Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: CINTA SEORANG LELAKI?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» CINTA SEORANG LELAKI?

Please Mendaftar To Post


Oleh CINTA SEORANG LELAKI?

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-04 10:53



sekadar nak minta pendapat ikhwah semua ttg email 4ward yg kawan ana dapat..pendapat semua muslimin dan muslimat...CINTA SEORANG LELAKI

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada
kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat
mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan
berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat
menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn
kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila
kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian
kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang
meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup
membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya
sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal
dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org palin
dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata
hanya untuk seorang perempuan.

Betul ker? Sekadar pandangan..pada yg tidak suka topik nie boleh ignore...

*bagi ana: paling ptg CINTA ILAHI...RINDU ABADI... tak ternilai...




-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zahrahtunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 5786
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-04 11:04


....rasa2nya cam dah terbaca tp kat ane ekk!

p/s:semua mjadi INDAH JIKA SEMATA-MATA, HANYA DAN KERANA ALLAH SUBHANAHUA TA'ALA.

Wallahualam bisowab

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrahtunnurProfil   Hantar PM kepada zahrahtunnur   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-04 11:21




kawan ana dapat melalui email 4ward...
bila baca naik seram..betul ker?
ha, kaum adam takkan tak nak komen kot...

*bercinta kerana Allah...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 19-01-04 11:21


..

Cakap pasal hal yang keempat tu kan...rasa2 saya mmg betul la kot sebab dia mmg dah cakap akan yang dia ni jenih yang suka kongkong saya sebab takut ada orang lain rapat ngan saya dan curi saya dari dia!!Mmg cemburu...

Apa2 pun...buat semua lelaki,jangan terlalu ghairah sangat bila layan awek ni sebab rasanya banyak kerja lain yang awak semua leh buat selain nak manjakan makwe ni..belum masanya lagi mkwe dapat semua layanan macam tu...nanti bila dah jadi isteri baru la boleh nak layan lebih...tapi jadi lain plak kan??Bila tak kawin lagi punya la asyik manjakan pompuan tapi bila dah jadi isteri dah makin kurang dah layanan macam dulu...nape ye???? Normally macam tu laki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-01-04 11:27


Betul tu, jgn ghairah sgt layan awek. nanti paras 1-testeron berkurang. tak dapat built muscle. main besi dulu.


[ Posting ini telah di edit oleh: Jackie_uniten7 pada 2004-01-19 11:28 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-04 23:33


Masa manis semuanya indah tapi kalau sebaliknya camanatu......takut gak tuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 12:46




selalu org cakap..erm..sebelum dapat mcm tue la, bila dah dapat sayang melayang...

agaknya..betull kot...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-01-04 14:51


ada yg betul..ada yg tak...tapi tulah lelaki...........nak buat mcm mana......

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 15:30


iskh2.. macam tu sekali eik.. cinta seorang lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

nurislam
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1197
Posting: 13
Dari: seremban,ng sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 15:57



hm....nak komen skit jer...
cinta lelaki ni sukar nak diduga...tapi kalau dah tahap kronik memang boleh jadi tension nak menghadapinyer. apepun...bagi pompuan yg terkena dgn bahang cinta kronik lelaki...pastikan kiter tak terhanyut same. make sure yg cinta itu berlandaskan shariah dan ikut adat kiter sebagai org melayu. tapi...kalu nak cari pasangan hidup better terime org yg sayangkan kiter coz kalau kiter sendiri yg cari cinta, sukar nak dapat yg betul2 setia dgn kiter. biarlah cinta yg mncari kiter n bukan kiter yg mncari cinta. tapi cinta ilahi tu mmg kiter la kene berusaha mncarinyer...ok...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurislamProfil   Hantar PM kepada nurislam   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 21:56


assalamaualaikum...
betul ke lelaki mc tu...jwpnnya iya...tp berhati-hatilah.. sbb bila nawaitu kerana Allah, Allah suka yg sederhana bukan berlebih-lebihan..muhasabahlah diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

ahsanisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6382
Posting: 84
Dari: bandar ikan patin

Pahang  


posticon Posting pada: 21-01-04 20:55



cintailah manusia kau kasihi dengan sekadarnya, kelak nanti mungkin engkau akan membencinya pula wallaha'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahsanisyaProfil   Hantar PM kepada ahsanisya   Quote dan BalasQuote

alabrar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6654
Posting: 39
Dari: bumi

brunei  


posticon Posting pada: 22-01-04 08:07



tak kisahlah kalo lelaki tue memang suke..
tapi jgn suke melebihi cinta pd. Allah s.w.t. ....nanti natijah nye...tak dapat dibayangkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alabrarProfil   Hantar PM kepada alabrar   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-04 10:21


tengok lah betapa hebat nya cinta seorang lelaki... adakah cinta muslimat sehebat ini jugak..... tapi saya rasa lah kretiria2 yang di bagi tu hanya lah untuk lelaki yang tak menegal cinta tuhan... kenapa bazirkan air mata hanya untuk seorang prempuan(bukan ego ni), cuba kita tengok , apabila lepas ajer kawin(ngan muslimat sollehah), cuba kita tanyer dia, perlu ke saya (suami) ni menangis hanya kerana awak(isteri saya). Mesti dia jawab, menangis untuk ilahi lagi membahagiakan saya (sebagai isteri awak)

p/s: dialog diatas hanya rekaan semata-mata.....

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-01-04 10:50


kepada muslimah juga, usahlah membazirkan air mata untuk seorang lelaki yang belum tentu menjadi suami awak. (bagi yang tengah bercouple tu).

banyak yang kita lihat sekarang, ramai yang berubah sikap setelah berkahwin, walhal time bercouple, time bercinta, perangai bagaikan bidadari( kononnyalah.... )
tapi selepas berkahwin, perangan, Ya ALLAH, entahlah.....
mengapa semua ini berlaku???
kerana mereka tidak meletakkan cinta ALLAH di kedudukan yang paling atas, nawaitu mereka bercinta juga bukan kerana ALLAH.....
lihat sajalah banyaknya berlaku kes cerai, penderaan rumahtangga.....

hmmm....
Ya ALLAH...hanya kepada-Mu, saya menyerahkan segalanya....

p/s jangan menyalahkan cinta sekiranya dirimu sendiri yang tidak tahu menghargainya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-04 14:34


,nak tanya skit,yg nombor 19 tuh betul ker??/kalau lelaki saye dier terus tak peduli kan sayer.cintan ngan pompuan lain terusss....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

mrssakura
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6682
Posting: 4
Dari: qelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-01-04 16:36


ana amat2lah setuju ngan akhi mafish,cuba seseorang terangkan kepada ana apa kelebihan bercinta,kalaulah kelebihannya mmg banyak analah orng yang rugi kerana tidak pernah menghargai orang yang nak jadi couple ana kalu sebaliknya analah orng yang bertuah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrssakuraProfil   Hantar PM kepada mrssakura   Pergi ke mrssakura's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-04 21:59


memang perasaan orang lelaki sebenarnyer begitu...tp ada jugak yang reti mengawal persaan bior tak melampau sangat...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

nabsyaz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6070
Posting: 98
Dari: Bandar baru bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-01-04 19:29


Si jackie ni x habih2 main besi die...
tulah cinta hakiki utk illahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabsyazProfil   Hantar PM kepada nabsyaz   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 24-01-04 11:36


Bagi ana, tak sumer laki sama camtu.. secara umumnya, ye kot.. bukan laki jer... wanita pun sama.. Allah jadikan manusia ni bermacam2 perangai ..kan! Untuk sume, cintailah makhluk itu seadanya.. kerana Islam itu sarat dgn kasih sayang... tapi jgn sekali2 cinta itu melebihi cinta kita kepadaNya... kelak akidah kan goyang...


"Tiada yg menjadi impian...
Selain rahmat kasihMu tuhan
Yg terbias pada ketulisan
Sekeping hati
Seorang insan bernama teman.."

lirik lagu sebuah pertemuan UNIC _CUDIPT... sy sgt sstuju dgn maksudnya... ape pendapat korang?? sokong??


Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 24-01-04 12:04


Menjawab persoalan MRS sakura... ni pandangan peribadi anala.. yg bukan siapa2... bagi ana.. bercinta tu memang tak bawak rugi.. tak bawak untung pun... tapi itu kan perasaan yg lumrah yg datang pada manusia... so pandai2la kita buat pertimbangan dgn ilmu yg ada.. minta hidayah dariNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

jaie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6570
Posting: 115
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 24-01-04 12:35


assalamualaikum..
agak menarik jugak...aku nak citer sikit ..aku ade kawan mng cinta dia kat aweknya mng dasyat la ... ape yg di senarikan tue kiranya ade la yg terkena ... dia nie take care gila kat aweknya... awk dia pun ok gak.. so mcm tue la cinta lelaki .. tp x semua .. pempuan pun ade gak yg cintanya tahap sampai menyerahkan diri.. tp x semua gak..
ape pun cinta tue dah fitrah... pandai2 la jaga ... kpd yg dpt balak yg mcm tue jgn ambik kesempatan.. ok bye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jaieProfil   Hantar PM kepada jaie   Quote dan BalasQuote

mawardah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4037
Posting: 12
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 24-01-04 14:42


memang nak bercinta boleh.tp,pandailah2 kita sbg seorang lelaki & perempuan menjaga adab selagi tak m'langgar syara'.biasalah org kata,bila b'cinta ni semuanya indah.tapi bila sesuatu yg tak diingini b'laku dah tak ada ape yg indah.wahai sahabat2 ku sekalian,ingatlah bahawa cinta kpd Allah tu adalah cinta yg hakiki.wallahu a'lam .

-----------------
wardah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardahProfil   Hantar PM kepada mawardah   Pergi ke mawardah's Website   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 24-01-04 18:24


cinta pertama sepenuh hati
cinta kedua berbelah bahagi
cinta ketiga tiada erti
cinta abadi hanya pada ILAHI

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-04 20:04




TOPIK INI SEBENARNYA TELAH ADA DI DALAM FORUM.. SILA LIHAT PADA TAJUK --> Apabila lelaki jatuh cinta... http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=4937&forum=3&87

HARAP MAKLUM..

p/s: tak perlulah nak bincangkan perkara yg sama berulangkali.
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-04 20:45



dahsyat...cintailah lelaki yg benar2 menyintai kita org perempuan..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

laylee
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6452
Posting: 55
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-04 00:09


semua yang saya baca tentang cinta seorang lelaki tu memang betul lah saya sedang dicintai serang lelaki.oh indah..rasa dunia ni aku yang punya.bersyukur ka hadrat Ilahi.ini adal kurniaanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For layleeProfil   Hantar PM kepada laylee   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-04 12:46


yeke. lelaki mudah cair kat awek dia.. saya rasa camtu jg le.. sbb ramai member2 laki sanggup perhabis duit utk pompuan ni, kaum hawa lak jgn nak mudah ambik kesempatan... laki ni kalau dijolok ckit dapat la, tapi kalau dah kegoanya tinggi ape pun dia sanggup buat jika hati telah dilukai..tau... KAUM ADAM- BERHATI-HATI MEMILIH PEREMPUAN JANGAN HANYA MEMANDAG KECANTIKAN SEMATA2...K

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-01-04 13:14


entahlah kan lelaki nie kekadang nak percaya susahlah tapi ada yang ok je dan setia pada satu..tapi saya rasalahkan perempuan nie mudah sayang pada seorang lelaki dan tak mudah lupa pada insan pertama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

lie_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 777
Posting: 55
Dari: DARI PERAK-KUALA LUMPUR

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-04 14:51


[quote]
On 2004-01-24 11:36, Salman_Alfarisi wrote:
Bagi ana, tak sumer laki sama camtu.. secara umumnya, ye kot.. bukan laki jer... wanita pun sama.. Allah jadikan manusia ni bermacam2 perangai ..kan! Untuk sume, cintailah makhluk itu seadanya.. kerana Islam itu sarat dgn kasih sayang... tapi jgn sekali2 cinta itu melebihi cinta kita kepadaNya... kelak akidah kan goyang...


"Tiada yg menjadi impian...
Selain rahmat kasihMu tuhan
Yg terbias pada ketulisan
Sekeping hati
Seorang insan bernama teman.."

lirik lagu sebuah pertemuan UNIC _CUDIPT... sy sgt sstuju dgn maksudnya... ape pendapat korang?? sokong??

...
hemmm...saya setuju ngan saudara salman...apa pun kita dah diberi didikan berlandaskan syariah,jadi terpulang kpd individu utk mempraktiskanya.....allahualam.

-----------------
yang tersurat kelihatan jelas,
yang tersirat hanya tuhan yang tahu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For lie_naProfil   Hantar PM kepada lie_na   Quote dan BalasQuote

pengemisIlmu
Warga Rasmi
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6767
Posting: 15
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-01-04 14:48


bagi diri ana la,ada ga yang ana setuju dengan pendapat kamu tapi yang pnting sekali ,walau apapn CINTA ILAHI lebih penting

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengemisIlmuProfil   Hantar PM kepada pengemisIlmu   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-04 15:12


, ini pendapat ana shj...cinta lelaki taklah macm tu, mrk ni ada sifat ego yang tak boleh lari, lepas tu, mrk ni jg suka cr sst yang lebih baik, jgn percaya sgt selagi dia tak bergelar suami. mrk ni lain byk dr kita ni wanita, lebih setia...ini pendapat ana shj..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-04 20:33



komen yg pelbagai...
alhamdulillah..pd sy kalo sesorg itu dah terlalu sayangkan muslimat tue airmata dia kenapa dibazirkan hanya kerana cinta pd manusia..dah penah jumpa gak..bukankah lebih bermakna jika air mata itu dibazirkan kerana Ilahi semat2..pahala pun dapat...
dan sy rasa lagi kan..muslimat itu jika sayangnya kerana Ilahi mestilah dia menasihati muslimin tersebut...

wallahualam

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-04 20:37


hayati bait lirik ini...

benarlah cinta itu buta melalaikan,
Tanpa memikirkan batas syariatNya,
Semua itu hanya ujian di dunia,
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga....




-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-01-04 20:52


iyer ke macam tu??...........sesetengah jer...


saya rasa elok kalau perkataan kekasih tu diganti dengan emak.....

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-01-04 20:59


boleh juga diganti dengan isteri, kakak, adik, makcik,nenek...................


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

mahadir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 768
Posting: 69

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-04 21:48


ASSALAMULALAIKUM........
entah ek....cinta sebenarnye dapat mengubah sesiapa saja TETAPI cinta kepada ALLAH sajalah yang dapat mengubah seseorang ke jalan yang diredhai-NYA..........TAPI yang penting takdele semua lelaki macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahadirProfil   Hantar PM kepada mahadir   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-04 11:47




erm,pada semua muslimin jgnjadi hamba cinta hamba biasa tapi jadilah pencinta Ilahi...

wslm

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-02-04 10:58




emm...... dahsyatnya....dahsyat lagi cinta ilahi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-02-04 10:58




emm...... dahsyatnya....dahsyat lagi cinta ilahi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-04 11:24


Cinta tiada salahnya...andai :

#bila kita mengingatinya, b'tambah2lah ingatan kita pada Allah

#bila kita b'bicara dgnnya, ia mengingatkan kita akan kebesaran Allah

#matlamat p'cintaan adalah perkahwinan lillahi ta'ala..jika nak main2, itu hanya m'dtgkan dosa semata2...

apapun, cintailah seseorg itu tidak melebihi cinta kita pada Allah dan Rasul....letaklah cintaNya dan kekasinNya di carta teratas dlm hati kita ... kerana cinta itu jualah yg kekal nan abadi...smg kita adalah terglg dlm glgn ini.

wallahu ta'ala a'alm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 00:30


assalamualaikum...

erm...no komen...:)
cinta abadi,cinta ilahi...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169733 saat. Lajunya....