Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Sekolah Agama Rakyat mai sini...


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Sekolah Agama Rakyat mai sini...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Sekolah Agama Rakyat mai sini...

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 26-01-04 21:29




kepada studen SAR selamat datang ke sini

pekenalkan diri anda

ana hafiez , x-studen SMAYK




Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 21:59




ana Sek. Men. Ugama Arab Syamsul Ma'arif Lilbanat...

student SAR...hidup SAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

chot_li
Warga Rasmi
Menyertai: 29.01.2004
Ahli No: 6872
Posting: 2
Dari: utm

Kedah  


posticon Posting pada: 29-01-04 23:04


assalamualaikum ana chot dari matri...perlis

Bookmark and Share

    


  Member Information For chot_liProfil   Hantar PM kepada chot_li   Quote dan BalasQuote

bluemoon
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6716
Posting: 11
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 01-02-04 11:34


asslamualaikum.saya ex-maahad muhammadi lilbanat.itulah sekolah paling best saya temui.hidup MAAHAD.membangun bersama islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bluemoonProfil   Hantar PM kepada bluemoon   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-02-04 14:19




sampanburuk pun sekolah agama rakyat kat kedah. SMKA Taufiqiah Pdg Lumat.

tatawu la apa nak jd ngan SAR skrg ni.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 08-02-04 00:37



merujuk kepada posting sampanburuk itu.
ana studen sma taufikiah padang lumat hingga form 2[1999] lepas tu ana pindah ke sma yayasan khairiah sampai form 6.anta in form berapa sekarang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 18:29




Haff,

Anta nak buat kelab tak ....nie?
Untuk SAR.....
Kalau nak..buat silalah lapor diri yer....
Nanti Prof editkan linknya dalam Senarai....

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-04 09:59




boleh gak prof, lagi pun ex-studen/studen sar in ramai.boleh merapatkan ukhwah lagi.

P/S:studen sek ana 2000 orang

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 10-02-04 11:39




ahli sar baru ada 4 orang termasuk ana...
kami mengalukan ahli-ahli baru.
ahlanwasahlanwamarhabanbikum.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

kahuna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5317
Posting: 42
Dari: pulau melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 11:47


maahad al-ummah ... chemor perak

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahunaProfil   Hantar PM kepada kahuna   Quote dan BalasQuote

kahuna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5317
Posting: 42
Dari: pulau melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 11:47


maahad al-ummah ... chemor perak

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahunaProfil   Hantar PM kepada kahuna   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 10-02-04 12:16




ahlanwasahlan kepada kahuna
tambah sorang lagi .
mahad ummah bawah ABIM kan..

FAILURE WILL NEVER OVERTAKE IF THE DETERMINATION TO SUCCEED IS STRONG............


[ Posting ini telah di edit oleh: haff pada 2004-02-10 12:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

mawardatusyifa
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5536
Posting: 9
Dari: uia

Kedah  


posticon Posting pada: 10-02-04 13:14




eh sampanburuk..sama la kita..ana pun dari SMA taufiqiah khairiah al halimiah,pdg lumat kedah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardatusyifaProfil   Hantar PM kepada mawardatusyifa   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 10-02-04 17:33


Quote:
merujuk kepada posting sampanburuk itu.
ana studen sma taufikiah padang lumat hingga form 2[1999] lepas tu ana pindah ke sma yayasan khairiah sampai form 6.anta in form berapa sekarang?

----> Haff

Quote:
eh sampanburuk..sama la kita..ana pun dari SMA taufiqiah khairiah al halimiah,pdg lumat kedah..

----> mawardatusyifa




iskh2. tak t'sangka ana kita dpt b'temu dlm ukhwah ni. macam kelakar lak. Inilah kebesaran Allah.

ana belaja kat sana dr form 1 sampai form 5. form 6 rasanya dlm 1-2 bln kot lebih je. la ni jadi perantau. ana BATCH SPM 2000. Haff, ana lebih tuo drp anta la,tul tak??...huhu.

ok la jumpa lagi.
ilal liqa'. maassalamah.



Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 17:41


assalamualaikum...........
ana pun sek kat sek agama juga.
nama sek ana sek aga. daris kat sg petani.
mesti ramai tak pernah dengar nama sek ni kan?
sekarang ana belajar kat kuim.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 10-02-04 18:09




>sampanburuk in senior ana la..
>
>sek daris kat espi kan kawan ana sekolah sana
>sek tahfiz kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 18:15


asslamulaikum..
ana bekas pelajar sekolah menengah ugama(A)darul anwar pulau melaka, kota bharu kelantan darul naim..seesi 94-2000..hemm kalau nak buat kelab menareik jugak tu..okm lah wasslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 10-02-04 22:00




>ahli dah meningkat kepada 10 org...alhamduliah...
>kami mengalukan ahli-ahli baru..silalah jangan malu-malu....he....he....
>moga-moga dapat mempertemukan sahabat sahabah kita yang terpisah macam sampanburuk dan mawardatusyifa.....
>ahlanwasahlan pada ahli baru
>kita memartabatkan sek agama rakyat yang diancam kemusnahan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

azlann98
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7205
Posting: 1
Dari: gombak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-02-04 12:22


ana student sar jugak dari maahad al ehya assharif gunung semanggol...sesiapa yang datang dari ehya minta lah hubungi ana atau kekawan yang ada ...ingat perjuangan kita belum habis untuk agama bangsa dan negara....banyak ustz dan ustazah yang telah didik kita tapi setakat mana balas yang kita pernah berikan...bukan bermakna mereka minta di balas cuma kit asebagai bekas pelajar kiranya dapat membantu seada nye yang termampu.[[email protected][email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlann98Profil   Hantar PM kepada azlann98   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-04 15:32


Quote:
kami mengalukan ahli-ahli baru..silalah jangan malu-malu....he....he....
>moga-moga dapat mempertemukan sahabat sahabah kita yang terpisah macam sampanburuk dan mawardatusyifa.....



join jgn tak join. ana rasa ramai lagi kat sini yg dr SAR. so aper tunggu lagi.daftarkan keahlian anda di sini secara Percuma!!.

org2 besar ukhwah jgn amek tindakan lak,ana takde maksud lain.

ok la sume.kepada y baru join...AHLAN WA SAHLAN diucapkan. yg dah lama tu....aper ye ikut suka

Quote:
haff...anta skrg ni belajar lagi ker? kat mana tu???



Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-04 16:16




ana belajar selagi yang termampu...he...he.......
ana skang tunggu result STAM.dengar kata result stam keluar 29-2 ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-04 22:59


alhamdulillah....

ana harap anta dapat keputusan yg cemerlang. so...lepas dpt result nanti, cadangnya nak sambun kat ne?? kat negara padang fasir b'dengung ke?

apa pun b'DOA pada Allah moga cita2 kita diberkati Allah...

p/s: Belajar adlh satu jihad,maka b'jihadlah dengan mata penamu. ALLAHU AKBAR!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

qatrunnada_qaisara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 10
Posting: 52
Dari: kedah darulaman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 23:37


ana dulu penah blajar kat smayk..kupang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qatrunnada_qaisaraProfil   Hantar PM kepada qatrunnada_qaisara   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 13-02-04 09:41





>sampanburuk doakan ana berjaya ye ..kalu ade rezeki nak sambung di bumi anbia.tapi semua itu ketentuan allah taala"kita merancang ALLAH yang menentukan"
> qatrunnada_qaisara,anti+belaja kat smayk tahun bila. ............

FAILURE WILL NEVER OVERTAKE IF THE DETERMINATION TO SUCCEED IS STRONG............


[ Posting ini telah di edit oleh: haff pada 2004-02-13 10:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 13-02-04 10:02





ahli-ahli kelab SAR....he..he...
>haff:ex-sma yayasan khairiah
>ayuhumaira:ex-smu syamsul ma'arif ilbanat
>chot_li:ex-matri
>bluemoon:ex-mahad muhamadi
>sampanburuk:ex-sma taufikiah
>kahuna:mahad al-ummah
>mawardatusyifa:ex-sma taufikiah
>ain_mardziah:ex-sma daris
>syed:ex-sma darul anwar
>azlan98:ex-mahad al-ehya as-syarif
>qatrunnada_qaisara:ex-sma yayasan khairiah
>fudhla_85:sma darussadah
>mx_19_ali_ex: mahaad muhamadi.
>azura_anak_mami:sma al-hidayah
>hasliyana_wafa:mahaad al-ababbasiah
>abu _nawas:ex-mahaad muhamadi

P/S:sekadar rujukan sahabat-sahabah.



[ Posting ini telah di edit oleh: haff pada 2004-03-03 14:57 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 15-02-04 22:10




>baru ana perasan semua yang d'sini semuanya bekas pelajar SAR...tak de ke pelajar yang belajar
kat SAR kat komuniti ukhwah in?
>chot_li:matri tu sek apa........

[IMG]roda[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

mawardatusyifa
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5536
Posting: 9
Dari: uia

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-04 10:24




ramai jugak yer yg dtg dr SAR,kat komuniti ukhwah ni..xkisah la dari mana kita mai..yg pasti kita dr rumpun yg sama..dinul islam..

jumpa gak x taufikiah...sampan buruk..harap 2 ukhwah fillah ni abadan abada..

k untuk haff moga natijah STAM ni MUMTAZ!!!insyaallah..AMEEN..
ALLAH akan tolong org yg berusaha dan tawakal kpdNYA..all the best!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardatusyifaProfil   Hantar PM kepada mawardatusyifa   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-04 10:39




ana dari SEK MEN AGAMA darussaadah,ttbc kepala batas kedah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 16-02-04 14:34




moga-moga ana dapat mumtaz amin.............
dapat gi mesir......he....he.........he................
kepada sahabat yang tunggu result stam jangan
gelabah sangat nanti tak leh tido. .
ana tengah risau ni...STAM dah nak keluar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-04 20:43


hehe...ana pun harap ukhwah kita sume ni abadan abada....'ala habibi ka khairil khalki kullihimi...lihimi----ingat lagi tak kump nasyid sek pak ya,masa tu akhi Rahim yg solo .
sume masa tu dok best lagu ni la-Selawat Burdah. ana pun baru tau nama lagu tu ,baru jer beli kaset AMAR.

hai..t'ingat plak kat sahabat2 lama. apa khabar agaknya.


P/S:jgn risau la Haff, InsyaAllah keputusan yg akan kita dapat b'gantung kpd sehebat mana usaha yang kita curahkan. Ana yakin Haff dah cuba sebaik mungkin. MUMTAZ dlm genggaman.InsyaAllah. TAKBIR!!!

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 16-02-04 21:02




>masa ana sek taufikiah dulu lagu yang senior ana nyanyi lagu pasal tragedi asrama puteri terbakar dulu masa tahun 1989 agaknya.lagu tu memang sedih.betul tak sampanburuk.ana sek sana 2 tahun aje.tapi kenangan disitu memang banyak.. sob.....sob......sob......



Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

mx19_ali_ex
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2004
Ahli No: 6900
Posting: 15
Dari: kelate darul bulan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 21:10


assalamulaikum....
ana student Maahad Muhammadi Lilbanin
Kota Bharu,Kelantan..

....................................
Selamatkan Sekolah Agama Rakyat





Bookmark and Share

    


  Member Information For mx19_ali_exProfil   Hantar PM kepada mx19_ali_ex   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 16-02-04 21:17




mai dah sorang lagi ahli baru kita dari negeri bulan purnama dari mahad muhamadi.........
ahlanwasahlan wamarhabanbikum.....
betul kata dia selamatkan sar untuk generasi masa hadapan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-02-04 17:56


[QUOTE]masa ana sek taufikiah dulu lagu yang senior ana nyanyi lagu pasal tragedi asrama puteri terbakar dulu masa tahun 1989 agaknya.lagu tu memang sedih.betul tak sampanburuk.ana sek sana 2 tahun aje.tapi kenangan disitu memang banyak.. sob.....sob......sob...... [/QOUTE]

maaf la..haff.ana tak ingat lagu tragedi asrama puteri t'bakar tu,yg ana ingat lagu sekolah jer.
iskh..iskh malu ana.serius la..ana tak tahu pun ada lagu tu.

lagu sekolah......

madrasah taufiqiah tas' fi ula wa aman wa fauqa rihu wa hana.
kullu 'am fiddhiaa kullyaum firraqa latazal taddahi fil ulum kassama, latazal tahdumu layamassuhal wa ba.
faiza sa'a datuha na datkum ayyuhan nasyiul wa thoniudaroo.


itulah antara bait lagu tu.kalo haff ngan mawardatusyifa ingat lagi....ble la sambung.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 17-02-04 23:57




rasa2 ana lagu tu studen putera yang cipta lagu tu
studen asrama guar cempedak..
lagu tu mengisahkan permulaan penubuhan sek taufikiah dulu masa pondok dulu.lepas tu menceritakan tragedi kebakaran tu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 18-02-04 00:02




sape boleh cite kisah penubuhan sek dia.....silakan jangan malu2 buat macam komputer sendiri...........
...............jangan mare......he......he.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-02-04 17:37


aiks. .takde org nak citer pasal sekolah dier kat sini.Haff, anta start la dulu.........alang2 anta yg kasik cadangan.

p/s:tak balik lawat sekolah ke???

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

azura_anakmami
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5177
Posting: 26
Dari: Kuala Kurau,Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-04 17:50




amboii ramainya..SAR..zura nak join sekali leh kan?zura bekas student SEK MEN AGAMA RAKYAT AL HIDAYAH...HIDUP SAR...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azura_anakmamiProfil   Hantar PM kepada azura_anakmami   Pergi ke azura_anakmami's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-04 18:28


Quote:

On 2004-02-20 17:50, azura_anakmami wrote:


amboii ramainya..SAR..zura nak join sekali leh kan?zura bekas student SEK MEN AGAMA RAKYAT AL HIDAYAH...HIDUP SAR...





ahlanwasahlan kepada azura_anakmami,rajin-rajinlah lawat kami kat sini.ok.wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-04 18:54




ok.ana start dulu...sek ana SMA yayasan.khairiah. kupang,baling.terletak di sebuah perkampungan yang nyaman dan damai.tak lupa jugak sungai yang banyak berjasa kepada pelajar sejak dulu sampai sekarang.
pengasasnya ialah Tuan Guru Hj Yahya Taha.smayk berusia lebih 60 tahun.bermula dari pengajian untuk penduduk tempatan hinggalah terdiri pondok2 untuk pelajar yang datang dari semerata tempat.kini pondok2 diganti dengan asrama ataupun hostel. .sehingga kini pelajarnya menjangkau hingga 2000 orang pelajar putera dan puteri.ada pelajar dari sabah yang datang belajar di sini.itulah info ringkas tentang sek ana.

>citelah info sek antum .ok.

FAILURE WILL NEVER OVERTAKE IF THE DETERMINATION TO SUCCEED IS STRONG............


[ Posting ini telah di edit oleh: haff pada 2004-02-20 18:55 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

hamreena
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7459
Posting: 6
Dari: perak darul ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 22-02-04 02:48


assalamualaikum wbt...
Ana dari Maahad Al-Abbasiah, Sungkai, Perak.
Buat semua pelajar SAR..teruskan perjuangan kalian!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamreenaProfil   Hantar PM kepada hamreena   Pergi ke hamreena's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-04 12:34




ahlanwasahlan pada hamreena.


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-02-04 08:46




Ana pulak tak dak idea la nak citer la ni.Nak kaji balik sejarah sekolah.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 02-03-04 13:34


ehem...ni nama sekolah ana dulu :
1992-1995-sek.men.agama darussaadah
(sama dgn Fudhla85)
tak sangka

1996-1997-sek.men.keb.agama (p) kangar
1997 -sek.men.keb.agama kedah
1997 -pusat bahasa arab nilam puri



ILALLIQAK WA MA'ASSALAMAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-04 13:53



jange lupo masukke namo ana skali desss..

ana ex-mmlkb,sesi 1992/3 - 1998...

p/s:mx19_ali_ex,enta ni batch spm tahun berapa erk?

-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 04-03-04 11:01




ahlanwasahlanwamarhaban kepada ahli2 baru kita.
semoga ukhwah kita berkekalan.bersama-samalah kita memartabatkan sek-sek agama rakyat. kepada semua ahli rajin-rajinlah posting kat kelab in.mana yang belum daftar,daftar segera free aje boleh kita adakan perhimpunan khas untuk kelab SAR in.

takbir..................
ALLAHUAKBAR
hidup sar


P/S :citekan tentang sek anda semua.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-04 13:31




dah tak de ke sapa yang sudi masuk kat sini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

mawardatusyifa
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5536
Posting: 9
Dari: uia

Kedah  


posticon Posting pada: 10-04-04 17:29



..haff..semangat betul anta ni yer..
ana student sma taufikiah gak..lagu tragedi 27 puteri tu memang sayu..teringat kenangan kat sekolah tu..
tapi apa yang sedih sangat sekarang ni..sar macam dah xada student yang ramai cam dulu..
sedih gak la pi sekolah..tengok student makin hari makin sikit..
doa2 la semoga suatu hari SAR akan bangkit cam dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardatusyifaProfil   Hantar PM kepada mawardatusyifa   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 03-06-04 11:24





nampaknya ana dah lama menjenguk ke forum ini
talefon kene potong maka internet pun sekalilah
ape kabar kome semue


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 03-06-04 11:25





nampaknya ana dah lama menjenguk ke forum ini
talefon kene potong maka internet pun sekalilah
ape kabar kome semue


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 03-06-04 11:25





nampaknya ana dah lama menjenguk ke forum ini
talefon kene potong maka internet pun sekalilah
ape kabar kome semue


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 09:33


saya dari MAAHAD ABBASIAH SUNGKAI, PERAK.. rasanya ada beberapa lagi dari sekolah ni.. mungkin junior2 saya kot.. sbb saya dah keje.. sape2 dari sekolah ni.. sila hubungi saya.. ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 23-06-04 11:08




TUMPANG SKANG KEJE APE,

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-06-04 09:58


saudara haff...

saya sekarang ni keje sbg .. peg. sistem maklumat.. kontrak jer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-04 10:00





dah takde ke nak masuk sini
sape bekas2 sma mai la sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

Al-Muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10827
Posting: 7

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-09-04 12:09


..
ana salah seorang pelajar Sek. agama.tetapi tak tergolong dalam SAR..tetapi turut sama merasai keperitan seperti yang dirasai oleh pelajar-pelajar SAR.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MuslimProfil   Hantar PM kepada Al-Muslim   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 09-09-04 09:47






dalam keperitan itu ada nikmat yang tersembunyi disebalik keperitan itu
peace no war


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-10-04 11:42


Ana bekas pelajar SMu A Maahad MUhammadi LElaki..SPM2000...aliran sc.

Selamat bertaaruf

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mawarkuning
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.07.2004
Ahli No: 9924
Posting: 24
Dari: aloq setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-04 20:47



amboiiiiiiiiiiiiii bestnya tgk korang2 asal dr sar...
sy pun x saba nk citer sy pun dr sar...
sy dr form 1 - 3 sek yayasan khairiah kg. pisang.
lepas tu sy pegi sek agama taufikiah bt16 padang lumat sbb umh dekat2 situ jer..
lepas spm merantau lg.... tp bukan sar....
5 thn pglmn ngaji kat sar, rs sdih lak sar di perlakukan sebegini skrg.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkuningProfil   Hantar PM kepada mawarkuning   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 06-12-04 21:39




sabor je lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

mata_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13614
Posting: 6
Dari: al-azhar

Kedah  


posticon Posting pada: 18-01-05 17:57


salam ukhwah ana ucapkan
ana x-student sar jugak d kedah (smayk)
ana rasa ana kenal haff dan anta kenal ana.
ana mnantikan antum semua di bumi mesir ni











Bookmark and Share

    


  Member Information For mata_hatiProfil   Hantar PM kepada mata_hati   Quote dan BalasQuote

uzair
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13578
Posting: 33
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 23-01-05 22:12



\
salam pesahabatan wat sumer
saya dari sek agam rakyat gak sek dah habs study kat oversea

weeii haqw pandai sekarang yer


emmm
take caree


we live 4 allahh weback 4 allah n wat wedo just
4 allah
oook

Bookmark and Share

    


  Member Information For uzairProfil   Hantar PM kepada uzair   Pergi ke uzair's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 19:22


Salam Alaik

Haff, ana tak tau lah ana ni kira private school or SAR. Tapi lebih dikenali dengan Private School lah.
Erm.. Intro sikit.

Sekolah yang dilengkapi dengan pelbagai facilities : Padang and library -kecil shj, computer lab, swimming pool, dobi, dusun buah2an -huh.. musim buah... semua budak pakat masuk hutan kutip durian. Ada buah langsat, dokong, rambutan, manggis, durian, sukun.. semua ada lah..

Pelajar tidak lebih daripada 40 orang dengan 8 orang guru.

Dikelola oleh orang2 yang berpengalaman dan professional.

Menyediakan suasana pembelajaran yang kondusif. Erm.. bungalow mewah atas bukit.. wah.. pemandangan yang sangat cantik.

Bagaimana sekolah ana ditubuhkan :

Wakaf.

Adeih.. maghrib dah.. tu je yang boleh dikongsikan. Ada apa2 lagi yang nak tahu ttg sek ana?

Er,.. Tapi, a few weeks ago, ive moved out from there.. Hehe.. kiranya tu ex school ana lah..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-05 12:02




ana nak tau mata hati sapa ha.
uzair ana tau la mat jeng.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-05 12:05




ada sapa-sapa tau sek pondok pak ya macam mana sekarang
kalu ada sapa tau bagi tau la kat ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-05 12:33





kenape ada peminpin negara benci sangat ngan sar ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

hero
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14407
Posting: 2
Dari: arsenal

vietnam  


posticon Posting pada: 16-02-05 01:27


assalamualaikum,ain-mardiah awk xstudent daris kan?sy ni pon dok kat sg.petani dulu.
dan kwn sy pon ada kat sn,nick name dia....
hmmm sy lupa la nnti ingat sy send kat awk blk k.

utk haff tue ni hero nk pesan nnti tolong wat hari prhimpunan agung bebddk xstudent yayasan kahairiah utk chat beramai2.amacam ok ke x cadangan aku ni.
wassalam...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For heroProfil   Hantar PM kepada hero   Quote dan BalasQuote

mata_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13614
Posting: 6
Dari: al-azhar

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-05 01:35



kenei dak lg ana. kami kat sini akan terus mghubungi antum smua kat sana.......
wassalam

-----------------
xxxxxxxxxx
succes selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mata_hatiProfil   Hantar PM kepada mata_hati   Quote dan BalasQuote

pendekar_hijau
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8192
Posting: 23
Dari: kedah

brazil   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 08:52


,

ana gak dr sek agama rakyat kat kdh.....
pondok pak ya,padang lumat
pondok langgar
pondok melele.kodiang

Bookmark and Share

    


  Member Information For pendekar_hijauProfil   Hantar PM kepada pendekar_hijau   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-02-05 13:17



ana juga xstuden sekolah agama nurul iman fasa 3A, manjung ,perak .
..best kalo ingatkan mase yg lalu kat sar tu....sapa2 yang pernah sek kat temapt kat sekolah ana belajar tu join sini..
ana xstuden primary/tahun 4(1997), 5(1998 ),6(1999)......salam ukhwah drpd ana..

[ Posting ini telah di edit oleh: vanadium_oksida pada 2005-02-16 13:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

kerongsang_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14521
Posting: 35
Dari: Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 22-02-05 01:11




salam ukhwah buat smua
ana juga student SAR
di kedah SMAYK


Bookmark and Share

    


  Member Information For kerongsang_biruProfil   Hantar PM kepada kerongsang_biru   Quote dan BalasQuote

nurul_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8027
Posting: 38
Dari: BUMI ALLAH

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-02-05 08:37


ana ex-mmas....sapa kat sini student maktab mahmud?
walaupun tak dikategorikan sbg sar, tapi masih lg dianaktirikan........kira sama taraf gak la dgn sar lain....cuma kerajaan negeri je yang jaga.tapi, bagi
ana tu la sekolah yang terbaik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_islamProfil   Hantar PM kepada nurul_islam   Quote dan BalasQuote

juwariah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13016
Posting: 15
Dari: malaysia

Melaka  


posticon Posting pada: 22-02-05 10:23


ana dari maahad al-ahmadi, sg udang , mlk

Bookmark and Share

    


  Member Information For juwariahProfil   Hantar PM kepada juwariah   Pergi ke juwariah's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 22-02-05 10:34



juwariah banyak udang tak kat sg.udang tu...udang ape yg ade anan nak makan udang nie..emm sedap

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 14-04-05 14:52




SELAMAT DATANG KE FORUM INI


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:19




ana bukan graduan SAR...

ana dulu ex-SMKA SHAMS dan KISAS

tp pernah mengajar di sek lama tumpang...SMA Maahad Abbasiah Sungkai Perak....jgn2 tumpang nie anak murid ana dulu...

tumpang kalau baca mesej ni sila PM ana atau sms ana di 017-3793731 atau e mel ana di [email protected]

HIDUP SAR!!!!ALLAHU AKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-06 16:07


kepada ex STUDENT YAYASAN KHARIRAH BATCH STAM 2003 CONTACT lah ANA..0174216562

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

asma_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25817
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-08-06 10:03


ana dulu belajar kat sek men agama daris dari tahun 1997-2001.lepas itu ana belajar kat madrasah misbahul lanai hinggalah sekarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asma_husnaProfil   Hantar PM kepada asma_husna   Quote dan BalasQuote

asma_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25817
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-08-06 10:04


ehh...silap!bukan sek men tapi sek agama daris

Bookmark and Share

    


  Member Information For asma_husnaProfil   Hantar PM kepada asma_husna   Quote dan BalasQuote

asma_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25817
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-08-06 10:06


madrasah misbahul falah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asma_husnaProfil   Hantar PM kepada asma_husna   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 10:09


assalamualaikum

ana dari:
sekolah menengah agama nahdhah hasanah, kodiang kedah
sekoalh men ugama arab syamsul maarif lilbanat, pulai chondong klate
sek men ugama arab ar-rahmah kenali, kubang kerian klate :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 12:53


:-) kawan-kawan saya ramai juga yang bersekolah di Sekolah agama rakyat ini.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 13:08


ana Sek Men Agama Islah...
ex anak buah Tok Guru Haji Aziz...
ada sapa sama dengan ana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 13:15


Dulu cita2 nak jadi ustaz or penceramah tapi sekarang sedang sambung belajar cos chemical eng.Iskh3...
W'ever ILMU dr mu takkan ku lupakn!
Ku cuba sebarkn apa yang diberi...
Thankzzz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 13:51


:lol: saya tak-student smadi,kupang baling!!! semoga sar terus maju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

Hujimy
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20539
Posting: 7

turkmenistan  


posticon Posting pada: 23-08-06 23:28


ana min Madrasah Ad-Dinniah Izzuddin Shah ,Ipoh,Perak...
(sama IZzuDDIn sHAh)

salam ukhwah



Bookmark and Share

    


  Member Information For HujimyProfil   Hantar PM kepada Hujimy   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 08-05-07 22:38


:-)
assalamualaikum wahai sahabat-sahabat ukhwah

lama ana tak buka ukhwah.con dah berubah pun..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

aniq_1703
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2007
Ahli No: 29220
Posting: 28
Dari: PULAU PINANG

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 01:48


salam ukhwah...
ana juga dari sekolah agama rakyat..
ana sekolah dari kedah,kat pendang...
sekolah ana madrasah islah...sama lah dengan nurman....
anta study situ tahun bla????
sekarang ni ada kat mana????

[ Telah diedit oleh: aniq_1703 pada 09-05-07 01:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aniq_1703Profil   Hantar PM kepada aniq_1703   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 09:25


Pada 12-02-04 12:22 , azlann98 posting:

!!! QUOTE !!!

ana student sar jugak dari maahad al ehya assharif gunung semanggol...sesiapa yang datang dari ehya minta lah hubungi ana atau kekawan yang ada ...ingat perjuangan kita belum habis untuk agama bangsa dan negara....banyak ustz dan ustazah yang telah didik kita tapi setakat mana balas yang kita pernah berikan...bukan bermakna mereka minta di balas cuma kit asebagai bekas pelajar kiranya dapat membantu seada nya yang termampu.




Haff..ana pun pernah belajar di SAR juga...

sama dengan azlann98..di maahad Ehya Assyarif semanggol perak(yang digelar bahaya dari gunung semasa zaman British) belajar di SAR memang banyak dugaannya,hidup jadi kuat dan tabah..mendidik kita berdikari untuk Islam.....Semoga Allah membalas semua guru2 yang mengajar di SAR..perjuangan mereka memerlukan perngorbanan yang kuat walaupun serba kekurangan....selamat berjuang untuk semua warga SAR di ukhwah.



p/s:azlan98..enta masuk tahun bila agaknya ye.....


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 01:38


Assalamualaikum...
Alhamdulillah,ramai juga member ukhwah dari sek agama rakyat.Ana sek kat S.M.U(A)Tarbiah Mardhiah Panchor,Kemumin,Kota Bharu Bandaraya Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

khaulahazwa
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2007
Ahli No: 29208
Posting: 13

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 07:09


Assalamualaikum wbt....

meriahnya bilik(khususkan sikit..hehe) ni...dihiasi student SAR...
ana dari SMU(A) Tarbiah Mardziah Panchor,kemumin...

eh sama pula dengan iftihakim...
moga kita semua dapat meneruskan cita² demi agamaNya...
kerana hidup kita adalah cinta perjuangan~~

salam mesra untuk sahabat semua.bittaufiq...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulahazwaProfil   Hantar PM kepada khaulahazwa   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 11:27


teman xstudent sama Al-Maiddah Addiniah Padang Tengku Kuala Lipis Pahang..salam ukhwah untuk semuaaa:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 12:04


Pada 17-02-04 17:56 , sampanburuk posting:

!!! QUOTE !!!



assalamualaikum.. saya pun bekas pelajar taufiqiah (pondok pak ya), padang lumat.. bila sampanburuk tulis bait2 lirik lagu sekolah tu.. ingat sangat kat sekolah, banyak kenangan yang tak dapat nak dilupakan. saya sekolah situ tahun 1995-1997, lepas itu pindah ke sekolah agama (arab) al-masriyah, bukit mertajam sebab arwah abah tak sihat.. :-(


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-07 00:15


assalamualaikum..
ana baru tau asrama jalaluddin & maududi yayasan khairiah terbakar.tu pun sebab ana pergi melawat yayasan khairiah...

takziah dari ana tak-student yayasan khairiah...
yayasan khairiah,tempat ana tau erti kehidupan & tempat ana merasai kehidupan kampung yang sebenar...

[ Telah diedit oleh: haff pada 21-05-07 00:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 03:33


ana sri irsyadiah 1988-1993,sama irsyadiah,1994-1997,maahad tahfiz munawwarah 1998-2001,,sama ahmadiah 2002-2003

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-07 22:39


apa kata antum semua cita serba sedikit tentang sekolah antum semua...baru meriah sikit.... :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 22-05-07 05:09


wah, semua sekolah agama ke.
ana sekolah biasa saja.
tak sangka macam ada jurang saja antara kita.
tapi nak salahkan siapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-07 01:26


antara kita semua tak ada jurang pun wahai fauzy_fx86... yang penting ilmu yang kita tuntut itu adalah 1 jihad, tapi kena tengok lah apa niat kita 2... :-D ilmu ini ada dimana2 sahaja,bukan setakat di sekolah menengah ke sekolah agama ke.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-07 01:26


antara kita semua tak ada jurang pun wahai fauzy_fx86... yang penting ilmu yang kita tuntut itu adalah 1 jihad, tapi kena tengok lah apa niat kita 2... :-D ilmu ini ada dimana2 sahaja,bukan setakat di sekolah menengah ke sekolah agama ke.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 10:06


Pada 22-05-07 05:09 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

wah, semua sekolah agama ke.
ana sekolah biasa saja.
tak sangka macam ada jurang saja antara kita.
tapi nak salahkan siapa?


jangan kata begitu fauzy...... kita semua sama disisi Tuhan,sekolah agama @ tak...terpulang pada individu, samaada pandai mengawal diri dan menggunakan ilmunya,yang penting tetap pada agama Allah...jangan risau Allah tu Maha Adil..DIA menilai dari hati yang suci....


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Sekolah Agama Rakyat mai sini...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.231571 saat. Lajunya....