Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 20 hari yang lalu
Naqiu: 26 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Siapa-siapa kat sini yang pakai hand phone kamera?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa-siapa kat sini yang pakai hand phone kamera?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa-siapa kat sini yang pakai hand phone kamera?

syodel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3679
Posting: 49
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-04 19:01


Akm.Ana terpaksa bukak sekali lagi topik ni,sebab ana baru je bukak topik ni tp tiba-tiba boleh hilang.Tak tau pergi mane.Ok,skang ni ana nak tanye kat membe ukhwah kite ni,sape-sape kat sini yang pakai hand phone kamera?.Kalu boleh tu citelah skit model ape yang antum semua pakai,cam nokia ke,samsung ke,ape-ape jelah,dan bagitau skali harganye ye!,satu lagi ade x bluetooth dan infrared?.Ana pun ade pakai gak satu,Motorola E365 baru je beli,tp sayang x de blue tooth dan infrared.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syodelProfil   Hantar PM kepada syodel   Pergi ke syodel's Website   Quote dan BalasQuote

cahayahati
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2175
Posting: 11
Dari: sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-04 21:51


askm....handphone macamni pandai-pandai jelah guna tau. jangan salah guna..k

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayahatiProfil   Hantar PM kepada cahayahati   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 12:50



pakai la jenama apa pun,ada kamera ke xde pun xpe..asalkan guna utk kebaikan.

Peringatan buat diriku yang sering lupa

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 20:57


, abg saya ade guna gak h/p mcm tu.. memang best.. tapi duitnye lagi best..

Bookmark and Share

  


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 09:37


Pada 12-01-04 19:01 , syodel posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.Ana terpaksa bukak sekali lagi topik ni,sebab ana baru saja bukak topik ni tapi tiba-tiba boleh hilang.Tak tau pergi mana.Ok,sekarang ni ana nak tanya kat member ukhwah kita ni,siapa-siapa kat sini yang pakai hand phone kamera?.Kalau boleh tu citelah sikit model apa yang antum semua pakai,macam nokia ke,samsung ke,apa-apa sajalah,dan bagitau sekali harganye ye!,satu lagi ada tak bluetooth dan infrared?.Ana pun ada pakai juga satu,Motorola E365 baru saja beli,tapi sayang tak ada blue tooth dan infrared.


nokia6680 ...
ada bluetooth :-P


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 09:46


ana sebenanye tengah mencari hp..teringin nak yang ada kamera
tapi tak tahu nak beli yang mana..semuanya hebat2 sekarang
tapi takut nanti beli mahal2..yang function bukan maen banyak..tapi nanti tak reti nak guna..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-07-06 10:03


sony eric. model t630 agaknya. ada kmra, gigi biru dengan infrared. biasa saja. hp lama. selalu saja tak ada krdt.. :roll:


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-07-06 10:44


sorila...dan gage qd sajalah..tak ada camera,tapi grafik gamenya bestla..sempoi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 01-07-06 11:32


jom lah beli sabun.... nokia 6600.... memang best...

lagi best pakai memory card 512.... gempaq...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-06 12:44


hehe ana pakai nokia 6280 saja. kebetulan boleh ambil dengan simcard sekali. tapi bayar ansuran ahh 2 tahun pula itu...:)
erm features dia best ahh..macam lengkap juga ahhh kamera dia 2 megapixel, gambar memang lawa. siap ada flash lagi. em boleh juga buat video conferencing, push to talk. infrared, bluetooth semua ada.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 01-07-06 18:26


panasonic vs2...tak ada gigi biru...ada infrared saja...hp yang tak ada infrared dengan bluetooth tu macam mana eh....tak pernah pula jumpa...

ps: lagi suka digi macam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-07-06 19:15


nokia 6600...kira ok lah..ada bluetooth..infrared..camera..memori card 512..mp3 power..video..kodak picture pun ada..hehehe..hm..ada kemudahan jangan disalahgunakan dah lah..guna dengan sebaiknya...sekarang dengar-dengar harga phone ni dah turun...dalam RM 600 saja..kalau nak..beli cepat sebelum harga naik semula..kikiki

"ukhwah fillah...mahabbah lillah"

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 01-07-06 19:28


NOKIA 6630
(versi arabic)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 21:24


:-di saya pakai yang Nokia 3200 saja.....ada camera,ada infrared.....kira ok lah.... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 22:36


dari pandangan ana..better beli modal erison saja..sebab gambar dia canti bila masuk dalam pc

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 03-07-06 02:56


nokia n70...2megapixel...best siot...i pakai tu sekarang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 23:33


salam.

ana pakai nokia 3230. function ada banyak lah. kamera, radio,infrared,bluetooth, gprs, push to talk, mp3... 3g saja tak ada.

kepada semua yang pakai hp berkamera. manfaatkan apa yang ada. tak guna kalau hp saja canggih tapi sekadar buat panggillan, sms dan tangkap gambar. masukkan lah software yang berbagai2 seperti peringatan azan, quran 30 hanya, dll. semua software tu ada jual kat low yat. RM 5 saja.ada lebih 30 software. pandai2 lah cari. tak plu lah download mp3, walpaper or instaall software kat cina kat kedai hp tu... dengan celik sedikit tentang it dan sedikit gadget, kita dapat mengelakkan diri dari di tipu.kalau pandai install MP3 sendiri, selamat RM2...kalau pandai install MP3 selamat RM 10. CD software baru RM 5. banyak tau kedai2 hp ni untung hasil dari kejahilan pengguna hp canggih yang buta it....

wallahua'lam...


-----------------
Hidup di sini untuk balik ke tempat asal


Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 23:48


emmm nokia 6101..just ada infrared tapi tak ada bluetooth...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 18:11


surf lah www.nokia-asia.com. boleh compare hp kalau berhajat nak tukar hp...

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 21:55


sony ericson k700i...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-07-06 13:33


enpon murah saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

TZM_Racing
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11240
Posting: 63

Johor  


posticon Posting pada: 11-07-06 14:51


SONY ERICSSON W900I WALKMAN
Rm 2200.00
sesiapa yang nak buat pilihan sebelum beli hp
sila beli majalah ERING kat situ banyak info tentang Hand Phone

Bookmark and Share

  


  Member Information For TZM_RacingProfil   Hantar PM kepada TZM_Racing   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 16:52


Pada 01-07-06 19:28 , fi_shattir posting:

!!! QUOTE !!!

NOKIA 6630
(versi arabic)


seronok pakai telefon 6630, tapi sempat pakai 4 bulan sahaja sebelum beg kena toreh dalam lrt.. sekarang pakai nokia 6610i. telefon nokia yang berkamera yang paling murah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 19-07-06 19:19


enset mahal tak ada credit buat apa..
hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-06 19:30


Maaf kalau saya silap tapi bukankah nokia ni penyumbang dana Zionis.

kasihan lah kat saudara2 kita kat Palestine. Jenama lain kan ada?

Bookmark and Share

  


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 19-07-06 22:41


Pada 19-07-06 19:30 , majidah posting:

!!! QUOTE !!!

Maaf kalau saya silap tapi bukankah nokia ni penyumbang dana Zionis.

kasihan lah kat saudara2 kita kat Palestine. Jenama lain kan ada?

Harap dengan jasa baik cik Majidah buktikan kenyataan di atas, jikalau dapat dibuktikan dengan bukti yang kukuh, sekarang juga saya tukar hset saya kepada jenama lain. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-06 22:50


Laman web inmind ni agak establish.
Jadi, saya sertakan link ye

http://www.inminds.co.uk/boycott-nokia.html

Andai kata tak dapat instant link, copy paste saja kat browser.
Wallahualam.

Terdapat lagi jenama2 lain yang telah diblacklistkan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 22:52


ana pun guna juga nokia. setahu ana nokia tu production negara Finland. so Finland ni bersekongkol dengan israel lah ye?

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 22:38


w800i...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 22:39


w800i...

p/s:abu ruqayyah..zaman ma syuftak!

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 22-07-06 05:15


nasihat saya..bila dah ada hand phone kamera tu..pandai2la jaga dan guna ek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 22-07-06 06:49


Erm.. Wawa pakai 6680, Best dapat buat macam-macam dengan kemudahan yang disediakan.. Ada 3G DLL. Hadiah istimewa daripada suami tercinta.. Hehe!! Kami pakai hp daripada jenis yang sama.. jadi mudah untuk berkongsi maklumat.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.222407 saat. Lajunya....