkan kekasihnya. Ramai yang memuji abang saya itu seorang yang baik budi pekerti. Saya juga pernah kehilangan kawan baik. Seorang yang sangat cantik. Sanggup bangun awal untuk cantik, Menjaga dari hujung rambut hingga hujung kaki. Akhirnya meninggal dunia tetapi dalam keadaan tidak cantik. Tidak perlulah saya ceritakan. Cukuplah memberi saya keinsafan yang sangat mendalam. Kemudian arwah suami pula, sekali lagi saya menangis bagaikan hilang nyawa saya sehinggalah mak saya suruh berhenti takut saya akan menjadi buta. Al-Fatihah. Saya sekarang menjadi orang yang sentiasa ingat mati dan menjaga amal ibadat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharinorProfil   Hantar PM kepada sharinor   Pergi ke sharinor's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-10 14:31


Pada 12-03-10 11:29 , sharinor posting:

!!! QUOTE !!!

Salam. Saya pernah kehilangan seorang abang, dia meninggal dilautan pada bersama kekasihnya. Dua-dua meninggal dunia. Dengar khabar dia cuba untuk menyelamatkan kekasihnya. Ramai yang memuji abang saya itu seorang yang baik budi pekerti. Saya juga pernah kehilangan kawan baik. Seorang yang sangat cantik. Sanggup bangun awal untuk cantik, Menjaga dari hujung rambut hingga hujung kaki. Akhirnya meninggal dunia tetapi dalam keadaan tidak cantik. Tidak perlulah saya ceritakan. Cukuplah memberi saya keinsafan yang sangat mendalam. Kemudian arwah suami pula, sekali lagi saya menangis bagaikan hilang nyawa saya sehinggalah mak saya suruh berhenti takut saya akan menjadi buta. Al-Fatihah. Saya sekarang menjadi orang yang sentiasa ingat mati dan menjaga amal ibadat.


salam ukhwah,

takziah saya ucapkan..... sabar k sharinor, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya....

senyum sokmo deh :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 04:05


salam...

aku pernah kehilangan orang yang tersayang dalam hidup aku..

masa aku baru tingkatan 4 ayah kesayanganku aku telah dijemput oleh Allah s.w.t...masa tu baru 10 hari umat islam mula berpuasa...

untuk pengetahuan semua aku anak yang paling rapat dengan ayah...setiap malam sebelum tidur ayah selalu menyuruh aku membaca apa yang terdapat dalam surat khabar(maklumlah ayah aku buta huruf)..dan selalu solat berjemaah bersama-sama...dan masa aku nak exam ayah akan selalu mengusap kepala aku selepas solat...

walaupun dah beberapa tahun ayah dah meninggal dunia..kenangan yang ada masih segar dalam ingatan..setiap kali aku membaca surat khabar mesti teringat arwah ayah....

dan sehingga sekarang aku masih rindu kan ayah...rasa belum puas bersamanya tapi nak buat macam mana Allah lebih menyayanginya...hanya Doa dan Al fatihah yang menjadi utusan rindu...

kepada kawan-kawan yang masih ada ayah,mak,adik-beradik..janganlah sia-sia hidup mereka sementara mereka masih ada di sisi kita...

aku akan ingat pesan terakhir ayah sampai bila-bila..
"jangan biarkan hubungan adik-beradik terputus walaupun apa-apa pun berlaku"....

Aku rindu ayah...
Aku sayang ayah..
Namamu sentiasa dikenang...

Al fatihah...

wsalam......

:bye:


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 14:32


Al-Fatihah untuk arwah ibuku

Pemergianmu 9 tahun lalu amat menyedihkan diriku. Ku doakan semoga rohmu ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan soleh. Amin


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 14:36


Pada 24-03-10 04:05 , alamin313 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

aku pernah kehilangan orang yang tersayang dalam hidup aku..

masa aku baru tingkatan 4 ayah kesayanganku aku telah dijemput oleh Allah s.w.t...masa tu baru 10 hari umat islam mula berpuasa...

untuk pengetahuan semua aku anak yang paling rapat dengan ayah...setiap malam sebelum tidur ayah selalu menyuruh aku membaca apa yang terdapat dalam surat khabar(maklumlah ayah aku buta huruf)..dan selalu solat berjemaah bersama-sama...dan masa aku nak exam ayah akan selalu mengusap kepala aku selepas solat...

walaupun dah beberapa tahun ayah dah meninggal dunia..kenangan yang ada masih segar dalam ingatan..setiap kali aku membaca surat khabar mesti teringat arwah ayah....

dan sehingga sekarang aku masih rindu kan ayah...rasa belum puas bersamanya tapi nak buat macam mana Allah lebih menyayanginya...hanya Doa dan Al fatihah yang menjadi utusan rindu...

kepada kawan-kawan yang masih ada ayah,mak,adik-beradik..janganlah sia-sia hidup mereka sementara mereka masih ada di sisi kita...

aku akan ingat pesan terakhir ayah sampai bila-bila..
"jangan biarkan hubungan adik-beradik terputus walaupun apa-apa pun berlaku"....

Aku rindu ayah...
Aku sayang ayah..
Namamu sentiasa dikenang...

Al fatihah...

wsalam......

:bye:



Banyakkan bersabar ya. Sentiasalah sedekahkan doa Al-Fatihah untuk mereka.


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 00:16


salam..
boleh kita khlgn seseorang baru kita rasa nak menghargainyer sangat-sangat..
saat sedang rancang untuk bertunang dan berkahwin..
bila persiapan mula dilaksanakan...dia pergi menyahut pangilan ilahi..
1.30 pagi...1st Mei 2009..hari jumaat..kemalangan yang mengerikan..pergi bersama-sama kakaknye..
Al-fatihah..
semoga arwah bersama-sama insan yang soleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 00:19


Pada 03-02-04 16:14 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualikum wbt...
dah selalu dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15586 saat. Lajunya....