Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: SIAPA [email protected] PALING ANDA SUKA???


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» SIAPA [email protected] PALING ANDA SUKA???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh SIAPA [email protected] PALING ANDA SUKA???

ana_ardinie
Warga Rasmi
Menyertai: 18.09.2007
Ahli No: 31110
Posting: 4
Dari: MLK

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 00:12


mm.. ana suka ustaz. wan sohor bani leman, dr. fadzilah kamsah, ustazah nor bahyah (sebab dye suka bagi contoh yang menarik), ustaz ravi(suka dengar bila ustaz baca ayat Quran) dan ramai lagi..
ustaz ako kat ippm pun suka juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_ardinieProfil   Hantar PM kepada ana_ardinie   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 00:22


Assalamu'alaikum, saya suka Ustazah Siti Bahiyah Mahmood....tenang saja dengar kata-kata dia...

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 00:48


zulkarnain hamzah...

jadi imam boleh menitis air mata....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 04:51


ustazah siti bahiyah mahmood & dato dr fadzilah kamsah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 10:09


Pada 01-02-04 00:26 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

ustaz yang paling minat,ialah alfadhil ustaz zulkifli mohammad al-bakri,pensyarah pengajian islam kolej UNITI,port dickson..beliau berasal; daripada terengganu dan antara rakyat malaysia yang paling fakih dalam ilmu yang pernah saya jumpa..


Ustz Zulkifli al-bakri dan berpindah menjadi pensyarah di USIM ( Universiti Sains Islam Malaysia) dulu KUIM


-----------------
Islam terus gemilang.Hidup Mesti Berani


Bookmark and Share

  


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:06


ustazah Salbiah...dulu selalu kat hal ehwal agama Islam.. tapi dia da kena 'gam'.. sedih sangat.. ='(

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:11


ustaz hayy


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-03-08 14:41


ustaz zawawi yusuf

ustaz ahmad al -habsyi

ustazah siti Bahiyah

...munusuk dalam hati if dengar ceramah mereka...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-08 14:44


Bismillahhirrahmanirrahim..

erm..zauji tercinta.. :bunga: :bunga: :bunga: tapi yang nak tegelak,bila dia ceramah,lebih banyak loghat dia akan dia gunakan..

:sopan:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 14:54


Assalamualaikum...

Kalau nak diikutkan,ramai...
yang terlintas sekarang ni..
Ustaz zawawi (uia), Ustaz zahazan, Ustazah siti norbahyah(ustazah pantun..hehe..) Ustaz farid ravi..dan macam-macam lagi.. :-D :-D


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 15:02


saya suka penceramah yang tak terjerit2. . .


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 15:05


ustazah siti norbahiyah..ceramah dia tak boring ada saja sindiran yang lucu tapi bermesej

Bookmark and Share

  


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

sharil
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2008
Ahli No: 32456
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 15:32


assalammualaikum,saya minat dengan ustaz zahazan,akil hayy dan norbahyah,

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharilProfil   Hantar PM kepada sharil   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-03-08 16:19


ustaz. wan sohor bani leman, TGNA, ismail kamus, akhil hay,shamsuri

Bookmark and Share

  


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

hurin_ulfah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28358
Posting: 13
Dari: Pantai Timur

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 12:05


Ustaz Azhar Idrus.....penceramah yang terkenal kat terengganu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurin_ulfahProfil   Hantar PM kepada hurin_ulfah   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 12:30


ustaz H.. abah ana.. :-) hehehehee

Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 13:31


Assalamualaikum


ustaz zawawi dan ustazah siti norba'ayah..kalau saya tak mistake ejaan nya

Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:13


Ustazah siti norbahyah dan ustaz farid ravi... ustaz farid ravi tu suka selitkan ayat quran bila dia bagi ceramah. tu yang best..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:41


ustaz wan sohor bani leman,ustaz zahazan mohamed,ustaz haron din,ustaz ismail kamus,,,dan banyak lagi,,siapa yang lantang bsuara dalam ceramah mereka,,ana suka.hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-08 15:18


ustaz akil hayy
selalu juga lah dengar ceramah dia

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 19-03-08 14:53


salam..saya suka ustaz..sapa nama dia ya..???hhmmm ... fadhilah khomsah...betul xsaya tulis ni...???hhmm...ada satu masa dulu..seorang penceramah kerajaan , dia kata "manjadda wajada" tu hadis....he..he..he..

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:55


Pada 19-03-08 14:53 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

ada satu masa dulu..seorang penceramah kerajaan , dia kata "manjadda wajada" tu hadis....he..he..he..


Assalamaualaikum..
Hadith?? tu pepatah Arab saja kan..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 24-03-08 10:48


ye..tu pepatah arab...kawan-kawan saya yang dengarkan tu pun ketawe dengar penceramah ada yang berani dan menyandarkan satu ayat yang bhadist kepada rasulallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:05


Ana suka ikut Kuliah Ustaz Shamsuri... Walaupun ada sesetengah pihak mengaggap beliau UMNO, tetapi beliau bukan UMNO... Dia tetap PAS...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:07


Pada 18-03-08 14:13 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Ustazah siti norbahyah dan ustaz farid ravi... ustaz farid ravi tu suka selitkan ayat quran bila dia bagi ceramah. tu yang best..
puteri sama macam mas_ayu ..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:09


puteri pun sama? bestkan dia bagi ceramah... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:16


Pada 24-03-08 11:09 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

puteri pun sama? bestkan dia bagi ceramah... :-)
ye...paling suka dengar ceramah Ustazah siti norbahyah..... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

najla_azzahra
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32945
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-08 12:55


paling suka aqil hayy dan ustaz wan sohor bani leman:):):)

Bookmark and Share

  


  Member Information For najla_azzahraProfil   Hantar PM kepada najla_azzahra   Quote dan BalasQuote

Putribonda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2007
Ahli No: 32085
Posting: 24
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:06


saya suka ustaz sharir long..beliau bagi ceramah dengan lantang saja..sangat berkesan..satu perkatan yang beliau suka selitkan...'ceroi'..

Bookmark and Share

  


  Member Information For PutribondaProfil   Hantar PM kepada Putribonda   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:13


saya sudah semestinya dato' ismail kamus dan dato' tuan ibrahim tuan man... :-D :-D

*baru ni tuan ibrahim ada datang mesir,dia dedah kan segala perkara yang berlaku di malaysia dan segala rancangan2 jahat umno dalam usaha menawan kelantan dan malaysia...

ish3, Kenapa lah samapai begitu sekali jadi negaraku... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

abdullah_nafisi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.04.2008
Ahli No: 33110
Posting: 13
Dari: Machang Kelantan/Shah Alam/Putrajaya

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-04-08 14:21


Salam..
ana suka ustazah norbahyah sebab dia ada style trsendri dan penyampaian yang cukup menarik..
kalau bincang topik yang tak best pun boleh jadi best..

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_nafisiProfil   Hantar PM kepada abdullah_nafisi   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-04-08 15:42


salam.....

saya suka ustaz. mej mohd daud bin salleh kat tempat saya neh...
best ngat kalau dia bagi jmaat pun...
tadi masa smpaikn khutbah dia mnngis masa cerita pasal pndritaan para sahabat..saya pun rasa sayu ngat..penuh pghayatan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 17:55


Ustaz Zawawi Yusof dan Ustaz Ahmad Syukri..
sempoi.. cakp pun lembut saja tapi ada ketegasan

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

Qurratuaini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2004
Ahli No: 11116
Posting: 26
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 22:46


assalamualaikum..
paling best ustaz wan sohor bani leman..
lembut saja dia beri crmah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For QurratuainiProfil   Hantar PM kepada Qurratuaini   Pergi ke Qurratuaini's Website   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 22:56


saya suka ustazah norbahyah..best dengar dia bagi ceramah..pernah jumpa dia dan anak dia masa di alamanda..baik sangat..dia tegur saya siap tepuk lagi walaupun saya segan yang amat nak tegur dia..ingat lagi dia cakap "banyak shopping?"..sebab masa tu ada bantal dan baldi semua dalam troli..baru dapat rumah masa praktikal..apa-apa dia memang best!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 08:23


Pada 27-01-04 16:46 , HANG posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM..


apa tujuan topic ni dibuka? nati kalau bagitahu yang paling disukai..ustaz/ustazah yang tak disebut namanya pula akan kecik hati. huhu


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 18:54


ustaz farid ravi... jelas setiap ceramahnya... pakar dalam bahagian al quran... memang menajubkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

abdullah_nafisi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.04.2008
Ahli No: 33110
Posting: 13
Dari: Machang Kelantan/Shah Alam/Putrajaya

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-08 08:11


Pada 04-04-08 22:46 , Qurratuaini posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
paling best ustaz wan sohor bani leman..
lembut saja dia beri crmah..


Erm..ustaz wan sohor pun ok juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_nafisiProfil   Hantar PM kepada abdullah_nafisi   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 11:27


banyak neh, nak senarai yang mana satu ye..
aqill hayy
ustaz wan sohor
ustaz harun din
Brother Shah Kirit Kakulal Govindji

semua pun best..banyak lagi tak dapat disenaraikan

ps:janganlah kita tengok siapa yang beri ceramah..tapi tengok isi yang penceramah tu beri

Bookmark and Share

  


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 11:37


salam semua...ramai penceramah yang ana suka..ana sebut yang ingat sajalah ek

1- yang 1st sekali semestinya lah my MB, hehe...TN GURU HAJI NIK ABDUL AZIZ B HAJI NIK MAT...
2- mufti PERAK, DATO HARUSSANI
3- ustaz ana d MTM PANCHOR, USTAZ BAKRI
4- DATO' HARUN DIN AND DATO' HASSAN DIN
5- DATO' HUSAM MUSA
6- USTAZ NASARUDIN MAT ISA
7- USTAZ MOHD NAJIB ABDULLAH (USIM)
8- USTAZ YUSRI B AHMAD (USIM)
9- USTAZAH SYARIFAH HAYATI (UM)
10- USTAZ ZAHAZAN MUHAMMAD (IKIM)
11-USTAZ MAHMUD ZUHDI (UM)
12-USTAZ AKHIL HAYY RAWA
13- bro shah kirit kakulai govindji..baru semalam kenal..dahwah talk 2 2008 kat USIM..huhuhu

isyh...ramai lagilah rasanya tapi tak ingat nama..nantilah ada masa ana smbgkan senarai2 nya..kuikuikuikui...


-----------------
moshi-moshi....
watashi wa kaisi desu...
from the sister city of kasaoka city okayama...hehee..
senegara dengan Doraemon,Ultraman etc


Bookmark and Share

  


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

danielHakimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34461
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 10:49


mesti lah tuan guru nik aziz nik mat dan saudara anuar ibrahim

''LAWAN TETAP LAWAN''

Bookmark and Share

  


  Member Information For danielHakimiProfil   Hantar PM kepada danielHakimi   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 13:51


Salam,

Di antara yang saya suka.... ustaz. Ismail Kamus, ustaz. Haron Din & ustaz Akhil Hail....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 14:07


Ustaz Dan Ulama' yang memperjuangkan islam dan sampaikan kebenaran secara terang-terangan..
dan tidak mencampurkan benda yang Hak dengan yang Batil..
itu yang saya suka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 14:09


Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat,
Mohd Sabu, Dato Haron Din, dato ismail Kamus dan Ustaz Shamsuri Haji Ahmad

Bookmark and Share

  


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 15:02


Pada 29-12-08 14:09 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat,
Mohd Sabu, Dato Haron Din, dato ismail Kamus dan Ustaz Shamsuri Haji Ahmad


sama citarasa kita..
Moga Bersama kita memperjuangkannya..
TAKBIR!!!


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 15:31


salam...

ramai penceramah yang saya suka..semua best..tapi yang paling minat :

1) Ustazah Siti Nor Bahyah
2) Ustazah Syarifah Hayati
3) Ustaz Farid Ravi Abdullah ( KUIS )-rakan sekerja ni.. :-)
4) Ustaz Ahmad Syukri
5) Ustaz Zawawi Yusof
6) Ustaz Harun Din
7) Ustaz Reduan Tee Abdullah

dan beberapa nama lagi yang tak ingat..ceramah mereka best saja dengar..yang Ustaz Farid tu..kadang dia datang ofis saya,saya tanya lah apa-apa kemusykilan..dia sambung ceramah lagi kat ofis.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

pejuangttbc90
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2011
Ahli No: 40977
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-02-11 19:57


Salam. Saya suka ustaz Kazim elias al-hafiz, tok guru nik aziz , Dato Harun Din dan ramai lagi. Lebih suka ustaz kazim

http://2.bp.blogspot.com/_t8v5PdfLhws/S6I203x--I/AAAAAAAABEA/IowHAdr0Vwo/s1600/ustaz_kazim.jpg/

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuangttbc90Profil   Hantar PM kepada pejuangttbc90   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 13-02-11 21:55


Pada 13-02-11 19:57 , pejuangttbc90 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam. Saya suka ustaz Kazim elias al-hafiz, tok guru nik aziz , Dato Harun Din dan ramai lagi. Lebih suka ustaz kazim

http://2.bp.blogspot.com/_t8v5PdfLhws/S6I203x--I/AAAAAAAABEA/IowHAdr0Vwo/s1600/ustaz_kazim.jpg/



USTAZ NI LAH SAYA PALING SUKA..
BUKAN MACAM TOK GURU NIK AZIZ TU..
TOK GURU NIK AZIZ PATUT BELAJAR DARIPANYA..

USTAZ NI UMNO PUN DIA BERANI TEGUR..
PAS PUN DIA BERANI TEGUR..
DIA TAK MEMIHAK MANA-MANA PARTI POLITIK..



:welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-02-11 07:46


Assalamualaikum

saya suka dengar ceramah dalam al-kuliyyah atau motivasi ke dr ustaz mohd. zawawi jusoh.

Ustaz ni bagus dan kelakar. :lol: :lol: :lol:

Islam Itu Indah

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 15-02-11 08:41


Ustaz Zahazan Mohamad. Bertutur lembut dan ilmiah. Pernah beberapa kali mengikuti pengajian dan bertemu dengan beliau.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

ukhwah_kaseh
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2011
Ahli No: 40987
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-02-11 12:12


iman suka semua ustaz yang bagi ceramah agama kat malaysia ini..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwah_kasehProfil   Hantar PM kepada ukhwah_kaseh   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-11 14:01


saya suka dengar ceramah ustaz hasrizal abd Jamil. isinya padat dan ada maskud yang mendalam bagi yang suka berfikir. tutur katanya lembut, ayatnya tersusun. seronok dengar pengalaman beliau belajar dan mengembara di luar negara


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-02-11 15:21


Pada 13-02-11 21:55 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-02-11 19:57 , pejuangttbc90 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam. Saya suka ustaz Kazim elias al-hafiz, tok guru nik aziz , Dato Harun Din dan ramai lagi. Lebih suka ustaz kazim

http://2.bp.blogspot.com/_t8v5PdfLhws/S6I203x--I/AAAAAAAABEA/IowHAdr0Vwo/s1600/ustaz_kazim.jpg/



USTAZ NI LAH SAYA PALING SUKA..
BUKAN MACAM TOK GURU NIK AZIZ TU..
TOK GURU NIK AZIZ PATUT BELAJAR DARIPANYA..

USTAZ NI UMNO PUN DIA BERANI TEGUR..
PAS PUN DIA BERANI TEGUR..
DIA TAK MEMIHAK MANA-MANA PARTI POLITIK..



:welcome:



Ini lah masalah orang MELAYU-ISLAM MALAYSIA..tanya lain jawap lain...banyak org nak jadi pandai dengan menambah perkara lain..

Soalan berbunyi : SIAPA PALING ANDA SUKA???

Maka Jawapan: Beri lah nama Ustaz, kalau tak suka ustaz lain diam.. hang nak promote dok tak suka ustaz lain, hang dapat royalti ke? aduiii....

Jawapan saya: Dato Ustaz Samsuri haji Ahmad


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 17-02-11 17:57


Pada 17-02-11 15:21 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-02-11 21:55 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-02-11 19:57 , pejuangttbc90 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam. Saya suka ustaz Kazim elias al-hafiz, tok guru nik aziz , Dato Harun Din dan ramai lagi. Lebih suka ustaz kazim

http://2.bp.blogspot.com/_t8v5PdfLhws/S6I203x--I/AAAAAAAABEA/IowHAdr0Vwo/s1600/ustaz_kazim.jpg/



USTAZ NI LAH SAYA PALING SUKA..
BUKAN MACAM TOK GURU NIK AZIZ TU..
TOK GURU NIK AZIZ PATUT BELAJAR DARIPANYA..

USTAZ NI UMNO PUN DIA BERANI TEGUR..
PAS PUN DIA BERANI TEGUR..
DIA TAK MEMIHAK MANA-MANA PARTI POLITIK..



:welcome:



Ini lah masalah orang MELAYU-ISLAM MALAYSIA..tanya lain jawap lain...banyak org nak jadi pandai dengan menambah perkara lain..

Soalan berbunyi : SIAPA PALING ANDA SUKA???

Maka Jawapan: Beri lah nama Ustaz, kalau tak suka ustaz lain diam.. hang nak promote dok tak suka ustaz lain, hang dapat royalti ke? aduiii....

Jawapan saya: Dato Ustaz Samsuri haji Ahmad




ANDA NAMPAK TAK APA YANG SAYA QOUTE TU?

GAMBAR SIAPAKAH ITU?

MONYET PAKAI LEBAI KE?

:sopan:

:sopan:

:sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-02-11 12:37


fitrah manusia mnuntut ilmu,lebih selesa dengar dari ustaz yang kena dngan jiwa dia, dan ada juga manusia yang dengar ustaz, tapi ambil yang dia rasa sesuai dengan dia.
bagi saya, guru yang saya senangi, nik aziz nik mat...,mekasi

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-02-11 17:43


Pada 26-02-11 12:37 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

fitrah manusia mnuntut ilmu,lebih selesa dengar dari ustaz yang kena dngan jiwa dia, dan ada juga manusia yang dengar ustaz, tapi ambil yang dia rasa sesuai dengan dia.
bagi saya, guru yang saya senangi, nik aziz nik mat...,mekasi



BETUL TU..

SEMUA ORANG ADA HAK MEMILIH..

TAPI YANG DIPILIH ITU PULA JANGAN PULA ADA rasa RIAK..

SAMPAIKAN PENGIKUT MENJADI TAKSUB DAN LANGSUNG TAK BOLEH DI TEGUR..

SEDANGKAN NABI MUHAMMAD SAW PUN BOLEH DI TEGUR...

MALAH BAGINDA SENTIASA BERISTIGHFAR.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-11 03:03


Saya pula lebih sukakan Tuan Guru Baba Ismail sepanjang al Fathani...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ikhwan5217
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22999
Posting: 121
Dari: Pusat Islam Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-11 19:52


ustaz azhar idrus....sedap bila dengar ceramahnyer...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan5217Profil   Hantar PM kepada ikhwan5217   Pergi ke ikhwan5217's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» SIAPA [email protected] PALING ANDA SUKA???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.174096 saat. Lajunya....